To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Meer te weten komen over het Nest × Yale slot voordat je het koopt

Je kunt de Nest Guard niet meer als brug gebruiken om je Nest x Yale slot met wifi te verbinden. Alleen een Nest Connect kan je slot verbinden met wifi. Als het slot offline gaat, kun je het niet bedienen met de Nest-app, maar nog wel met het toetsenblok.

Als je de Nest Guard eerder als brug hebt gebruikt om je Nest x Yale slot met wifi te verbinden, moet je actie ondernemen om de Nest Guard te vervangen door een Nest Connect. In aanmerking komende gebruikers hebben in januari 2024 een e-mail gekregen met instructies om kosteloos een Nest Connect te krijgen. Als je een Nest Connect hebt, check je het Helpcentrum-artikel Zorg dat je Nest x Yale slot verbonden blijft nadat de Nest Secure-ondersteuning wordt beëindigd om je slot opnieuw te verbinden.

Als je op dit moment een Nest Connect hebt, moet je deze misschien dichter bij je Nest x Yale slot plaatsen om verbinding te maken met wifi. Als je slot buiten het bereik van een Nest Connect is en offline gaat, kun je het slot niet bedienen met de Nest-app, maar nog wel met het toetsenblok.

Als je een Nest Connect wilt installeren, ga je naar het Helpcentrum-artikel De Nest Connect instellen.

Check de veelgestelde vragen in deze update van het communityforum van de Nest Secure voor meer informatie.

Samen met Yale hebben we een manipulatiebestendig, verbonden slot gemaakt waarmee je je telefoon kunt gebruiken om de toegang tot je huis te regelen. Je kunt de deur op afstand op slot doen en van het slot halen, gasttoegang plannen en een geschiedenis bekijken van wie de deur van het slot heeft gehaald en wanneer.

Het Google Nest × Yale slot heeft een toetsenblok waarvoor geen fysieke sleutel wordt gebruikt. Je kunt het slot dus niet openpeuteren. Je kunt meldingen op je telefoon krijgen, zodat je weet wie er komt en gaat. Je kunt gasttoegang toewijzen en plannen. Het slot kan zichzelf zelfs automatisch vergrendelen.

nest yale lock main

Maak kennis met het Nest × Yale slot

Waarom werkt Nest samen met Yale?

Voor de ontwikkeling van ons eerste slimme slot kozen we voor Yale, een van de bekendste en meest gerespecteerde namen in de branche. Als vertrouwde hardwareontwikkelaar heeft Yale vele jaren ervaring met het ontwikkelen, testen en certificeren van woningsloten.

We hebben deze kennis gecombineerd met de innovatie en software van Nest om een slot te maken waarmee je je voordeur optimaal kunt beveiligen.

Het Nest × Yale slot is een combinatie van 2 van de beste merken op het gebied van connected home en slotbeveiliging die samen het beste deurslot voor je Nest-huis vormen.

Compatibiliteit

Werkt het slot op mijn deur?

Het Nest × Yale slot kan de meeste nachtschootsloten vervangen. De deur kan elke breedte of hoogte hebben. Alleen de dikte en de doornmaat zijn van belang.

Dikte

Het Nest × Yale slot is geschikt voor verschillende standaard deurdikten:

• 35 mm dik
  • 44 mm dik
  • 51 - 57 mm dik

Het Nest × Yale slot kan worden gebruikt met deuren die van de volgende materialen zijn gemaakt: hout, metaal of glasvezel.

Doornmaat

De doornmaat verwijst naar de afstand tussen de rand van je deur en het midden van het gat van de nachtschoot. Als de nachtschoot meer dan 70 mm van de rand van je deur verwijderd is, is de deur niet geschikt. Check de installatiehandleiding voor meer informatie.

Niet compatibel

Het Nest × Yale slot is niet ontworpen voor gebruik op glazen of schuifdeuren. Het is ook niet ontworpen voor gebruik met insteeksloten of meerpuntssloten.

Moet ik verder nog iets kopen voor de installatie?

Het Nest × Yale slot werkt alleen met de app als je al een Google Nest Connect hebt geïnstalleerd en met de Nest-app hebt verbonden.

