To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Montér Nest Doorbell (med ledning)

Begynn her hvis du har en ny Google Nest Doorbell (med ledning), eller hvis du vil legge til ringeklokken i appen igjen etter å ha fjernet den.

Du trenger appen for å koble ringeklokken til Wi-Fi og ta opp video. Du bør derfor alltid bruke appen som hovedveiledning når du konfigurerer og monterer ringeklokken.

Her er en kort oversikt over hvordan du kommer i gang, sammen med noen viktige feilsøkingstrinn.

Denne artikkelen gjelder bare for denne enheten:

Picture of a Nest Doorbell wired

Nest Doorbell (med ledning)

Mer hjelp med montering

Hvis du trenger hjelp med montering av Nest Doorbell (batteri) med ledning eller batteri, kan du gå til artikkelen om montering av Nest Doorbell (batteri).

Du finner også en veiledning for montering av Nest Doorbell med innendørs strømadapter i brukerstøtten.

Se monteringsvideoen

Ta en titt på videoveiledningen vår for å få en rask oversikt over hvordan du konfigurerer og monterer Nest Doorbell.

How to set up and install the Google Nest Hello video doorbell

1. Sjekk kompatibilitet og spenningskrav

Selv om de fleste ringeklokker med ledning kan byttes ut med Nest Doorbell, kan det noen ganger være for mye eller for lite strøm. Derfor bør du sjekke at ringeklokken du har nå, kan byttes ut med Nest Doorbell.

Sjekk kompatibiliteten med ringeklokkesystemer for Nest Doorbell

2. Sjekk at du har alt du trenger for å montere

Sjekk at du har alle delene i esken. Vi har også inkludert veggankere og et murbor (for murstein, stein og betong) i tilfelle det er nødvendig.

Innhold i esken

• Nest Doorbell (med ledning)
  • veggplate
  • kile
  • adapter for lydenhet
  • kabelforlengere
  • bor
  • skruer
  • opplåsingsverktøy

Verktøy

• stjerneskrutrekker (Phillips)
  • elektrisk drill med stjernehodebit (Phillips)
  • stige (slik at du når opp til ringeklokkens lydenhet)
  • boblevater (for å sjekke at ringeklokken er i vater)

Krav til appen og internett

• den nyeste versjonen av appen
  • en kompatibel telefon (se kravene her)
  • passordet til Wi-Fi-nettverket ditt
  • internettilkobling via bredbånd med opplastingshastighet på minst 2 Mbps for hvert Nest-kamera eller hver Nest-ringeklokke i hjemmet ditt

3. Slå av strømmen til ringeklokkesystemet

Breaker box
  1. Slå av strømmen til ringeklokken og lydenheten i
    sikringsskapet. Dette beskytter
    både deg og utstyret under monteringen.
  2. Prøv å bruke ringeklokken for å sjekke at du har brukt
    den riktige bryteren til å slå av strømmen. Hvis det er nødvendig, kan du
    slå av hovedsikringen i sikringsskapet i stedet.

4. Fjern den gamle ringeklokken

Fjern den gamle ringeklokken, og koble fra ledningene. Du trenger sannsynligvis en skrutrekker for å gjøre dette.

Tips: Når du fjerner den gamle ringeklokken, kan du bøye ringeklokkeledningene eller teipe dem, slik at de ikke glir tilbake i veggen igjen.

5. Koble ringeklokken til appen

Hvis du ikke har brukt noen Nest-produkter før

1. Last ned Nest-appen fra Apple App Store eller Google Play.
  2. Åpne appen og opprett en konto.
  3. På startskjermen i appen trykker du på Add (Legg til) Plus icon.
  4. Skann QR-koden på baksiden av ringeklokken. Du kan også trykke på Continue without scanning (Fortsett uten å skanne) og skrive inn tallene øverst i QR-koden.
  5. I appen får du hjelp med konfigurering og montering.

Hvis du allerede har en konto

1. Åpne Nest-appen Nest app.
    • Merk: Hvis du har mer enn ett hjem i Nest-kontoen din, må du først velge Nest-hjemmet der du vil montere ringeklokken. Trykk på menyen  øverst til venstre på startskjermen for å bytte hjem.
  2. Øverst til høyre på startskjermen i appen trykker du på innstillingene Innstillinger for Nest-ikon.
  3. Velg Add product (Legg til produkt) .
  4. Skann QR-koden på baksiden av ringeklokken. Du kan også trykke på Continue without scanning (Fortsett uten å skanne) og skrive inn tallene øverst i QR-koden.
  5. I appen får du hjelp med konfigurering og montering.

