To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Hoe Nest-camera's geluid en beweging waarnemen

Google Nest-camera's en -deurbellen en de Nest Hub Max merken beweging op en nemen relevante geluiden waar.

Als je een Nest Aware-abonnement toevoegt, maakt de camera gebruik van geavanceerde algoritmen om verschillende soorten activiteiten te herkennen. Zo krijg je nuttigere meldingen op je telefoon, tablet of via e-mail.

Afhankelijk van je camera en je Nest Aware-abonnement neemt de camera videogeschiedenis op basis van belangrijke gebeurtenissen of 24/7 videogeschiedenis op en slaat deze op in de Nest- of Google Home-app. Als je de camera aan de Nest-app hebt toegevoegd, kun je de door de camera waargenomen activiteiten bekijken in de Beeldlijn en de gebeurtenisgeschiedenis van de Nest-app.

Je kunt de cameragebeurtenissen ook bekijken in de Activiteit van de Home-app.

Selecteer de camera of deurbel:

Nest Cams die zijn ingesteld in de Home-app

Nest Cams die zijn ingesteld in de Nest-app

Nest Cams die zijn ingesteld in de Home-app

In dit gedeelte vind je de volgende camera's:

• Nest Doorbell (netvoeding, 2e generatie)
  • Nest Doorbell (batterij)
  • Nest Cam (batterij)
  • Nest Cam (indoor, netvoeding, 2e generatie)
  • Nest Hub Max

Belangrijk: De algoritmen die deze acties uitvoeren, bevinden zich op de camera. Tenzij anders vermeld, worden er geen gegevens naar de cloud gestuurd.

Basisdetectie van beweging en geluid

De camera voert algoritmen uit om video- en audiogegevens te verwerken en vast te stellen of er iets is waargenomen wat je misschien wilt weten.

• De camera is ontworpen om de videogegevens te analyseren op de aanzwezigheid van mensen, dieren en bewegende voertuigen en kan herkennen wanneer dezelfde mensen weer in beeld komen.
  • De camera let ook op beweging in het algemeen om andere zaken dan mensen, dieren en bewegende voertuigen waar te nemen. De camera leert wat er normaal gesproken op de achtergrond te zien is en merkt bewegingen en veranderingen op. Als gevolg hiervan wordt de camera soms niet alleen geactiveerd voor belangrijke gebeurtenissen, maar ook voor kleine dingen, zoals takken die in de wind bewegen. Heb je je camera alleen nodig om mensen, dieren of bewegende voertuigen waar te nemen, dan kun je deze functie beter niet aanzetten.

In het artikel Wat je allemaal krijgt bij een Nest Aware-abonnement vind je een lijst met alle beschikbare meldingen voor je apparaat.

Zo wijzig je de detectie-instellingen:

Via de Home-app

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Favorieten of Apparaten .
  3. Houd je vinger op de tegel van het apparaat Meer More menu Instellingen .
  4. Tik op Gebeurtenis.

Via de Nest-app

Opmerking: Je kunt alleen meldingen voor specifieke cameragebeurtenissen uitzetten.

1. Open de Nest-app.
  2. Selecteer de camera of deurbel.
  3. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen Meldingen.

Activiteitszones

Met activiteitszones kun je bepalen wanneer de camera iets opneemt. Als je activiteitszones hebt ingesteld, neemt je camera alleen op in de zones die je hebt aangezet. Zo kun je drukke of onbelangrijke gebieden in het gezichtsveld van de camera negeren.

Als de camera zelfs maar een klein deel van een opmerkelijk voorwerp in een activiteitszone waarneemt, neemt deze dit op.

In het artikel Wat je allemaal krijgt bij een Nest Aware-abonnement vind je een lijst met alle beschikbare meldingen voor je apparaat.

Herkenning van bekende gezichten

Als je een abonnement op Nest Aware hebt, kun je misschien herkenning van bekende gezichten aanzetten. Als deze functie aanstaat, stelt je camera een bibliotheek met gezichten samen en wordt elk nieuw gezicht vergeleken met de gezichten in die bibliotheek. Bepaalde gegevens voor bekende gezichten worden alleen op je camera verwerkt en andere worden via de Nest Aware-service beheerd.

In het artikel Wat je allemaal krijgt bij een Nest Aware-abonnement vind je een lijst met alle beschikbare meldingen voor je apparaat.

Gegevens die alleen op de camera worden verwerkt: Als de camera een gezicht ziet, wordt er een 'faceprint' (biometrische handtekening) gemaakt die wordt vergeleken met andere gezichten in de bibliotheek. De biometrische handtekening blijft op de camera staan en wordt nooit naar de Nest Aware-service gestuurd. Alle matching en identificatie van gezichten vindt plaats op de camera zelf.

