De Nest Hello videodeurbel installeren

Controleer of de bedrading van je huidige deurbel voldoende stroom levert voordat je een Google Nest Hello koopt of installeert. Als dit niet het geval is, kun je alle benodigdheden en de Nest Hello laten installeren door een Nest Pro. Wanneer je de Nest Hello zelf wilt installeren, moet je de bedrading van de bel en de deurbel aansluiten en gaten boren om de Nest Hello op te hangen.

De Nest-app begeleidt je stap voor stap bij de installatie met gedetailleerde instructies. Gebruik daarom bij voorkeur de app bij het installeren. Maar ook hier geven we je de basisstappen en wat extra informatie.

Je kunt ook een video bekijken over het installeren van de Nest Hello als je wilt zien hoe het moet.

1. Compatibiliteit controleren

Je kunt de meeste deurbellen wel vervangen door de Nest Hello. Maar in sommige gevallen is er niet genoeg of juist te veel stroom. Het is dus belangrijk dat je controleert of jouw deurbel kan worden vervangen door de Nest Hello. Lees ons artikel over compatibiliteit van de Nest Hello voor gedetailleerde instructies.

Als blijkt dat je deurbel niet geschikt is, kun je de transformator door een Nest Pro bij jou in de buurt laten vervangen en de Nest Hello voor je laten installeren.

2. De Nest Hello installeren

1. Wat je nodig hebt voor de installatie

In de doos vind je alles wat je nodig hebt om de Nest Hello te installeren.

Controleer of alles erin zit. We hebben ook wandpluggen en een steenboortje in de doos gedaan (voor baksteen en stucwerk), mocht je deze nodig hebben.

Algemeen gereedschap

• Kruiskopschroevendraaier
  • Een boormachine met een kruiskopbit
  • Een ladder (om bij de bel van de deurbel te kunnen)
  • Een waterpas (om te controleren of de deurbel recht hangt)

Nest-app en internetvereisten

• Compatibele mobiele telefoon of tablet (controleer hier de vereisten)
  • Het wachtwoord van je wifi-netwerk
  • Een breedbandinternetverbinding met een uploadsnelheid van ten minste 2 Mbps voor elke camera in je huis

2. Inloggen bij je Nest-account of een account maken

• Als je nog geen gebruiker bent van Nest: Ga naar de Apple App Store of naar Google Play om de Nest-app te downloaden en maak een gratis account.
  • Als je al een Nest-product hebt: Log in op je account in de app, als je dat nog niet had gedaan.

Opmerking: Als je meerdere huizen hebt in je Nest-account, moet je eerst het Nest-huis selecteren waar je de camera wilt installeren. Tik op Menu Arrow pointing down linksboven in het startscherm om van huis te wisselen.

3. De QR-code scannen

• Als je nog geen gebruiker bent van Nest: Tik in het startscherm van de app op Nieuwe toevoegen Plus icon
  • Als je al een Nest-product hebt: Tik rechtsboven in het startscherm van de app op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen
    Selecteer vervolgens
    Product toevoegen.

De app vraagt je de QR-code op je product te scannen
zodat het duidelijk is wat je wilt installeren. De code bevindt zich op de achterkant
van de camerabehuizing. Je vindt hem ook op de bruine envelop in de doos.

Wanneer de app weet wat je installeert, leidt hij je door alle stappen.

Tip: Als de code moeilijk te scannen is, zorg je
voor goed licht, zonder schaduw op de code.

Plaats je telefoon eerst op ongeveer 30 cm afstand en
beweeg hem dan langzaam richting de code. Het vakje in de app hoeft
niet gevuld te zijn om te kunnen scannen.

Als je de code nog steeds niet kunt scannen, tik je op Doorgaan zonder te
scannen
 en typ je de nummers boven de QR-code.

Nest backplate with QR code highlighted

4. De stroom uitschakelen

Schakel in de zekeringkast in je huis de stroom naar de
deurbel en bel uit. Hiermee bescherm je
jezelf en de apparatuur tijdens de installatie.

Probeer aan te bellen om te bevestigen
dat je de juiste stroomgroep hebt uitgeschakeld.

Je kunt ook de stroom voor het hele huis uitschakelen
in de zekeringkast.

Breaker box

5. Het kapje van de bel verwijderen

Verwijder nu het kapje van de bel.
Je hebt misschien een ladder nodig om erbij te kunnen.

Sommige kapjes zijn eenvoudig te verwijderen door eraan te trekken, maar
andere kapjes zijn vastgeschroefd.

