To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Problemen met de warmtepomp oplossen

Gebruik deze stappen voor probleemoplossing als de warmtepomp verwarmt wanneer de Google Nest-thermostaat op Koelen staat of als de warmtepomp koelt wanneer de thermostaat op Verwarmen staat.

Belangrijk:

• Dit artikel is alleen bedoeld om problemen met de warmtepomp op te lossen.
  • Als je geen warmtepomp hebt en je conventionele systeem niet normaal werkt, ga je naar het artikel Problemen met vreemd gedrag van de verwarming of koeling oplossen voor meer hulp.
  • Als je niet zeker weet of je een warmtepomp hebt, begin je met stap 1.

1. Ga na of je een warmtepompsysteem hebt

Over het algemeen bevinden conventionele systemen (zoals een brander) zich in het huis en produceren ze alleen warmte. Warmtepompen bevinden zich meestal buiten het huis en zien eruit als een airconditioner.

Check het volgende om na te gaan of je een warmtepomp hebt:

• Kijk of het woord 'warmtepomp' op de labels van de fabrikant of de EnergyGuide-labels op het apparaat staat.
  • Zoek het modelnummer van het apparaat op en zoek op internet met de merknaam en het modelnummer om meer informatie te vinden.
  • Zet de stroom naar je systeem uit en verwijder het scherm van de thermostaat. Als er een witte of geen draad in de O/B-aansluiting zit, heb je waarschijnlijk een conventioneel systeem en geen warmtepomp.
  • Stel de Nest-thermostaat in op Verwarmen. Als je voelt dat er warme lucht uit de ventilatieopeningen komt, ga je naar buiten en check je of het apparaat werkt.

Als je een warmtepomp hebt, ga je naar stap 2.
Als je een conventioneel systeem hebt, lees je het artikel Problemen met vreemd gedrag van de verwarming of koeling oplossen.

2. Voer een diagnostische test uit op de thermostaat

Test zowel de verwarmings- als de koelstand:

1. Stel de thermostaat in op Verwarmen.
  2. Verhoog de gewenste temperatuur totdat het scherm van de thermostaat oranje wordt.
  3. Wacht een paar minuten en check of er lucht uit de ventilatieopeningen komt.
  4. Herhaal stap 1 tot en met 3 voor de koelstand.

Als de warmtepomp na een paar minuten nog steeds niet goed werkt, ga je verder met stap 3 hieronder.

3. Wijzig de instellingen voor de O/B-draad

Als je systeem koele lucht blaast als de Nest-thermostaat in de verwarmingsstand staat (of als het warme lucht blaast in de koelstand), wijzig je de instellingen voor de stand van je warmtepomp.
De instructies hangen af van de thermostaat die je hebt.
Select the thermostat you have:

Nest Thermostat

Nest Thermostat 3/4ths view

Nest Thermostat E

Nest thermostat e heating

Nest Learning Thermostat

Nest thermostat heating with silver ring

How to tell which thermostat you have

Nest Thermostat

1. Open de Home-app Google Home-app.
  2. Tik op de thermostaat.
  3. Tik rechtsboven op Instellingen .
  4. Selecteer Thermostaat.
  5. Scroll totdat je Warmtepomp ziet. Je ziet welke draadconfiguratie momenteel is geselecteerd.
    • Als de optie O is gemarkeerd, selecteer je B.
    • Als de optie B is gemarkeerd, selecteer je O.
  6. Test de verwarming en koeling opnieuw om te checken of het probleem is opgelost.

Nest Learning Thermostat en Thermostat E

1. Ga op je thermostaat naar Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  2. Selecteer Apparatuur.
  3. Selecteer Doorgaan en dan Doorgaan.
  4. Selecteer Warmtepomp.
  5. De Nest Thermostat staat standaard op een O-instelling voor warmtepompen.
    • Als de optie O is gemarkeerd, selecteer je B.
    • Als de optie B is gemarkeerd, selecteer je O.
  6. Test de verwarming en koeling opnieuw om te checken of het probleem is opgelost.

4. Check de draad

Zet de stroom naar het systeem uit voordat je begint.

Opmerking: Als je een conventioneel verwarmingssysteem hebt, zou er geen draad in de O/B-aansluiting moeten zitten.

Als het probleem niet is opgelost nadat je de instellingen van de O/B-draad hebt gewijzigd, wijzig je de aansluiting van de draad in de Nest-thermostaat:

1. Check of je de stroom naar het verwarmings- en koelsysteem hebt uitgezet.
  2. Verwijder de draad uit de O/B-connector.
  3. Zorg dat de draad geen last heeft van corrosie, dat deze recht is en dat er tussen 0,85 en 1,25 cm koperdraad blootligt. Is dit niet het geval, knip en strip de draad dan opnieuw.
  4. Sluit de draad weer aan op de O/B-aansluiting. Zorg dat de draad helemaal in de aansluiting is gestoken en dat de knop van de O/B-aansluiting ingedrukt blijft.
  5. Plaats het scherm van de thermostaat terug.
  6. Zet de stroom naar het systeem weer aan en test de verwarming en koeling opnieuw. Zie stap 2 voor de volgende stappen.

Als je het probleem niet hebt kunnen oplossen met de bovenstaande stappen voor probleemoplossing, neem je contact op met een lokale Pro om je systeem te checken.