Gebruiksvereisten voor de Nest-app

Met de Nest-app kun je Nest-producten instellen en bedienen, en hun status bekijken. Je telefoon, tablet, wearable, tv of computer moet aan een aantal minimum vereisten voldoen om de app te kunnen gebruiken.

Je kunt de Nest-app op verschillende Android- en Apple-producten installeren. Ook kun je je Nest-huis beheren via een webbrowser op een Windows- of Mac-computer.

Welk apparaat je ook gebruikt, zorg er altijd voor dat de software up-to-date is zodat deze de nieuwste beveiligingsupdates en bugfixes bevat.

Belangrijk: Als je de Nest-app gebruikt op een verouderd product dat niet aan de vereisten voldoet, kunnen er problemen optreden. Heb je problemen met de Nest-app, controleer dan altijd eerst of de software op het apparaat up-to-date is.

In de onderstaande tabellen zie je de minimum vereisten waaraan de verschillende typen apparaten moeten voldoen voor installatie en gebruik van de Nest-app.

Android-telefoons en -tablets

Android TV

Aanvullende Bluetooth LE-vereisten voor Android-telefoons en -tablets

Voor een paar functies van de Nest-app heb je Bluetooth Low Energy (BLE) nodig (geïntroduceerd in Bluetooth 4.0).

De meeste Android-smartphones en -tablets hebben BLE. Is je apparaat nog maar een paar jaar oud, dan is de kans groot dat je BLE hebt. Je kunt het altijd even controleren door in de technische specificaties op de website van de fabrikant te kijken of je apparaat Bluetooth 4.0 of hoger gebruikt.

Je kunt de Nest-app gebruiken op een apparaat zonder BLE, omdat de meeste functies geen BLE nodig hebben. De volgende functies werken echter alleen op een apparaat met BLE.

• Google Nest Protect
    • De 2e generatie Nest Protect heeft BLE nodig voor Afzetten met app en Veiligheidscontrole met de app. Wil je 'Afzetten met app' en 'Veiligheidscontrole' gebruiken op een Android-apparaat, dan heb je naast BLE ook Android 5.0 of hoger nodig.
    • De 1e generatie Nest Protect maakt geen gebruik van BLE.
  • Google Nest Thermostat: BLE is niet nodig (dit geldt voor alle thermostaten).

• Google Nest Cam