Dit komt doordat het Nest × Yale slot niet rechtstreeks verbinding maakt met wifi. In plaats daarvan maakt het gebruik van Weave om verbinding te maken met een Nest Connect in je huis. De Connect, die is verbonden met je wifi-netwerk, laat het slot communiceren met de Nest-service en de Nest-app op je telefoon.

Afbeelding van een Nest x Yale slot en Nest Connect-router.

Als je het Nest × Yale slot bij een van onze verkooppartners koopt, wordt de Nest Connect bij de aankoop van het slot in de doos meegeleverd. Je hoeft niets anders te kopen om je slot te laten werken.

Als je het Nest × Yale slot op store.nest.com koopt, kun je het met of zonder een Nest Connect kopen.

Als je meerdere sloten installeert, heb je in principe maar één Nest Connect nodig. Als de deuren zich op grote afstand van elkaar bevinden, heb je misschien meer dan één Nest Connect nodig.

Voor het beste resultaat plaats je de Nest Connect ongeveer halverwege de router en het slot.

Moet ik extra gaten boren in mijn deur?

Als je een standaard nachtschoot op je deur vervangt (check Werkt het slot op mijn deur?), kan het Nest × Yale slot dezelfde gaten gebruiken en hoef je geen nieuwe gaten te boren.

Als je een niet-standaard slot hebt of als je deur helemaal geen slot heeft, moet je een paar nieuwe gaten boren. In de gedrukte handleiding die bij het Nest × Yale slot wordt geleverd, vind je een template voor het boren.

Deur uitlijnen

Voordat je het Nest × Yale slot gebruikt, moet je eventuele uitlijningsproblemen met je huidige deur oplossen. Hierbij kan het gaan om het vergroten of verplaatsen van bestaande gaten, het boren van nieuwe gaten of het aanbrengen van andere correcties.

Voorbeelden van uitlijningsproblemen:

• De nachtschoot schuurt tegen de sluitplaat
  • Je moet je oude sleutel heen en weer bewegen om je deur op slot te doen of van het slot te halen
  • Nadat je de deur hebt gesloten, moet je de deur nog even aanduwen of aantrekken om het slot te laten sluiten

De volgende video kan je helpen om veelvoorkomende problemen met de uitlijning van de deur op te lossen:

DIY Door Alignment for Smart Locks

Professionele uitlijning en installatie

Als je het niet zelf wilt doen, dan hoeft dat niet. Een lokale Pro kan dit soort problemen oplossen en het Nest × Yale slot voor je installeren.

Werkt het slot op netvoeding of op batterijen?

Het Nest × Yale slot werkt op batterijen. Je hoeft dus geen extra bedrading aan te leggen om het slot van stroom te voorzien.

Het apparaat gebruikt 4 standaard AA-alkalinebatterijen. Hoelang de batterijen meegaan, hangt af van hoe vaak je deur wordt gebruikt, maar over het algemeen gaan ze ongeveer een jaar mee.

Je krijgt een melding op je telefoon als de batterijen bijna leeg zijn. Ook geeft de Nest-app aan dat de batterij bijna leeg is. Het slot laat je ook met een stem weten dat de batterijen bijna leeg zijn. Je krijgt opnieuw een melding als de batterijen bijna volledig leeg zijn. Zo heb je genoeg tijd om de batterijen te vervangen.

Als de batterijen leeg zijn, kun je een 9V-batterij van buiten je huis gebruiken voor tijdelijke stroomtoevoer en om de deur te ontgrendelen. Check het bovenstaande gedeelte: Wat gebeurt er als de batterij helemaal leeg is en ik geen toegang meer heb?

Gebruikt het slot veel wifi-bandbreedte?

Het Nest × Yale slot maakt niet rechtstreeks verbinding met wifi. In plaats daarvan maakt het gebruik van Weave om verbinding te maken met een Nest Connect in je huis. De Connect maakt dan verbinding met je wifi-netwerk en communiceert met de Nest-app.

Deze communicatie gebruikt zeer weinig bandbreedte (gemiddeld minder dan 50 MB per week) voor uploaden en downloaden, afhankelijk van hoe vaak je het slot gebruikt.

Functies

Welke meldingen krijg ik?

