De Nest Hello-videodeurbel installeren

De Nest-app begeleidt je stap voor stap bij de installatie met gedetailleerde instructies. Gebruik daarom bij voorkeur de app bij het installeren. Maar ook hier geven we je de basisstappen en wat extra informatie.

Je kunt ook een video bekijken voor een voorbeeld van de stappen.

Belangrijk: Als je de optionele voedingsadapter voor binnen hebt gekocht, vind je in ons artikel meer informatie over hoe je de Nest Hello installeert met de voedingsadapter voor binnen. Volg in dat geval niet de instructies in dit artikel, die je laten zien hoe je de Hello zonder de adapter installeert.

1. Compatibiliteits- en spanningsvereisten checken

Je kunt de meeste bedrade deurbellen wel vervangen door de Nest Hello. Maar in sommige gevallen is er niet genoeg of juist te veel stroom.  Het is dus belangrijk dat je checkt of jouw deurbel kan worden vervangen door de Nest Hello. Lees het volgende artikel voor gedetailleerde instructies:

Nagaan of je deurbel werkt met de Nest Hello

Opmerking: Als de compatibiliteitschecker aangeeft dat je deurbel niet werkt met de Hello, heb je twee opties:

2. De Nest Hello installeren

1. Wat je nodig hebt voor de installatie

In de verpakking vind je alles wat je nodig hebt om de Nest Hello te installeren.

Controleer of alles erin zit. We hebben er ook wandpluggen en een steenboortje in gedaan (voor baksteen en stucwerk), mocht je deze nodig hebben.

Algemeen gereedschap

• Kruiskopschroevendraaier
  • Een boormachine met een kruiskopbit
  • Een ladder (om bij de bel van de deurbel te kunnen)
  • Een waterpas (om te controleren of de deurbel recht hangt)

Nest-app en internetvereisten

• Geschikte telefoon of tablet (check hier de vereisten)
  • Het wachtwoord van je wifi-netwerk
  • Een breedbandinternetverbinding met een uploadsnelheid van ten minste 2 Mbps voor elke camera in je huis

2. Inloggen bij je Nest-account of een account maken

• Als je nieuw bent bij Nest: Ga naar de Apple App Store of naar Google Play om de Nest-app te downloaden en maak een gratis account.
  • Als je al een Nest-product hebt: Log in op je account in de app, als je dat nog niet had gedaan.

Opmerking: Als je meerdere huizen hebt in je Nest-account, moet je eerst het Nest-huis selecteren waar je de camera wilt installeren. Tik zo nodig linksboven in het startscherm op Menu Pijl-omlaag om van huis te wisselen.

3. De QR-code scannen

• Als je nieuw bent bij Nest: Tik op Nieuwe toevoegen Plus icon in het startscherm
    van de app.
  • Als je al een Nest-product hebt: Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen
    rechtsboven in het startscherm van de app. Selecteer daarna
    Product toevoegen.

De app vraagt je de QR-code op het product te scannen
zodat hij weet wat je installeert. De QR-code staat op de achterkant
van de camera. Je vindt de code ook op de bruine envelop in de doos.

Als de app weet wat je installeert, word je door alle stappen geleid.

Tip: Als het scannen van de code niet lukt, zorg
je dat je voldoende licht hebt en er geen schaduw op de code valt.

Houd je telefoon ongeveer 30 centimeter van de code vandaan en
beweeg deze dan langzaam naar de code toe. De code hoeft niet precies
het vak in de app te vullen.

Als je de code nog steeds niet kunt scannen, tik je op Doorgaan zonder
te scannen
 en typ je de cijfers die boven de QR-code staan.

Nest backplate with QR code highlighted

4. De stroom uitschakelen

Schakel in de zekeringkast in je huis de stroom
naar de deurbel en bel uit. Hiermee bescherm
je jezelf en de apparatuur tijdens de installatie.

Druk op de deurbel om zeker te zijn dat je de
juiste schakelaar hebt uitgezet.

Je kunt zo nodig ook de hoofdschakelaar
in de zekeringkast uitzetten.

Breaker box

5. Het kapje van de bel verwijderen

Verwijder nu het kapje van de bel.
Je hebt misschien een ladder nodig om erbij te kunnen.

Sommige kapjes trek je er zo vanaf,
terwijl andere vastgeschroefd zitten.

