De Nest-thermostaat en de Heat Link koppelen

De Google Nest Learning Thermostat is standaard gekoppeld met de Heat Link. Als je een Google Nest Thermostat E hebt, scan je de QR-code van de Heat Link en volg je de instructies op het scherm om de thermostaat en Heat Link te koppelen. Als het scherm van de Nest-thermostaat of Heat Link is vervangen, kun je hem opnieuw koppelen.

Koppelen tijdens de installatie

De installatie en koppeling van de Heat Link kan verschillen, afhankelijk van de Nest-thermostaat die je hebt.

Installatie van de Nest Thermostat E

De Heat Link van de Nest Thermostat E wordt meestal op dezelfde plek geplaatst als je oude thermostaat. Je krijgt via de app instructies over hoe je de Heat Link installeert met de bedrading van je huidige thermostaat.

Je thermostaat installeren >

Tijdens de installatie geeft de app aan wanneer je de QR-code op zowel de Nest Thermostat E als de Heat Link moet scannen. Volg de instructies in de app om de thermostaat en de Heat Link te koppelen.

Installatie van de Nest Learning Thermostat

Een gekwalificeerde professional inhuren

De installatie moet worden uitgevoerd door een Nest Pro-installateur. Wij hebben een lijst samengesteld met gekwalificeerde installateurs om je te helpen. Deze professionals zijn getraind om de Nest-thermostaat te installeren en kunnen je advies geven over waar je thermostaat het beste kan worden geïnstalleerd, zodat hij optimale prestaties levert.

Een Nest Pro-installateur bij jou in de buurt vinden >

Opmerking: Nest Pro's vormen een netwerk van onafhankelijke bedrijven of aannemers die geen dienstverband bij Nest hebben.

De Nest Learning Thermostat en Heat Link zijn al gekoppeld en kunnen meteen worden geïnstalleerd, dus je hoeft je in dat geval geen zorgen te maken over de koppeling. Tijdens de eerste installatie en configuratie controleert de Nest-thermostaat automatisch de draadloze verbinding met de Heat Link. Hij controleert ook de bedrading als je de draden van je oude thermostaat op de basis van de Nest-thermostaat hebt aangesloten.

Een vervangend scherm of Heat Link koppelen

Nest Thermostat E

Een vervangende Heat Link E koppelen

1. Verwijder de kap van je oude Heat Link en maak een foto van de bedrading.

2. Verwijder je oude Heat Link en verwijder je oude Heat Link uit de app.

3. Verwijder de kap van de nieuwe Heat Link zodat je de QR-code op het batterijgedeelte kunt zien.

4. Ga in de app naar Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen  Product toevoegen.

5. Volg de instructies op het scherm om de QR-code te scannen, de nieuwe Heat Link toe te voegen aan de app en de nieuwe Heat Link aan de muur te monteren.

Een vervangend Nest Thermostat E-scherm koppelen

Als het scherm van je Nest Thermostat E is vervangen, moet het nieuwe scherm worden verbonden met de app.

Nest Learning Thermostat

Een vervangende Heat Link koppelen

• Je ziet mogelijk een foutcode op je thermostaat waarin wordt aangegeven dat de verbinding met de Heat Link is mislukt. Selecteer Doorgaan en voer de koppelingscode in wanneer daar om wordt gevraagd.

• Als de thermostaat om een koppelingscode vraagt, kun je onderop de Heat Link een zescijferige code vinden.

• Als je een foutcode op de thermostaat ziet, raadpleeg je ons artikel over foutcodes van de thermostaat voor stappen om het probleem op te lossen.

Een vervangend Nest Learning Thermostat-scherm koppelen

Als het scherm van je Nest Learning Thermostat is vervangen, moet het nieuwe scherm worden verbonden met de app.

1. Verwijder je oude Nest Learning Thermostat-scherm uit de app.
  2. Ga naar Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen  Product toevoegen en volg de instructies om het nieuwe scherm toe te voegen aan de app.
  3. Voer de koppelingscode van de Heat Link in het thermostaatscherm in als daar om wordt gevraagd.

Een Heat Link koppelen die is teruggezet op de fabrieksinstellingen

Voor sommige stappen voor probleemoplossing is het nodig de Heat Link terug te zetten op de fabrieksinstellingen. Afhankelijk van de Nest-thermostaat die je hebt, kan hij automatisch opnieuw verbinding maken of moet je hem opnieuw toevoegen in de app. Selecteer hieronder je thermostaat voor meer informatie.

Nest Thermostat E

Nadat je de Heat Link E hebt teruggezet op de standaardinstellingen, moet je de Heat Link opnieuw toevoegen aan de app. Volg de instructies in De Heat Link terugzetten op de fabrieksinstellingen.

Nest Learning Thermostat

Normaal gesproken zou de Heat Link automatisch opnieuw verbinding maken met de Nest-thermostaat nadat je de Heat Link hebt teruggezet op de fabrieksinstellingen. Wacht even en controleer vervolgens je thermostaat om dit te bevestigen.

• Als de thermostaat om een koppelingscode vraagt, kun je onderop de Heat Link een zescijferige code vinden.
  • Als je een foutcode op de thermostaat ziet, raadpleeg je ons artikel over foutcodes van de thermostaat voor stappen om het probleem op te lossen.

Verbindingsproblemen oplossen

Als de Nest-thermostaat een bericht toont waarin wordt aangegeven dat de Heat Link niet is verbonden of als het lampje van de Heat Link continu geel is of geel knippert, raadpleeg je het volgende artikel:

Problemen met foutcodes van de Nest-thermostaat oplossen >