Voice Match och media på högtalare och skärmar från Google Nest och Google Home

Fördelar med att använda Voice Match

Högtalare och skärmar från Google Nest eller Google Home är delade enheter och används vanligtvis av alla i hushållet. När alla personer i ett hushåll använder Voice Match får de en mer anpassad medieupplevelse, vilket gör den totala medieupplevelsen ännu bättre.

När alla använder Voice Match på en delad enhet kan var och en göra följande:

• Välja sin egen standardmusiktjänst.
  • Få en anpassad musikupplevelse
    • Denna baseras på tidigare interaktioner med musiktjänsten (lyssningshistorik, gillade låtar o.s.v.).
  • Styra sitt privata bibliotek för musiktjänsten
    • Användaren får åtkomst till sina egna sparade spellistor, låtar o.s.v. Dessutom sparas musik som användaren gillar eller sparar i sitt personliga bibliotek för den musiktjänsten.
  • Undvika att nå gränsen för enskild streaming, vilket är vanligt i musiktjänster.
    • I stället för att alla därhemma delar på samma Google-konto kan varje person nu använda sitt eget konto och undvika att avbryta musikuppspelningen på andra länkade konton.
  • Be att rekommenderade YouTube-videor eller vissa tv-program eller filmer från en länkad streamingtjänst spelas upp.
    • Det här ger en mer anpassad upplevelse eftersom du kan fortsätta uppspelningen från din senast sparade plats.

Så här konfigurerar du Voice Match

Alla röster som är kopplade till funktionen Voice Match måste länkas till ett Google-konto Det går dessutom bara att länka en röst per Google-konto. Om du har ett personligt Google-konto och ett Google-konto för jobbet måste du välja vilket konto du vill höra personliga uppgifter för.

Obs! Alla som vill höra personliga uppgifter på högtalaren eller skärmen måste följa dessa anvisningar. Det gäller även personen som konfigurerade den,

Konfigurera Voice Match
  1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på kontot uppe till höger.
  3. Kontrollera att Google-kontot som visas är det som är länkat till Google Home- eller Google Nest-enheten. Du byter konto genom att trycka på ett annat konto eller på Lägg till ytterligare ett konto.
  4. Återgå till startskärmen och tryck på Inställningar .
  5. Skrolla ned till Tjänster för Google Assistent och tryck på Fler inställningar.
  6. Tryck på Assistent  Voice Match  Lägg till enheter.
  7. Kontrollera att alla enheter som du vill länka rösten till är markerade.
  8. Tryck på Fortsätt  Nästa Jag godkänner.
  9. Följ anvisningar i appen.
  10. Om personliga uppgifter ska kunna användas måste du aktivera personliga resultat. Tryck på Jag godkänner och fortsätt med konfigurationen av Voice Match.
  11. Du kan bjuda in andra att konfigurera Voice Match så att de får skräddarsydda resultat genom att trycka på bjud in, välja kontaktmetod och skicka inbjudan. Tryck på Nej tack om du vill hoppa över det här steget.

Dela tjänster med andra Voice Match-användare och gäster

När du konfigurerar Voice Match på en delad Google Home-enhet får alla som säger relevanta röstkommandon till Google Home åtkomst till videotjänsterna.

Dessutom kan alla tv-apparater och högtalare som är länkade till kontot användas av gäster och andra personer som länkats till samma delade enhet.

Om du vill hindra andra från att använda musik- och videotjänsterna ber du dem att göra följande:

Röstkommandon för Voice Match och media

Google Nest- eller Google Home-enheten kan spela upp olika musik- och videoinnehåll om personen i fråga använder Voice Match eller är en gäst. Här är en översikt:

Personen som först konfigurerade Voice Match

Så här identifierar du den här personen.

Ytterligare Voice Match-användare Gäster och personer utan Voice Match
Röstkommandon för musik:
  • Spelar upp musiken från standardmusiktjänsten.
  • Om du inte har länkat standardtjänsten använder assistenten andra länkade användares musiktjänster.
  • Spelar upp musiken från standardmusiktjänsten.
  • Om du inte har länkat standardtjänsten använder assistenten andra länkade användares musiktjänster.
  • Spelar upp musik från standardmusiktjänsten för personen som först konfigurerade Voice Match.
  • Om tjänsten du begärde inte har länkats väljer assistenten andra länkade användares musiktjänster.

Röstkommandon för tv-program och filmer:

• Spelar upp innehåll från länkade streamingtjänster.
  • Om du inte har länkat streamingtjänsten använder assistenten andra användares streamingtjänstkonton.
  • Spelar upp innehåll från länkade streamingtjänster.
  • Om du inte har länkat streamingtjänsten använder assistenten andra användares streamingtjänstkonton.
  • Spelar upp innehåll från den länkade streamingtjänsten för personen som först konfigurerade Voice Match.
  • Om streamingtjänsten du begärde inte har länkats väljer assistenten andra länkade användares musiktjänster.

Röstkommandon för YouTube-videor:

• Spelar upp innehåll från YouTube-kontot.
  • Spelar upp innehåll från YouTube-kontot.
  • Spelar upp innehåll från YouTube-kontot för personen som först konfigurerade Voice Match.
Röstkommandon för tv och högtalare:
  • Styr tv-apparater, högtalare och grupper i flera rum för alla användare som konfigurerat Voice Match.
  • Styr tv-apparater, högtalare och grupper i flera rum för alla användare som konfigurerat Voice Match.
  • Styr tv-apparater, högtalare och grupper i flera rum för alla användare som har länkat sina Google-konton.
Röstkommandon för ljudböcker:
  • Spelar upp ljudböcker du har köpt.
  • Spelar upp ljudböcker du har köpt.
  • Spelar upp ljudböcker som köpts av den person som först konfigurerade Voice Match.

Vem konfigurerade Voice Match först?

Den här användaren är troligen den person som konfigurerade högtalaren eller skärmen, men det behöver inte vara så om den personen inte har länkat sin röst. Det går inte att se vem som först konfigurerade Voice Match inifrån Google Home-appen. Du måste fråga alla Voice Match-användare när de konfigurerade Voice Match för att ta reda på vem som var först. Så här hanterar du länkade användare.