To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Installera Nest Doorbell (med ledning)

Börja här om du har en ny Google Nest Doorbell (med ledning) eller om du har tagit bort dörrklockan från appen och vill lägga tillbaka den igen.

Du behöver appen för att ansluta dörrklockan till wifi och spela in video, så du bör alltid ta appen till hjälp i första hand när du konfigurerar och installerar dörrklockan.

Här följer en kort översikt över hur du kommer igång och lite viktig felsökningsinformation.

Den här artikeln gäller endast följande enhet:

Picture of a Nest Doorbell wired

Nest Doorbell (med ledning)

Mer installationshjälp

Om du behöver hjälp med att installera Nest Doorbell (batteri), vare sig den drivs med batteri eller har anslutits med ledning, läser du artikeln Installera Nest Doorbell (batteri).

Du hittar även anvisningar om hur du installerar Nest Doorbell med en strömadapter för inomhusbruk i vårt hjälpcenter.

Titta på installationsvideon

Vår introduktionsvideo ger en snabb genomgång av hur du konfigurerar och installerar Nest Doorbell (med ledning).

How to set up and install the Google Nest Hello video doorbell

1. Kontrollera kompatibilitets- och spänningskrav

Även om Nest Doorbell kan ersätta de flesta dörrklockor med ledning kan det hända att det nuvarande ledningssystemet ger för mycket eller för litet ström. Kontrollera att den nuvarande dörrklockan går att ersätta med Nest Doorbell.

Kontrollera att dörrklocksystemet är kompatibelt med Nest Doorbell

2. Kontrollera att du har allt som behövs för monteringen

Kontrollera att du har alla delar som medföljer i förpackningen. Det följer även med väggplugg och borrbit (för tegel, sten och stuck) om det skulle behövas.

Förpackningen innehåller

• Nest Doorbell (med ledning)
  • Monteringsplatta
  • Kil
  • Adapter för ljudenhet
  • Ledningsförlängare
  • Borrbit
  • Skruvar
  • Upplåsningsverktyg

Verktyg

• Skruvmejsel med krysspår (Phillips)
  • Borrmaskin med Phillips-bit
  • Stege (för att nå dörrklockans ljudenhet)
  • Vattenpass (för att kontrollera att dörrklockan sitter rakt)

Krav på app och internetanslutning

• Den senaste versionen av appen
  • En kompatibel telefon (kontrollera kraven här)
  • Lösenordet till wifi-nätverket
  • En bredbandsanslutning till internet, med en hastighet på minst 2 Mbit/s för varje Nest-kamera eller Nest-dörrklocka i hemmet

3. Bryt strömmen till dörrklockan

Breaker box
  1. Stäng av strömmen till dörrklockan och ljudenheten i
    hemmets elcentral eller säkringsskåp. Det skyddar
    dig och utrustningen under installationen.
  2. Kontrollera att du har brutit rätt strömkrets genom att testa om
    dörrklockan ringer. Om det behövs kan du stänga av
    huvudströmbrytaren i stället.

4. Ta bort den gamla dörrklockan

Ta bort den nuvarande dörrklockan och koppla loss ledningarna. I det här steget behöver du troligtvis en skruvmejsel.

Tips! När du tar bort den gamla dörrklockan kan du böja eller tejpa fast ledningarna så att de inte dras in i väggen igen.

5. Anslut dörrklockan till appen

Om du inte har använt Nest tidigare

1. Ladda ned Nest-appen från Apple App Store eller Google Play.
  2. Öppna appen och skapa ett konto.
  3. Tryck på Add Plus icon på appens startskärm.
  4. Läs av QR-koden på dörrklockans baksida. Du kan även trycka på Continue without scanning och skriva in siffrorna som står ovanför QR-koden.
  5. Du får hjälp med konfigureringen och installationen steg för steg i appen.

