Hoe Nest-camera's automatisch overschakelen naar Thuis of Afwezig

Met aanwezigheidsdetectie kan je Google Nest-camera aan de hand van de locatie van je telefoon automatisch de videostream starten als je weggaat en stoppen als je weer thuiskomt. Zo hoef je geen schema in te stellen of de videostream handmatig aan of uit te zetten.

Als je wilt dat je camera de videostream automatisch aan- en uitzet, moet het volgende op jouw situatie van toepassing zijn:

• Je camera moet zijn ingesteld met Thuis- en Afwezig-routines in de Home-app (waarvoor je een Google-account met je Nest-apparaten en -services moet gebruiken) of met de Thuis/Afwezig-functie in de Nest-app.
  • Als je wilt dat de aanwezigheidsdetectie je camera automatisch aan- en uitzet, moet locatie delen aan staan voor je telefoon, zodat je camera weet wanneer je met je telefoon weggaat of thuiskomt.

Belangrijke informatie over het gedrag van de camera

• Andere Nest-producten kunnen aan de hand van de locatie van je telefoon en sensorgegevens bepalen of je thuis bent. De camera gebruikt alleen de locatie van je telefoon om de videostream automatisch aan en uit te zetten.
  • Mensen met gedeelde toegang tot je huis moeten dus hun telefoon bij zich hebben als ze het huis verlaten of weer thuiskomen. Anders wordt de videostream niet automatisch aan- of uitgezet.
  • De camera schakelt in wanneer alle bewoners met gedeelde toegang het huis met hun telefoon hebben verlaten. Dat noemen we de Afwezig-modus.
  • De camera wordt uitgeschakeld als de eerste persoon weer thuiskomt. Dat heet de Thuis-modus.
  • Als andere Nest-producten activiteit detecteren in je huis, wordt de camera niet uitgeschakeld. Ze weten namelijk niet of de activiteit van jou afkomstig is. Dit is om veiligheidsredenen.
  • Ga je weg, dan kan er sprake zijn van een korte vertraging voordat de camera wordt ingeschakeld. Ook kan hij net voordat je thuiskomt weer worden uitgezet.
  • Als je camera overschakelt naar Thuis of handmatig wordt uitgezet, stopt de videostream. Maar omdat de camera nog steeds is aangesloten, kun je hem nog wel bedienen via de app.

Opmerking: Als je Thuis- en Afwezig-routines wilt gebruiken met je Nest-apparaten, moet je een Google-account gebruiken voor toegang tot je huis. Ook moet je de Home-app gebruiken. Bekijk de veelgestelde vragen over accounts voor de Nest-app in ons Helpcentrum.

Wat gebeurt er als je thuiskomt of weggaat

Als je weggaat: De camera weet dankzij de locatie van je telefoon dat je niet thuis bent en activeert de videostream.

Neemt je camera activiteit waar als je niet thuis bent, dan kun je een melding krijgen dat er activiteit was of, in sommige gevallen, dat de camera een persoon heeft gezien.

Als je thuis bent: De camera schakelt de videostream automatisch uit en stuurt je geen melding van je eigen activiteiten.

Staat de videostream uit of ben je thuis, dan kun je de bandbreedte van je internetverbinding reserveren voor andere activiteiten, zoals films streamen of online gamen.

In de onderstaande tabel zie je wat de camera doet als jij thuis bent met je telefoon of als je op pad gaat en je telefoon meeneemt.

Thuis

Afwezig

Videostream

Uit

Aan

Activiteitsmeldingen

Uit

Aan

Videogeschiedenis opnemen in de cloud

(beschikbaar met een abonnement op Nest Aware)

Uit

Aan

Cameravoeding (voor wifi-verbinding)

Aan

Aan

Belangrijk: Alleen als je je telefoon bij je hebt, kan de Nest-camera automatisch vaststellen of je thuis of afwezig bent. Heb je bijvoorbeeld je telefoon thuis laten liggen, dan wordt de camera niet automatisch aangezet, omdat hij denkt dat je er nog bent.

Automatisch overschakelen kan handmatig overschakelen overschrijven

Als je in de Home-app je huis handmatig instelt op Thuis of Afwezig, worden de relevante instellingen voor je camera en andere Nest-producten geactiveerd.