Je kunt verschillende meldingen krijgen en je kunt verschillende meldingen aan- of uitzetten in de Nest-app. Dit zijn de beschikbare meldingen:

• Als iemand de deur van het slot haalt of op slot doet, inclusief de naam die je die persoon in de Nest-app hebt gegeven en de tijd
  • Als de batterij van het slot bijna leeg is
  • Als iemand 5 keer een onjuiste toegangscode invoert
  • Als je slot langer dan 10 minuten offline gaat
  • Als de nachtschoot niet kan worden in- of uitgeschoven

Naast meldingen kun je in de Nest-app ook een 10-daagse geschiedenis van het slot bekijken. Zo weet je wie je deur heeft van het slot heeft gehaald en wanneer.

Meer informatie over meldingen op je Nest-producten

Waarvoor is de witte knop?

Koppelen

Deze knop wordt gebruikt om het slot tijdens het instellen te koppelen
De app leidt je door alle stappen na de installatie.

Privacymodus

Nadat het slot is gekoppeld, zet deze knop de privacymodus aan.

White button on a bronze Nest Yale lock

Als je het toetsenblok probeert te gebruiken terwijl de privacymodus aanstaat, krijg je de melding Probeer het later opnieuw. Je kunt geen toegangscode invoeren op het toetsenblok om de deur van het slot te halen, maar je kunt wel de Nest-app gebruiken om de deur van het slot te halen. Als de deur van het slot wordt gehaald, wordt de privacymodus uitgezet.

De privacymodus kan handig zijn om te voorkomen dat iemand met gasttoegang de deur opent. Als je de privacymodus wilt uitzetten, houd je de witte knop nogmaals ingedrukt of gebruik je de Nest-app.

De privacymodus op het slot gebruiken

Kan ik een schema instellen om de deur op slot te doen en van het slot te halen?

Je kunt geen schema instellen om de deur op bepaalde tijden automatisch op slot te doen en van het slot te halen. Je kunt wel een schema instellen voor gasten, zodat ze de deur alleen kunnen ontgrendelen op de door jou aangegeven tijd in de app. Je kunt het slot ook zo instellen dat het zichzelf automatisch vergrendelt als je het huis uit bent.

Kan het apparaat zichzelf automatisch vergrendelen?

Het Nest × Yale slot vergrendelt zichzelf niet automatisch. Je kunt wel via de Nest-app het slot zichzelf op 2 manieren automatisch laten vergrendelen:

• Het slot kan zichzelf binnen 10 seconden, 1 minuut en 5 minuten na het ontgrendelen weer vergrendelen. Je kunt de tijd invoeren met de app.
  • Het slot kan zichzelf automatisch vergrendelen als je Nest-huis overschakelt naar de modus Afwezig.

Hoe werkt het?

Je kunt de Nest-app gebruiken om de slotstatus te checken, gasttoegang aan of uit te zetten en je deur op slot te doen en van het slot te halen, waar je ook bent, zolang het slot is verbonden met internet.

Het slot kan je meldingen op je telefoon sturen als de deur op slot wordt gedaan of van het slot wordt gehaald, of als iemand 5 keer een onjuiste toegangscode invoert.

Je kunt het slot ook zo instellen dat het zichzelf automatisch vergrendelt als iedereen het huis uit is.

Wordt er bij het slot een handgreep of deurknop meegeleverd?

Nee. Bij het Nest × Yale slot worden niet de handgrepen meegeleverd die in het gedeelte hierboven worden getoond, maar je kunt via de online winkel van Yale kiezen uit verschillende deurknoppen, hendels en handgrepen, die passen bij de afwerking van je slot.

Het slot werkt ook met de bestaande handgreep of deurknop van de deur, zolang deze niet te dicht bij elkaar zijn geplaatst. Bij moderne deuren is de standaardafstand tussen het midden van de deurknop en het midden van de nachtschoot ongeveer 14 tot 15,5 cm, wat meer dan genoeg ruimte is om het Nest × Yale slot te installeren.

Wat zijn de technische specificaties en de weerbestendigheid?

Het Nest × Yale slot is gecertificeerd voor ANSI/BHMA A156.36, klasse 2. Het is ontworpen voor buitentemperaturen die variëren van -30 °C tot 60 °C*.

IP65-classificatie*: Het Nest × Yale slot is bestand tegen stof, regen en sneeuw.