Chime cover being removed

6. Een foto maken van de bedrading van de bel

Maak met je mobiel een foto van de bedrading van de bel. Dan kun je later zo nodig bekijken hoe de bedrading zat.

7. De app laten weten hoeveel draden je bel heeft

Selecteer het aantal draden dat je bel heeft en tik daarna op
de draadlabels. De labels bevinden zich meestal op
of naast de draadaansluitingen, maar ze kunnen ook aan de binnenkant van het belkapje zitten.

Chime setup wire selection page in Nest app

8. De bedradingsinstructies van de app volgen

Vervolgens toont de app je de stappen voor het aansluiten van de draden van je bel.

Je krijgt precieze instructies op basis van de informatie over de draden die je in de app hebt ingevoerd. Het is dus belangrijk dat je de bedradingsinstructies in de app precies uitvoert.

We tonen hier de meestvoorkomende stappen voor de bedrading bij het vervangen van een deurbel door de Nest Hello. Maak je geen zorgen als de bedrading van je deurbel anders is. De app geeft ook gedetailleerde instructies voor ingewikkelder bedradingsschema's. Je app geeft de juiste instructies voor jouw bel, dus volg ze op.

Maak de draad op het voorste aansluitpunt los.

De bedrading moet er nu net zo uitzien als op de afbeelding.

• Buig zo nodig de draad recht en verwijder de afscherming zodat er niet meer dan een halve centimeter draad blootligt.
  • Als je een kabelstreng hebt, draai je de strengen om elkaar tot ze stevig vastzitten.
  • Knijp de witte klem van de belaansluiting open.
  • Duw de draad in de klem tot hij niet verder kan en laat de klem los zodat hij sluit.
  • Trek voorzichtig aan de draad om te controleren of deze stevig vastzit.
  • Sluit dan de witte draad van de aansluiting aan op het aansluitpunt op de bel.
  • Doe hetzelfde met de transmissiedraad op de bel met behulp van de grijze aansluitingsdraden.

Wire disconnected from Front terminal

Common example of final chime wiring

9. De belaansluiting bevestigen

Nadat je de draden hebt aangesloten, zoek je een goede plek voor de belaansluiting.

Zorg dat de aansluiting en draden de bel of bewegende delen niet aanraken. Hierdoor kan de bel namelijk vreemd klinken of helemaal niet werken.

Als er weinig ruimte is, kun je de aansluiting misschien beter aan de buitenkant van de bel bevestigen.

10. Het kapje van de bel terugplaatsen

Plaats nu het kapje van de bel terug.

11. Je huidige deurbel loskoppelen

Verwijder je huidige deurbel en koppel de draden los. Voor deze stap heb je waarschijnlijk een schroevendraaier nodig.

Tip: Buig de draden van de deurbel of zet ze vast met tape zodat ze niet in de muur terug kunnen glijden.

12. Heb je de wig nodig?

Als je deurbel zich in een hoek bevindt, kun je de
meegeleverde wig gebruiken om de kijkhoek aan te passen.

Hierdoor richt je de Nest Hello van de muur af en
wordt voorkomen dat het infrarode licht van Nachtzicht het videobeeld wegvaagt.

Je kunt de wig omdraaien zodat de camera in
tegenovergestelde richting wijst.

De wig heeft kleefstrips. Plak hem gewoon op
de montagesteun.

Zorg dat je de wig correct installeert:
Het Nest-logo op de montagesteun moet onderaan zitten (zoals afgebeeld).

Wedge being attached to wall plate

13. De gaten voor de montagesteun markeren

Nu markeer je de schroefgaten voor de installatie van de
montagesteun

Belangrijk: Je kunt mogelijk het schroefgat van je oude deurbel
niet opnieuw gebruiken. Leid de draden van de deurbel door de opening
in de onderste helft van de montagesteun voor de Hello (zoals afgebeeld).
Als je dit niet doet, kan de Nest Hello mogelijk niet op de montagesteun worden vastgeklikt.

Let goed op dat het Nest-logo onderaan komt te zitten.
Gebruik een waterpas om te controleren of de montagesteun recht zit.

Wall plate with marks in the screw holes

14. De montagesteun installeren

Boor de gaten met een boortje van 2 mm (3/32 inch) of gebruik de meegeleverde wandpluggen
en het steenboortje als je in steen, stucwerk
of andere harde materialen moet boren.

Bevestig de schroeven. Het Nest-logo moet onderaan staan.
De montagesteun is niet omkeerbaar.

