To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Teknisk informasjon om Nest-termostaten

Hvis du trenger teknisk informasjon om Nest-termostaten, for eksempel IP-adressen for nettverket eller programvareversjonen, bruker du Home- eller Nest-appen.

This article applies to all Google Nest thermostat models.

How to tell which thermostat you have

Teknisk informasjon om termostaten i Home-appen

Merk: Avhengig av termostatmodell og programvareversjon kan det hende du ikke ser all teknisk informasjon som er oppført nedenfor, i Home-appen. For å se all teknisk informasjon for Nest Thermostat E eller Nest Learning Thermostat, bruk Nest-appen eller selve termostaten.

Slik finner du ut hvilken Nest-termostat du har

Slik finner du teknisk informasjon om Google Nest Thermostat, Google Nest Thermostat E eller Google Nest Learning Thermostat i Home-appen:

1. Åpne Home-appen.
  2. Trykk og hold på enhetsbrikken.
  3. Trykk på Innstillinger .
  4. Velg Enhetsinformasjon.
Enhetsnavn

Dette er navnet du har gitt termostaten.

Endre enhetsnavnet i Home-appen

Hjem Dette er navnet på hjemmet termostaten er lagt til i, i appen.
Plassering Dette er stedet i hjemmet termostaten er plassert (for eksempel kjøkkenet eller gangen).
Modell Dette er modellnavnet til termostaten.
Enhets-ID Bare for Nest Thermostat: Termostaten har en enhets-ID som er unik for skjermen.
Serienummer På sokkelen til termostaten står det et unikt serienummer.
Programvareversjon

Dette er programvaren som er installert på termostaten.

Logg over programvareoppdateringer for Nest-termostaten

Wi-Fi MAC Dette er den unike nettverks-ID-en som ble tilordnet nettverksmaskinvaren til termostaten da den ble produsert.
IP Dette er IP-adressen for nettverket til termostaten, som tildeles av ruteren. Du kan også se IP-adressen til termostaten på Wi-Fi-ruterens liste over tilkoblede enheter.
Batteristatus Bare for Nest Thermostat: Dette er ladenivået for de utskiftbare AAA-batteriene: ukjent, OK, lavt, veldig lavt
Batterispenning Dette er den nåværende spenningen til det interne oppladbare batteriet i termostaten.

Teknisk informasjon om termostaten i Nest-appen

Merk: Nest-appen er bare kompatibel med Nest Thermostat E og Nest Learning Thermostat. For å se teknisk informasjon for Nest Thermostat, bruk Home-appen.

Slik finner du ut hvilken Nest-termostat du har

Slik finner du teknisk informasjon om Google Nest Thermostat E eller Google Nest Learning Thermostat i Nest-appen:

1. Trykk på ringen på termostaten for å åpne Quick View-menyen.
  2. Vri ringen til  innstillingsikonet Innstillinger for Nest-ikon, og trykk for å velge.
  3. Vri ringen til Technical Info (Teknisk informasjon), og trykk for å velge.

Merk: Hvis du har Nest Thermostat E eller Nest Learning Thermostat, kan du også finne teknisk informasjon på termostaten. I Quick View-menyen går du til innstillingsikonet Innstillinger for Nest-ikon  Technical Info (Teknisk informasjon).

Strøm

Batteri

Dette er den nåværende spenningen til det interne oppladbare batteriet i termostaten. Spenningen svinger, men den skal være høyere enn 3,6 V når batteriet lades som normalt.

Hvis termostaten ikke får nok strøm til å lade batteriet, og spenningen faller under 3,6 V, slår termostaten av Wi-Fi, utsetter programvareoppdateringer og slår av skjermen for å bevare batterinivået og ikke bli slått helt av.