*Het Nest × Yale slot wordt aan de deur bevestigd, dus een deel van het slot bevindt zich in je huis en een het andere deel bevindt zich buiten. Deze weerclassificaties hebben betrekking op het gedeelte van het slot buiten je huis.

Check onze technische specificaties voor meer informatie over het Nest × Yale slot, zoals de afmetingen, het gewicht en de stroomvereisten:

Technische specificaties van het Nest × Yale slot

Als het buiten koud of nat is, kan ik het toetsenblok dan gebruiken met handschoenen aan?

Als het buiten koud of nat is en je thuiskomt met handschoenen, kun je het slot gebruiken zonder je handschoenen uit te doen, maar je moet misschien harder op het toetsenblok van het slot drukken.

Opmerking: Als je handschoenen dik of nat zijn of van een bestendig materiaal zijn gemaakt, moet je ze misschien uitdoen.

Instelling en installatie

Kan ik de installatie zelf doen?

Ja. Het Nest × Yale slot is zo ontworpen dat je het zelf makkelijk zelf kunt installeren. De installatie duurt meestal minder dan een uur. Je hebt een paar eenvoudige gereedschappen nodig, zoals een kruiskopschroevendraaier. Je hebt ook een mobiel apparaat en de Nest-app nodig.

Don’t want to install it yourself? Contact our installation partner, OnTech, to help you check your system’s compatibility, install, and set up your Nest products.

Overzicht van de installatie

Dit zijn de basisstappen om het Nest × Yale slot te installeren:

1. Steek de stekker van de Nest Connect in het stopcontact en stel deze in met de Nest-app.
  2. Verwijder het bestaande slot.
  3. Check de schroefgaten met de template in de installatiehandleiding.
  4. Installeer de hardware van het Nest × Yale slot.
  5. Stel het slot in met de Nest-app.

Opmerking: Gebruik de installatiehandleiding die in de doos is afgedrukt voor een template die de juiste schaal heeft. Als je de installatiehandleiding afdrukt, volg je de instructies in de template om de template op schaal af te drukken.

Het Nest × Yale slot instellen en installeren

Kan ik de installatie door een professional laten uitvoeren?

Absoluut. En wij helpen je graag een geschikte installateur bij jou in de buurt te vinden. Make an appointment with our installation partner OnTech, to have a trained pro come to your home, install and set up your Nest products.

Opmerking: Nest Pro's zijn onafhankelijke bedrijven of aannemers waarmee Nest samenwerkt om je te helpen Nest-producten te installeren. Hoewel zij niet in dienst zijn van Nest, proberen we een netwerk te onderhouden van goed beoordeelde installateurs met wie onze klanten kunnen werken.

Het slot gebruiken

Hoe kan ik mijn deur op slot doen en van het slot halen?

Je kunt de deur op verschillende manieren op slot doen en van het slot halen:

• Gebruik de Nest-app om de deur op slot te doen en van het slot te halen. Zowel je telefoon als het slot moeten verbinding met internet hebben.
  • Voer je toegangscode in op het toetsenblok van het slot om de deur van buiten te ontgrendelen.
  • Tik op het Yale-logo of tik met 3 vingers op het toetsenblok om je deur snel van buiten op slot te doen.
  • Stel in de Nest-app een timer in, zodat de deur weer op slot wordt gedaan nadat je deze van het slot hebt gehaald.
  • Stel het slot zo in dat het zichzelf automatisch op slot doet als je het huis verlaat.
  • Draai de handgreep van de schoot om de deur handmatig op slot te doen en van het slot te halen vanuit je huis.

Als je de deur op slot doet of van het slot haalt, beweegt de nachtschoot. De deur wordt niet automatisch geopend of gesloten.

Het Nest × Yale slot vergrendelen en ontgrendelen

Hoe stel ik een toegangscode in voor een gast of hoe plan ik de toegang?

Gebruik de Nest-app om mensen aan je Nest-huis toe te voegen. Je kunt bepalen welk toegangsniveau je geeft: Volledige toegang of Alleen toegang tot huis. Nadat ze zijn toegevoegd aan je Nest-huis, kun je ze een toegangscode geven.

Check het volgende artikel voor meer informatie over Gezinsaccounts en hoe je de toegang tot je huis beheert:

Meer informatie over Gezinsaccounts

Ondersteunt het slot spraakopdrachten?

