Meer informatie over bandbreedte en snelheidsvereisten voor Nest-camera's

• Google Nest-camera's en de Google Nest Hello uploaden video naar de Nest-service in de cloud. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van de bandbreedte.
  • Je kunt de beelden bekijken op je telefoon, tablet of computer.
  • Je kunt de instellingen van de camera wijzigen om minder bandbreedte te gebruiken bij het uploaden van videobeelden. Dit kan helpen als je verbinding niet snel genoeg is en zorgt er ook voor dat je minder snel je maandelijkse datalimiet bereikt (als je die hebt).

Belangrijk: Vraag je internetprovider wat de upload- en downloadsnelheid van je abonnement is, zodat je kunt zien of deze aan de onderstaande vereisten voldoen.

Wanneer de camera bandbreedte gebruikt om video te streamen

Hoe vaak de camera de hieronder beschreven bandbreedte gebruikt, hangt af van of je een abonnement op Nest Aware hebt.

• Met Nest Aware: De camera streamt video en gebruikt bandbreedte als hij wordt ingeschakeld. Het maakt niet uit of je abonnement continue video-opnamen of op gebeurtenissen gebaseerde opnamen heeft.
  • Zonder Nest Aware:De camera uploadt alleen video naar de Nest-service wanneer iemand de live beelden bekijkt op een telefoon, tablet of computer. In andere gevallen uploadt de camera geen beelden als deze is ingeschakeld. Hij gebruikt wel een klein beetje bandbreedte om momentopnamen van recente activiteit voor je Beeldlijn te uploaden en om meldingen te versturen.

Uploadbandbreedte die wordt gebruikt door Nest-camera's en de Nest Hello

De camera uploadt videobeelden naar de Nest-service in de cloud en gebruikt daarbij de bandbreedte in huis.

Als je de instelling Kwaliteit en bandbreedte kiest, stel je daarmee de maximale videokwaliteit van de camera in. De camera past automatisch de resolutie en compressie aan de beschikbare bandbreedte aan.

Selecteer hieronder het cameramodel voor een schatting van hoeveel bandbreedte deze gebruikt.

Nest Cam IQ indoor, Nest Cam IQ outdoor

Ingestelde kwaliteit
en bandbreedte

Laag

Middellaag

Middelhoog

Hoog

Maximale
upload- bandbreedte

800 Kbps
(0,8 Mbps)

1320 Kbps
(1,3 Mbps)

2000 Kbps
(2,0 Mbps)

4000 Kbps
(4,0 Mbps)

Typische
resolutie¹ tot

720p

1080p

1080p

1080p

¹ De camera past de videoresolutie automatisch aan op basis van de beschikbare bandbreedte
en andere factoren.

Nest Cam Indoor, Nest Cam Outdoor en Dropcam

Ingestelde kwaliteit
en bandbreedte

Laag

Gemiddeld

Hoog²

Maximale
upload- bandbreedte

150 Kbps
(0,15 Mbps)

500 Kbps
(0,5 Mbps)

1200 Kbps
(1,2 Mbps)

Typische
resolutie¹ tot

360p

720p

1080p

¹ De camera past de videoresolutie automatisch aan op basis van de beschikbare bandbreedte
en andere factoren.

² Niet beschikbaar voor de oorspronkelijke Dropcam of Dropcam HD

Nest Hello-videodeurbel

Ingestelde kwaliteit
en bandbreedte

Laag

Gemiddeld

Hoog

Maximale
upload- bandbreedte

125 Kbps
(0,12 Mbps)

800 Kbps
(0,8 Mbps)

1300 Kbps
(1,25 Mbps)

Typische
resolutie¹ tot

512 x 384

1152 x 864

1600 x 1200

¹ Waar mogelijk past de camera de bitsnelheid automatisch aan op basis van de
beschikbare bandbreedte.

De bandbreedte beperken die de camera gebruikt

Als je problemen hebt met de bandbreedte wanneer de camera video uploadt naar de Nest-service, kun je de instelling Kwaliteit en bandbreedte lager zetten.

Downloadbandbreedte die wordt gebruikt door Nest-camera's

In het algemeen maak je bij het downloaden alleen gebruik van bandbreedte als je video kijkt in de Nest-app. De camera gebruikt ook een kleine hoeveelheid bandbreedte om software-updates en andere informatie van de Nest-service te downloaden.

