Tietoja Works with Nestistä

Works with Nest kehitettiin vuonna 2014, jotta muiden valmistajien älykkään kodin tuotteet voisivat käyttää Nestin tietoja käyttökokemuksen personointiin (kuten valojen sammuttamiseen, kun et ole kotona). Älykäs koti on kehittynyt huomattavasti näistä ajoista, ja ihmisten tapa käyttää ja ylläpitää laitteitaan on myös muuttunut. Nykyisin älykkään kodin keskiössä ovat äänet, Smart Displayt ja koko kodin automaattiset ohjelmat. Google Assistant on kehittynyt näiden käyttökokemusten johtavaksi alustaksi.

Works with Google Assistantiin siirtyminen

Siitä asti, kun Nest liittyi Google-laitteiden tiimiin vuonna 2018, olemme pyrkineet tekemään älykkäästä kodista entistä selkeämmän ja avuliaamman. Sen pitäisi olla koti, jossa Nest, Google Home, Chromecast ja muut yhdistetyt tuotteet ovat helposti määritettävissä ja käytettävissä ja jossa ne toimivat saumattomasti yhdessä. Tämän saavuttamiseksi pyrimme tarjoamaan yhtenäisen käyttökokemuksen Works with the Google Assistant (WWGA) ‑alustan kautta. Käyttökokemus mahdollistaa entistä useamman yhdistetyn tuotteen ja integraation käytön. Sen avulla voit hallita datan jakamista ja kaikkia älykkään kodin laitteitasi, olipa niiden valmistaja sitten Google, Nest tai jokin yli 3 500:sta Google Assistantia tukevasta yhteistyökumppanista.

Olemme sitoutuneet tukemaan sinulle tärkeitä Works with Nest (WWN) ‑yhteyksiä ja minimoimaan häiriöt siirtymäaikana. Nykyiset laitteesi ja yhteytesi toimivat jatkossakin Nest-tililläsi. 31.8.2019 jälkeen et voi enää luoda uusia WWN-yhteyksiä.

Lue lisää tästä Google Nest ‑blogipostauksesta.

Laajenna kaikki  Tiivistä kaikki

Works with Google Assistantiin siirtäminen alkaa Google-tilistä

Nest-käyttäjät saavat sähköpostitse kutsun siirtää Nest-tilinsä Google-tilille, kun tili on valmis. Google-tilille siirtymisen myötä Nest-käyttäjät saavat käyttöönsä yhden tilin ja he voivat nauttia saumattomista käyttökokemuksista sekä yhdenmukaistaa kodit ja niiden jäsenet erilaisissa Nest- ja Google Home ‑sovelluksissa.

Huom. Nest-tilin siirtäminen Google-tilille on valinnaista, eikä sitä voi perua, kun se on tehty. Siirron aikana sinun on poistettava ja katkaistava kaikki kolmannen osapuolen tuotteiden WWN-yhteydet (tätäkään ei voi perua). Suosittelemme lukemaan koko tämän artikkelin ja tutustumaan Nest-sovelluksen tilien usein kysyttyihin kysymyksiin päättääksesi, onko tilin siirtäminen oikea valinta tällä hetkellä. Kun olet valmis, voit siirtää Nest-tilisi ja siihen liittyvän datan Google-tilille milloin vain myöhemmin. Suosittelemme, että siirrät tilisi vasta sähköpostikutsun saatuasi.

Kun Nest-tilisi on siirretty Google-tilille, voit luoda Google Home- tai Assistant-sovelluksella Works with the Google Assistant ‑ohjelmia omistamillesi muiden älykotikumppaneiden tuotteille. Kaikki WWN-yhteydellä toimineet kumppaneiden laitteet, yhteydet, palvelut ja ominaisuudet (esim. älyvalojen automaattinen sammuminen, kun poistut kotoa) eivät kuitenkaan välttämättä toimi WWGA:lla. Näitä Home/Away-tilaan perustuvia ominaisuuksia kehitetään parhaillaan WWGA:ta varten, mutta ne tulevat saataville vasta alkuvuodesta 2020.

