To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Miten Nest-kamerat tunnistavat äänen ja liikkeen

Google Nest ‑kamerat ja ‑ovikellot sekä Nest Hub Max etsivät liikettä ja kuuntelevat olennaisia ääniä.

Kun lisäät Nest Aware ‑tilauksen, kamera poimii erityyppisiä tapahtumia tarkkojen algoritmien avulla. Tämä tekee puhelimeen, tablettiin tai sähköpostiin saamistasi ilmoituksista vieläkin hyödyllisempiä.

Kamerasta ja Nest Aware ‑tilauksesta riippuen kamera kuvaa ja tallentaa joko tapahtumiin perustuvaa videohistoriaa tai 24/7-videohistoriaa Nest- tai Google Home ‑sovelluksessa. Jos olet lisännyt kameran Nest-sovellukseen, voit katsoa kameran havaitsemaa toimintaa Nest-sovelluksen Sightline- ja tapahtumahistoriassa.

Kameratapahtumat näkyvät myös kohdassa Home-sovelluksen Tapahtumat .

Valitse kamera tai ovikello:

Home-sovelluksessa käyttöönotetut Nest Camit

Nest-sovelluksessa käyttöönotetut Nest Camit

Home-sovelluksessa käyttöönotetut Nest Camit

Tämä osio kattaa seuraavat kamerat:

• 2. sukupolven Nest Doorbell (langallinen)
  • Nest Doorbell (akkukäyttöinen)
  • Nest Cam (akkukäyttöinen)
  • Nest Cam (sisäkäyttöön, langallinen, 2. sukupolvi)
  • Nest Hub Max

Tärkeää: Näitä toimintoja suorittavat algoritmit ovat kamerassa. Dataa ei lähetetä pilvipalveluun, ellei toisin mainita.

Perusliikkeen- ja äänentunnistus

Kamera pyörittää algoritmeja käsitelläkseen video- ja audiodataa, jotta se voi määrittää, havaitsiko se jotain sinulle hyödyllistä.

• Kamera analysoi ihmisistä, eläimistä ja liikkuvista ajoneuvoista saatua videodataa ja tunnistaa aiemmin nähdyt ihmiset.
  • Voidakseen havaita muuta kuin henkilöitä, eläimiä tai liikkuvia ajoneuvoja, kamera seuraa näkymän yleistä liikettä. Se oppii, mitä taustalla yleensä tapahtuu, ja etsii liikettä ja muutoksia. Tämän vuoksi se voi joskus reagoida tärkeiden asioiden lisäksi myös pieniin asioihin, esim. tuulessa heiluviin puunoksiin. Jos tarvitset kameraa vain ihmisten, eläinten tai liikkuvien ajoneuvojen havaitsemiseen, tätä ominaisuutta ei kannata laittaa päälle.

Nest Aware ‑tilauksen sisältö ‐artikkelista löydät kaikki ilmoitukset, jotka ovat saatavilla laitteellasi.

Näin voit muuttaa havaitsemisasetuksia:

Home-sovelluksella

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse Suosikit tai Laitteet .
  3. Kosketa laitteen kuvaa pitkään  Lisää More menu  Asetukset .
  4. Valitse Tapahtuma.

Nest-sovelluksella

Huom. Voit laittaa vain tiettyjen kameratapahtumien ilmoitukset pois päältä.

1. Avaa Nest-sovellus.
  2. Valitse kamera tai ovikello.
  3. Valitse Settings (Asetukset) Nest-asetukset-kuvake Notifications (Ilmoitukset).

Activity Zones

Activity Zonesin avulla voit määrittää, milloin kamera kuvaa jotain. Jos otat Activity Zoneja käyttöön, kamera kuvaa vain määrittämilläsi vyöhykkeillä. Näin voit jättää huomiotta näkymän vilkkaat tai vähemmän tärkeät alueet.

Jos kamera havaitsee pienenkin osan kohteesta Activity Zone ‑alueella, kamera kuvaa sen.

Nest Aware ‑tilauksen sisältö ‐artikkelista löydät kaikki ilmoitukset, jotka ovat saatavilla laitteellasi.

Tuttujen kasvojen tunnistus

Jos sinulla on Nest Aware ‑tilaus, voit ehkä laittaa päälle tuttujen kasvojen tunnistuksen. Kun se on päällä, kamera muodostaa kasvokokoelman ja vertaa kaikkia uusia kasvoja tämän kokoelman kasvoihin. Joidenkin tuttujen kasvojen dataa käsitellään vain kamerallasi ja osaa ylläpidetään Nest Aware ‑palvelun kautta.

Nest Aware ‑tilauksen sisältö ‐artikkelista löydät kaikki ilmoitukset, jotka ovat saatavilla laitteellasi.

Vain kameralla käsiteltävä data: Kun kamera havaitsee kasvot, se luo "kasvokuvan" (biometrisen allekirjoituksen), jota voi verrata kokoelmassa oleviin kasvoihin. Biometrinen allekirjoitus säilyy kamerassa eikä sitä lähetetä koskaan Nest Aware ‑palveluun. Kaikki kasvojen vertaaminen ja tunnistus tapahtuu suoraan kamerassa.