Chime cover being removed

6. Een foto maken van de bedrading van de bel

Maak met je mobiel een foto van de bedrading van de bel. Dan kun je later zo nodig bekijken hoe de bedrading zat.

7. De app laten weten hoeveel draden je bel heeft

Selecteer het aantal draden in je bel en
tik op de draadlabels. De labels bevinden zich meestal op of naast de
draadaansluitingen, maar kunnen ook in het kapje van de bel zitten.

Chime setup wire selection page in Nest app

8. De bedradingsinstructies van de app volgen

Vervolgens toont de app je de stappen voor het aansluiten van de draden van je bel.

Je krijgt precieze instructies op basis van de informatie over de draden die je in de app hebt ingevoerd. Het is dus belangrijk dat je precies de bedradingsinstructies in de app uitvoert.

We tonen hier de meestvoorkomende stappen voor de bedrading bij het vervangen van een deurbel door de Nest Hello. Maak je geen zorgen als de bedrading van je deurbel anders is. De app geeft ook gedetailleerde instructies voor ingewikkelder bedradingsschema's. Je app geeft de juiste instructies voor jouw bel, dus volg ze op.

Maak de draad op het voorste aansluitpunt los.

De bedrading moet er nu net zo uitzien als op de afbeelding.

• Buig zo nodig de draad recht en verwijder de afscherming zodat er niet meer dan een halve centimeter draad blootligt.
  • Als je een kabelstreng hebt, draai je de strengen om elkaar tot ze stevig vastzitten.
  • Knijp de witte klem van de belaansluiting open.
  • Duw de draad in de klem tot hij niet verder kan en laat de klem los zodat hij sluit.
  • Trek voorzichtig aan de draad om te controleren of deze stevig vastzit.
  • Sluit dan de witte draad van de aansluiting aan op het aansluitpunt op de bel.
  • Doe hetzelfde met de transmissiedraad op de bel met behulp van de grijze aansluitingsdraden.

Wire disconnected from Front terminal

Common example of final chime wiring

9. De belaansluiting bevestigen

Nadat je de draden hebt aangesloten, zoek je een goede plek voor de belaansluiting.

Zorg dat de aansluiting en draden de bel of bewegende delen niet aanraken. Hierdoor kan de bel namelijk vreemd klinken of helemaal niet werken.

Als er weinig ruimte is, kun je de aansluiting misschien beter aan de buitenkant van de bel bevestigen.

10. Het kapje van de bel terugplaatsen

Plaats nu het kapje van de bel terug.

11. Je huidige deurbel loskoppelen

Verwijder je huidige deurbel en koppel de draden los. Voor deze stap heb je waarschijnlijk een schroevendraaier nodig.

Tip: Buig de draden van de deurbel of zet ze vast met tape zodat ze niet in de muur terug kunnen glijden.

12. Heb je de wig nodig?

Als de deurbel in een hoek zit, kun je de zichthoek
veranderen met de meegeleverde wig.

Hierdoor wijst de Nest Hello van de muur af zodat het infrarode licht
van Nachtzicht niet de videobeelden wegvaagt.

Je kunt de wig spiegelen zodat de camera in
tegenovergestelde richting wijst.

De wig heeft kleefstrips. Plak hem gewoon
op de montagesteun.

Zorg ervoor dat je de wig op de juiste manier installeert:
Het Nest-logo op de montagesteun moet onderaan zitten (zoals afgebeeld).

Wedge being attached to wall plate

13. De gaten voor de montagesteun markeren

Markeer nu de schroefgaten voor het bevestigen van de
montagesteun.

Belangrijk: Het is mogelijk dat je het schroefgat van de
oude deurbel niet kunt gebruiken. De deurbeldraden moeten door de onderste helft van
de opening in de montagesteun van de Nest Hello lopen (zoals afgebeeld).
Als dit niet het geval is, kan de Nest Hello mogelijk niet op de montagesteun worden vastgeklikt.

Let goed op dat het Nest-logo onderaan komt te zitten.
Gebruik een waterpas om te checken of de montagesteun recht zit.

Wall plate with marks in the screw holes

14. De montagesteun installeren

Boor de gaten met een boortje van 2 mm (3/32 inch) of gebruik
de meegeleverde wandpluggen en het steenboortje als je in steen,
stucwerk of andere harde materialen moet boren.

Bevestig de schroeven. Het Nest-logo moet onderaan staan.
De montagesteun is niet omkeerbaar.

