To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Finn ut mer om forstyrrelser av den trådløse tilkoblingen og hvordan du feilsøker det

Forstyrrelser av den trådløse tilkoblingen kan føre til problemer med å koble til Nest-produkter eller andre trådløse enheter. Det kan også forårsake treg nettverkskommunikasjon eller nedetid. Det kan føre til at Nest-produktene dine kobles fra og til kontinuerlig, eller at de responderer tregt på appkontroll.

Symptomer på forstyrrelser av den trådløse tilkoblingen

De fleste hjem opplever alle de tre typene trådløsforstyrrelser, men symptomene kan variere. Nedenfor kan du se om Nest-produktet ditt viser noen av symptomene på forstyrrelser av den trådløse tilkoblingen.

• Problemer med å koble til Nest-appen under konfigureringen.
  • Nest-produktet ditt kobles fra og til Wi-Fi gjentatte ganger.
  • Produktet ditt står oppført som «Offline» («Uten nett») i Nest-appen, men kobles til på nytt automatisk.
  • Produktet ditt responderer tregt på endringer du gjør i Nest-appen.
  • Du ser avbrudd eller manglende data i produktets Energy History, Video History, Security History eller Protect-logg.
  • Kameravideoen hopper, er pikselert eller du har andre problemer med å se videoen.
Guard bytter kontinuerlig mellom Wi-Fi- og mobildata som reserveløsning.

Feilsøkingstips

Her er noen raske tips for feilsøking av forstyrrelser av den trådløse tilkoblingen i hjemmet.

• Slå på automatisk kanalbytte på ruteren.
  • Hvis det er mulig, bør du flytte ruteren og Nest-produktet nærmere hverandre. Selv noen centimeter kan utgjøre en stor forskjell når det gjelder signalstyrken.
  • Flytt, koble fra eller slå av andre elektroniske produkter som kan forstyrre Wi-Fi-tilkoblingen.
  • Bruk en Wi-Fi-forlenger eller -forsterker. Sikre best kompatibilitet ved å bruke en forlenger fra den samme produsenten.
Sørg for at alle Wi-Fi-rutere, -forlengere og -forsterkere bruker disse anbefalte innstillingene.

Merk: Når du feilsøker forstyrrelser av den trådløse tilkoblingen, bør du teste hva som fungerer best for hjemmet ditt. Alle nettverk er forskjellige, og hvert hjem har unike problemer som skyldes forstyrrelser av den trådløse tilkoblingen.

Nedenfor finner du mer informasjon om de tre vanligste typene forstyrrelser av den trådløse tilkoblingen og flere tips som bidrar til å minimere forstyrrelser i Wi-Fi-nettverket ditt.

1. Reduser forstyrrelser fra vegger, gulv og andre gjenstander

Byggematerialene i hjemmet ditt kan ha stor innvirkning
på hastigheten og rekkevidden til trådløs kommunikasjon. Materialer
som tre og klart glass, har ikke så stor innvirkning. Men
materialer med større tetthet, for eksempel betong, murstein og metall, kan
føre til problemer med tilkobling. Slike materialer med høyere tetthet kan
også redusere nettverkshastigheten eller til og med blokkere
trådløse signaler fra å nå visse deler av hjemmet ditt.
brick blocking network

Store møbler, for eksempel arkivskap eller bokhyller samt apparater som komfyrer eller kjøleskap, kan også forstyrre Wi-Fi-signaler. Speil med metallbelegg på baksiden kan også blokkere trådløse signaler.

Feilsøkingstips

1. Enkelte Wi-Fi-rutere eller tilgangspunkter har justerbare antenner. Hvis du plasserer antennen slik at den er rettet mot Nest-produktet ditt, kan det gjøre tilkoblingen bedre.
  2. Hvis det er mulig, kan du flytte Nest-produktet til et nytt sted. Selv noen centimeter kan utgjøre en stor forskjell når det gjelder signalstyrken.
  3. I noen hjem kan du flytte den trådløse ruteren din eller tilgangspunktet ditt. Hvis du flytter ruteren eller tilgangspunktet ditt nærmere Nest-produktet, kan du gjøre tilkoblingen bedre.
  4. Strømadaptere er et annet alternativ, spesielt for større boliger med tykke eller tette vegger og gulv.
  5. Et annet alternativ er å legge til en Wi-Fi-forlenger på nettverket ditt. Forsterkere sender ut signalet til ruteren på nytt fra et annet rom eller sted.

