To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Nest Doorbellin asentaminen sisäkäyttöön tarkoitetulla virtalähteellä

Nest Doorbell (langallinen) asennetaan langallisen ovikellon tilalle, ja se toimii kotisi nykyisellä ovikellosummerilla.

Nest Doorbell (akkukäyttöinen) voidaan joko asentaa langallisen ovikellon tilalle, jolloin se toimii kodin ovikellosummerilla, tai sitä voidaan käyttää sisäisillä ladattavilla akuilla.

Jos kodissasi ei ole ovikelloa tai jos nykyinen ovikellojärjestelmäsi ei ole yhteensopiva Nest Doorbellin kanssa, voit asentaa Nest Doorbellin kanssa sisäkäyttöön tarkoitetun virtalähteen.

Tärkeää: Sisäkäyttöön tarkoitettu virtalähde ja Nest Doorbell myydään erikseen. Jos sisäkäyttöön tarkoitettu virtalähde on saatavilla maassasi, voit ostaa sen Google Storesta.

Indoor power adapter

Turvallisuusvinkkejä

Sinun on porattava reikä kodin ulkoseinän läpi, jotta virtajohto voidaan viedä kodin sisällä olevaan pistorasiaan. Sitä ennen pitää huomioida seuraavat asiat:

• Sinun täytyy tietää seinien sisällä kulkevien putkien ja sähköjohtojen paikat.
  • Tarkista asuinpaikkasi rakennusmääräyksistä, että asennustapasi on turvallinen.
  • Jos et itse halua porata seinää, paikallinen ammattilainen voi auttaa.

Varoitus: Älä kytke virtalähdettä ulkopistorasiaan. Virtalähde ei ole säänkestävä.

Akkukäyttöisen Nest Doorbellin asennus

1. Tarkista, että sinulla on kaikki asennukseen tarvittavat tarvikkeet

Tärkeää: Useimmat asennukseen tarvittavat osat tulevat ovikellon mukana, mutta sisäkäyttöön tarkoitettu virtalähde on ostettava erikseen.

Varmista, että sinulla on kaikki pakkauksessa tulleet osat.

Pakkauksen sisältö

• Nest Doorbell (akkukäyttöinen)
  • Seinälevy
  • Kiila
  • Jatkojohdot (Huom. Et tarvitse näitä akkukäyttöisen laitteen asennukseen)
  • Ruuvit
  • Kiinnitysankkurit
  • Holkit
  • Avaustyökalu
  • USB-C–USB-A-latausjohto

Tarvitsetko kiilan?

Akkukäyttöisen Nest Doorbellin mukana tulee kiila, jonka avulla voit säätää ovikellon kamerakulmaa, jos ovikello asennetaan nurkkaan. Kiilalla voi kallistaa ovikelloa vaakasuunnassa korkeintaan 20 astetta.

Jos ovikello tarvitsee suuremman kamerakulman vaakasuuntaan tai jos haluat säätää kulmaa pystysuunnassa, voit ostaa Made For Google ‑ovikellokiilan.

Työkalut

• Ristipääruuvimeisseli
  • Sähköpora
    • Ristipäinen poranterä
    • 1/4 tuuman (6,35 mm) poranterä (kiinnitysankkureita varten)
    • 3/32 tuuman (2,38 mm) poranterä (valinnainen, tarkoitettu kovien materiaalien, esim. tiilen tai kipsin, poraamiseen)
  • Vatupassi (jolla tarkistat ovikellon suoruuden)

Sovelluksen ja internetyhteyden vaatimukset

• Google Home ‑sovellus
  • Yhteensopiva puhelin (Wi-Fi-yhteyttä ja Home-sovelluksen käyttöä varten)
  • Wi-Fi-verkon nimi ja salasana
  • Ovikelloa varten laajakaistayhteys, jonka nopeus on vähintään 2 Mb/s

2. Lataa ovikello ennen asennusta

Lataa ovikello täyteen mukana toimitetulla USB-C-johdolla. Pidä se kytkettynä asennuksen aikana, jotta se voi muodostaa yhteyden sovellukseen ja Wi-Fi-verkkoon.

Kun ovikello latautuu, tilavalo vilkkuu valkoisena. Kun ovikello on ladattu täyteen, valo on tasaisen valkoinen.