Gegevens verwerkt via Nest Aware: Nest Aware beheert de bibliotheek die de gecategoriseerde afbeeldingen van gezichten bevat. In de bibliotheek worden geen biometrische handtekeningen en gezichtsmodellen opgeslagen en wordt geen vergelijking en identificatie uitgevoerd.

Geluidsdetectie

Geluidsdetectie herkent bepaalde belangrijke geluidscategorieën, zoals een hond die blaft of een rook- of koolmonoxidemelder die afgaat. Deze functie kan onderscheid maken tussen deze geluiden en andere harde geluiden die je misschien hoort.

In het artikel Wat je allemaal krijgt bij een Nest Aware-abonnement vind je een lijst met alle beschikbare meldingen voor je apparaat.

Opmerking: Geluidsdetectie is alleen beschikbaar op de Nest Cam (netvoeding), Nest Cam (batterij) met een installatie op netvoeding en 2e generatie Nest Cam Indoor.

Je privacy

Je gegevens worden verwerkt zoals beschreven in het Privacybeleid van Google en zoals uitgebreider uitgelegd op de pagina met veelgestelde vragen over privacy in het Helpcentrum.

Je kunt ook lezen hoe Google zich inzet voor privacy in huis.

Nest Cams die zijn ingesteld in de Nest-app

In dit gedeelte vind je de volgende camera's:

• Nest Doorbell (netvoeding)
  • Nest Cam Indoor
  • Nest Cam Outdoor
  • Nest Cam IQ indoor
  • Nest Cam IQ outdoor
Basisdetectie van beweging en geluid op alle camera's

Voordat de camera activiteiten kan waarnemen, moet die eerst weten hoe alles eruitziet zonder activiteit. Zo weet de camera wanneer er iets verandert, bijvoorbeeld als iemand in beeld loopt.

Ook kan de camera onverwachte geluiden registreren, zoals je hond die blaft. De software probeert achtergrondruis, zoals het gezoem van een ventilator, te negeren. Op die manier stuurt de camera alleen meldingen als dat echt nodig is.

Hoe Nest Aware de geluids- en bewegingsdetectie verbetert

Met een abonnement op Nest Aware wordt de detectie van geluid en beweging door de Nest-camera als volgt verbeterd:

• Nauwkeurigere meldingen over beweging en geluid
  • Minder valse alarmen als gevolg van lichtreflecties, schaduwen en takken
  • Activiteitszones voor meldingen van beweging op specifieke plekken, zoals een doorgang of een deur
  • Geluidsdetectie voor rook- en koolmonoxidemelders (Nest Cam Indoor en Nest Cam IQ indoor, alleen in de Verenigde Staten)

Voor de geavanceerde geluids- en bewegingsdetectie die je krijgt bij een Nest Aware-abonnement zijn krachtige computers nodig. Als je camera beelden streamt naar de cloudservers van Nest, kan onze software op zoek gaan naar verschillende soorten activiteit. Dankzij de cloudservers kunnen we activiteitsdetectie door Nest Aware in de loop van de tijd makkelijk updaten en optimaliseren. Tegelijk houden we je gegevens privé en beschermd.

Meer informatie over hoe we je gegevens privé en beschermd houden, vind je hier:

Verbeteringen in bewegingsdetectie

De algoritmen van Nest Aware herkennen patronen, vormen en texturen in wat er beweegt. Hierdoor kan je camera het volgende doen:

• Kleine objecten en zaken op afstand herkennen, zoals een katje dat aan de andere kant van een grote kamer voorbij rent.
  • Objecten of personen waarnemen die snel bewegen, zoals iemand die langs een open deur of raam rent.
  • Het aantal valse alarmen verminderen. Je krijgt bijvoorbeeld geen melding als de camera takken ziet bewegen door de wind.
  • Zoeken naar bepaalde soorten activiteit en een melding sturen. Als de camera bijvoorbeeld een persoon waarneemt die in beeld loopt, kan deze een persoonsmelding sturen. Sommige Nest-camera's kunnen zelfs bekende gezichten herkennen.

Verbeteringen in geluidsdetectie

• De algoritmen van Nest Aware meten de hoeveelheid omgevingsgeluid en negeren geluid dat niet verandert (zoals een airconditioner die aanstaat). Zo herkent geluidsdetectie veranderingen in geluid en weet de functie wanneer geluiden duiden op een belangrijke gebeurtenis, zoals een knal of een raam dat breekt.
  • De Nest-camera's kunnen verschillende soorten geluid herkennen en je een melding sturen als ze iets horen. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat je camera een melding stuurt als er een hond blaft of als er iemand praat, maar niet als er andere geluiden zijn.
  • Omdat de geluidsdetectie nu ook gevoeliger is, worden normale gesprekken herkend als een activiteit.