Face Match på Google Nest Hub Max

Face Match används tillsammans med Voice Match så att anpassningen av innehåll kan ligga steget före. När Nest Hub Max känner igen ditt ansikte kan det anpassade innehållet visas utan att du behöver fråga.  Det kan till exempel gälla videomeddelanden, påminnelser och kommande händelser i kalendern. Första gången du närmar dig Nest Hub Max varje dag kan du dessutom få information om saker som vädret eller trafiken, få lyssningsförslag eller se dagens viktigaste nyheter.

Viktigt! Face Match är ingen säkerhetsfunktion. Den gör det roligare, bekvämare och mer personligt att använda Nest Hub Max. Enheten kanske inte ser skillnad på dig och exempelvis ett foto av ditt ansikte. Om någon liknar dig kan enheten tro att det är du.

Konfigurera Face Match

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk eller länkad till samma konto som högtalaren eller skärmen.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på kontot uppe till höger.
  4. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till högtalaren eller skärmen. Du byter konto genom att trycka på ett annat konto eller på Lägg till ytterligare ett konto.
  5. Tryck på Assistent-inställningar  Assistent  Face Match  Konfigurera Face Match.
  6. Appen hjälper dig att ta några bilder på ditt ansikte ur olika vinklar med den mobila enheten.
  7. Tryck på Tillåt för att aktivera personliga resultat.

Kontrollera att enheten kan känna igen dig

Face Match fungerar bäst när kameran som är inbyggd i Nest Hub Max får en tydlig bild av ditt ansikte. Det bästa sättet att göra detta är att minimera bakgrundsbelysningen och se till att ditt ansikte är ordentligt belyst. För mycket motljus kan leda till överexponering eller att ansiktet skuggas. Det är särskilt stor risk för detta om ljuset är riktat direkt mot kameran. Dina ansiktsdrag kanske inte kan identifieras om bakgrundsbelysningen är för stark eller om ditt ansikte inte är tillräckligt belyst.

Ytterligare tips för konfiguration av Face Match

• När du tar bilder under konfigureringen ska du se till att belysningen bakom dig är lika stark som belysningen framför dig eller svagare, så att du inte får några skuggor över ansiktet. Kontrollera att inga starka lampor eller solen lyser direkt på kameran.
  • Rör dig inte för snabbt när du tar bilder av ansiktet under konfigureringen.
  • När du placerar Nest Hub Max ska du på samma sätt se till att inga starka lampor lyser direkt på kameran och att belysningen bakom dig är svagare eller lika stark som belysningen framför dig.

Inaktivera Face Match

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk eller länkad till samma konto som högtalaren eller skärmen.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på kontot uppe till höger.
  4. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till högtalaren eller skärmen. Du byter konto genom att trycka på ett annat konto eller på Lägg till ytterligare ett konto.
  5. Tryck på Assistent-inställningar  Assistent  Face Match.
  6. Radera Nest Hub Max från listan med Face Match-kompatibla enheter. Obs! Om du inaktiverar Face Match tas ansiktsmodellen bort från enheten, men bilderna som användes för att skapa din ansiktsmodell under registreringen raderas inte. Besök https://myactivity.google.com om du vill ta bort Face Match-bilderna som togs under registreringen.

Obs!

• Om du inaktiverar kameraavkänning stängs även Face Match av tills du aktiverar kameraavkänningen igen. Ansiktsmodellen raderas inte från Hub Max medan avkänningen är inaktiverad.
  • Du kan också när som helst välja bort Face Match från Google-appen eller från inställningssidan för Assistent-appen.
  • När du väljer bort Voice Match väljs Face Match också bort och din ansiktsmodell raderas från enheten.

Voice Match och Face Match

Voice Match måste vara aktiverat för att Face Match ska fungera. Voice Match gör att assistenten känner igen dig när du ställer frågor, medan Face Match gör att du får ut ännu mer genom att den nu tillåter assistenten att känna igen dig och visa dig anpassat och användbart innehåll utan att du behöver fråga.

Med Voice Match kan du till exempel ställa frågor om dina kommande händelser i kalendern. Face Match kan visa dem för dig när du går förbi skärmen utan att du har frågat.

Face Match kräver Voice Match för att bli så bra som möjligt. Om till exempel två registrerade Face Match-användare står framför Nest Hub Max och en av dem ställer en fråga till assistenten så är det Voice Match som identifierar vem av dem som pratar. Eftersom assistenten då vet vilken av användarna som frågar visar enheten automatiskt innehållet som tillhör den personen.

Viktigt! Voice Match måste vara aktiverad för att Face Match ska fungera. Om du tar bort Voice Match för Nest Hub Max tas även Face Match bort permanent från samma enhet och assistenten kan inte längre känna igen din röst eller ge personliga resultat på dessa enheter. Gå till myactivity.google.com om du vill ha tillgång till eller ta bort dina ljudklipp eller foton från konfigurationen av Voice Match och Face Match.

På sidan med vanliga frågor om integritet för våra enheter och tjänster för uppkopplade hem kan du läsa mer om hur din data hanteras när du använder Face Match på Nest Hub Max.  Läs även vårt åtagande gällande sekretess i hemmet.