3. Yhdistä ovikello sovellukseen QR-koodilla

Lisää ovikello sovellukseen ja aloita asennus seuraamalla alla olevia ohjeita:

1. Jos sinulla ei vielä ole Google Home ‑sovellusta, lataa se Applen App Storesta tai Google Play Kaupasta.
  2. Avaa Home-sovellus Google Home ‑sovellus. Kirjaudu pyydettäessä sisään Google-tilillesi.
  3.  Valitse Laitteet Lisää Google Nest tai yhteistyökumppanin laite Google Nest or partner device.
  4. Valitse koti, johon haluat lisätä ovikellon, tai luo uusi koti valitsemalla Lisää uusi koti. Valitse sitten Seuraava.
  5. Sovelluksen pitäisi yrittää etsiä lähellä olevia laitteita. Valitse pyydettäessä akkukäyttöinen Nest Doorbell laitteeksi, jonka haluat ottaa käyttöön.
  6. Skannaa puhelimen kameralla ovikellon takaosasta löytyvä QR-koodi. Voit myös valita Jatka ilman skannaamista ja lisätä QR-koodin lähellä olevat numerot.
  7. Sovellus opastaa sinua käyttöönotossa. Kun sovellus kysyy, mistä haluat ovikellon saavan virtansa, valitse Akku. Viimeistele käyttöönotto ja asennus sovelluksen ohjeiden mukaisesti.

4. Poraa reikä virtalähteen johdolle

Turvallisuusvinkkejä

Sinun on porattava reikä kodin ulkoseinän läpi, jotta virtajohto voidaan viedä kodin sisällä olevaan pistorasiaan. Sitä ennen pitää huomioida seuraavat asiat:

• Sinun täytyy tietää seinien sisällä kulkevien putkien ja sähköjohtojen paikat.
  • Tarkista asuinpaikkasi rakennusmääräyksistä, että asennustapasi on turvallinen.
  • Jos et itse halua porata seinää, paikallinen ammattilainen voi auttaa.

Varoitus: Älä kytke virtalähdettä ulkopistorasiaan. Virtalähde ei ole säänkestävä.

1. Irrota ovikello. Avaa yläpuolella oleva salpa irrotustyökalulla.
  2. Mittaa taustalevyn ylä- ja alareunan keskikohta kodin ulkopuolella. Poraa keskikohdasta reikä virtalähteen johdon läpivientiä varten.
  3. Vie virtalähteen johto poratun reiän läpi kodin sisäpuolelta ulkopuolelle.

5. Liitä virtalähde ovikelloon ja kytke pistoke pistorasiaan

1. Liitä virtalähteen johdonpäät ovikellon takaosan johtoliittimiin.
  2. Kiinnitä ovikello takaisin paikoilleen.
  3. Kytke virtalähde sisäpistorasiaan. Halutessasi voit asentaa myös kiinnikkeitä, jotta virtalähteen johto pysyy siististi seinää vasten.

Ovikello pysyy ladattuna sisäkäyttöön tarkoitetun virtalähteen avulla.

Langallisen Nest Doorbellin asentaminen

Huom. Tässä artikkelissa kuvatut vaiheet eroavat sovelluksessa olevista Nest Doorbellin asennusohjeista. Seuraa näitä ohjeita, sillä jotkut sovelluksen vaiheet täytyy ohittaa.

Mitä asentamiseen tarvitaan

Tärkeää: Sisäkäyttöön tarkoitettu virtalähde ja Nest Doorbell myydään erikseen. Jos sisäkäyttöön tarkoitettu virtalähde on saatavilla maassasi, voit ostaa sen Google Storesta.

Pakkauksen sisältö

• Nest Doorbell (langallinen)
  • Seinälevy
  • Kiila
  • Summeriliitin
  • Jatkojohdot
  • Poranterä
  • Ruuvit
  • Irrotustyökalu

Työkalut

• Ristipääruuvimeisseli
  • Sähköpora
  • Ristipäinen poranterä
  • 11/32 tuuman (9 mm) poranterä, joka on riittävän pitkä kodin ulkoseinän läpi poraamiseen
  • Vasara
  • Kynä
  • Vatupassi (jolla tarkistat ovikellon suoruuden)

Sovelluksen ja yhteyden vaatimukset

• Nest-sovelluksen uusin versio
  • Yhteensopiva puhelin (tarkista yhteensopivuus täältä)
  • Wi-Fi-verkon nimi ja salasana
  • Ovikelloa (ja jokaista kotisi Nest-kameraa) varten laajakaistayhteys, jonka lähetysnopeus on vähintään 2 Mb/s

1. Katkaise virta

1. Katkaise kodin sähkökeskuksesta tai sulakekaapista virta kaikilta laitteilta, jotka sijaitsevat sen oven lähellä, johon ovikello asennetaan (nykyinen ovikello, ulkovalot, pistorasiat jne.). Tämä suojaa sinua, kun poraat seinän läpi.
  2. Kokeile laittaa ulkovalot päälle varmistaaksesi, että virta on katkaistu. Tarvittaessa voit katkaista päävirran sulakekaapista.
Breaker box

2. Lisää ovikello QR-koodilla

Ennen kuin avaat sovelluksen

1. Varmista, että tiedät Wi-Fi-verkon ja salasanan, jotta voit yhdistää Nest Doorbellin sovellukseen ja internetiin.
  2. Laita puhelimen Bluetooth ja Wi-Fi päälle.
  3. Tarkista, että puhelin on yhteydessä samaan Wi-Fi-verkkoon, johon haluat yhdistää ovikellon.