Controleer nogmaals met een waterpas of de montagesteun recht zit.
Met het horizontale schroefgat onder in de steun kun je de montagesteun rechtzetten.

Diagram of how to insert screws into wall plate

15. De draden verbinden

Controleer of de draden schoon zijn, voordat je ze verbindt.

Verbind de draden met de Nest Hello. Het maakt niet uit
aan welke aansluiting je een draad bevestigt.
Zorg dat de draden omlaag wijzen en niet omhoog.
Je kunt dan een eventueel teveel aan draad in de muur terugstoppen.

Bij te korte draden gebruik je de
verlengstukken uit de doos.

connect the wires on doorbell

16. De deurbel monteren

Bevestig de deurbel door simpelweg de bovenkant van de deurbel
in de montagesteun te schuiven. Druk daarna tot de deurbel
vastklikt.

Als hij niet past of je hoort geen klik, controleer je
of je al het overtollige draad terug in de opening hebt gestoken.

Als je de Nest Hello ooit van de muur moet halen, duw
je het ontgrendelingsgereedschap (of een punaise) in het gat aan de onderkant om hem los te maken.

Doorbell being mounted

17. De stroom inschakelen

Ga naar de zekeringkast in je huis en schakel de stroom naar de deurbel en bel in.

18. Controleren of de Nest Hello aan staat

Het duurt een paar seconden tot de Nest Hello is ingeschakeld. Je hoort een bel en de lichtring gaat blauw knipperen.

Als dit niet gebeurt, kies je 'Nee, hij is niet blauw' in de app en de app helpt je het probleem op te lossen.

19. Problemen oplossen als dat nodig is

Als er geen licht brandt op de Nest Hello, ga je terug naar het kastje van de bel en controleer je of je de bedrading van de Nest-aansluiting correct hebt verbonden.

Als het lampje geel knippert, krijgt de Nest Hello niet voldoende stroom om videobeelden te streamen. Laat in dit geval een Nest Pro het voltage van de deurbelbedrading aanpassen.

3. De Nest Hello met de Nest-app verbinden

Zorg dat je je wifi-wachtwoord bij de hand hebt om de Nest Hello met de app en internet te verbinden.

1. De locatie van de Hello en je wifi-gegevens invoeren

Eerst laat je de app weten waar je de Nest Hello hebt geïnstalleerd.

Dan selecteer je je wifi-netwerk en voer je het wachtwoord in.

Als je al een Nest-product in je huis hebt geïnstalleerd, probeert de Nest Hello de wifi-informatie hiervan over te nemen.

Als de Hello geen verbinding kan maken met je wifi-netwerk, zet je de router dichterbij of installeer je een wifi-extender.

2. De videostream en de bel testen

Wanneer de Nest Hello is aangesloten op wifi en de app, test de app de video.

Druk op de deurbel om te controleren of de bel het doet. Je krijgt nu een melding in de app dat er iemand voor de deur staat.

Als je een elektrische bel hebt zonder bewegende delen, moet je mogelijk de geluidsduur van de bel in de app aanpassen zodat je de bel hoort.

3. Problemen oplossen als dat nodig is

• Als je een mechanische bel hebt met bewegende delen en de bel doet het niet of klinkt niet goed, verwijder je het kapje van de bel en controleer je of de draden geen bewegende delen raken.
  • Test dan de bel opnieuw.
  • Als de bel nog steeds niet goed klinkt, bevestig je de belaansluiting op de buitenkant van het kapje van de bel.

4. Andere opties selecteren

Als laatste stap kies je nog enkele instellingen:

• Geef aan of je Nest Aware kosteloos wilt uitproberen.
  • Kies de taal waarin de Nest Hello tegen bezoekers praat.
  • Geef aan of je geluidsopnamen en herkenning van bekende gezichten inschakelt.

4. (optioneel) Bezoekersmeldingen krijgen op je Google Home-apparaat

Als je speaker of scherm werkt met de Google Assistent, kan deze je laten weten wanneer iemand op de deurbel drukt. Deze verbinding moet je apart instellen nadat je de Hello hebt geïnstalleerd. Lees het volgende artikel voor de volledige instructies:

Hoe je Nest Hello-bezoekersmeldingen van de Google Assistent ontvangt op een speaker of scherm >

5. Aan de slag met de Nest Hello

In Aan de slag met de Nest Hello videodeurbel vind je de basisbeginselen van de Nest Hello, instructies voor het aanpassen van de instellingen en meer.