Om du redan har ett konto

1. Öppna Nest-appen Nest app.
    • Obs! Om du har mer än ett hem i kontot ska du först se till att du har valt det Nest-hem som du vill installera dörrklockan i. Tryck på menyn uppe till vänster på startskärmen om du behöver byta hem.
  2. Tryck på Settings ikon för Nest-inställningar uppe till höger på appens startskärm.
  3. Välj Add product .
  4. Läs av QR-koden på dörrklockans baksida. Du kan även trycka på Continue without scanning och skriva in siffrorna som står ovanför QR-koden.
  5. Du får hjälp med konfigureringen och installationen steg för steg i appen.

Nest backplate with QR code highlighted

Lägga till kameran i Home-appen efter konfigureringen

När du är klar med konfigureringen i Nest-appen kan du lägga till Nest-kameran i hemmet i Home-appen. Då kan du styra kameran och andra anslutna enheter (t.ex. en smart glödlampa eller Google-högtalare) på ett och samma ställe.

Konfigurera smarta hemenheter i Home-appen

Obs! Om du redan använder ett Google-konto när du loggar in i Nest-appen bör Nest Doorbell och vissa andra produkter i Nest-hemmet redan visas i hemmet i Home-appen. Du kan behöva stänga båda apparna och öppna dem igen innan dörrklockan visas.

6. Felsök vid behov

Under konfigureringen kan du bland annat ansluta dörrklockan till wifi, anpassa inställningarna och kontrollera videokvaliteten.

Här följer några snabba tips om det blir problem på vägen.

Hjälpmeddelanden och koder

Om ett hjälpmeddelande med en kod visas i appen kan du få detaljerad hjälp med felsökningen i vårt interaktiva felsökningsverktyg för Nest-kameror och Nest-dörrklockor.

Anslutningsproblem

Här följer några saker du kan testa om wifi-nätverket inte visas i appen eller om dörrklockan inte ansluts till wifi:

• Vänta i några minuter och försök sedan ansluta dörrklockan igen.
  • Flytta dörrklockan och routern närmare varandra om möjligt så att signalen blir starkare.
  • Minska eventuella störningar i det trådlösa nätverket.
  • Testa att starta om routern.
  • Om du har ett dolt wifi-nätverk måste du skriva nätverkets namn (SSID) manuellt.
I artikeln Felsöka problem med att lägga till en Nest-kamera i appen finns fler tips.

Problem med strömförsörjningen

Det här är några tecken på att strömförsörjningen är otillräcklig:

• Dörrklockan går inte att slå på.
  • Ett meddelande eller en statusangivelse i appen visar att strömförsörjningen är otillräcklig.
  • Sådant som wifi-anslutningen och videons kvalitet kan också försämras om strömförsörjningen är otillräcklig.

Kontrollera att strömmen är på och att ledningarna har anslutits ordentligt till dörrklockan.

Problem med videokvaliteten

Om videon från dörrklockan blir fördröjd eller hackar beror det oftast på att wifi-anslutningen är dålig. Det kan även tyda på att strömförsörjningen är otillräcklig. Testa om följande åtgärdar problemet:

Om du får dålig bild från dörrklockan kan du felsöka problemet så här:

• Rengör kameraobjektivet.
  • Kontrollera att dörrklockan sitter i skuggan och inte utsätts för extrema väderförhållanden. Även om Nest Doorbell är gjord för utomhusbruk kan videokvaliteten påverkas om det är mycket varmt eller mycket kallt.
Fler tips finns i vår artikel om att felsöka problem med dålig bild från Nest-kameran.

Problem med ljudenheten

Om du har en mekanisk ljudenhet med rörliga delar och den inte låter som den ska eller inte låter alls testar du följande:

1. Ta bort ljudenhetens hölje och kontrollera att ledningarna inte ligger an mot några av de rörliga delarna.
  2. Kontrollera att inga exponerade ledningsändar (där koppartråden syns) kommer i kontakt med varandra.
  3. Testa sedan ljudenheten igen.
  4. Om den ändå inte låter som den ska testar du att ansluta adaptern på höljets utsida, om du inte redan har gjort det.
I vårt hjälpcenter finns mer information om hur du felsöker problem med en ljudenhet.

7. Läs mer om hur du använder dörrklockan

Läs det grundläggande om Nest Doorbell, hur du ändrar inställningarna och mycket annat i artikeln om att komma igång med Nest Doorbell.