• Det trengs 3,7 V for å installere programvareoppdateringer.
  • Det trengs 3,6 V for at skjermen skal slå seg på når du nærmer deg.
Voc Vin Iin

Voc, Vin og Iin måler den elektriske strømmen som sendes til termostaten via ledningene i systemet. Nedenfor ser du områdene som Voc, Vin og Iin skal være innenfor ved normal drift. Det finnes forskjellige Vin- og lin-verdier hvis du har en nøytralleder i termostaten:

Hvis det ikke finnes noen nøytralleder i termostaten:

• Voc: 29 til 42 V
  • Vin:
    • 29 til 42 V når systemet ikke kjører
    • 6 til 7 V når systemet kjører
  • Iin: 20 til 40 mA

Hvis det finnes en nøytralleder i termostaten:

• Voc: 29 til 42 V
  • Vin: 29 til 42 V
  • Iin: 100 eller 200 mA

Feilsøking av strømproblemer

Hvis spesifikasjonene ovenfor er utenfor det normale området, kan det hende du må feilsøke. Hvis for eksempel Nest-termostaten ikke slår seg på og ikke svarer, eller hvis du ser et blinkende rødt lys øverst på termostatskjermen, får termostaten sannsynligvis ikke nok strøm til å lade batteriet. Du finner informasjon om feilsøking i denne artikkelen:

Feilsøking når termostaten ikke slår seg på

Nettverk

Wi-Fi

Her vises navnet og signalstyrken til Wi-Fi-nettverket termostaten er koblet til. Pinget (målt i millisekunder) kan også vises.

Signalstyrken har en maksimumsverdi på 100. En signalstyrke på 75 anses som sterk, mens en styrke på 36 eller lavere anses som svak.

Du kan bruke signalstyrken til å feilsøke problemer med manglende nettilgang for termostaten. Prøv å flytte Wi-Fi-ruteren eller -forlengeren for å se om signalstyrken blir bedre.

Merk: Hvis termostaten er koblet fra Wi-Fi, ser du bare «Klienten er ikke tilkoblet».

Sikkerhet Her ser du hvilken type sikkerhet Wi-Fi-nettverket bruker: WPA, WEP osv.
Grensesnitt Her står Wi-Fi-grensesnittet til Nest-termostaten, som vanligvis er «wlan0».
IPv4-nettverksadresser
Adresse Dette er IP-adressen for nettverket til Nest-termostaten, som tildeles av ruteren. Du kan også se IP-adressen til termostaten på Wi-Fi-ruterens liste over tilkoblede enheter.
Nettverksmaske En nettverksmaske brukes til å identifisere nettverksposisjonen til en IP-adresse. De fleste hjemmenettverk bruker den standard nettverksmasken 255.255.255.0.
Ruter Dette er nettverks-IP-adressen til ruteren som Nest-termostaten er koblet til.
IPv6-nettverksadresser
Adresse Dette er termostatens IPv6-nettverksadresse som brukes til Thread-kommunikasjon.
Prefikslengde I likhet med en IPv4-nettverksmaske brukes en IPv6-prefikslengde til å identifisere nettverksdelen av en IPv6-adresse.
Ruter Dette er IPv6-adressen til ruteren som Nest-termostaten er koblet til.
Navnetjenere Dette forteller deg adressen til DNS-tjeneren (domenenavnsystem) og reserve-DNS-tjeneren som termostaten bruker.
Søk i domener Dette brukes hvis Nest-termostaten må løse et ukvalifisert domenenavn. Hvis den ikke må det, står det «ingen».
Tjenestemiljø Her står det «production» (produksjon) for de fleste. Hvis du deltar i Nest Field Test-programmet, står det «ft».
Siste dataopplasting Nøyaktig dato og klokkeslett da termostaten sist lastet opp data automatisk til Nest-tjenesten. Du finner mer informasjon i vanlige spørsmål om personvern.
Siste skykommunikasjon Nøyaktig dato og tidspunkt da termostaten sist kommuniserte med Nest-tjenesten. Dette synkroniserer Nest-termostaten og appen, slik at de kan vise deg samme informasjon.
MAC-adresse Dette er den unike nettverks-ID-en som ble tilordnet nettverksmaskinvaren til Nest-termostaten da den ble produsert.

