Het alarm van de Nest Protect uitzetten

Je kunt het alarm van elk type Nest Protect uitzetten door op de Nest-knop te drukken. Als je een 2e generatie Nest Protect hebt, kun je ook de Nest-app op je telefoon of tablet gebruiken om een alarm uit te zetten als je in dezelfde kamer bent en de omstandigheden daar hebt gecontroleerd.

Soms gaat de rookmelder af terwijl je alleen maar een tosti hebt laten aanbranden. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat je het alarm van de Nest Protect makkelijk uit kunt zetten, zodat je je op het probleem kunt richten zonder dat je wordt afgeleid door een luid alarmsignaal.

Druk tijdens een alarm op de grote knop aan de voorkant van
de Nest Protect die de rook of koolmonoxide heeft gedetecteerd.

Welke Let op-meldingen en Noodalarmen
        kun je uitzetten? >

Opmerking: Als de Nest Protect piept, betekent dit dat er iets is dat
je aandacht vereist. Het piepen stopt pas nadat je het probleem hebt opgelost.
Open de Nest-app of druk op de knop op de Nest Protect om te weten te komen
waarom het apparaat piept.

Press Nest Protect gen2

Afzetten met app: een alarm uitzetten in de Nest-app

Bij 2e generatie Nest Protects kun je rook- en koolmonoxidealarmen ook uitzetten met de Nest-app, zodat je niet de ladder tevoorschijn hoeft te halen of met de bezemsteel aan de slag hoeft terwijl het alarm afgaat. Met de functie 'Afzetten met app' kun je het alarm snel uitschakelen met je telefoon of tablet, zodat je je op het probleem kunt richten.

Je hebt het volgende nodig om een alarm uit te zetten met de Nest-app:

• Een 2e generatie Nest Protect (hoe je dit kunt controleren).
  • Een Nest Protect die verbinding heeft met het wifi-netwerk in je huis.
  • Een telefoon of tablet met Bluetooth LE (BLE). Zorg dat Bluetooth is ingeschakeld.
  • De Nest-app op je telefoon of tablet. Zorg dat je bent ingelogd. Je kunt de Nest-app gratis downloaden via Google Play (Android).
  • Je moet thuis zijn wanneer je de melding krijgt, en met je telefoon of tablet binnen een paar meter van de Nest Protect staan.

Een alarm uitzetten met de Nest-app

Wanneer de Nest Protect een alarm voor rook of koolmonoxide laat horen, kan hij ook een melding naar je telefoon of tablet sturen. Je kunt het alarm uitzetten in het meldingsscherm.

1. Tik op of veeg over de melding om de details te bekijken

In de melding staat het type gebeurtenis (rook of koolmonoxide) en de
    locatie.

Opmerking: Als je een Nest Cam in hetzelfde huis hebt, kan de melding
    ook een momentopname van de camera bevatten. Heb je meerdere
    camera's in huis, veeg dan naar links en rechts om door de
    camera's te bladeren.

2. Loop naar de Nest Protect als dat veilig kan

Je kunt 'Afzetten met app' alleen gebruiken wanneer je je binnen een paar
    meter bevindt van de Nest Protect die het alarm laat horen.

Controleer goed of het veilig is in de kamer voordat je het
    alarm uitzet.
  3. Tik op de gele knop Uitzetten

Zo laat je de Nest Protect weten dat je op het punt staat het alarm uit te zetten.

4.  Tik op de grote knop en houd deze ingedrukt

Houd de knop ingedrukt tot de Nest-app weergeeft dat het
    alarm is uitgezet (ongeveer twee seconden). Dit is om te voorkomen
    dat je het alarm per ongeluk uitzet.

De app geeft vervolgens aan dat het alarm wordt uitgezet. De
    gekleurde ring rond de knop laat de voortgang zien.

De Nest Protect stopt het alarm.
Pagina in Nest-app met camerabeeld en melding

Welke alarmen kun je niet uitzetten met 'Afzetten met app'?

Je kunt de Nest-app in de volgende gevallen niet gebruiken om het geluid van het Nest Protect-alarm uit te zetten:

• Je bevindt je te ver van de Nest Protect die je wilt afzetten. De Nest-app geeft aan dat je buiten bereik bent. Zorg dat je in dezelfde ruimte bent als de Nest Protect die de rook of koolmonoxide heeft gedetecteerd en ga dichter bij de melder staan. Je zou het alarm nu moeten kunnen uitzetten.
  • Je probeert het alarm van een 1e generatie Nest Protect uit te zetten. De Nest-app laat je weten of en wanneer je 'Afzetten met app' kunt gebruiken.
  • Je hebt al drie keer eerder een koolmonoxidealarm uitgezet met de Nest-app. Zolang er nog een gevaarlijke hoeveelheid koolmonoxide in de lucht zit, blijf je het alarm van de Nest Protect horen. Ga naar een plek met frisse lucht.

