Hoe Google Nest-producten samenwerken

We hebben de Google Nest-producten zo gemaakt dat ze meteen met elkaar samenwerken. Ze kunnen met elkaar communiceren en op gebeurtenissen reageren die zich in en rond je huis afspelen. Als de Google Nest Protect bijvoorbeeld rook detecteert, kunnen de andere producten elkaar helpen om automatisch de juiste actie uit te voeren.

Installeer ook de app om meldingen te ontvangen, je Nest-producten te beheren en de locatie van je telefoon te gebruiken om bepaalde functies te ondersteunen.

Houd er rekening mee dat de onderstaande functies alleen werken als er een actieve wifi- en internetverbinding is op het moment dat de gebeurtenis plaatsvindt (bijvoorbeeld bij rook in de kamer). Ook moeten de Nest-producten zich in hetzelfde huis bevinden en aan hetzelfde account in de app zijn toegevoegd. Wanneer je dus nog een huis in je account of meerdere accounts hebt, kunnen de Nest-producten in het ene huis of account geen invloed uitoefenen op het gedrag van de producten in het andere huis of account.

Wanneer de Protect rook of koolmonoxide detecteert

Via de draadloze onderlinge verbinding kunnen alle andere Nest Protects
in huis hetzelfde alarm laten horen wanneer
één Nest Protect rook of koolmonoxide detecteert.

Daarnaast kan de Protect andere Nest-producten
in huis laten weten dat er een noodmelding is, zodat die
producten effectief kunnen reageren.

Disclaimer: In Australië mag de lichtring alleen branden
op de Protect die rook of koolmonoxide detecteert.
De verbonden Protects laten echter nog steeds
een alarm horen.

Pagina in Nest-app met camerabeeld en melding

Wat andere Nest-producten kunnen doen wanneer de Nest Protect rook of koolmonoxide detecteert

Noodgeval met rook

Noodgeval met koolmonoxide

Google Nest-thermostaten

Google Nest-camera's

• Automatisch live videobeelden inschakelen vanuit de Protect-melding
    op je telefoon of tablet. Tik op de video om over te schakelen naar de livestream
    van de camera.
  • Een opname van het noodgeval maken, zelfs zonder abonnement op Google Nest Aware.

Opmerking: het opnemen van een beveiligingsclip is standaard UIT. Ga naar Guard> Instellingen> Works with Security om het in te schakelen.

Andere Nest Protects

• Laten hetzelfde noodalarm horen
    en laten je weten waar
    rook is gedetecteerd
  • Laten hetzelfde noodalarm horen
    en laten je weten waar
    koolmonoxide is gedetecteerd

Wanneer het alarm van Secure wordt geactiveerd

Bij beweging in je huis en wanneer een deur of raam opengaat, kan het alarm van Secure afgaan.  Wanneer dat gebeurt, kunnen andere Nest-producten ook meedoen en je op de hoogte houden.

Nest-camera's

Tijdens het beveiligingsalarm kan de camera zichzelf automatisch inschakelen en video gaan streamen, zelfs als dit was uitgezet. Je ontvangt een melding en een momentopname op je telefoon. Via de melding kun je snel de live videostream van de camera bekijken in de Nest-app. Als je een abonnement op Nest Aware hebt, worden beelden van de gebeurtenis in de cloud opgeslagen en gemarkeerd op de Beeldlijn van de camera.

Opmerking: het opnemen van een beveiligingsclip is standaard UIT. Ga naar Guard> Instellingen> Works with Security om het in te schakelen.

Dus heb je meerdere producten in dezelfde kamer, dan moet je ze allemaal dezelfde locatienaam geven. Je kunt de locatienaam van elk product in het menu Instellingen Pictogram voor Nest-instellingenvan de app wijzigen.

Wanneer je het Nest × Yale slot ontgrendelt

Wanneer je het Google Nest × Yale slot ontgrendelt, kan het tegelijkertijd automatisch Secure uitschakelen. Deze instelling moet je inschakelen in de Nest-app. Bekijk het volgende artikel voor meer informatie:

De instellingen van het Nest × Yale slot wijzigen >

Opmerking: Wanneer je het Nest × Yale slot vergrendelt, wordt Nest Secure niet automatisch ingeschakeld. Je moet Nest Secure apart inschakelen, omdat je soms misschien de deur wilt vergrendelen zonder je systeem in te schakelen.

Wanneer iemand op je Hello deurbel drukt

• De Google Home en Google Home Hub kunnen automatisch de bel van de Google Nest Hello laten gaan en bezoekers aankondigen.

• Eigenaren van Google Nest Hub kunnen de live videostream van de Hello bekijken op het scherm van de Hub en praten met bezoekers.

• Abonnees van Nest Aware horen ook de naam van de bezoeker als deze is opgenomen in de bibliotheek met bekende gezichten.

Nest-producten die dezelfde instellingen delen

Secure en het Nest × Yale slot

Secure en het Nest × Yale slot helpen voorkomen dat indringers je huis binnenkomen. Maar we wilden deze producten ook gebruiksvriendelijk maken. Hier zijn enkele manieren waarop beide producten doordacht samenwerken:

• Secure en het Nest × Yale slot gebruiken dezelfde toegangscode. Elke persoon hoeft dus maar één persoonlijke toegangscode te onthouden in plaats van twee.

• Wanneer je de deur ontgrendelt, kan Secure automatisch tegelijkertijd uitschakelen. Je kunt in de Nest-app deze functie in- of uitschakelen.

• Wanneer je een toegangsschema voor iemand instelt, geldt dit voor zowel het Nest × Yale slot als Secure.

• De Beveiligingsgeschiedenis laat de tijdstippen zien waarop je Secure hebt uitgeschakeld met het Nest × Yale slot.

Oude en nieuwe producten werken samen

Het is niet nodig om je oudere producten te upgraden om ze te laten werken met een nieuwer product, ze werken naadloos samen. Hoewel 1e generatie Protects bijvoorbeeld niet beschikken over alle functies van 2e generatie Protects, informeren ze je allemaal wanneer er rook of koolmonoxide wordt gedetecteerd en laten ze indien nodig het alarm horen. Hetzelfde geldt voor Nest-thermostaten en -camera's. Je kunt 1e, 2e en 3e generatie Nest Learning Thermostats samen je multi-zonesysteem in hetzelfde huis laten beheren.

De Thuis/Afwezig-functie helpt ook je producten samen te laten werken

Je producten kunnen samenwerken om de Thuis/Afwezig-functie te helpen bepalen wanneer je weg of weer thuis bent. Hierdoor kan elk product beter het juiste doen op het juiste moment. Als je bijvoorbeeld een thermostaat hebt, kunnen de aanwezigheidssensoren van de thermostaat de Thuis/Afwezig-functie helpen bepalen of er iemand is of niet. Op die manier kunnen al je Nest-producten automatisch het juiste doen op basis van waar mensen zijn.

Meer informatie over de Thuis/Afwezig-functie >