Nest-sovellus

Uusi Nest-käyttäjä

1. Lataa Nest-sovellus Applen App Storesta tai Google Playsta.
  2. Avaa sovellus Nest app ja luo tili.
  3. Valitse sovelluksen aloitusnäytöltä Lisää Plus icon.
  4. Skannaa ovikellon takaa löytyvä QR-koodi. Voit myös valita Jatka ilman skannaamista ja lisätä QR-koodin yläosasta löytyvät numerot.
  5. Sovellus opastaa sinua asennuksessa ja käyttöönotossa. Älä sulje sovellusta.

Vanha Nest-tili

1. Avaa Nest-sovellus Nest app.
    Huom. Jos tililläsi on useampi kuin yksi koti, varmista, että olet valinnut sen Nest-kodin, johon haluat asentaa ovikellon. Voit vaihtaa kotia valitsemalla aloitusnäytön vasemmasta yläkulmasta Valikko Nest menu icon. .
  2. Napauta sovelluksen aloitusnäytön oikeasta yläkulmasta Asetukset Nest-asetukset-kuvake.
  3. Valitse Lisää tuote .
  4. Skannaa ovikellon takaa löytyvä QR-koodi. Voit myös valita Jatka ilman skannaamista ja lisätä QR-koodin yläosasta löytyvät numerot.

Nest hello back view

3. Ohita sovelluksen ohjeet

1. Kun sovellus pyytää etsimään Nest Doorbellin mukana tulevan summeriliittimen, valitse Ohita
  2. Asenna ovikello ja sisäkäyttöön tarkoitettu virtalähde tämän artikkelin ohjeiden mukaisesti. Palaat myöhemmin sovelluksen ohjeisiin.
find the chime connector in the box

4. Tarkista, tarvitsetko kiilaa

Voit käyttää mukana toimitettua kiilaa, jos asennat ovikellon nurkkaan tai jos haluat säätää katselukulmaa.

Kiinnitä kiila seinälevyyn tarranauhoilla.

Varmista, että asennat kiilan oikein päin.

• Voit kääntää kiilan toisinpäin ja suunnata ovikellon vastakkaiseen suuntaan.
  • Seinälevyssä olevan vaakasuuntaisen ruuvinreiän tulee olla alapuolella (kuten kuvassa).

Nest Hello wedgeNest Hello plate install wedge

Nest Hello wallplate screw hole

5. Poraa ja asenna seinälevy

Jos vaihdat nykyisen ovikellosi uuteen, Nest Doorbellin voi mahdollisesti asentaa vanhan ovikellon painikkeen paikalle. Saatat kuitenkin joutua poraamaan uuden reiän tai poistamaan nykyisen ovikellon johdot ja suurentamaan nykyistä reikää, jotta virtalähteen johdon voi viedä seinän läpi.

Jos ovikelloa ei ole ennestään, asenna ovikello noin 1,2 metrin korkeudelle, joka on ovikellojen yleisin asennuskorkeus.

1. Merkitse johdon ja ruuvien porausreiät seinälevyn avulla. Tarkista vatupassilla, että seinälevy on suorassa.
  • Tärkeää: Ovikellon johdot on sijoitettava niin, että ne tulevat läpi seinälevyaukon alareunasta (kuten kuvassa). Jos niitä ei ole sijoitettu näin, ne voivat estää ovikellon kiinnityksen seinälevyyn.
  1. Poraa seinän läpi reikä virtajohtoa varten 11/32 tuuman (9 mm) poranterällä.
  • Huom. Ennen poraamista täytyy tietää seinien sisällä kulkevien putkien ja sähköjohtojen paikat.
  1. Poraa esireiät ruuveja varten 3/32 tuuman (2 mm) poranterällä. Käytä mukana toimitettua kiviporanterää ja kiinnitysankkureita, jos poraat kiveä, kipsiä tai muuta kovaa pintaa.
  2. Kiinnitä seinälevy ruuveilla.