Sensorer

Temperaturen nå Den nåværende temperaturen i rommet målt av de interne sensorene i Nest-termostaten. Temperaturen vises også på temperaturskjermen til termostaten.
Måltemperatur Temperaturen som er angitt på Nest-termostaten og som systemet prøver å varme opp eller kjøle ned til.
Relativ luftfuktighet Den relative luftfuktigheten i rommet målt av de interne sensorene i Nest-termostaten.
Aktivitet

Dette viser statusinformasjon om aktiviteten og lyssensorene i Nest-termostaten.

Merk: Sensorene kan fungere som normalt selv om de har en avlesning på 0.

Utstyr

Utstyr som registrerer

Dette viser hvilke kontakter på Nest-termostatsokkelen det er ledninger i. Dette bestemmes av den fysiske posisjonen til kontaktknappen, ikke av ledningsspenningen.

Merk: Hvis ledningene som er oppført her, ikke samsvarer med de ledningene som faktisk er i termostatkontaktene, må du sjekke at ledningene er satt helt inn og at kontaktknappen er nede.
Sjekk også at det ikke er noe (f.eks. ødelagte ledninger) som blokkerer noen av kontaktene.

Skjerm

Hvor

Stedsnavnet som Nest-termostaten fikk under konfigureringen.

Merk: Du kan endre navnet i innstillingene for termostaten.

Endre steds- eller romnavnet for Nest-produkter i Nest-appen

Programvareversjon

Dette er programvaren som er installert på Nest-termostaten.

Logg over programvareoppdateringer for Nest-termostaten

Modell Modellnummeret for skjermen til Nest-termostaten. Dette varierer mellom ulike modeller og generasjoner av Nest-termostater.
Serienummer Skjermen til Nest-termostaten har et unikt serienummer.
Enhets-ID Nest Thermostat E har en enhets-ID som er unik for skjermen.
Ulåst Her ser du om Nest Thermostat E er låst eller ulåst.
Tidssone Tidssonen for Nest-termostaten er basert på postnummeret du skrev inn da du konfigurerte den.

Sokkel

Programvareversjon

Dette viser programvareversjonen som er installert på sokkelen til Nest-termostaten.

Merk: Hvis termostaten er koblet til Wi-Fi og internett, laster den automatisk ned den nyeste programvaren.

Modell Modellen til sokkelen til Nest-termostaten.
Serienummer Det unike serienummeret til sokkelen til Nest-termostaten.

Teknisk informasjon i Nest-appen

Skjermmodell

Dette er modellnummeret til termostatskjermen. Dette varierer mellom ulike modeller og generasjoner av termostater.

Hvor

Dette er stedsnavnet du ga termostaten da du konfigurerte den.

Merk: Du kan endre navnet i innstillingene for termostaten.

Endre steds- eller romnavnet for Nest-produkter i Nest-appen

Festeplatemodell Modellen til sokkelen til Nest-termostaten.
Serienummer Skjermen til termostaten har et unikt serienummer.
Programvare

Dette er programvaren som er installert på Nest-termostaten.

Logg over programvareoppdateringer for Nest-termostaten

MAC Dette er den unike nettverks-ID-en som ble tilordnet nettverksmaskinvaren til Nest-termostaten da den ble produsert.
IP Dette er IP-adressen for nettverket til Nest-termostaten, som tildeles av ruteren. Du kan også se IP-adressen til termostaten på Wi-Fi-ruterens liste over tilkoblede enheter.

Forrige kontakt Dato og tidspunkt da termostaten sist kommuniserte med Nest-tjenesten.
Batteri

Dette er den nåværende spenningen til det interne oppladbare batteriet i termostaten. Spenningen svinger, men den skal være høyere enn 3,6 V når batteriet lades som normalt. Hvis termostaten ikke får nok strøm til å lade batteriet, og spenningen faller under 3,6 V, slår termostaten av Wi-Fi, utsetter programvareoppdateringer og slår av skjermen for å bevare batterinivået og ikke bli slått helt av.

• Det trengs 3,7 V for å installere programvareoppdateringer.
  • Det trengs 3,6 V for at skjermen skal slå seg på når du nærmer deg.