To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Voice Match og medier på delte Google Nest- eller Home-enheter

Google Nest- og Home-høyttalere og -skjermer deles ofte av hele husstanden. Ved å bruke Voice Match kan alle medlemmene i husstanden få en mer tilpasset medieopplevelse.

Når du konfigurerer Voice Match på en delt høyttaler eller skjerm, kan du blant annet

• velge din egen standardtjeneste for musikk
  • få en personlig tilpasset musikkopplevelse basert på lytteloggen din, sanger du liker, og andre detaljer om hvordan du har brukt musikktjenesten
  • kontrollere ditt eget private bibliotek for musikktjenesten, slik at du får tilgang til lagrede sanger og spillelister
  • be om å spille anbefalte YouTube-videoer eller enkelte TV-programmer eller filmer fra en tilknyttet strømmetjeneste, slik at du kan fortsette avspillingen fra der du stoppet sist

Konfigurer Voice Match

Voice Match må være tilknyttet en Google-konto. Hver Google-konto kan ikke ha mer enn én tilknyttet Voice Match-profil. Hvis du har flere Google-kontoer, bør du bare velge én konto å konfigurere en Voice Match-profil for.

Når du konfigurerer Voice Match i hjemmet ditt, slår du det på for alle enhetene i hjemmet. Du kan også velge å slå det på automatisk for nye enheter. Du kan når som helst slå av Voice Match for en bestemt enhet.

I Google Home-appen

Konfigurer Voice Match
  1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Innstillinger  og så Google Assistent og så Voice Match.
  3. I appen ser du alle enheter som støtter Voice Match. Trykk på en enhet for å slå Voice Match av eller på.
    • Hvis du ikke har noen enheter med Voice Match slått på, trykker du på Kom i gang og følger veiledningen i appen.
    • For å slå på Voice Match automatisk for nye enheter i samme hjem, slå på Enheter du legger til senere.

Med Google-skjermen

Konfigurer Voice Match direkte på Google-skjermen. Du trenger telefonen din og fysisk tilgang til skjermen.

1. Si «Hey Google, lær deg stemmen min» til skjermen.
  2. Trykk på Sett i gang på skjermen.
  3. Velg kontoen din på skjermen. Det skal sendes en pushvarsling til telefonen, der du blir bedt om å bekrefte at det er du som prøver å logge på en ny enhet.

Merk: Gjør dette hvis du ikke mottar noe varsel:

Android: Go to Settings And then Apps & notifications And then [All apps] And then Google Play services, and check that notifications are enabled. Then, you’ll need to start setup on your display again.

iOS: You may have notifications disabled. Open your YouTube, Google, Gmail, or Google Smart Lock app to check if the confirmation prompt has appeared. You’ll signed in to one of these apps on your phone for this to work.

1. Bekreft ved å trykke på Ja, det er meg.
  2. Følg veiledningen på skjermen for å fullføre konfigureringen av Voice Match.

Skjermen er ikke knyttet til Google-kontoen din

Hvis skjermen ikke er tilknyttet Google-kontoen du vil bruke, må Voice Match konfigureres på en annen måte. I så fall blir du bedt om å knytte skjermen til Google-kontoen din under konfigureringen.

1. Si «Hey Google, lær deg stemmen min» til skjermen.
  2. På skjermen trykker du på Sett i gang And then Ser ikke kontoen.
  3. Bruk telefonkameraet til å skanne QR-koden på skjermen. Da skal du viderekobles til telefonens nettleser. Merk: Hvis du ikke kan skanne QR-koden, kan du gå til linken nedenfor for å fortsette.
  4. Hvis du har mer enn én Google-konto, må du forsikre deg om at du er logget på riktig konto i appen, før du fortsetter. For å bytte konto, trykk på en annen konto eller legg til en ny konto.
  5. Skriv inn adgangskoden som vises på skjermen.
  6. For å knytte sammen skjermen og kontoen din, trykk på Gå videre And then Neste.
  7. I appen blir du bedt om å gå tilbake til skjermen. For å fullføre konfigureringen av Voice Match, følg veiledningen på skjermen.

