To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Felsöka ett P002-fel eller anslutningsproblem när du konfigurerar en Nest Protect

Om du får ett P002-fel när du lägger till Google Nest Protect i Nest-appen följer du de detaljerade felsökningsstegen nedan.

Nest-appen meddelar dig om det uppstår ett problem
under konfigureringen av Nest Protect. Ett nummer visas som
motsvarar det specifika problemet. Om du trycker på
knappen Learn more får du grundläggande råd om felsökning,
men om du behöver mer hjälp så går vi
igenom detaljerade lösningar nedan.

Innan du börjar ser du till att du använder den senaste
versionen av Nest-appen på telefonen eller surfplattan. Du kan
ladda ned den från Apple App Store eller
 Google Play.

Nest Protect P002 error

Felsökningssteg

P002-felet uppstår när du ansluter telefonen eller surfplattan till det tillfälliga ad hoc-nätverket
som skapas under konfigureringen. Det tillfälliga nätverkets namn (SSID) börjar
med NEST följt av fyra siffror eller bokstäver. Felet kan bero på några olika
saker:

1. Du kan ha uppnått tidsgränsen för konfigureringen av Nest Protect: ljusringen ska lysa i blått. Om den
inte gör det trycker du en gång på Nest Protect-knappen för att ringen ska börja lysa. Försök sedan ansluta till
ad hoc-nätverket igen.
2. Om det fortfarande inte går att parkoppla enheterna följer du anvisningarna nedan för att återställa Nest Protect och starta om
Nest-appen. Detta rensar minnet för både Protect och Nest-appen, vilket ger dem en ny start för konfigurering.

1. Tryck på Nest-knappen tre gånger eller tills "Cancelled" läses upp. Nest Protects ljus slocknar.
2. Avsluta och starta om Nest-appen på den mobila enheten. För iOS-enheter följer du
 de här anvisningarna. För Android-enheter trycker du på knappen Senaste och sveper sedan
bort ikonen för Nest-appen. De specifika stegen för Android-enheter
kan variera, så se om det finns anvisningar för din enhet på tillverkarens webbplats eller i handboken.
3. Testa att lägga till Nest Protect igen.
4. Om de här stegen inte fungerar kan du behöva starta om telefonen eller surfplattan.
                                                     android recents button

Avancerade felsökningssteg

Om det inte går att åtgärda felet med hjälp av stegen ovan kanske de här avancerade stegen hjälper. Kontrollera först att routern är kompatibel med Nest Protect. Det finns några åtkomstpunkter som har kända problem.

Wifi-routrar och åtkomstpunkter som inte är kompatibla med Nest Protect >

1. Kontrollera routerns IPv6- eller multicast-inställningar och dokumentation

Om routern stöds av Nest Protect måste du kontrollera routerns konfiguration och se till att IPv6 (eller multicast) är aktiverat för alla enheter i nätverket.

Om IPv6 är helt aktiverat läser du routerns dokumentation för att se om den har stöd för IPv6 i interna nätverk, vilket krävs för Nest Protect. De flesta routrar som är nyligen tillverkade har stöd för IPv6 för externa anslutningar till internet, men alla har kanske inte stöd för IPv6 mellan enheter i hemnätverket. I så fall testar du en alternativ router med fullt IPv6-stöd för att se om det löser Nest Protects anslutningsproblem.

2. Kontrollera vilken firmwareversion som finns på wifi-routern

Kontrollera routerns firmwareversion och jämför den med den senaste firmwareversionen som publicerats på tillverkarens webbplats. Om den inte är aktuell laddar du ned den senaste versionen och följer installationsanvisningarna. Routern kanske också har en automatisk uppdateringsfunktion. Se efter i dokumentationen för routern om funktionen är tillgänglig. Om så är fallet rekommenderar vi att du aktiverar den så att du alltid har den senaste firmwareversionen.

3. Ta bort firmware med öppen källkod

Firmware med öppen källkod som DD-WRT, OpenWRT och Tomato kan installeras på vissa routrar för att aktivera extra funktioner. Firmware med öppen källkod stöds dock inte av Nest Protect. Vissa versioner kan fungera, men kompatibiliteten varierar från version till version.

Om du använder firmware från tredje part rekommenderar vi att du avinstallerar den och uppdaterar till den senaste firmwareversionen från routerns tillverkare. Du avinstallerar firmware med hjälp av instruktioner från källan och hittar anvisningar i handboken om hur du installerar och uppdaterar åtkomstpunktens ursprungliga firmware.

4. Återställ Nest Protect till standardinställningarna

Om inget annat hjälper kan du som sista utväg återställa Nest Protect och börja om med konfigureringen från början. När du återställer Nest Protect raderas alla sparade inställningar och all information, inklusive sådant som Safety History.

Så här återställer du Nest Protect och rensar alla personliga inställningar >