Hoe Google Nest-producten samenwerken

Google Nest-producten zijn ontworpen om meteen met elkaar samen te werken. Ze kunnen met elkaar communiceren en op gebeurtenissen reageren die zich in en rond je huis afspelen. Als de Google Nest Protect bijvoorbeeld rook detecteert, kunnen de andere producten elkaar helpen om automatisch de juiste actie uit te voeren.

Als je meldingen wilt ontvangen, je producten wilt beheren en de locatie van je telefoon voor bepaalde functies wilt gebruiken, moet je de Nest-app installeren

Onthoud dat voor onderstaande functies een actieve wifi-internetverbinding vereist is op het moment van een gebeurtenis (zoals rookontwikkeling) en dat je Nest-producten zich in hetzelfde huis en hetzelfde account in de Nest-app moeten bevinden. Als je nog een huis in je account hebt of over meer dan één account beschikt, hebben de Nest-producten in het ene huis geen invloed op producten in het andere huis.

Als de Protect rook of koolmonoxide detecteert

Via de draadloze onderlinge verbinding kunnen alle andere Nest Protects
in huis hetzelfde alarm laten horen als één Nest
Protect rook of koolmonoxide detecteert.

Daarnaast kan de Nest Protect andere Nest-producten
in huis laten weten dat er een noodmelding is, zodat die
producten effectief kunnen reageren.

Disclaimer: In Australië mag de lichtring alleen
branden op de Protect die rook of
koolmonoxide detecteert. De verbonden Protects
laten echter wel een alarm horen.

Pagina in Nest-app met camerabeeld en melding

Wat andere Nest-producten kunnen doen als de Nest Protect rook of koolmonoxide detecteert

Noodgeval met rook

Noodgeval met koolmonoxide

Google Nest-thermostaten

Google Nest-camera's

• Je kunt automatisch live videobeelden inschakelen vanuit de Nest Protect-melding
    op je telefoon of tablet. Tik op de video om over te schakelen naar de livestream
    van de camera.
  • Een opname van het noodgeval maken, zelfs zonder abonnement op
    Google Nest Aware
    .

Opmerking: Het opnemen van clips bij noodgevallen is standaard uitgeschakeld. Als je dit wilt inschakelen, ga je naar Protect Instellingen  Werkt met Protect.

Andere Nest Protects

• Hetzelfde noodalarm
    laten horen en je laten weten
    waar rook is gedetecteerd.
  • Hetzelfde noodalarm
    laten horen en je laten weten
    waar koolmonoxide is gedetecteerd.

Als het alarm van Secure wordt geactiveerd

Bij beweging in huis en als er een deur of raam opengaat, kan het alarm van Secure afgaan. Als dat gebeurt, kunnen andere Nest-producten ook meedoen en je op de hoogte houden.

Nest-camera's

Tijdens het beveiligingsalarm kan de camera zichzelf automatisch inschakelen en video gaan streamen, zelfs als dit volgens het schema was uitgeschakeld. Je ontvangt een melding en een momentopname op je telefoon. Met deze melding kun je snel de live videostream van de camera in de Nest-app openen. Als je een abonnement op Nest Aware hebt, worden beelden van de gebeurtenis in de cloud opgeslagen en gemarkeerd op de Beeldlijn van de camera.

Opmerking: Het opnemen van beveiligingsclips is standaard uitgeschakeld. Als je dit wilt inschakelen, ga je naar Guard  Instellingen  Werkt met beveiliging.

Als je dus meerdere producten in dezelfde kamer hebt, moet je ze allemaal dezelfde locatienaam geven. Je kunt de locatienaam van elk product in het menu Instellingen Icoon van Nest-instellingen van de app wijzigen.

Als je het Nest × Yale slot ontgrendelt

Als je het Google Nest × Yale slot ontgrendelt, kan het tegelijkertijd automatisch Secure uitschakelen. Deze instelling moet je in de Nest-app inschakelen. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Informatie over hoe je de instellingen voor het Nest x Yale slot wijzigt

Opmerking: Als je het Nest × Yale slot vergrendelt, wordt Nest Secure niet automatisch ingeschakeld. Je moet Nest Secure apart inschakelen, omdat je soms misschien de deur wilt vergrendelen zonder je systeem in te schakelen.

Als iemand op je Hello-deurbel drukt

• De Google Nest- en Home-speakers en -schermen kunnen automatisch de bel van de Google Nest Hello laten horen en bezoekers aankondigen.
  • Eigenaren van een Google Nest-scherm kunnen de live videostream van de Hello bekijken op het scherm van de Hub en praten met bezoekers.
  • Abonnees van Nest Aware horen ook de naam van de bezoeker als deze is opgenomen in de bibliotheek met bekende gezichten.

Nest-producten die dezelfde instellingen delen

Secure en het Nest × Yale slot

Secure en het Nest × Yale slot helpen voorkomen dat indringers je huis binnenkomen. Maar we hebben deze producten ook gebruiksvriendelijk gemaakt. Hier zijn enkele manieren waarop beide producten doordacht samenwerken:

• Secure en het Nest × Yale slot gebruiken dezelfde toegangscode. Iedereen hoeft dus maar één persoonlijke toegangscode te onthouden, geen twee.
  • Als je de deur ontgrendelt, kan Secure tegelijkertijd automatisch worden uitgeschakeld. Je kunt deze functie in de Nest-app in- of uitschakelen.
  • Als je een toegangsschema voor iemand instelt, geldt dit voor zowel het Nest × Yale slot als Secure.
  • De Beveiligingsgeschiedenis laat de tijdstippen zien waarop je Secure hebt uitgeschakeld met het Nest × Yale slot.

Oude en nieuwe producten werken samen

Het is niet nodig om je oudere producten te upgraden om ze te laten werken met een nieuwer product, ze werken naadloos samen. Hoewel 1e generatie Protects bijvoorbeeld niet beschikken over alle functies van 2e generatie Protects, informeren ze je allemaal als er rook of koolmonoxide wordt gedetecteerd en laten ze indien nodig het alarm horen. Hetzelfde geldt voor Nest-thermostaten en -camera's. Je kunt 1e, 2e en 3e generatie Nest Learning Thermostats samen je multi-zonesysteem in hetzelfde huis laten beheren.

Nest-producten kunnen je systeem laten weten of je afwezig of aanwezig bent.

Sensoren in je producten kunnen hierbij helpen. Hierdoor kan elk product beter de juiste functie op het juiste moment vervullen. Als je bijvoorbeeld een thermostaat hebt, kunnen de aanwezigheidssensoren van de thermostaat het systeem helpen bepalen of er iemand thuis is of niet. Op die manier kunnen al je Nest-producten automatisch het juiste doen op basis van waar mensen zijn.

Informatie over het wisselen van modus van Nest-producten als je weggaat of weer thuiskomt