Voice Match-konfigurering på skjermer for personer under 13 år

Personer i hjemmet som er under 13 år, kan også bruke skjermen til å konfigurere Voice Match med hjelp fra en forelder.

Barnet må si «Hey Google, lær deg stemmen min» til skjermen for å starte Voice Match-konfigureringen. Deretter kan barnet velge Google-kontoen sin på skjermen (eller knytte kontoen sin til skjermen hvis det ikke er gjort allerede) og fortsette konfigureringen.

Barnet må be om tillatelse fra deg for å registrere seg for Voice Match. Voice Match-konfigureringen ber deg om å logge på Google-kontoen din for å gi foreldretillatelse til at skjermen kan gjenkjenne barnets stemme.

Så lærer barnet assistenten å gjenkjenne stemmen sin. Etter dette trenger barnet hjelp fra deg igjen for å velge eller velge bort lagring av lydopptak.

Finn ut mer om hvordan du konfigurerer Voice Match for barn.

Viktig: Denne fremgangsmåten fungerer ikke med Google Workspace-kontoer. Finn ut hvordan du kan bruke Google Workspace-kontoer på enheter.

Del tjenester med gjester og andre brukere av Voice Match

Når du har konfigurert Voice Match på en delt høyttaler eller skjerm, er de tilknyttede musikk- og videotjenestene dine tilgjengelige for alle som snakker til høyttaleren eller skjermen med relevante talekommandoer.

For å forhindre at andre bruker musikk- og videotjenestene dine kan du be dem om

Slik påvirker Voice Match-innstillingene medievalg

Google-assistenten velger medieinnhold basert på hvem som ba om det, og personens Voice Match-status.

Den første som konfigurerte Voice Match

Her ser du hvordan du finner ut hvem dette er

Andre Voice Match-brukere Gjester og personer uten Voice Match
Når denne personen gir Google-assistenten talekommandoer for musikk, skjer følgende:
  • Det spilles musikk fra vedkommendes standardtjeneste for musikk.
  • Hvis personen ikke har tilknyttet noen standardtjeneste, bruker assistenten andre tilknyttede brukeres musikktjenester.
  • Det spilles musikk fra vedkommendes standardtjeneste for musikk.
  • Hvis personen ikke har tilknyttet noen standardtjeneste, bruker assistenten andre tilknyttede brukeres musikktjenester.
  • Det spilles musikk fra standardtjenesten for musikk som er konfigurert for den første personen som konfigurerte Voice Match.
  • Hvis den forespurte tjenesten ikke er tilknyttet, bruker assistenten andre tilknyttede brukeres musikktjenester.
Når denne personen gir Google-assistenten talekommandoer for TV-serier og filmer, skjer følgende:
  • Det spilles innhold fra vedkommendes tilknyttede strømmetjeneste.
  • Hvis personen ikke har tilknyttet noen strømmetjeneste, bruker assistenten andre tilknyttede brukeres tjenester.
  • Det spilles innhold fra vedkommendes tilknyttede strømmetjeneste.
  • Hvis personen ikke har tilknyttet noen strømmetjeneste, bruker assistenten andre tilknyttede brukeres tjenester.
  • Det spilles innhold fra den tilknyttede strømmetjenesten som er konfigurert for den første personen som konfigurerte Voice Match.
  • Hvis den forespurte strømmetjenesten ikke er tilknyttet, bruker assistenten andre tilknyttede brukeres tjenester.
Når denne personen gir Google-assistenten talekommandoer for YouTube-videoer, skjer følgende:
  • Det spilles innhold fra vedkommendes YouTube-konto.
  • Det spilles innhold fra vedkommendes YouTube-konto.
  • Det spilles innhold fra YouTube-kontoen til den første personen som konfigurerte Voice Match.

Hvem er den første som konfigurerte Voice Match?

Brukeren som konfigurerte høyttaleren eller skjermen og tilknyttet stemmen sin, er også den første personen som konfigurerte Voice Match.

Slik administrerer du medlemmer av hjemmet