To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Legg til totrinnsbekreftelse for kontoen din i Nest-appen

Note: This article is for users who have not migrated their Nest account to a Google Account. Learn about Nest accounts and whether you have a migrated account in our FAQs about accounts in the Nest app.

For å forbedre sikkerheten kreves det nå totrinnsbekreftelse for alle kontoer som ikke er overført

• Totrinnsbekreftelse bidrar til å hindre andre i å logge på kontoen din i Nest-appen uten at du har gitt dem tillatelse.
  • Viktig: Hvis du ikke har begynt å bruke totrinnsbekreftelse via SMS innen 19. mai 2020, blir du automatisk registrert for totrinnsbekreftelse via e-post.
  • Du bør alltid velge et unikt passord for kontoen din i Nest-appen og ikke bruke dette passordet andre steder.

Slik fungerer totrinnsbekreftelse

Totrinnsbekreftelse brukes for å bekrefte identiteten din når du logger på kontoen din eller gjør endringer i sikkerhetsinnstillingene.

Som navnet antyder, kreves det to forskjellige elementer ved totrinnsbekreftelse:

• Noe du vet: Når du logger på Nest-appen, blir du bedt om å oppgi e-postadressen din og passordet ditt – på samme måte som før.
  • Noe du har: Når du har lagt inn passordet, sender Nest en unik, midlertidig bekreftelseskode til telefonen eller e-postadressen din for å sikre at du faktisk er deg. Legg inn koden når du blir bedt om det, så er du logget på.

Hvis du konfigurerer totrinnsbekreftelse, må du legge inn koden som sendes til telefonen din, hver gang du vil

• logge på kontoen din i Nest-appen
  • endre passordet
  • tilbakestille passordet hvis du har glemt det
  • fjerne telefonnummeret

Krav for totrinnsbekreftelse

• Sørg for at du har den siste versjonen av Nest-appen, slik at du får de nyeste funksjonene og feilrettingene.
    Viktig: Når du har konfigurert totrinnsbekreftelse, er det ikke sikkert at du kan logge på kontoen din med en eldre versjon av appen.

Oppdater Android-apper
    Oppdater iOS-apper
  • E-postadressen og passordet du bruker for å logge på kontoen din i Nest-appen. Du kan tilbakestille passordet i Nest-appen hvis du har glemt det.
  • En telefon som kan motta SMS, og et stabilt signal fra operatøren.
    Viktig: Du må ikke bruke totrinnsbekreftelse med et telefonnummer eller en e-postadresse du kanskje ikke har tilgang til i fremtiden (for eksempel et midlertidig telefonnummer eller en annen persons e-postadresse). Nest sender en unik adgangskode til det samme telefonnummeret eller den samme e-postadressen hver gang det kreves totrinnsbekreftelse.

• En egen konto for hver person som har tilgang til Nest-hjemmet ditt.
    Viktig: Du bør ikke dele e-postadressen og passordet for en Nest-konto med andre brukere. Vi anbefaler at du i stedet inviterer de ulike personene til å dele tilgangen ved hjelp av Family Accounts. Ellers kan det hende at noen prøver å logge på, men ikke mottar noen bekreftelseskode.

Legg til totrinnsbekreftelse for en eksisterende konto i Nest-appen

Når du slår på totrinnsbekreftelse i Nest-appen, får du en SMS hver gang du prøver å logge på kontoen din.

1. Sørg for at du har den siste versjonen av Nest-appen, slik at du får de nyeste funksjonene og feilrettingene.

Oppdater Android-apper
    Oppdater iOS-apper
  2. På startskjermen i Nest-appen trykker du på innstillingsikonet Innstillinger for Nest-ikon.
  3. Velg Account (konto) og så Manage account (administrer kontoen).
  4. Trykk på Account Security.
  5. Velg 2-step verification og så trykk på bryteren for å slå på totrinnsbekreftelse.
  6. Følg veiledningen for å legge inn passordet, telefonnummeret og den unike bekreftelseskoden du fikk tilsendt til telefonen.

Merk: Når du slår på totrinnsbekreftelse, blir du automatisk logget av kontoen din i Nest-appen på andre telefoner, nettbrett eller datamaskiner du har brukt tidligere. Du må logge på igjen med totrinnsbekreftelse på hver enhet.

Endre innstillingene for totrinnsbekreftelse

Endre telefonnummeret ditt

Hvis du planlegger å skaffe deg et nytt telefonnummer og slutte å bruke det gamle, bør du slå av totrinnsbekreftelse
før du deaktiverer det gamle nummeret. Deretter kan du slå på totrinnsbekreftelse igjen med det nye nummeret.