Tips: Strømadaptere bruker hjemmets elektriske kabler for Ethernet, slik at du enkelt kan utvide nettverket ditt gjennom veggene uten å montere dyre nye kabler. Hvis du kobler en strømadapter til et Wi-Fi-tilgangspunkt, kan det sikre en sterk trådløs tilkobling til alle rommene i huset.

2. Feilsøk forstyrrelser fra andre Wi-Fi-nettverk

Forstyrrelser fra konkurrerende Wi-Fi-nettverk er spesielt
vanlig i byer, boligblokker og tett
befolkede områder hvor det vanligvis finnes mange Wi-Fi
-nettverk i nærheten.

Tips: Se etter konkurrerende nettverk ved å åpne alternativene for trådløs
tilkobling på telefonen eller datamaskinen din. Vent til
listen over nettverk lastes inn på nytt. Hvis du kan velge mellom en rekke
nettverk, kan du oppleve denne typen
forstyrrelser.

Wi-Fi-nettverk kringkastes via kanaler. Når Wi-Fi-nettverk
i nærheten er konfigurert til å bruke samme kanal, konkurrerer de
kontinuerlig mot hverandre om begrenset båndbredde.

city interference

Feilsøkingstips

1. Mange av de nyeste ruterne har en funksjon som gjør at de automatisk kan finne Wi-Fi-kanalen med minst trafikk. Sjekk dokumentasjonen som fulgte med ruteren, for å finne ut hvordan du slår på og konfigurerer denne funksjonen.
  2. Hvis du allerede har slått på automatisk kanalbytte, men likevel opplever treg hastighet eller dårlige tilkoblinger på hjemmenettverket ditt, kan du prøve å angi kanalen manuelt og kjøre hastighetstester for å finne den raskeste kanalen.
  3. Hvis ruteren din er mer enn noen få år gammel, kan det være lurt å oppgradere til en ny.

3. Reduser forstyrrelser fra andre elektroniske produkter

Forstyrrelser kan også komme fra andre elektroniske produkter og
apparater som ikke er koblet til det trådløse nettverket ditt,
men som bruker de samme 2,4 GHz- eller 5 GHz-frekvensene
til å kommunisere. Trådløse telefoner, Bluetooth-enheter og
babymonitorer er noen eksempler. Du kan også
oppleve forstyrrelser rundt trådløse kameraer eller
sikkerhetssystemer.
cordless phone interference
Elektroniske produkter og apparater, for eksempel mikrobølgeovner, genererer radiostøy
som et biprodukt, så det kan hende du ser at et nettverk
blir tregere eller bare kobles fra når du varmer opp middagen.
Enkelte større elektronikkprodukter, for eksempel TV-er, kan påvirke Wi-Fi-signalene selv
når produktene er i hvilemodus eller er slått av, ettersom strømforsyningen kan
generere forstyrrelser for enheter innen kort rekkevidde.
electronic interference

Feilsøkingstips

1. Hvis du plasserer et Nest-produkt for nær en ruter, et tilgangspunkt, en trådløs telefon eller en annen enhet som avgir radiofrekvenssignaler, kan dette føre til problemer med tilkoblingen. Prøv å flytte enten Nest-produktet eller andre enheter, slik at de er minst én meter fra hverandre.
  2. Prøv å slå av eller koble fra de elektroniske produktene dine for å finne ut hvilken enhet som forårsaker tilkoblingsproblemer. Når du har slått av enheten som forårsaker problemene, skal Nest-produktet ditt kunne koble til og vedlikeholde tilkoblingen. Det kan ta noen minutter å koble til automatisk og endre statusen i Nest-appen.
  3. Prøv å flytte andre elektroniske enheter. Noen ganger kan noen centimeter utgjøre en betydelig forskjell i kvaliteten på det trådløse signalet.
  4. Noen trådløse enheter kan kringkaste og motta både 2,4 GHz- og 5 GHz-signaler. Hvis du har mistanke om en bestemt trådløs enhet, er det mulig at den har alternativer for å bytte frekvenser. Hvis andre produkter i hjemmet er koblet til et 2,4 GHz Wi-Fi-nettverk, kan du prøve å bytte til 5 GHz-frekvensen.

Slik bruker du Nest-produkter på Wi-Fi-nettverk med 2,4 GHz- og 5 GHz-båndet

Hvis du har prøvd trinnene ovenfor og fortsatt har problemer, kan du gå til Feilsøk problemer med Wi-Fi og tilkobling for å finne ut hva du kan gjøre.