To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Nest Protectin P009-virheviesti – ratkaisuja ongelmiin

Jos näet Nest Protectin käyttöönoton aikana viestin, jonka lopussa on "P009", alta löytyy tarkat ohjeet ongelman ratkaisemiseen.

Nest-sovellus ilmoittaa, jos Nest Protectin käyttöönotossa on ongelma. Näet numeron, josta tiedät, mikä ongelma on kyseessä. Napauttamalla Lue lisää ‑painiketta saat yleisiä ohjeita. Jos tarvitset lisää apua, lue yksityiskohtaisemmat ratkaisumme alta.

Varmista ennen aloittamista, että käytät puhelimella tai tabletilla Nest-sovelluksen uusinta versiota. Voit ladata sen Applen App Storesta tai Google Playsta.

app protect setup highlighted

Ongelmanratkaisuohjeet

1. Tarkista Nest-palvelun tila

Tarkista ensin Nestin tukisivustolta, onko palvelussa katkoja. Näet palvelun tilan näytön oikeasta yläkulmasta. Jos palvelussa on ongelma, odota sen palautumista normaaliksi, ennen kuin lisäät Nest Protectin Nest-sovellukseen.

2. Nollaa Protect ja käynnistä Nest-sovellus uudelleen

Jos palvelussa ei ole katkoja, aloita Nest Protectin ja Nest-sovelluksen käyttö alusta näiden ohjeiden avulla.

1. Paina Nest-painiketta kolme kertaa tai kunnes laitteesta kuuluu "Peruttu". Nest Protectin valo sammuu.
  2. Sulje mobiililaitteen Nest-sovellus ja käynnistä se uudelleen. Jos käytät iOS-laitetta, seuraa näitä ohjeita. Jos taas käytät Android-laitetta, napauta Viimeaikaiset-painiketta ja pyyhkäise sitten Nest-sovelluksen kuvaketta, kunnes se katoaa. Ohjeet voivat vaihdella Android-laitteesta riippuen, joten katso ne valmistajan verkkosivustolta tai käyttöoppaasta.
  3. Kokeile lisätä Nest Protect uudelleen.
  4. Jos edellä kuvatut keinot eivät toimi, sinun on ehkä käynnistettävä puhelin tai tabletti uudelleen.

Ongelmanratkaisun lisäohjeet

Jos ongelmat eivät ratkea edellä kuvatuilla ohjeilla, voit kokeilla seuraavia lisäohjeita. Tarkista ensin, että reititin on yhteensopiva Nest Protectin kanssa. Muutamissa tukiasemissa ilmenee tunnettuja ongelmia.

Nest-tuotteiden kanssa yhteensopimattomat Wi-Fi-reitittimet >

1. Tarkista reitittimen palomuurin ja portin asetukset

Huom. Ennen kuin muutat Wi-Fi-reitittimen asetuksia, tallenna ja eksportoi nykyiset määritykset tai kirjoita asetukset muistiin siltä varalta, että sinun on palautettava alkuperäiset asetukset. Tarkista reitittimen dokumentaatiosta ohjeet asetusten eksportointiin.

Tietyt palomuuriasetukset voivat estää yhteyden muodostamisen Nest-sovelluksen palvelimiin. Joissakin reitittimissä on palomuurien suojausasetuksina matala, keskitaso ja korkea. Jos asetuksena on korkea tai keskitaso, yhteyden muodostus voi olla estetty. Reitittimen suojausasetuksena voi hyvin olla matala Nest Protectin käyttöönoton ajan. Jos palautat aiemman asetuksen käyttöön laiteparin muodostuksen jälkeen, Nest Protectit voivat näkyä Nest-sovelluksessa OFFLINE-tilassa. Katso Wi-Fi-reitittimen käyttöoppaasta, mitä tapahtuu, kun reitittimen palomuuriasetukseksi jätetään matala.

Nest-tuotteille suositellut Wi-Fi-reitittimen ja ‑tukiaseman asetukset >

Kun olet muuttanut reitittimen asetuksia, muista tallentaa uudet asetukset. Lisäksi sinun kannattaa käynnistää reititin uudelleen, jos se ei sammu ja käynnisty uudelleen automaattisesti. Katso reitittimen käyttöohjeista tai tukisivustolta tarkat ohjeet sen asetusten muuttamiseen.

2. Tarkista Wi-Fi-reitittimen laiteohjelmistoversio

Tarkista reitittimen laiteohjelmistoversio ja vertaa sitä uusimpaan laiteohjelmistoon, joka mainitaan valmistajan sivustolla. Jos ohjelmisto ei ole ajan tasalla, lataa uusin versio ja seuraa asennusohjeita. Reitittimessä voi myös olla automaattinen päivitysominaisuus. Katso reitittimen dokumentaatiosta, onko ominaisuus saatavilla. Jos on, suosittelemme ottamaan sen käyttöön, jotta sinulla on aina uusin laiteohjelmisto.

3. Poista avoimen lähdekoodin laiteohjelmisto ja vaihda se toiseen

Voit asentaa avoimen lähdekoodin tai kolmannen osapuolen laiteohjelmiston (esim. DD-WRT, OpenWRT tai Tomato) tiettyihin reitittimiin lisäominaisuuksien käyttöönottamiseksi. Nest Protect ei kuitenkaan tue avoimen lähdekoodin laiteohjelmistoa. Vaikka jotkin versiot voivat toimia, yhteensopivuus voi vaihdella versioiden välillä.

Jos käytät kolmannen osapuolen laiteohjelmistoa, suosittelemme poistamaan sen ja päivittämään sen uusimpaan, laitevalmistajan tarjoamaan versioon. Poista laiteohjelmisto seuraamalla sille tarkoitettuja ohjeita. Katso tukiaseman käyttöoppaasta ohjeet alkuperäisen laiteohjelmiston asentamiseen ja päivittämiseen.

4. Palauta Nest Protectin oletusasetukset

Jos mikään muu ei ole auttanut, voit viimeisenä vaihtoehtona nollata Nest Protectin ja aloittaa käyttöönoton alusta. Kun palautat Nest Protectin tehdasasetukset, kaikki tallennetut asetukset ja tiedot, esimerkiksi turvallisuustapahtumien historia, poistetaan.

Näin voit nollata Nest Protectin ja poistaa kaikki omat asetuksesi >