• Als je een wifi-verbinding gebruikt, vereist het bekijken van de videobeelden ongeveer dezelfde hoeveelheid bandbreedte als het uploaden van de beelden naar de Nest-service. In het onderdeel voor de uploadbandbreedte hierboven vind je voorbeelden.
  • Als je een mobiele netwerkverbinding gebruikt, past de Nest-app zich automatisch aan de tragere verbinding aan door de kwaliteit van de Nest-videostream uit de cloud te verlagen. Op deze manier kunnen vertragingen, onderbrekingen of haperingen zoveel mogelijk worden voorkomen.

Opmerking: Welke verbinding je telefoon of tablet ook gebruikt, de camera uploadt de video altijd naar de Nest-service op basis van de kwaliteit en bandbreedte die je voor de camera hebt ingesteld.

Totaal maandelijks datagebruik van Nest-camera's

Sommige internetproviders beperken de hoeveelheid data die je per maand kunt gebruiken. Of ze rekenen extra kosten als je over de limiet heen gaat. Dit is iets anders dan de upload- en downloadbandbreedte die in de bovenstaande gedeelten is besproken. Vraag je internetprovider naar de opties van je mobiele abonnement, zoals de limiet op je maandelijkse datagebruik.

Het datagebruik van je camera kan uiteenlopen

De totale hoeveelheid data die de camera per maand gebruikt, hangt af van een paar factoren.

• Hoeveel activiteit door je camera wordt waargenomen. Als er veel beweging in het gezichtsveld van de camera is, bijvoorbeeld mensen die voorbij lopen, auto's die passeren en bladeren die ritselen, gebruikt je camera meer data dan wanneer alles relatief stil en rustig is.
  •  Als je een abonnement op Nest Aware hebt. Nest Aware-abonnementen met continue video-opnamen of op gebeurtenissen gebaseerde opnamen streamen video en gebruiken bandbreedte elke keer dat de camera is ingeschakeld. Heb je geen Nest Aware, dan streamt de camera alleen videobeelden wanneer er iemand kijkt. Het maandelijkse datagebruik is dus waarschijnlijk veel lager dan in de onderstaande voorbeelden voor je product.
  • De instelling voor kwaliteit en bandbreedte die je kiest, heeft invloed op hoeveel data je camera gebruikt.

Deze drie factoren kunnen uiteenlopen. Daarom zijn de gebruiksgegevens hier wat aan de hoge kant . Aan de hand van deze gegevens kun je ongeveer bepalen hoe hoog het maandelijkse datagebruik van elke Nest-camera in je huis is.

Nest Cam IQ indoor, Nest Cam IQ outdoor

Instelling voor 'Kwaliteit en bandbreedte'

Laag

Middellaag

Middelhoog

Hoog

Normaal maandelijks datagebruik

100 GB

200 GB

300 GB

400 GB

Nest Cam Indoor, Nest Cam Outdoor en Dropcam

Instelling voor 'Kwaliteit en bandbreedte'

Laag

Gemiddeld

Hoog1

Maximaal maandelijks datagebruik

30 GB

120 GB

300 GB

1 Niet beschikbaar voor de oorspronkelijke Dropcam of Dropcam HD

Nest Hello videodeurbel

Instelling voor 'Kwaliteit en bandbreedte'

Laag

Gemiddeld

Hoog

Normaal maandelijks datagebruik

50 GB

150 GB

300 GB

Het maandelijkse datagebruik van de camera beperken

Als je het datagebruik van de camera in de loop van een maand wilt verminderen, kun je het volgende proberen:

Opmerking: We raden niet aan video van de camera te streamen via een mobiele hotspot. Meer informatie

Hoe het datagebruik van de camera andere apparaten in huis beïnvloedt

HD-films streamen, videochatten, bestanden delen en online games spelen zijn activiteiten die een groot deel van de beschikbare bandbreedte in huis in beslag kunnen nemen. Voeg je een of meer camera's toe, dan kan dit de bandbreedte nog verder belasten.

• Als de camerabeelden die je bekijkt op je telefoon, tablet of computer steeds worden onderbroken of haperen, schakel dan andere met internet verbonden apps en apparaten uit om te zien of er hierdoor meer bandbreedte beschikbaar komt.
  • Heb je andere apps of apparaten die op bepaalde momenten waarschijnlijk meer gebruikmaken van je bandbreedte, dan kun je de camera volgens een schema uitschakelen.

Een schema voor de camera maken