To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Ta bort en produkt från kontot

Ta bort varje produkt från den app där den först konfigurerades. Om du till exempel konfigurerade termostaten i Home-appen tar du bort den från Google Home-appen. Om du inte kan ta bort produkten eller inte hittar produkten i en app provar du med den andra.

Ta bort från Nest-appen
  1. Logga in i Nest-appen.

2. Om du har ett annat hem ska du trycka på menyn på appens startskärm. Välj sedan hemmet med den produkt du vill ta bort.

3. Tryck på Settings ikon för Nest-inställningar på appens startskärm.

4. Tryck på produkten du vill ta bort.

5. Scrolla ned och välj Remove [produktnamn].

6. Du blir då ombedd att bekräfta ditt val.

7. Återställ Nest-produkten till standardinställningarna. Välj den aktuella produkten nedan för information om hur du återställer

Ta bort från Home-appen

Om du vill ta bort en Nest-produkt från kontot i Home-appen kan du läsa om hur du tar bort Google-enheter från Google Home-appen.

Om du inte tänker använda Nest-produkten igen ska du återställa den till standardinställningarna. Välj den aktuella Nest-produkten nedan för information om hur du återställer.

Bra att veta innan du tar bort en produkt

Nest Protect

När du tagit bort Nest Protect från kontot kan den fortfarande larma om den upptäcker en angiven mängd rök eller kolmonoxid. Vissa funktioner är dock begränsade:

• Du får inga aviseringar från Nest Protect vid alarm.

• Du kan inte längre se den senast rapporterade statusen för Nest Protect i Nest-appen.

• Du kan inte ändra inställningarna.

• Protect-enheten får inte längre programuppdateringar.

Om du lägger till Protect-enheten på nytt i appen senare måste du först återställa standardinställningarna.

Nest-kameror och Nest-dörrklockor

Viktigt! Koppla inte ur kameran förrän ljusringen pulserar med blått ljus. Det betyder att borttagningen har slutförts. Om du kopplar ur kameran före detta måste du återställa den för att den ska fungera igen. Läs mer i artikeln om att starta om eller återställa standardinställningarna på Nest-kameran eller Nest-dörrklockan.

• Om du tar bort en kamera från kontot raderas all inspelad videohistorik permanent på kameran.

• Du kan säga upp prenumerationen på Nest Aware för kameran, även om du redan har tagit bort kameran från kontot.

Nest × Yale-lås

När du har tagit bort ett Nest × Yale-lås från kontot i Nest-appen kan det fortfarande låsa och låsa upp dörren, men bara med hjälp av lösenord som du ställt in i kontot tidigare. Du kan även använda låsvredet i hemmet.

Obs! Om du vill ändra inställningarna för Nest × Yale-låset efter att du har tagit bort det från kontot måste du återställa standardinställningarna. Alla dina lösenord rensas och du kan sedan skapa lösenord med hjälp av knappsatsen på låset

Återställa Nest × Yale lås till standardinställningarna

När du har tagit bort ditt Nest × Yale-lås från kontot kan låset inte göra följande:

• Skapa eller ändra lösenord med Nest-appen.

• Fjärrlåsa och låsa upp dörren via Nest-appen.

• Visa den senaste rapporterade låsnings- eller upplåsningsstatusen.

• Få aviseringar, till exempel om låg batterinivå, problem med att öppna eller stänga kolven eller regeln och varningar om någon försöker manipulera låset.

• Justera vissa inställningar för att aktivera eller inaktivera funktioner, till exempel ställa in en tid för Autolås.

Nest-termostater

Google Nest Hub Max

När du tagit bort din Nest Hub Max från kontot känner den inte längre igen röstkommandon och kan inte längre spela upp media, visa påminnelser eller kalenderhändelser eller använda den inbyggda Nest Cam. Allt videomaterial från Nest Cam tas bort från historiken. Sparade klipp raderas inte. Om du vill använda enheten måste du konfigurera den igen.