Nest Awaren kautta käsiteltävä data: Nest Aware ylläpitää kasvokuvien kokoelmaa ja luokittelee ne. Se ei sisällä biometrisiä allekirjoituksia tai kasvomalleja, eikä se vertaa tai tunnista niitä.

Äänentunnistus

Äänentunnistus tunnistaa tiettyjä tärkeitä ääniä, kuten koiran haukkumisen tai savu- tai häkähälytyksen. Se pystyy erottamaan nämä äänet muista voimakkaista äänistä, joita saattaa kuulua.

Nest Aware ‑tilauksen sisältö ‐artikkelista löydät kaikki ilmoitukset, jotka ovat saatavilla laitteellasi.

Huom. Äänentunnistus on käytettävissä vain Nest Camilla (langallinen), langallisesti yhdistetyllä Nest Camilla (akkukäyttöinen) ja 2. sukupolven Nest Cam Indoorilla.

Yksityisyytesi

Dataasi käsitellään Googlen tietosuojakäytännössä kerrotulla ja tällä Tietosuojasta usein kysyttyä ‑ohjekeskussivulla tarkemmin kuvatulla tavalla.

Voit myös lukea Googlen sitoumuksen kotien yksityisyyteen.

Nest-sovelluksessa käyttöönotetut Nest Camit

Tämä osio kattaa seuraavat kamerat:

• Nest Doorbell (langallinen)
  • Nest Cam Indoor
  • Nest Cam Outdoor
  • Nest Cam IQ ‑sisäkamera
  • Nest Cam IQ ‑ulkokamera
Perusliikkeen- ja äänentunnistus kaikissa kameroissa

Ennen kuin kamera voi tunnistaa toiminnan, sen on ensin selvitettävä, miltä kaikki näkymässä olevat kohteet näyttävät, kun toimintaa ei ole. Näin se voi päätellä, kun jokin näkymässä muuttuu, esim. kun joku kävelee näkymään.

Se voi myös havaita odottamattomia ääniä, kuten koiran haukkumista. Ohjelmisto yrittää ohittaa taustamelun, esim. tuulettimen tasaisen huminan, jotta kamera lähettää ilmoituksia vain, kun jotain huomionarvoista tapahtuu.

Kuinka Nest Aware parantaa äänen- ja liikkeentunnistusta

Kun sinulla on Nest Aware ‑tilaus, Nest-kameran äänen- ja liikkeentunnistus saa seuraavat parannukset:

• Entistä tarkemmat ilmoitukset liikkeestä ja äänestä
  • Vähemmän vääriä ilmoituksia esimerkiksi valosta, varjoista ja oksista
  • Activity Zones ‑ominaisuuden avulla saat ilmoituksia liikkeistä tietyillä alueilla, esim. kulkureitillä tai ovella
  • Savu- ja häkävaroittimen äänen tunnistus (Nest Cam Indoor ja Nest Cam IQ ‑sisäkamera vain Yhdysvalloissa)

Nest Aware ‑tilaukseen sisältyvä tarkka äänen- ja liikkeentunnistus edellyttää tehokasta tiedonkäsittelyä. Kun kameran videota striimataan Nestin pilvipalvelimille, ohjelmistomme voi etsiä erityyppistä toimintaa. Pilvipalvelimien avulla voimme helposti päivittää ja tarkentaa Nest Awaren toiminnan havaitsemista ajan mittaan pitäen samalla datasi yksityisenä ja suojattuna.

Täältä voit lukea lisää siitä, miten pidämme datasi yksityisenä ja suojattuna:

Parannukset liikkeentunnistukseen

Nest Awaren algoritmit käyttävät tunnistuksessa liikkuvien kohteiden liikekuviota, muotoa ja tekstuuria, jotta kamerasi voi

• huomata pienet ja kauempana olevat asiat, esim. kissanpennun, joka kipittää lattian poikki suuren huoneen toisessa päässä
  • tunnistaa nopeasti liikkuvat asiat, esim. kun joku juoksee oviaukon tai ikkunan ohi
  • vähentää vääriä ilmoituksia – et todennäköisesti saa ilmoitusta, jos kamerasi havaitsee puunoksia heilumassa tuulessa
  • etsiä tiettyjä aktiviteetteja ja lähettää ilmoituksen – jos kamera esimerkiksi havaitsee jonkun kävelevän sen näkymään, se voi lähettää henkilöhälytyksen, ja jotkin Nest-kamerat voivat jopa havaita tuttuja kasvoja.

Äänentunnistuksen parannukset

• Nest Aware ‑algoritmit mittaavat ympäristön äänen voimakkuutta ja suodattavat alueen säännöllisen melun (kuten ilmastointilaitteen). Näin äänentunnistus voi huomata melun vaihtelut ja selvittää, onko tapahtunut tärkeä äänitapahtuma, esim. räjähdys tai ikkunan rikkoutuminen.
  • Nest-kamerat voivat huomata tietyntyyppisiä ääniä ja lähettää ilmoituksen, kun ääni kuuluu. Voit esimerkiksi asettaa kameran ilmoittamaan, kun koira haukkuu tai ihminen puhuu, mutta olemaan häiritsemättä sinua, kun se havaitsee muita ääniä.
  • Äänentunnistus on myös päivitetty herkemmäksi, joten normaali keskustelu lasketaan tapahtumaksi.