• Tärkeää: Varmista, että seinälevy on oikein päin. Nest-logon pitäisi olla alaspäin.

Nest Hello wires on bottom wall plate

6. Vie virtajohto seinän läpi

1. Mene sisälle ja liu'uta läpivientirengas virtalähteen johdon yli.
  2. Vie johto aukon kautta ulkopuolelle.

Tärkeää: Älä kytke vielä virtalähdettä pistorasiaan. Se voi vahingoittua, jos johtojen päät koskettavat toisiaan. Pidä se irrallaan siihen asti, kunnes asennus on valmis.

7. Kytke virtalähteen johdot ovikelloon

Sillä ei ole merkitystä, mikä johto on kytketty mihinkin liittimeen.

Varmista, että ruuvit ovat tiukasti kiinni ja että johdot osoittavat alaspäin, kuten kuvassa. Näin ylimääräiset johdot voi työntää takaisin seinään ja ovikello liitetään seinälevyyn oikein.

Nest Hello connect adapter

8. Asenna ovikello

1. Liu'uta ovikellon yläosa seinälevyyn.
  2. Työnnä, kunnes ovikello napsahtaa paikoilleen.

Jos se ei kiinnity kunnolla tai et kuule napsahdusta, tarkista, että olet työntänyt kaiken ylimääräisen johdon seinään.

Vinkki: Jos Nest Doorbell on irrotettava, avaa se työntämällä mukana tullut irrotustyökalu sen pohjassa olevaan reikään. Voit myös käyttää nastaa tai paperiliitintä.

Doorbell being mounted

9. Kytke virta päälle ja liitä virtalähde pistorasiaan

1. Siirry eteenpäin sovelluksessa, kunnes se pyytää sinua kytkemään virran takaisin päälle.
  2. Kytke virta päälle virtakatkaisimesta tai sulakekaapista.
  3. Kytke virtalähde sisäpistorasiaan.
  • Huom. Voit tarvittaessa käyttää jatkojohtoa. Jos johto on liian pitkä, voit joko työntää sen takaisin seinässä olevaan reikään tai sitoa sen nippusiteellä.

10. Tarkista ovikellon virta

Kun Nest Doorbell on kytketty verkkovirtaan, sen pitäisi mennä päälle ja sen valokehän pitäisi muuttua siniseksi.

Ohjeita ongelmatilanteisiin

Jos valokehä ei syty, tarkista, että virtalähde on kytketty toimivaan pistorasiaan. Irrota sitten virtalähde ja kytke se uudelleen. Varmista myös, että johdot on yhdistetty ovikellon takaosaan oikein ja että ruuvit ovat tiukasti kiinni.

11. Viimeistele käyttöönotto sovelluksessa

1. Yhdistä Wi-Fi-verkkoon

Kerro sovellukselle, mihin ovikello on asennettu. Valitse sitten Wi-Fi-verkko ja lisää salasana.

Ohjeita ongelmatilanteisiin

• Jos ovikello ei voi muodostaa yhteyttä Wi-Fi-verkkoon, kokeile siirtää reititintä hieman lähemmäs tai lisätä Wi-Fi-toistin.
  • Jos kotiisi on jo asennettu Nest-tuote, ovikellon pitäisi yrittää saada Wi-Fi-yhteyden tiedot siitä. Jos mahdollista, kokeile siirtää toista Nest-tuotetta lähemmäs ovikelloa, tai poista ovikello väliaikaisesti ja kytke se verkkovirtaan lähempänä avustavaa tuotetta, kun yrität muodostaa Wi-Fi-yhteyden uudelleen.

2. Testaa videotoisto

Kun ovikello on yhdistetty Wi-Fi-verkkoon ja sovellukseen, sovelluksen pitäisi testata videokuvaa.

3. Laita summeri pois päältä ja testaa

Ennen kuin testaat ovikelloa, laita summeriasetus pois päältä sovelluksesta, vaikka langalliseen ovikelloon ei olisi asennettu summeria.

1. Poistu käyttöönotosta valitsemalla Valmis.
  2. Valitse ovikello sovelluksen aloitusnäytöltä. Valitse sitten Asetukset Nest-asetukset-kuvake.
  3. Laita sisäsummeri pois päältä.
  4. Tarkista ovikellon toiminta painamalla sen painiketta. Sinun pitäisi myös saada sovellukselta ilmoitus, että joku on ovellasi.

12. Käytä ovikelloa

Lue lisää esim. Nest Doorbellin perustoiminnoista ja asetusten muuttamisesta artikkelista Nest Doorbellin käytön aloittaminen.