To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Felsöka ett P018- eller P008-fel när du konfigurerar en Nest Protect

Om du får ett meddelande om ett P018- eller P008-fel när du lägger till Google Nest Protect i Nest-appen följer du de detaljerade felsökningsstegen nedan.

Nest-appen meddelar dig om det uppstår ett problem under konfigureringen av Nest Protect. Ett nummer visas som motsvarar det specifika problemet. Om du trycker på knappen Learn More får du grundläggande råd om felsökning, men om du behöver mer hjälp så går vi igenom detaljerade lösningar nedan.

Innan du börjar ser du till att du använder den senaste versionen av Nest-appen på telefonen eller surfplattan. Du kan ladda ned den från Apple App Store eller Google Play.

Ett P008-fel kan uppstå när du konfigurerar din första Nest Protect. Om detta händer måste du återställa Google Nest Protect till standardinställningarna och börja om med konfigureringen från början.

app protect setup highlighted

Felsökningssteg

Ett P018-fel kan uppstå när du lägger till ytterligare Nest Protect-enheter i kontot. Om du får ett P018-fel testar du följande felsökningstips:

1. Se till att ljusringen lyser blått

Verifiera att Nest Protect-enheten som redan har lagts till i Nest-appen är aktiverad och beredd och att ljusringen lyser blått under hela parkopplingsprocessen.Obs! Väck inte enheten genom att trycka på Nest-knappen förrän du uppmanas att göra det i Nest-appen.

2. Flytta Nest Protect-enheterna närmare varandra

Ibland uppstår störningar i det trådlösa nätverket som förhindrar att Nest Protect-enheterna ansluter till wifi-nätverket eller varandra. Kontrollera att Nest Protect-enheterna är nära varandra under hela konfigureringen. De ska helst inte vara mer än en halvmeter ifrån varandra. Om du redan har installerat en ny Nest Protect i taket eller på väggen tar du bort den och placerar den bredvid en Nest Protect som redan är tillagd i Nest-appen.

3. Flytta Nest Protect-enheterna närmare wifi-routern

Genom att flytta Nest Protect-enheterna närmare wifi-routern kan du se till att de är inom varandras räckvidd. Vanliga störningskällor inkluderar wifi-nätverk i närheten och annan elektronik som har en frekvens på 2,4 GHz, till exempel trådlösa telefoner, mikrovågsugnar, Bluetooth-enheter, babyvakter och trådlös videoutrustning. Testa att flytta Nest Protect-enheterna närmare wifi-routern. Du kan även försöka stänga av en del elektronik för att minska störningarna.

Läs mer om störningar i trådlösa nätverk och hur du felsöker problemet >

4. Om du har försökt parkoppla Nest Protect flera gånger

Följ stegen nedan för att ge Nest Protect och Nest-appen en ny start för konfigurering.

1. Tryck på Nest-knappen tre gånger eller tills ”Cancelled” läses upp. Nest Protects lampa
slocknar.
2. Avsluta och starta om Nest-appen på den mobila enheten. För iOS-enheter
följer du de här anvisningarna. För Android-enheter trycker du på knappen Senaste och
sveper sedan bort ikonen för Nest-appen. De specifika stegen för Android-enheter
kan variera, så se om det finns anvisningar för din enhet på tillverkarens webbplats eller i handboken.
3. Testa att lägga till Nest Protect igen.
4. Om de här stegen inte fungerar kan du behöva starta om telefonen eller surfplattan.

android recents button

Avancerade felsökningssteg

Om det inte går att åtgärda felet med hjälp av stegen ovan kanske de här avancerade stegen hjälper. Kontrollera först att routern är kompatibel med Nest Protect. Det finns några åtkomstpunkter som har kända problem.

Wifi-routrar som är inkompatibla med Nest-produkter >

1. Kontrollera vilken firmwareversion som finns på wifi-routern

Kontrollera routerns firmwareversion och jämför den med den senaste firmwareversionen som publicerats på tillverkarens webbplats. Om den inte är aktuell laddar du ned den senaste versionen och följer installationsanvisningarna. Routern kanske också har en automatisk uppdateringsfunktion. Se efter i dokumentationen för routern om funktionen är tillgänglig. Om så är fallet rekommenderar vi att du aktiverar den så att du alltid har den senaste firmwareversionen.

2. Ta bort firmware med öppen källkod

Firmware med öppen källkod eller firmware från tredje part som DD-WRT, OpenWRT och Tomato kan installeras på vissa routrar för att aktivera extra funktioner. Firmware med öppen källkod stöds dock inte av Nest Protect. Vissa versioner kan fungera, men kompatibiliteten varierar från version till version.

Om du använder firmware från tredje part rekommenderar vi att du avinstallerar den och uppdaterar till den senaste firmwareversionen från routerns tillverkare. Du avinstallerar firmware med hjälp av instruktioner från källan och hittar anvisningar i handboken för åtkomstpunkten om hur du installerar och uppdaterar åtkomstpunktens ursprungliga firmware.

3. Återställ Nest Protect till standardinställningarna

Om inget annat hjälper kan du som sista utväg återställa Nest Protect och börja om med konfigureringen från början. När du återställer Nest Protect raderas alla sparade inställningar och all information, inklusive sådant som Safety History.

Läs mer om hur du återställer Nest Protect till standardinställningarna >