Ymmärrämme, ettet välttämättä halua siirtää tiliäsi ennen kuin WWGA-ohjelmat tukevat useampia kodin älylaitteita ja ‑ominaisuuksia. Olemme sitoutuneet minimoimaan häiriöt siirtymäaikana. Suunnitelmamme näyttää tältä:

• Saat sähköpostikutsun, kun Nest-tilisi on valmis siirrettäväksi. Nest-tilin siirtäminen Google-tilille on valinnaista, eikä sitä voi perua kun se on tehty.
  • Jos päätät siirtää tilisi, nykyiset WWN-laiteyhteydet eivät enää toimi siirron jälkeen.
  • Jos päätät olla siirtämättä Nest-tiliä tässä vaiheessa, aiemmin luodut WWN-laiteyhteydet toimivat edelleen Nest-tilin ja Nest-sovelluksen kanssa ilman häiriöitä. Et voi kuitenkaan käyttää uusia ominaisuuksia, jotka ovat saatavilla Google-tilin, Google Home ‑sovelluksen ja WWGA-ohjelman kautta. Pidämme sinut ajan tasalla, jos teemme muutoksia nykyisiin WWN-yhteyksiin, jotka ovat käytettävissä Nest-tililläsi.
  • 31.8.2019 jälkeen et voi enää luoda uusia WWN-yhteyksiä, mutta aiemmat yhteydet toimivat edelleen Nest-tililläsi.
  • Kun vastaavat ominaisuudet (kuten Home/Away-tilaan perustuvat automaattiset ohjelmat) ovat käytettävissä WWGA-alustalla, saat sähköpostitse kutsun siirtyä Nest-tililtä Google-tilille mahdollisimman vähillä häiriöillä. Kun tilisi on siirretty, sinun on lisättävä ja yhdistettävä WWGA-kumppanilaitteet Google Home ‑sovelluksella sekä määritettävä uudet Assistant-ohjelmat, joiden avulla voit muokata älylaitteiden välistä toimintaa, joka perustuu yksinkertaisiin käynnistysmenetelmiin – niin kotoa poistuttaessa kuin nukkumaan käytäessä.

Ymmärrämme, ettei sama ratkaisu toimi kaikilla. Siksi teemme ripeästi yhteistyötä suosituimpien kehittäjiemme kanssa voidaksemme luoda ja tukea hyödyllisiä toimintoja, joilla saat käyttöösi Google Nestin parhaat ominaisuudet. Pyrimme myös minimoimaan häiriöt parhaamme mukaan. Tavoitteemme on jatkossakin tarjota sinulle työkaluja, joilla teet kodistasi juuri sinulle sopivalla tavalla hyödyllisen.

Amazon Alexan ja muiden WWN-yhteyksien siirtäminen

Ymmärrämme, että haluat Nest-laitteidesi toimivan jatkossakin muiden niihin yhdistettyjen ja Works with Nestiä käyttävien ekosysteemien kanssa (esim. Amazon Alexa). Alexan ja muiden kumppaneiden ekosysteemi-integraatioiden nykyinen Nest Smart Home ‑ominaisuus ei toimi siirrettyjen Google-tilien kanssa. Tutkimme kuitenkin Amazonin ja joidenkin muiden ekosysteemikumppaneiden kanssa, miten voisimme luoda Nest-laiteyhteyksiä, jotka ovat yhteensopivia siirrettyjen ja uusien Google-tilien kanssa.

Sinun on hyvä muistaa muutama asia Works with Nestistä, Nest-tilin siirrosta sekä Nest-laitteiden uudelleenyhdistämisestä hyväksyttyihin ekosysteemikumppaneihin siirron jälkeen:

Amazon Alexa ja Google Nest
  • Uusi Google Nest ‑ominaisuus korvaa Alexan nykyisen Works with Nest ‑ominaisuuden. Uuden ominaisuuden avulla voit säätää Nest-termostaattia ja katsella Nest-kameran live-kuvaa Amazon Alexalla.
  • Jos päätät siirtää tilisi, sinun on katkaistava yhteys Alexan Nestiin (tätä ei voi peruuttaa).
  • Jos käytössäsi on Alexan lisäksi muita Works with Nest ‑yhteyksiä, suosittelemme siirtämään Nest-tilisi vasta saatuasi sähköpostikutsun Nest-tilin siirtoon. Nest-tilin siirtäminen on kuitenkin vapaaehtoista, ja voit halutessasi siirtyä Google-tilille koska tahansa.
  • Voit halutessasi lykätä siirtoa ja jatkaa Alexan nykyisen Works with Nest ‑ominaisuuden käyttämistä.
Muut WWN-kumppaniyhteydet
  • Jos sinulla on muita Works with Nest ‑kumppaniyhteyksiä, voit siirtyä Google-tilille, mutta siirron osana sinun on poistettava ja katkaistava nykyiset Works with Nest ‑yhteytesi (tätä ei voi perua).
  • Siirryttyäsi Google-tilille voit tutustua vaihtoehtoisiin yhteyksiin, jotka ovat käytettävissäsi Works with Google Assistant ‑alustalla. Koska Works with Google Assistant toimii eri tavalla, Nest-tuotteiden ja kolmannen osapuolen älykotituotteiden välinen toiminta eroaa aiemmasta. Kaikki Nestin, Googlen ja kumppanilaitteiden käynnistämät ohjelmat määritetään ja niitä ylläpidetään Google Home ‑sovelluksen Assistant-ohjelmilla. Works with Google Assistant ei välttämättä tue joitain aiemmista laitteista tai yhteyksistä. Lue Works with Google Assistant (Älykäs koti) niin näet, tuetaanko älykkään kodin kumppanilaitettasi.
  • Yksi suosituimmista Works with Nest ‑ominaisuuksista on ohjelmien automaattinen käynnistäminen Nestin Home/Away-tilan perusteella. Pyrimme lisäämään tämän toiminnon myös Google Assistantiin ja tarjoamaan useampia laitevaihtoehtoja. Works with Google Assistant toimii jo yli 3 500 kumppanin ja 30 000 laitteen kanssa, ja se integroituu saumattomasti Assistant-ohjelmiin. Ohjelmien avulla on helppo muokata älylaitteiden toimintaa, joka perustuu yksinkertaisiin käynnistysmenetelmiin – niin kotoa poistuttaessa kuin nukkumaan käytäessä.
Nestin ja Google Assistantin siirto
Olemme suoraviivaistaneet Google Assistantiin ja Google Home ‑sovellukseen jo yhdistettyjen, aiempien Nest-laitteiden siirtämistä. Kun siirrät Nest-tiliäsi, valitse Google Assistantin kanssa käyttämäsi Google-tili. Google Assistant ja aiemmin määrittämäsi Nest-laiteyhteydet toimivat jatkossakin, aivan kuten ennen siirtämistä. Nest-laitteiden nimet, koti- ja huonemääritykset sekä Assistant-ohjelmat säilytetään, ja ne toimivat myös tilin siirtämisen jälkeen.

Jos olet antanut kolmannen osapuolen yhteyksille pääsyn dataan, voit valita Google Nest ‑kumppanien kanssa jaettavan datan Partner Connections ‑työkalulla.

Tietoja Works with Nestistä

Laajenna kaikki  Tiivistä kaikki

Mikä on Works with Nest?

Nest-tuotteet oppivat tuntemaan sinut ja tarpeesi antureiden
ja algoritmien avulla. Works with Nestin ansiosta muut kodin tuotteet
voivat käyttää Nestin tietoja personoidakseen käyttökokemustasi
entisestään. Kun olet yhdistänyt tuotteen Nestiin, se alkaa
automaattisesti tehdä asioita puolestasi ilman erillistä ohjelmointia.

Mitä enemmän tuotteita kodissasi on, sitä paremmin kotisi voi
automaattisesti huolehtia asioista puolestasi.

Works with nest partner logo

When it works with Nest, it just works.

Tässä on muutama esimerkki Works with Nest ‑yhteyksistä ja siitä, mitä niillä voi tehdä.

Huom. Alla olevat esimerkit edellyttävät aktiivista tiliä Nest-sovelluksessa, kodissa toimivaa Wi-Fi-yhteyttä sekä Nest- ja muiden tuotteiden yhdistämistä Wi-Fi-verkkoon.

