To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Een product uit je account verwijderen

Verwijder elk product uit de app waarin je het voor het eerst hebt ingesteld. Als je een thermostaat bijvoorbeeld eerst hebt ingesteld met de Google Home-app, verwijder je deze uit de Home-app. Als je het product in de ene app niet kunt verwijderen of vinden, check dan de andere app.

Verwijderen uit de Nest-app
  1. Log in bij de Nest-app.

2. Als je meerdere huizen hebt, tik je in het startscherm van de app op Menu Pijl-omlaag. Selecteer dan het huis met het product dat je wilt verwijderen.

3. Tik in het startscherm van de app op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.

4. Tik op het product dat je wilt verwijderen.

5. Scroll omlaag en selecteer [Productnaam] verwijderen.

6. Hierna moet je je keuze bevestigen.

7. Zet de fabrieksinstellingen terug op je Nest-product. Selecteer je product hieronder voor resetinstructies.

Verwijderen uit de Home-app

Als je een Nest-product uit je account in de Home-app wilt verwijderen, ga je naar Google Nest-apparaten verwijderen uit de Google Home-app.

Als je het Nest-product niet meer gaat gebruiken, zet het dan terug op de fabrieksinstellingen. Selecteer je Nest-product hieronder voor resetinstructies.

Wat je moet weten voordat je een product verwijdert

Nest Protect

Nadat een Nest Protect uit je account is verwijderd, kan die nog steeds een alarm laten horen als er gevaarlijke niveaus van rook of koolmonoxide worden waargenomen. Bepaalde functies zijn dan echter wel beperkt:

• Je krijgt geen meldingen van de Nest Protect als er een alarm is.

• Je kunt de laatst gemelde status van de Nest Protect niet meer bekijken in de Nest-app.

• Je kunt geen instellingen wijzigen.

• Je Protect krijgt geen software-updates meer.

Als je de Protect later opnieuw toevoegt aan de app, moet je eerst de fabrieksinstellingen terugzetten.

Nest-camera's en -deurbellen

Belangrijk: Ontkoppel je camera niet voordat de lichtring blauw begint te pulseren als de verwijdering klaar is. Als je de camera eerder loskoppelt, moet je die resetten om die weer aan de praat te krijgen. Ga naar De Nest-camera of -deurbel opnieuw opstarten of terugzetten op de fabrieksinstellingen voor meer informatie.

• Als je een camera uit je account verwijdert, wordt de hele opgenomen videogeschiedenis van die camera ook definitief verwijderd.

• Je kunt het Nest Aware-abonnement van je camera opzeggen, ook als je de camera al uit je account hebt verwijderd.

Nest × Yale slot

Nadat je het Nest x Yale slot uit je account in de Nest-app hebt verwijderd, kan het je deur nog steeds op slot doen en van het slot halen, maar alleen met de toegangscodes die je eerder hebt ingesteld via je account. Je kunt ook het draaislot aan de binnenkant van de deur blijven gebruiken.

Belangrijk: Als je de instellingen op je Nest × Yale slot wilt wijzigen nadat je het uit je account hebt verwijderd, zet je de fabrieksinstellingen van het apparaat terug. Al je toegangscodes worden gewist en je kunt daarna toegangscodes maken met het toetsenblok van het slot.

Het Nest x Yale slot terugzetten op de fabrieksinstellingen

Nadat je het Nest x Yale slot uit je account hebt verwijderd, kun je de volgende acties niet meer uitvoeren:

• Toegangscodes maken of wijzigen via de Nest-app

• Je deur op afstand vergrendelen of ontgrendelen via de Nest-app

• De laatst gerapporteerde vergrendelings- of ontgrendelingsstatus bekijken

• Meldingen krijgen, bijvoorbeeld als de batterij bijna leeg is, bij problemen met het sluiten of openen van de nachtschoot en als er met het slot geknoeid is

• Bepaalde instellingen aanpassen om functies aan of uit te zetten, zoals het instellen van een tijd voor automatische vergrendeling

Nest-thermostaten

Zorg dat je de Google Nest-thermostaat uit de Google Home-app verwijdert of de fabrieksinstellingen terugzet. Je hoeft dit niet in een bepaalde volgorde te doen.

Google Nest Hub Max

Nadat de Nest Hub Max uit je account is verwijderd, kan die niet langer spraakopdrachten herkennen, media afspelen, herinneringen of agenda-afspraken tonen of de ingebouwde Nest Cam gebruiken. Alle Nest Cam-beelden in je geschiedenis worden verwijderd. Opgeslagen clips worden niet verwijderd. Als je het apparaat wilt gebruiken, moet je het opnieuw instellen.