Check nogmaals met een waterpas of de montagesteun recht zit.
Met het horizontale schroefgat onder in de steun kun je de montagesteun rechtzetten.

Diagram of how to insert screws into wall plate

15. De draden verbinden

Controleer of de draden schoon zijn, voordat je ze verbindt.

Verbind de draden met de Nest Hello. Het maakt
niet uit aan welke aansluiting je een draad bevestigt.
Zorg dat de draden omlaag wijzen en niet omhoog.
Je kunt dan een eventueel teveel aan draad in de muur terugstoppen.

Als de draden te kort zijn, gebruik je de
meegeleverde draadverlengingen.

connect the wires on doorbell

16. De deurbel monteren

Bevestig de deurbel door simpelweg de bovenkant van de deurbel
in de montagesteun te schuiven. Druk tot de deurbel op zijn plaats
klikt.

Als deze niet goed zit of als je geen klik hoort, kijk je of er nog bedrading
is die je moet terugstoppen in het gat.

Als je ooit de Nest Hello moet verwijderen, duw je de
ontgrendelingstool (of een punaise) in het gat aan de onderkant om hem los te halen.

Doorbell being mounted

17. De stroom inschakelen

Ga naar de zekeringkast in je huis en schakel de stroom naar de deurbel en bel in.

18. Controleren of de Nest Hello aan staat

Het duurt een paar seconden tot de Nest Hello is ingeschakeld. Je hoort een bel en de lichtring gaat blauw knipperen.

Als dit niet gebeurt, kies je 'Nee, hij is niet blauw' in de app en de app helpt je het probleem op te lossen.

19. Problemen oplossen als dat nodig is

Als de Nest Hello geen licht geeft, open je de bel en check je of de Nest-kabelstekker juist is aangesloten.

Als het lampje geel knippert, krijgt de Nest Hello niet voldoende stroom om videobeelden te streamen. Laat in dit geval een Nest Pro het voltage van de deurbelbedrading aanpassen.

3. De Nest Hello met de Nest-app verbinden

Zorg dat je je wifi-wachtwoord bij de hand hebt om de Nest Hello met de app en internet te verbinden.

1. De locatie van de Hello en je wifi-gegevens invoeren

Eerst laat je de app weten waar je de Nest Hello hebt geïnstalleerd.

Dan selecteer je je wifi-netwerk en voer je het wachtwoord in.

Als je al een Nest-product in je huis hebt geïnstalleerd, probeert de Nest Hello de wifi-informatie hiervan over te nemen.

Als de Hello geen verbinding kan maken met je wifi-netwerk, zet je de router dichterbij of installeer je een wifi-extender.

2. De videostream en de bel testen

Wanneer de Nest Hello is aangesloten op wifi en de app, test de app de video.

Druk op de deurbel om te controleren of de bel het doet. Je krijgt nu een melding in de app dat er iemand voor de deur staat.

Als je een elektrische bel hebt zonder bewegende delen, moet je mogelijk de geluidsduur van de bel in de app aanpassen zodat je de bel hoort.

3. Problemen oplossen als dat nodig is

• Als je een mechanische bel hebt met bewegende delen en de bel doet het niet of klinkt niet goed, verwijder je het kapje van de bel en controleer je of de draden geen bewegende delen raken.
  • Test dan de bel opnieuw.
  • Als de bel nog steeds niet goed klinkt, bevestig je de belaansluiting op de buitenkant van het kapje van de bel.

4. Andere opties selecteren

Als laatste stap kies je nog enkele instellingen:

• Geef aan of je Nest Aware kosteloos wilt uitproberen.
  • Kies de taal waarin de Nest Hello tegen bezoekers praat.
  • Geef aan of je audio-opnamen en herkenning van bekende gezichten inschakelt.

4. (optioneel) Bezoekersmeldingen krijgen op je Google Home-apparaat

Als je speaker of scherm werkt met de Google Assistent, kan deze je laten weten wanneer iemand op de deurbel drukt. Deze verbinding moet je apart instellen nadat je de Hello hebt geïnstalleerd. Lees het volgende artikel voor de volledige instructies:

Nest Hello-bezoekersmeldingen van de Google Assistent ontvangen op een speaker of scherm >

5. Aan de slag met de Nest Hello

In Aan de slag met de Nest Hello-videodeurbel vind je de basisbeginselen van de Nest Hello, instructies voor het aanpassen van de instellingen en meer.