Esimerkki: Kun kaikki ovat poissa kotoa (Home/Away Assist)

Works with Nest ‑tuotteet voivat tehdä asioita automaattisesti sen perusteella, oletko kotona vai muualla. Tämä ominaisuus on nimeltään Home/Away Assist. Kun olet poissa kotoa, Works with Nest -tuotteet voivat esimerkiksi

• kytkeä älyvalojärjestelmät automaattisesti päälle, jotta näyttäisi siltä, että joku on kotona
  • asettaa älykkään lämminvesivaraajan energiansäästötilaan
  • sulkea moottorilla toimivat sälekaihtimet kodin viihtyvyyden ja turvallisuuden varmistamiseksi
  • lähettää ilmoituksen, jos järjestelmään yhdistetty liesi tai uuni on edelleen päällä, jolloin voit halutessasi kytkeä sen pois päältä.

Lue lisää Home/Away Assistista seuraavista artikkeleista:

Lisätietoja Home/Away Assist ‑ominaisuudesta >

Miten Home/Away Assist päättää kodin asettamisesta Home- tai Away-tilaan >

Esimerkki: Kun Nest Protectin hälytys soi

Jos Google Nest Protectin savu- ja häkähälyttimet havaitsevat suuria määriä savua tai häkää ja käynnistävät hälytyksen, Works with Nest ‑yhteys voi esimerkiksi

• vilkuttaa älyvalojärjestelmää, jotta perheesi huomaa hälytyksen
  • käynnistää yhdistetyn pihankastelujärjestelmän, jotta tulipalo ei leviä
  • pyytää yhdistettyä puhelinjärjestelmää soittamaan sinulle kotoa.

Works With Nest ‑kumppaneidemme määrä kasvaa jatkuvasti. Saatat jo omistaa Works with Nest ‑tuotteen tai pari. Katso, onko tuotteen pakkauksessa Works with Nest ‑merkki.

Mitä Works with Nest ‑yhteyden käyttöön tarvitaan?

Works with Nest ‑yhteydet edellyttävät Nest-tilin määrittämistä 19.8.2019 mennessä. Tällaiset yhteydet lakkaavat toimimasta, jos siirrät Nest-tilisi Google-tilille.

(1) Uusia Works with Nest ‑yhteyksiä ei voi määrittää 31.8.2019 jälkeen, mutta aiemmat yhteydet toimivat edelleen Nest-tililläsi.

(2) Yleisesti ottaen WWN-yhteyden käyttämiseen tarvitaan vain yksi Nest-sovelluksen tilille lisätty Nest-tuote sekä yksi kolmannen osapuolen sovellus tai laite. Kullakin WWN-yhteydellä on kuitenkin omat edellytyksensä.

Jos esimerkiksi haluat Wi-Fi-valojärjestelmäsi vilkkuvan, kun häkää tai savua havaitaan, tarvitset Nest Protectin WWN-yhteyttä varten.

Tarvitset myös kolmannen osapuolen laitteen, johon Nest-tuotteet yhdistetään. Tämä voi tarkoittaa kauko-ohjattavia valoja, aktiivisuusranneketta tai mitä tahansa siltä väliltä.

Jos jaat Nest-kotisi käyttöoikeuden Family Accountsin kautta, muista, että Nest-kodin omistaja ja kaikki, joille käyttöoikeus on jaettu, voivat määrittää WWN-yhteyksiä. Kun WWN-yhteys on määritetty, kaikki Nest-kodin jäsenet voivat käyttää ja ylläpitää kyseistä yhteyttä tai poistaa sen. Jos haluat lisätietoja siitä, mihin Nest-kodin käyttöoikeuden jakaminen oikeuttaa, tutustu seuraavaan artikkeliin:

Lisätietoja Family Account ‑tileistä ja kodin käyttöoikeuksien jakamisesta >

Works with Nest ‑yhteyden määrittäminen

Works with Nest ‑yhteyksiä varten on määritettävä Nest-tili 19.8.2019 mennessä. Uusia Works with Nest ‑yhteyksiä ei voi määrittää 31.8.2019 jälkeen, mutta aiemmat yhteydet toimivat edelleen Nest-tililläsi.

Jos haluat määrittää uuden Works with Nest ‑yhteyden, seuraa Works with Nest ‑kehittäjäsivustojen sekä tuotepakkausten ohjeita (etsi Works with Nest ‑logo). Määritys on turvallinen, eikä mitään henkilötietoja (kuten sähköpostiosoitetta) jaeta Nestin ja Works with Nest ‑yhteyden kehittäjän välillä. Käynnistä aluksi OAuth-prosessi Works with Nest ‑kumppanisovelluksella tai ‑verkkosivustolla, jotta voit antaa yhteydelle pääsyn Nest-laitedataan. Valtuutuksen jälkeen Works with Nest ‑yhteys otetaan automaattisesti käyttöön.

