To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Face Match på Google Nest Hub Max

Face Match används tillsammans med Voice Match så att anpassningen av innehåll kan ligga steget före. När Nest Hub Max känner igen ditt ansikte kan anpassat innehåll som kommande kalenderhändelser visas utan att du behöver fråga. Första gången du närmar dig Nest Hub Max varje dag kan du dessutom få information om saker som vädret, få lyssningsförslag eller se dagens viktigaste nyheter.

Viktigt! Face Match är ingen säkerhetsfunktion. Den gör det roligare, bekvämare och mer personligt att använda Nest Hub Max. Enheten kanske inte ser skillnad på dig och exempelvis ett foto av ditt ansikte. Om någon liknar dig kan enheten tro att det är du.

Konfigurera Face Match

Obs! Du måste konfigurera Voice Match för att kunna använda Face Match. Om du inte har konfigurerat någon av dem startar du konfigureringen av Voice Match för Nest Hub Max. När du Voice Match har konfigurerats visas konfigureringsanvisningar för Face Match i Google Home-appen.

Så här gör du om du redan har konfigurerat Voice Match på en Face Match-kompatibel skärm:

1. Make sure your mobile device or tablet is linked to the same account as your display.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tap Home följt av Settings .
  4. Under "Features," tap Google Assistant Face Match.
  5. Follow the in-app steps.
  6. If you want to automatically add Face Match to new devices in the same home, turn on "Devices you add later."
  7. If you want to simply look at your display to talk to Google, turn on "Look and Talk."
Obs!
  • De här stegen fungerar inte med ett Google Workspace-konto. Läs mer om hur du använder ett Google Workspace-konto på en enhet.
  • Google Pixel Tablet har inte stöd för konfigurering eller hantering av Face Match. Om du konfigurerar Nest Hub Max med Google Pixel Tablet måste du använda Google Home-appen på en annan kompatibel mobil enhet för att konfigurera Face Match och hantera inställningarna.

Kontrollera att enheten kan känna igen dig

Face Match fungerar bäst när kameran som är inbyggd i Nest Hub Max får en tydlig bild av ditt ansikte. Det bästa sättet att göra detta är att undvika belysning bakifrån och se till att ditt ansikte är ordentligt belyst. För mycket motljus kan leda till överexponering eller att ansiktet skuggas. Det är särskilt stor risk för detta om ljuset är riktat direkt mot kameran. Dina ansiktsdrag kanske inte kan identifieras om bakgrundsbelysningen är för stark eller om ditt ansikte inte är tillräckligt belyst.

Ytterligare tips för konfiguration av Face Match

• När du tar bilder under konfigureringen ska du se till att belysningen bakom dig är lika stark som belysningen framför dig eller svagare, så att du inte får några skuggor över ansiktet. Kontrollera att inga starka lampor eller solen lyser direkt på kameran.
  • Rör dig inte för snabbt när du tar bilder av ansiktet under konfigureringen.
  • När du placerar Nest Hub Max ska du på samma sätt se till att inga starka lampor lyser direkt på kameran och att belysningen bakom dig är svagare eller lika stark som belysningen framför dig.

Inaktivera Face Match

Inaktivera Face Match för ett hem i Google Home-appen

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är länkad till samma konto som Google Nest-skärmen.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Hem  följt av Inställningar  följt av Google Assistent följt av Face Match.
  4. Tryck på Ta bort Face Match från hemmet och följ stegen.

Obs! Om du inaktiverar Face Match raderas din ansiktsmodell från enheten, men de bilder som använts för att skapa ansiktsmodellen tas inte bort. Besök https://myactivity.google.com om du vill ta bort Face Match-bilderna som togs under registreringen.

Inaktivera Face Match för en skärm

1. Kontrollera att den telefonen eller surfplattan är länkad till samma konto som Google Nest-skärmen.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Hem  följt av Inställningar  följt av Google Assistent följt av Face Match.
  4. Avmarkera kryssrutan vid den enhet som du vill inaktivera Face Match för.

Obs!

• När du inaktiverar Face Match för en enhet tas ansiktsmodellen bort från den. Du kan även välja Ta bort Face Match från det här hemmet. Då tas ansiktsmodellen bort från alla enheter i hemmet. De bilder som användes för att skapa ansiktsmodellen tas inte bort i något av fallen. Besök g.co/assistant/match om du vill ta bort Face Match-bilderna som togs under registreringen.
  • När du inaktiverar kameraavkänning stängs Face Match av tills du aktiverar kameraavkänningen igen. Ansiktsmodellen tas inte bort från Hub Max medan avkänningen är inaktiverad.
  • Du kan också när som helst inaktivera Face Match i Google-appen eller på inställningssidan för Assistent-appen.
  • När du inaktiverar Voice Match väljs även Face Match bort och din ansiktsmodell tas bort från enheten.

Voice Match och Face Match

Voice Match måste vara aktiverat för att Face Match ska fungera. Med Voice Match kan Google Assistent känna igen dig när du ställer frågor. Med Face Match får du ut ännu mer eftersom det gör det möjligt för Google Assistent att känna igen dig och visa anpassat och användbart innehåll utan att du behöver fråga.

Med Voice Match kan du till exempel ställa frågor om dina kommande händelser i kalendern. Face Match kan visa dem för dig när du går förbi skärmen utan att du har frågat.

Face Match kräver Voice Match för att bli så bra som möjligt. Om till exempel två registrerade Face Match-användare står framför Nest Hub Max och en av dem ställer en fråga till assistenten så är det Voice Match som identifierar vem av dem som pratar. Eftersom Google Assistent då vet vilken av användarna som frågar visar enheten automatiskt innehållet som tillhör den personen.

Viktigt! Voice Match måste vara aktiverad för att Face Match ska fungera. När du inaktiverar Voice Match på Nest Hub Max stängs även Face Match av permanent på den enheten. Då kan Google Assistent inte längre känna igen din röst och du får inga personliga resultat på den enheten. Du kan dock aktivera personliga resultat igen. När du inaktiverar Voice Match för hemmet med Nest Hub Max inaktiveras även Face Match permanent för Nest Hub Max. Om du vill komma åt eller ta bort ljudklipp eller foton som togs under konfigureringen av Voice Match och Face Match besöker du g.co/assistant/match.

På sidan med vanliga frågor om integritet för våra enheter och tjänster för uppkopplade hem kan du läsa mer om hur din data hanteras när du använder Face Match på Nest Hub Max. Läs mer om vårt åtagande gällande integritet i hemmet.