Viktig: Du må skrive inn en bekreftelseskode fra det gamle telefonnummeret en siste gang. Dette er et
sikkerhetstiltak vi har implementert for å bekrefte identiteten din og beskytte kontoen din.

1. På startskjermen i Nest-appen trykker du på innstillingsikonet Innstillinger for Nest-ikon.
  2. Velg Account (konto) og så Manage account (administrer kontoen).
  3. Trykk på Account security (kontosikkerhet).
  4. Velg Phone number (telefonnummer) og så Remove (fjern).
  5. Følg veiledningen for å legge inn passordet og den midlertidige bekreftelseskoden vi sendte til det gamle
    telefonnummeret. Da blir totrinnsbekreftelse slått av.
  6. Følg fremgangsmåten for å konfigurere totrinnsbekreftelse på nytt med det nye telefonnummeret.

Fjern totrinnsbekreftelse formidlet via SMS

Dette gjelder når du slår av totrinnsbekreftelse i Nest-appen:

• Du må fortsatt bekrefte hvem du er når du logger på kontoen din i Nest-appen.
  • Du får bekreftelseskoden på e-post i stedet for på SMS.

Viktig: Du kan ikke slå av totrinnsbekreftelse uten å bruke telefonen. Nest sender en bekreftelseskode til telefonen din én siste gang for å sjekke at det er du som ber om denne sikkerhetsendringen.

1. På startskjermen i Nest-appen trykker du på innstillingsikonet Innstillinger for Nest-ikon.
  2. Velg Account (konto) og så Manage account (administrer kontoen).
  3. Trykk på Account security (kontosikkerhet).
  4. Velg 2-step verification (totrinnsbekreftelse) og så trykk på bryteren for å slå av totrinnsbekreftelse.
  5. Følg veiledningen for å legge inn passordet og den midlertidige bekreftelseskoden vi sendte til det registrerte telefonnummeret. Deretter blir du bedt om å bekrefte at du vil slå av totrinnsbekreftelse.

Feilsøk totrinnsbekreftelse

Gjør dette hvis du ikke har fått noen bekreftelseskode

Sjekk om bekreftelseskoden ble sendt til telefonen eller e-postadressen din. Dette ser du i Nest-appen. Følg deretter trinnene for enten telefon eller e-post nedenfor.

Telefon

1. Gå til Nest-appen for å sjekke de fire siste sifrene i telefonnummeret bekreftelseskoden ble sendt til. Hvis telefonnummeret er feil, kan du kontakte brukerstøtten for Nest for å få hjelp.
  2. Hvis telefonnummeret er riktig, bør du forsikre deg om at telefonen har et stabilt mobilsignal. Det kan ta noen minutter før SMS-en blir sendt.
  3. Hvis det har gått flere minutter og du fortsatt ikke har fått noen bekreftelseskode, bør du be om en ny kode i appen.

E-post

1. Sørg for at du sjekker innboksen for e-postadressen som er tilknyttet kontoen din i Nest-appen.
  2. Søk etter e-poster fra account@nest.com.
  3. Sjekk mappen for nettsøppel.
  4. Hvis det har gått flere minutter og du fortsatt ikke har fått noen bekreftelseskode, bør du be om en ny kode i appen.

Gjør dette hvis du ikke har tilgang til telefonnummeret eller e-postadressen vi sendte bekreftelseskoden til

1. Kontakt brukerstøtten for telefoni- eller e-postleverandøren din for å få hjelp med å få tilgang til telefonnummeret eller e-postkontoen igjen. Hvis du for eksempel ikke husker passordet til e-postkontoen din, bør det være mulig å tilbakestille passordet på e-postleverandørens nettsted og deretter åpne e-postkontoen for å se e-posten vi sendte deg.
  2. Hvis du har kontaktet leverandørens brukerstøtte, men fortsatt ikke får tilgang til telefonnummeret ditt eller e-postkontoen, må du tilbakestille Nest-produktene dine og deretter knytte dem til en ny konto. Merk: Du må invitere medlemmene av hjemmet på nytt for å gi dem tilgang via den nye kontoen. Du mister også alt i Video History samt informasjonen om enhetsinnstillingene.

Tilbakestill Nest-kameraer og -ringeklokker til fabrikkstandard
    Tilbakestill Nest-termostater til fabrikkstandard
    Tilbakestill Protect til fabrikkstandard
    Tilbakestill Nest × Yale-låser til fabrikkstandard
  3. Hvis du har problemer med å legge til et Nest-produkt i kontoen din, bør du gå gjennom feilsøkingstrinnene i brukerstøtten for Google Nest.