Nest backplate with QR code highlighted

Legg til kameraet i Home-appen etter konfigureringen

Når konfigureringen er fullført i Nest-appen, kan du legge til Nest-kameraet ditt i Home-appen. Dette gjør at du kan styre kameraet og andre tilkoblede enheter (for eksempel smartpærer eller Google-høyttalere) på ett sted.

Konfigurer smarthjemenheter i Home-appen

Merk: Hvis du allerede logger på Nest-appen med en Google-konto, skal Nest Doorbell og enkelte andre produkter i Nest-hjemmet også vises i hjemmet ditt i Home-appen. Du må kanskje lukke begge appene og åpne dem på nytt for at de skal vises.

6. Feilsøk hvis det er nødvendig

I løpet av konfigureringsprosessen kan du blant annet koble ringeklokken til Wi-Fi, tilpasse innstillingene, sjekke videokvaliteten med mer.

Her er noen hurtigtips hvis du har problemer.

Hjelpemeldinger og -koder

Hvis du ser en hjelpemelding med koden i appen, kan du få detaljert feilsøkingshjelp via verktøyet for interaktiv feilsøking for Nest-kameraer og -ringeklokker.

Tilkoblingsproblemer

Hvis du ikke finner Wi-Fi-nettverket ditt, eller hvis ringeklokken har problemer med å koble til Wi-Fi, kan du gjøre dette for å prøve å løse problemet:

• Vent noen minutter, og prøv å koble til ringeklokken igjen.
  • Hvis det er mulig, bør du flytte ringeklokken og ruteren nærmere hverandre for å sikre bedre signal.
  • Reduser forstyrrelser av den trådløse tilkoblingen.
  • Prøv å starte ruteren på nytt.
  • Hvis du har et skjult Wi-Fi-nettverk, må du skrive inn nettverksnavnet (SSID) manuelt.
Du finner flere tips i artikkelen om feilsøking når du skal legge til Nest-kameraer i appen.

Strømproblemer

Dette er tegn på at ringeklokken ikke får nok strøm:

• Ringeklokken kan ikke slås på.
  • Du ser en melding eller status i appen om at det ikke er nok strøm.
  • Ting som Wi-Fi-tilkoblingen og videokvaliteten kan også reduseres når det ikke er nok strøm.

For å prøve å løse problemet, sjekk at strømmen er på, og at ledningene er koblet til ringeklokken på riktig måte.

Problemer med videokvaliteten

Hvis ringeklokken har videoforsinkelser, er det vanligvis et tegn på at Wi-Fi-tilkoblingen er svak. Det kan også være et tegn på at ringeklokken ikke får nok strøm. Prøv dette for å løse problemet:

Hvis ringeklokkens video er forvrengt, kan du gjøre dette for å feilsøke:

• Fjern støv fra kameraobjektivet.
  • Sørg for at ringeklokken er plassert i skyggen og beskyttet mot ekstreme værforhold. Nest-ringeklokker er laget for å fungere ute, men svært høye eller lave temperaturer kan påvirke blant annet videokvaliteten.
Du finner flere tips i artikkelen om feilsøking av videoforvrengning fra Nest-kameraer.

Problemer med lydenheten

Hvis du har en mekanisk lydenhet med bevegelige deler som ikke ringer, eller som lager merkelig lyd, kan du prøve dette:

1. Fjern dekselet på lydenheten, og sjekk at ledningene ikke berører noen bevegelige deler.
  2. Deretter må du sørge for at eventuelle ledningsender (med synlig metall) ikke berører hverandre.
  3. Test deretter lydenheten på nytt.
  4. Hvis lyden fortsatt ikke er helt som den skal, kan du prøve å feste kontakten på utsiden av dekselet på lydenheten – hvis du ikke har gjort det allerede.
Du kan få mer hjelp med feilsøking av problemer med lydenheten i brukerstøtten.

7. Finn ut hvordan du bruker ringeklokken

Finn ut mer om grunnleggende Nest Doorbell-funksjoner, hvordan du endrer innstillinger med mer i artikkelen om å komme i gang med Nest Doorbell.