Wat het licht op de Nest Protect betekent

In deze tabel vind je meer informatie over wat de lichtring van de Google Nest Protect betekent en wat je kunt verwachten.

Wat je dagelijks ziet

Meestal is de lichtring van de Nest Protect uitgeschakeld. Wanneer de ring oplicht, betekent dit dat de Nest Protect je iets te vertellen heeft.

Lichtring op de Nest Protect Betekenis

Brandt niet

Meestal is de lichtring van de Nest Protect uitgeschakeld.

Blauw licht

blue light ring

Het blauwe licht geeft aan dat de Nest Protect actief is en kan worden verbonden of getest.

• Tijdens de installatie licht de Nest Protect blauw op om aan te geven dat hij actief is en kan worden geconfigureerd.
  • Voor en na een handmatige test licht de Nest Protect blauw op.

Meer informatie over Veiligheidscontrole >

Groen licht

groen lampje

• De Nest Protect pulseert groen tijdens en na de configuratie om te bevestigen dat hij verbinding heeft met internet en de configuratie is voltooid.
  • De Nest Protect pulseert 's avonds groen wanneer je het licht uitdoet om aan te geven dat de batterijen en sensoren zijn getest en dat alles naar behoren werkt.

Meer informatie over Nachtwacht >

• Een groen licht na een Let op of Noodalarm betekent dat de omstandigheden weer normaal worden. De Nest Protect geeft aan dat de rook nu optrekt of het koolmonoxideniveau nu daalt.

Wit licht

White light

Lichtpad is een zacht wit licht dat aanspringt wanneer je de Nest Protect in het donker passeert.

Meer informatie over Lichtpad en het wijzigen van de instellingen >

Wat je hopelijk niet gaat zien

De Nest Protect gebruikt geel om je een vroegtijdige waarschuwing te geven en rood voor noodsituaties.

Lichtring op de Nest Protect Betekenis

Geel licht

geel lampje

Het gele licht geeft een vroegtijdige waarschuwing aan.

• Als de Nest Protect een kleine hoeveelheid rook of koolmonoxide (CO) detecteert, wordt een Let op weergegeven en wordt aangegeven om welk type gevaar het gaat.
  • Als de Let op-waarschuwing wordt uitgezet met de Nest-knop, licht de Nest Protect geel op. De Nest Protect blijft een paar minuten stil terwijl je huis wordt gecontroleerd.
  • Als de Nest Protect een probleem detecteert, bijvoorbeeld wanneer de batterijen bijna leeg zijn, bij een probleem met een sensor of aan het einde van de levensduur, pulseert hij geel wanneer je het licht 's avonds uitdoet.
  • Als de handmatige test van de Nest Protect mislukt, licht hij geel op om aan te geven dat er een probleem is dat je aandacht vereist. De Nest Protect laat je weten wat het probleem is.

Wat is het verschil tussen een Let op en een Noodalarm >
Meer informatie over Nachtwacht >
Welke Let op-waarschuwingen en Noodalarmen kan ik uitzetten? >

Rood licht

red blink light

• Het rode licht betekent dat de Nest Protect een gevaarlijke hoeveelheid rook of koolmonoxide heeft gedetecteerd. Naast het rode licht klinkt er ook een luid alarmsignaal en een stem die je vertelt wat en waar het gevaar is.
  • Als een koolmonoxidealarm wordt uitgezet met de Nest-knop, licht de Nest Protect rood op. De Nest Protect blijft een paar minuten stil terwijl je huis wordt gecontroleerd.

Wat is het verschil tussen een Let op en een Noodalarm >
Welke Let op-waarschuwingen en Noodalarmen kan ik uitzetten? >
Wat moet ik doen als er koolmonoxide wordt gedetecteerd in mijn huis? >
Wat moet ik doen als de Nest Protect rook in mijn huis detecteert? >

In het geval van de Nest Protect (Netvoeding 230 V)

Lichtring op de Nest Protect Betekenis

Klein groen lampje

Er brandt een klein groen LED-lampje op de Nest Protect (Netvoeding 230 V) om te bevestigen dat de Nest Protect van stroom wordt voorzien. Regelgeving vereist dat alle bedrade rookmelders dit lampje hebben.