Works with Nest ‑yhteyden määrittäminen >

Works with Nest ‑yhteyksien tarkistaminen ja ylläpito

Nest-sovelluksesta voit helposti nähdä tietoja Works with Nest (WWN) ‑yhteyksistäsi ja niiden viimeisimmistä käyttökerroista sekä tarkistaa myöntämäsi datan käyttöoikeudet.

1. Valitse Nest-sovelluksen aloitusnäytöltä Asetukset Nest settings icon.

2. Valitse Works with Nest Works with nest icon.

3. Täältä näet kaikki äskettäin määrittämäsi WWN-yhteydet. Jos haluat lisätietoja, valitse haluamasi yhteys.

4. Näet Nest-tuotteiden datan käyttöoikeudet, jotka olet myöntänyt yhteydelle.

Viimeksi käytetty ‑kohdassa näkyy aika, jolloin WWN-yhteys oli viimeksi aktiivinen. Tästä on hyötyä yhteyden toimivuuden varmistamisessa ja mahdollisesti myös vianetsinnässä.

Muista, että Nest-kodin omistaja ja kaikki, joille käyttöoikeus on jaettu, voivat määrittää, käyttää, ylläpitää ja poistaa WWN-yhteyksiä. Jos olet kutsunut jonkun jakamaan Nest-kotisi käyttöoikeuden, saatat nähdä täällä myös hänen toimintansa.

Jos WWN-yhteyden toiminnassa ilmenee ongelmia, tutustu seuraavaan artikkeliin:

Works with Nest ‑yhteyden vianetsintä >

Jos haluat poistaa yhteyden, jota et enää tarvitse, katso ohjeet alta.

Works with Nest ‑yhteyden poistaminen

Jos haluat lopettaa tietyn Works with Nest ‑yhteyden käytön, sen poistaminen onnistuu helposti milloin tahansa. Kun yhteys on poistettu, WWN-tuote toimii samalla tavalla kuin ennen yhteyden käyttöönottoa.

1. Valitse sovelluksen aloitusnäytön oikeasta yläkulmasta Asetukset Nest settings icon.

2. Valitse Works with Nest Works with nest icon.

3. Valitse luettelosta poistettava Works with Nest ‑yhteys.

4. Valitse näytön alareunasta Poista yhteys.

5. Vahvista seuraavaksi valintasi.

Huom. Jos tililläsi on useita koteja ja yhteys on aktiivinen niissä kaikissa, sinun on lisäksi valittava, haluatko poistaa yhteyden muistakin kodeista.

Jos haluat vaihtaa toiseen kotiin, napauta sovelluksen aloitusnäytöltä Valikko Arrow pointing down ‑kuvaketta ja valitse haluamasi koti näytön alareunasta.

Suhtaudumme tietosuojaan vakavasti

Käyttämästäsi Works with Nest ‑yhteydestä riippumatta päätät aina itse datan jakamisesta. Tiedät aina, mitä jaetaan, ennen kuin myönnät pääsyn dataasi. Jos muutat mielesi, voit poistaa yhteyden milloin tahansa.

Jokaisen kanssamme toimivan Works with Nest ‑kehittäjän on lisäksi noudatettava sääntöjä, jotka rajoittavat jakamiesi tietojen käyttöä. Nest ei jaa mitään henkilökohtaisia tunnistetietoja, kuten sähköpostiosoitettasi. Yhteydestä riippuen Nest voi pyytää pääsyä kodin ja laitteen perusdataan (kuten LVI-järjestelmän teknisiin tietoihin, savu- ja häkätilaan, Home- ja Away-tiloihin tai Rush Hour Rewards ‑tapahtumiin). Saat lisätietoja seuraavilta sivuilta:

Nestin ja Works with Nest ‑kehittäjien välillä jaettava data >

Nestin tietosuojalausunto >

Nest-kehittäjäksi ryhtyminen

Kehittäjille suunnattu Nest Developer Program muuttuu Actions on Googlen älykäs koti ‑palveluksi. Lue lisää Google Assistant Developer Community Program ‑ohjelmasta.