Opmerking: Ook als je een koolmonoxidealarm drie keer met de Nest-app hebt uitgezet, kun je het alarm nog steeds uitzetten door op de Nest-knop te drukken op de Nest Protect die het probleem als eerste heeft gedetecteerd.
  • De Nest Protect piept. Open de Nest-app of druk op de knop op de Nest Protect om te weten te komen wat je moet doen.
  • Je hebt de functie 'Afzetten met app' uitgeschakeld. Zie het onderstaande gedeelte voor meer informatie over het in- of uitschakelen van 'Afzetten met app'.

Een alarm uitzetten als je zowel 1e als 2e generatie Nest Protects in huis hebt

Heb je zowel 1e als 2e generatie Nest Protects en heeft een van hen rook of koolmonoxide gedetecteerd, dan kunnen ze allemaal de draadloze onderlinge verbinding gebruiken om hetzelfde alarm door het hele huis te laten horen. Hoe je het alarm kunt uitzetten, hangt af van welk type Nest Protect het probleem als eerste heeft gedetecteerd. Heb je namen van ruimten ingesteld voor je Nest Protects, dan laten ze je weten waar in huis de rook of koolmonoxide is gedetecteerd. En als je verbinding met wifi hebt, geeft de Nest-app aan wat je moet doen.

• Als een 1e generatie Nest Protect rook of koolmonoxide detecteert, bevat de melding op je telefoon of tablet geen optie om het alarm uit te zetten. In plaats daarvan moet je de knop op de Nest Protect indrukken om het alarm van de andere 1e en 2e generatie Nest Protects uit te zetten.
  • Als een 2e generatie Nest Protect rook of koolmonoxide detecteert, kun je je Nest Protects (zowel 1e als 2e generatie) uitschakelen met de Nest-app of door op de Nest-knop te drukken.

Stel dat de 2e generatie Nest Protect in de woonkamer rook detecteert, dan laat ook de 1e generatie Nest Protect in de slaapkamer je weten dat er rook in de woonkamer is en schakelt hij zijn alarm in. Als je op je telefoon een melding ontvangt van de Nest-app, ga je naar de woonkamer en gebruik je 'Afzetten met app' om het alarm van de Nest Protect daar uit te zetten. Wanneer je dat doet, wordt het alarm van alle andere Nest Protects, inclusief de 1e generatie Nest Protect in de slaapkamer, ook uitgezet.

Een alarm uitzetten wanneer meerdere Nest Protects rook of koolmonoxide detecteren

Het komt soms voor dat verschillende melders tegelijkertijd rook of koolmonoxide detecteren. In dat geval worden in de Nest-app alle Nest Protects weergegeven die een Let op-melding of een Noodalarm hebben laten horen.

Ga, als dat veilig kan, naar alle Nest Protects die rook of koolmonoxide hebben gedetecteerd en zet de alarmen een voor een uit. De andere Nest Protects in huis (die niet zelf het probleem hebben gedetecteerd) schakelen hun alarm dan ook uit. Bij elk alarm dat je uitzet, is het belangrijk om de situatie goed te controleren.

Het bereik van 'Afzetten met app' testen

Als je 'Afzetten met app' wilt gebruiken, moet je altijd naar de Nest Protect toegaan die het probleem heeft gedetecteerd en ervoor zorgen dat je je binnen het bereik van Bluetooth LE bevindt. Je kunt een idee krijgen van het bereik van Bluetooth LE door een veiligheidscontrole uit te voeren. Zowel de functie 'Veiligheidscontrole' als de functie 'Afzetten met app' maakt namelijk gebruik van Bluetooth LE.

1. Loop naar de Nest Protect die je wilt testen.
  2. Selecteer de Nest Protect met de Nest-app op je telefoon of tablet.
  3. Start een veiligheidscontrole.

Meer informatie over Veiligheidscontrole >

Ga wat dichter bij de Nest Protect staan als de veiligheidscontrole niet kan worden gestart. Als de veiligheidscontrole begint, dan weet je dat je dicht genoeg bij de Nest Protect bent om 'Afzetten met app' te gebruiken.

De functie 'Afzetten met app' in- en uitschakelen

'Afzetten met app' is niet voor iedereen bedoeld. Je kunt de functie soms beter uitschakelen als je jonge kinderen hebt die toegang tot de Nest-app kunnen krijgen. Zo voorkom je dat ze het alarm per ongeluk uitzetten. Je kunt 'Afzetten met app' op elk gewenst moment uitschakelen in de Nest-app. Hier leggen we je uit hoe je dat doet.

1. Selecteer Nest Protect in het startscherm van de Nest-app.
  2. Selecteer Instellingen Icoon van Nest-instellingen in de bovenhoek.
  3. Selecteer Alarmopties.
  4. Selecteer Een alarm uitzetten.
  5. Verschuif de schakelaar om 'Afzetten met app' uit te schakelen.

Als je de functie 'Afzetten met app' later weer wilt inschakelen, zet je de schakelaar gewoon weer terug.

Opmerking: Als 'Afzetten met app' is uitgeschakeld, kun je nog steeds op de knop van de Nest Protect drukken om een alarm uit te zetten.