Ja. Het Nest × Yale slot ondersteunt spraakopdrachten via een apparaat met de Google Assistent, zoals een Google Home-apparaat of Android-telefoon. Je kunt je apparaat opdracht geven om de deur op slot te doen en te checken of deze op slot is. Je kunt zelfs het slot opnemen als onderdeel van een routine, zoals Welterusten.

Ga naar het volgende artikel voor stapsgewijze instructies en voorbeelden van wat je kunt zeggen en doen:

Meer informatie over hoe je de Google Assistent gebruikt met je Nest-producten

Opmerking: Je kunt het Nest × Yale slot niet ontgrendelen met spraakopdrachten. Het slot is zo ontworpen dat wordt voorkomen dat iemand zonder toestemming met hun stem je deur van het slot kan halen.

Veiligheid en beveiliging

Heeft het slot een sleutel?

Het Nest × Yale slot heeft geen fysieke sleutel. Je kunt het slot ontgrendelen door een toegangscode op het slot in te voeren of door de Nest-app te gebruiken. Iedereen die je toegang tot je huis wilt geven, krijgt een unieke toegangscode, zodat je kunt zien wie de deur van het slot heeft gehaald en wanneer. En je kunt makkelijk de toegangscode van iemand verwijderen via de Nest-app, zodat diegene de deur niet meer van het slot kan halen.

Sleutels zijn een van de zwakste schakels in beveiliging van sloten. Ze kunnen makkelijk verloren gaan of gestolen worden. En zolang iemand je sleutel heeft, heeft die persoon toegang tot je huis. Je kunt de toegang niet intrekken, behalve door het slot te vervangen. Sloten met sleutels kunnen soms ook zonder sleutel worden opengemaakt. Omdat het Nest × Yale slot geen sleutel heeft, kan het niet worden opengepeuterd.

Wat gebeurt er als de batterij helemaal leeg is en ik geen toegang meer heb?

Het Nest × Yale slot is een beveiligd slot op batterijen dat je wifi-netwerk niet nodig heeft om op slot te gaan of van het slot te gaan als je het toetsenblok gebruikt. Het gebruikt 4 standaard AA-alkalinebatterijen.

Je krijgt een melding op je telefoon als de batterijen bijna leeg zijn en de Nest-app geeft aandat batterij bijna leeg is. Er brandt ook een rood lampje dat de batterij bijna leeg is op het toetsenblok van het slot.
Het slot laat ook weten dat de batterij bijna leeg is als je het toetsenblok gebruikt.

Als je batterijen bijna leeg zijn, krijg je opnieuw een melding voordat ze helemaal leeg zijn. Je moet je batterijen zo snel mogelijk vervangen na een melding dat de batterij bijna leeg is.

Nest x Yale keypad front lights

Als je te lang wacht en de batterijen leeg zijn, word je niet volledig buitengesloten. Houd een 9V-alkalinebatterij in de klemmen aan de onderkant van het slot om dit tijdelijk van stroom te voorzien. Daarna kun je je toegangscode invoeren en de deur van het slot halen. Zodra je binnen bent, kun je de batterijen van het slot vervangen.

Je deur van het slot halen als de batterij leeg is

Kan het slot worden gehackt?

We nemen de beveiliging van gegevens zeer serieus en werken eraan om ervoor te zorgen dat je persoonlijke informatie nooit in gevaar komt.

Functies die je slot helpen beveiligen

Na 5 onjuiste pogingen om een toegangscode in te voeren, wordt de toegang vergrendeld. Het slot stuurt een melding naar je telefoon en je kunt de deur 90 seconden lang niet openen met het toetsenblok. Je kunt ook de Privacymodus aanzetten om te voorkomen dat iemand het toetsenblok kan gebruiken.

Je Nest-producten communiceren met elkaar via Weave. Alle gegevens worden met een beveiligde AES 128-bits versleuteling naar de Nest-servers gestuurd om ze te beschermen. Omdat toegangscodes op het slot worden opgeslagen, leidt draadloos blokkeren er niet toe dat je slot niet meer werkt en dat je deur op deze manier niet van het slot kan worden gehaald.

