To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

P002-virheen tai yhteysongelman ratkaiseminen Nest Protectin käyttöönoton yhteydessä

Jos näet P002-virheilmoituksen lisätessäsi Google Nest Protecteja Nest-sovellukseen, seuraa alla olevia yksityiskohtaisia ohjeita.

Nest-sovellus ilmoittaa, jos Nest Protectin
käyttöönotossa on ongelma. Näet numeron, josta tiedät,
mikä ongelma on kyseessä. Voit napauttaa
Lue lisää ‑painiketta, niin saat yleisiä ohjeita.
Jos tarvitset lisää apua, lue
yksityiskohtaisemmat ratkaisumme alta.

Varmista ennen aloittamista, että käytät puhelimella tai
tabletilla Nest-sovelluksen uusinta versiota. Voit
ladata sen Applen App Storesta tai
 Google Playsta.

Nest Protect P002 error

Ongelmanratkaisuohjeet

P002-virhe voi tapahtua, kun puhelin tai tabletti yhdistetään väliaikaiseen Wi-Fi-verkkoon,
jonka Nest Protect luo käyttöönoton aikana. Väliaikaisen verkon nimen (SSID) alussa lukee
"NEST", ja sen perässä on neljä numeroa tai kirjainta. Virhe voi johtua
seuraavista syistä:

1. Nest Protectin käyttöönotto on ehkä aikakatkaistu: valokehän pitäisi hohtaa sinisenä. Muussa
tapauksessa paina Nest Protect ‑painiketta kerran, niin valokehä syttyy. Yritä sitten muodostaa yhteys
tilapäiseen verkkoon.
2. Jos laiteparin muodostus ei vieläkään onnistu, nollaa Nest Protect ja käynnistä Nest-sovellus uudelleen alla olevien ohjeiden
avulla. Tämä tyhjentää Protectin ja sovelluksen muistin, jotta asennuksen voi aloittaa alusta.

1. Paina Nest-painiketta kolme kertaa tai kunnes laitteesta kuuluu "Peruttu". Nest Protectin valo sammuu.
2. Sulje mobiililaitteen Nest-sovellus ja käynnistä se uudelleen. Jos käytät iOS-laitetta, seuraa
 näitä ohjeita. Jos taas käytät Android-laitetta, napauta Viimeaikaiset-painiketta ja pyyhkäise
sitten Nest-sovelluksen kuvaketta, kunnes se katoaa. Ohjeet voivat vaihdella Android-laitteesta
riippuen, joten katso ne valmistajan verkkosivustolta tai käyttöoppaasta.
3. Kokeile lisätä Nest Protect uudelleen.
4. Jos edellä kuvatut keinot eivät toimi, sinun on ehkä käynnistettävä puhelin tai tabletti uudelleen.
                                                     android recents button

Ongelmanratkaisun lisäohjeet

Jos ongelmat eivät ratkea edellä kuvatuilla ohjeilla, voit kokeilla seuraavia lisäohjeita. Tarkista ensin, että reititin on yhteensopiva Nest Protectin kanssa. Muutamissa tukiasemissa ilmenee tunnettuja ongelmia.

Nest Protectin kanssa yhteensopimattomat Wi-Fi-reitittimet ja tukiasemat >

1. Tarkista reitittimen IPv6:n tai Multicastin asetukset ja dokumentaatio

Jos Nest Protect tukee reititintä, tarkista reitittimen määrityksistä, että IPv6 (tai Multicast) on käytössä kaikissa verkkoosi yhdistetyissä laitteissa.

Jos IPv6 on otettu käyttöön kaikissa laitteissa, tarkista reitittimen dokumentaatiosta, tukeeko se IPv6:ta sisäisissä verkoissa, mikä on pakollista Nest Protectille. Uusimmat reitittimet tukevat IPv6:n käyttöä ulkoisissa internetyhteyksissä, mutta kaikki reitittimet eivät välttämättä tue IPv6:ta kotiverkon laitteiden välillä. Jos protokollaa ei tueta, kokeile ratkeaako Nest Protectin yhteysongelma käyttämällä toista reititintä, joka tukee täysin IPv6:ta.

2. Tarkista Wi-Fi-reitittimen laiteohjelmistoversio

Tarkista reitittimen laiteohjelmistoversio ja vertaa sitä uusimpaan laiteohjelmistoon, joka mainitaan valmistajan sivustolla. Jos ohjelmisto ei ole ajan tasalla, lataa uusin versio ja seuraa asennusohjeita. Reitittimessä voi myös olla automaattinen päivitysominaisuus. Katso reitittimen dokumentaatiosta, onko ominaisuus saatavilla. Jos on, suosittelemme ottamaan sen käyttöön, jotta sinulla on aina uusin laiteohjelmisto.

3. Poista avoimen lähdekoodin laiteohjelmisto ja vaihda se toiseen

Voit asentaa avoimen lähdekoodin tai kolmannen osapuolen laiteohjelmiston (esim. DD-WRT, OpenWRT tai Tomato) tiettyihin reitittimiin lisäominaisuuksien käyttöönottamiseksi. Nest Protect ei kuitenkaan tue avoimen lähdekoodin laiteohjelmistoa. Vaikka jotkin versiot voivat toimia, yhteensopivuus voi vaihdella versioiden välillä.

Jos käytät kolmannen osapuolen laiteohjelmistoa, suosittelemme poistamaan sen ja päivittämään sen uusimpaan, laitevalmistajan tarjoamaan versioon. Poista laiteohjelmisto seuraamalla sille tarkoitettuja ohjeita. Katso tukiaseman käyttöoppaasta ohjeet alkuperäisen laiteohjelmiston asentamiseen ja päivittämiseen.

4. Palauta Nest Protectin oletusasetukset

Jos mikään muu ei ole auttanut, voit viimeisenä vaihtoehtona nollata Nest Protectin ja aloittaa käyttöönoton alusta. Kun palautat Nest Protectin tehdasasetukset, kaikki tallennetut asetukset ja tiedot, esimerkiksi turvallisuustapahtumien historia, poistetaan.

Näin voit nollata Nest Protectin ja poistaa kaikki omat asetuksesi >