Face Match på Google Nest Hub Max

Face Match fungerer sammen med Voice Match for å danne en proaktiv opplevelse som er skreddersydd for hver enkelt bruker. Når Nest Hub Max gjenkjenner ansiktet ditt, kan den proaktivt vise deg det personlige innholdet ditt.  Dette omfatter for eksempel videomeldinger, påminnelser og kommende kalenderaktiviteter. Du kan også velge å se for eksempel værmeldingen, reisen til jobben, musikkforslag og dagens viktigste nyhetsoverskrifter den første gangen du nærmer deg Nest Hub Max hver dag.

Viktig: Face Match er ingen sikkerhetsfunksjon, men brukes for å gi deg en Nest Hub Max-opplevelse som er hyggeligere, mer praktisk og spesialtilpasset deg. Det er ikke sikkert at enheten kan skille mellom deg og for eksempel bilder av ansiktet ditt. Og hvis du bor med en person som ligner veldig på deg, kan det hende at enheten tror at denne personen er deg.

Konfigurer Face Match

1. Sørg for at mobilenheten eller nettbrettet du bruker, er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket eller koblet til den samme kontoen som høyttaleren eller -skjermen.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Trykk på kontoen din øverst til høyre.
  4. Sjekk at Google-kontoen du ser, er den som er knyttet til høyttaleren eller skjermen din. For å bytte konto, trykk på en annen konto eller Legg til en annen konto.
  5. Trykk på Assistent-innstillinger  Face Match  Konfigurer Face Match.
  6. Appen veileder deg gjennom prosessen med å bruke mobilenheten din til å ta noen bilder av ansiktet ditt fra ulike vinkler.
  7. Trykk på Tillat for å slå på personlige resultater.

Sørg for at enheten kan kjenne deg igjen

Face Match fungerer best når det innebygde Nest Hub Max-kameraet ser ansiktet ditt klart og tydelig. Den beste måten å få til dette på er å sikre at ansiktet ditt er godt opplyst, og at det er lite lys i bakgrunnen. Hvis du har sterkt lys bak deg, kan det føre til at bildene blir for mørke, eller at du får mørke skygger i ansiktet. Dette gjelder spesielt hvis lyset skinner rett inn i kameraet. Hvis det er for mye lys i bakgrunnen eller ansiktet ditt ikke er tilstrekkelig opplyst, kan det hende at ansiktstrekkene ikke registreres.

Flere tips om konfigurering av Face Match

• Når du tar bilder i konfigureringsprosessen, bør du sørge for at du ikke har mer lys bak deg enn foran deg, slik at du ikke får skygger i ansiktet. Sørg for at solen eller sterke lys ikke skinner rett inn i kameraet.
  • Når du tar bilder av ansiktet i konfigureringsprosessen, må du ikke bevege deg for raskt.
  • Når du velger en plassering for Nest Hub Max, bør du sørge for at ingen sterke lys skinner rett inn i kameraet, samt at lyset bak deg ikke er sterkere enn lyset foran deg.

Slå av Face Match

1. Sørg for at mobilenheten eller nettbrettet du bruker, er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket eller knyttet til den samme kontoen som Google Nest-skjermen din.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Trykk på kontoen din øverst til høyre.
  4. Sjekk at Google-kontoen du ser, er den som er knyttet til høyttaleren eller skjermen din. For å bytte konto, trykk på en annen konto eller Legg til en annen konto.
  5. Trykk på Assistent-innstillinger  Face Match.
  6. Slett Nest Hub Max fra listen over enheter med Face Match aktivert.

Merk: Når du slår av Face Match, slettes ansiktsmodellen din fra enheten, men registreringsbildene som ble brukt til å opprette ansiktsmodellen, slettes ikke. Hvis du vil slette disse bildene, kan du gå til https://myactivity.google.com/.

Merk

• Hvis du slår av kameraregistreringen, blir også Face Match slått av frem til du eventuelt slår kameraregistreringen på igjen. Dette fører ikke til at ansiktsmodellen din slettes fra Hub Max.
  • Du kan også når som helst slå av Face Match via innstillingene i Google- eller Assistent-appen.
  • Hvis du slår av Voice Match, blir også Face Match slått av, og ansiktsmodellen din blir slettet fra enheten.

Voice Match og Face Match

Face Match fungerer bare hvis Voice Match også er slått på. Voice Match brukes for at assistenten skal kunne kjenne deg igjen når du stiller spørsmål, mens Face Match gjør opplevelsen enda bedre ved at assistenten proaktivt identifiserer deg og viser deg personlig og nyttig innhold uten at du trenger å be om det.

Med Voice Match kan du for eksempel be om å se kommende kalenderaktiviteter. Med Face Match kan de proaktivt vises på skjermen når du går forbi den.

Face Match trenger Voice Match for å gi deg en best mulig opplevelse. Hvis for eksempel to brukere som begge har registrert seg for Face Match, står foran Nest Hub Max og én av dem stiller assistenten et spørsmål, brukes Voice Match til å finne ut hvem av dem det var. Når assistenten vet hvem av dem som stilte spørsmålet, kan den finne ut hvilken brukers personlige innhold som skal vises på skjermen.

Viktig: Face Match fungerer bare hvis Voice Match også er slått på. Hvis du sletter Voice Match for Nest Hub Max, blir også Face Match slettet permanent for den samme enheten, og assistenten kan ikke kjenne igjen stemmen din eller gi deg personlige resultater på den lenger. Hvis du vil se eller slette lydopptakene eller bildene fra Voice Match- og Face Match-konfigureringen, kan du gå til myactivity.google.com.

Hvis du vil vite hvordan dataene dine håndteres når du bruker Face Match på Nest Hub Max, kan du ta en titt på de vanlige spørsmålene i brukerstøtten om personvern som gjelder for smarthjemenhetene og -tjenestene våre.  Du bør også lese gjennom garantiene våre om personvern i hjemmet.