Als het slot is toegevoegd aan de Nest-app, heb je het e-mailadres en wachtwoord van je account nodig om de toegangscode te wijzigen of toe te voegen via de Nest-app. Volg een paar makkelijke stappen om je account in de Nest-app te beveiligen. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat je telefoon automatisch wordt vergrendeld na een bepaalde periode van inactiviteit, of je kunt verificatie in 2 stappen aanzetten.

Denk eraan: Deel je wachtwoord met niemand.

Kan iemand mijn toegangscode raden?

Je kunt een toegangscode kiezen van 4 tot 8 cijfers. Omdat er geen vaste lengte is, is er een groot aantal mogelijke toegangscodes. Hierdoor is het moeilijk om je toegangscode te raden of willekeurig in te voeren.

Het Nest × Yale slot deactiveert het toetsenblok 90 seconden als iemand 5 keer achter elkaar een onjuiste toegangscode invoert. Het slot stuurt ook een melding naar je telefoon, zodat je weet wanneer iemand een onjuiste toegangscode heeft ingevoerd.

Je kunt ook de Privacymodus aanzetten om te voorkomen dat iemand het toetsenblok kan gebruiken.

Als je denkt dat iemand een toegangscode kent die geen code zou moeten hebben, kun je de toegangscode makkelijk wijzigen of de toegang uitzetten via de Nest-app. Check het volgende artikel voor meer informatie:

Meer informatie over Gezinsaccounts

Opmerking: Zelfs als het toetsenblok wordt gedeactiveerd na te veel pogingen om een toegangscode in te voeren, kun je de deur nog steeds van het slot halen met de Nest-app.

Wat gebeurt er als de stroom of mijn wifi uitvalt?

Als de wifi uitvalt

Je kunt de deur nog steeds van het slot halen via het toetsenblok als de wifi uitvalt, maar je kunt de Nest-app dan niet gebruiken om het slot te bedienen of instellingen te wijzigen.

Je krijgt dan ook geen meldingen van het slot. Als je een gast of bezoeker met geplande toegang hebt, kan die de deur misschien niet openen als het slot de datum en tijd niet kan checken.

Je kunt de nachtschoot altijd vanuit de binnenkant vergrendelen en ontgrendelen, ook als de stroom of wifi uitvalt.

Als de stroom uitvalt

Het slot werkt op batterijvoeding. Je kunt het toetsenblok dus nog steeds gebruiken als de stroom uitvalt.

Als de stroom uitvalt, is je wifi waarschijnlijk ook uitgevallen. Je kunt de Nest-app in dat geval dus niet gebruiken om het slot te bedienen of instellingen te wijzigen.

Je kunt de nachtschoot altijd vanuit de binnenkant vergrendelen en ontgrendelen, ook als de stroom of wifi uitvalt.

Wat als iemand het slot openbreekt?

Samen met Yale hebben we een slot ontwikkeld dat extreem duurzaam is en moeilijk open te breken of te forceren is.

Als iemand het slot met een elektrisch gereedschap of een andere methode heeft opengebroken, kan het Nest × Yale slot een hoorbaar alarm laten horen en stuurt het een melding naar je telefoon.

Is er garantie?

Ja. Yale biedt een levenslange beperkte garantie voor afwerking en mechanische onderdelen en 2 jaar voor elektronica. Ga naar de website van Yale voor meer informatie over de garantie.

Wat is het privacybeleid van Nest?

Bij Nest nemen we je privacy serieus. Meer informatie over onze privacyprocedures vind je via de volgende link:

Privacyverklaring voor Nest-producten en -services

Kopen en bestellen

Moet ik maandelijks betalen voor het gebruik van het slot?

Er zijn geen maandelijkse kosten of een abonnement nodig om het slot te gebruiken. Je krijgt meldingen en waarschuwingen zolang je slot en je telefoon zijn verbonden met internet.

In welke landen is het slot te koop?

Het slot is om te beginnen alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada. We doen ons best ervoor te zorgen dat Nest-producten over de hele wereld verkrijgbaar zijn, zodat iedereen ze kan gebruiken en de vruchten ervan kan plukken.

Landen waar Nest-producten verkrijgbaar zijn

Waar kan ik het Nest x Yale slot kopen?

Op store.google.com vind je de prijzen en kun je het Nest x Yale slot kopen.

Tip: Check voordat je een winkel bezoekt welke Nest-producten er worden verkocht.