Aanwezigheidsdetectie kan de handmatige stand voor Thuis of Afwezig overschrijven en automatisch je camera aan- of uitzetten als je weggaat of thuiskomt.

Activeer je bij vertrek bijvoorbeeld handmatig Afwezig, dan begint de camera video te streamen. Zodra de camera merkt dat je telefoon weer thuis is, schakelt hij automatisch over naar Thuis. De videostream wordt dan uitgezet. Er wordt dus niet gewacht tot je Thuis handmatig aanzet.

Hoe automatisch overschakelen voor de Nest-camera werkt met gedeelde toegang

Hebben anderen gedeelde toegang tot je huis, dan start de camera de videostream alleen als al hun telefoons het huis hebben verlaten. De camera schakelt de videostream dus in als de laatste persoon is vertrokken en zet de stream uit als de eerste persoon weer thuiskomt.

Alle bewoners moeten zich via hun telefoon aanmelden bij hun eigen account om gedeelde toegang tot je huis te krijgen. Anders weet de camera niet of iemand thuis of afwezig is.

Belangrijk: Iedereen moet op de telefoon het eigen account gebruiken om gedeelde toegang tot je connected home te krijgen. Als er twee telefoons zijn met hetzelfde account, kan dat problemen met automatisch overschakelen veroorzaken. De camera weet dan bijvoorbeeld niet wanneer iemand afwezig of thuis is omdat hetzelfde account twee locaties heeft: eentje thuis en een tweede op een andere plek.

Hoe schema's problemen met automatisch overschakelen kunnen veroorzaken voor je camera

We raden je aan een schema in te stellen voor je camera of in te stellen dat de camera automatisch aan of uit gaat als je weggaat of thuiskomt, maar niet beide tegelijkertijd. Gebruik je beide, dan kan je camera onverwacht gedrag vertonen, wat kan leiden tot verwarring.

Als er bijvoorbeeld een schema is gemaakt dat de camera tussen 08:00 en 18:00 uur moet zijn ingeschakeld, maar je om 14:00 uur thuiskomt met je telefoon, dan wordt de camera automatisch uitgeschakeld. Als je samen met je telefoon om 15:00 uur vertrekt, wordt de camera weer automatisch ingeschakeld. Hij wordt dan om 18:00 uur volgens het schema weer uitgezet, zelfs als er niemand thuis is.

Verschillende instellingen voor verschillende camera's gebruiken

Automatisch, schema of altijd aan

Als je meerdere camera's hebt, kun je de stream automatisch aan- of uitzetten als je thuiskomt of weggaat, een schema instellen of de videostream voor alle camera's in huis altijd aan laten staan.

Je kunt bijvoorbeeld de buitencamera's of de videodeurbel altijd aan laten staan, zodat je kunt zien wie er bij de voordeur staat of een melding ontvangt als iemand je achtertuin in gaat. Je kunt ondertussen instellen dat de camera in de keuken automatisch video begint te streamen zodra je de deur uitgaat en stopt met streamen als je weer thuiskomt.

Instellingen voor meldingen

Voor elke camera heb je de keuze om altijd activiteitsmeldingen te ontvangen of alleen als er niemand thuis is. Iedereen met gedeelde toegang kan ook eigen voorkeuren instellen om meldingen op de telefoon te krijgen.

In plaats van je camera automatisch aan- en uitzetten, kun je de camera ook zo instellen dat hij altijd aan staat en alleen meldingen naar je telefoon stuurt als er niemand thuis is. De camera blijft aanstaan en stuurt alleen meldingen als jij en mensen met gedeelde toegang het huis verlaten.

Automatisch overschakelen voor je camera aan- of uitzetten

Ga naar de app-instellingen voor je huis om automatisch overschakelen voor je camera aan of uit te zetten. Iedereen met toegang tot je apparaten kan dit instellen.

Opmerking: Als je op je telefoon locatie delen uitzet voor gebruik met aanwezigheidsdetectie, gaat je camera niet langer aan of uit als je weggaat of thuiskomt. Dit komt omdat deze functie alleen de locatie van je telefoon gebruikt om te weten wanneer je thuiskomt of weggaat.

Verander de instellingen voor Thuis- en Afwezig-routines in de Home-app. Dit is alleen beschikbaar voor gebruikers die Nest-apparaten en -services gebruiken met een Google-account.

Verander de instellingen voor de Thuis/Afwezig-functie in de Nest-app.