To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Problemen oplossen als je Nest Protect geen verbinding heeft of offline is

Als de wifi-verbinding van je Google Nest Protect wordt verbroken, kan het volgende gebeuren:

• De Protect is grijs en heeft de status Offline in de Nest-app.
  • Het lampje op de Protect licht geel op tijdens Nachtwacht of Veiligheidscontrole om aan te geven dat er een wifi-probleem is.
  • Er kan ook informatie in de Protect-geschiedenis ontbreken.
  • Je krijgt geen meldingen of waarschuwingen over je Protect via de Nest-app.

Belangrijk: Ook als de wifi-verbinding van de Protect is verbroken, blijft hij verbonden met andere Protects in je huis en detecteert hij nog steeds rook en koolmonoxide. Als een van de Protects rook of koolmonoxide waarneemt, laten alle Protects een Let op-melding of een alarm horen.

De Nest Protect weer online krijgen

Volg de onderstaande stappen om dit probleem op te lossen. Test handmatig de wifi-verbinding van de Nest Protect na elke stap om te zien of deze opnieuw verbinding met wifi maakt.

1. Check de status van de Nest-service

Ga naar de Nest-systeemstatus om de status van de Nest-service te bekijken. Als de service is uitgevallen, krijg je misschien in de Nest-app ook het bericht De Nest-service is op dit moment onbereikbaar.

Als de Nest-service is uitgevallen, wacht je totdat de Nest-service wordt hervat en test je handmatig het netwerk van de Protect.

2. Zorg dat de versie van de app up-to-date is

Zorg dat je de nieuwste versie van de Nest-app op je telefoon of tablet hebt. Je kunt de app downloaden via Google Play of de Apple App Store. Eventueel kun je de app verwijderen en opnieuw installeren om er zeker van te zijn dat je de nieuwste versie hebt.

Nadat je de Nest-app hebt geïnstalleerd, test je handmatig het netwerk van de Protect.

3. Update de wifi-instellingen van de Protect

Als je de naam, het wachtwoord of andere instellingen van je wifi-netwerk (SSID) recent hebt geüpdatet, moet je misschien de wifi-instellingen van je Protect updaten in de Nest-app.

Tip: De Nest Protects communiceren en delen wifi-gegevens met elkaar tijdens het instellen. Als je Nest Protect niet om nieuwe wifi-gegevens vraagt, worden deze mogelijk door een van je andere Nest-producten gedeeld. Je moet de wifi-gegevens voor je andere Nest-producten updaten voordat je je Nest Protects updatet.

2e generatie Nest Protect

1. Tik in het startscherm van de Nest-app op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  2. Selecteer je Protect.
  3. Tik onder Apparaatopties op Wifi-verbinding.
  4. Tik op Volgende. De Nest probeert verbinding te maken met de Protect en begint naar wifi-netwerken in de buurt te zoeken.
  5. Selecteer je wifi-netwerk en voer het wachtwoord in. De Protect zou automatisch opnieuw verbinding moeten maken.

1e generatie Nest Protect

1. Verwijder de Nest Protect uit je account.
  2. Zodra je de Nest Protect hebt verwijderd, stel je de Protect weer in met de Nest-app. De app geeft je instructies om de Protect met wifi te verbinden.

4. Check of andere apparaten zijn verbonden met wifi

Check of je wifi-netwerk werkt op andere apparaten (mobiele telefoon, computer, enzovoort) en test het netwerk van de Protect handmatig.

• Als voor andere apparaten de verbinding met wifi is verbroken, ga je verder met stap 5 van dit artikel.
  • Als andere apparaten wel met wifi zijn verbonden maar de Protect niet, ga je door naar stap 6 van dit artikel.
Tip: Als je je telefoon gebruikt om de verbinding te checken, zorg je ervoor dat die is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je Protect en dat mobiele data uitstaan. Zet je telefoon in de vliegtuigmodus en zet wifi aan, zodat je zeker weet dat mobiele data uitstaan.

5. Start je router opnieuw op

Start je router opnieuw op om de internetverbinding te resetten. Heb je een wifi-versterker (ook wel wifi-repeater genoemd), dan moet je deze ook opnieuw opstarten.

Opmerking: Elke router is weer anders. Kijk daarom ook of de gebruikershandleiding van je router specifieke instructies bevat voor opnieuw opstarten.

1. Haal de stekker van je modem en router uit het stopcontact. Mogelijk heb je een modem/router-combinatie, maar het kunnen ook twee aparte apparaten zijn. Alle lampjes op de modem en router moeten uit zijn.
  2. Wacht 30 seconden en steek de stekker van je modem en router weer in het stopcontact.
  3. De modem en router worden opnieuw opgestart. Wacht een paar minuten of in elk geval totdat je aan de lampjes ziet dat er weer verbinding met internet is. Mogelijk zie je ook een snel knipperend datalampje.
  4. Wacht tot de router volledig opnieuw is opgestart, test de wifi-verbinding met een ander apparaat en test handmatig het netwerk van de Protect.
    • Als andere apparaten wel verbinding maken maar je Protect niet, ga je door naar de volgende stap.
    • Als geen enkel apparaat verbinding maakt, neem je contact op met je internetprovider om na te gaan of er een storing is bij jou in de buurt.

6. Ga na of er sprake is van een draadloze storing

Bijna elk netwerk heeft weleens last van een draadloze storing en dit kan de reden zijn waarom je Protect de verbinding met het wifi-netwerk in huis verbreekt. Een draadloze storing kan de volgende oorzaken hebben:

• Grote meubelstukken en apparaten
  • Muren en vloeren
  • Concurrerende wifi-netwerken
  • Andere elektronica
  1. Los problemen met draadloze storing op. Voor meer informatie over draadloze storing en hoe je deze kunt oplossen ga je naar ons Helpcentrum.
  2. Nadat je problemen met draadloze storing hebt opgelost, test je handmatig het netwerk van de Protect.

7. Check de instellingen van je wifi-router of -toegangspunt

Check of de handleiding van je router instructies bevat om de volgende instellingen te vinden en zo nodig te wijzigen:

IPv6 of Multicast aanzetten

Als je verbinding wilt maken met een Nest Protect, moet je router het internetprotocol IPv6 ondersteunen.

Wil je extra Nest-apparaten toevoegen, zorg dan dat je router multicasting ondersteunt en dat deze functie aanstaat. Nest-apparaten gebruiken multicasting om te communiceren en verbinding te maken met andere Nest-producten.

Check of de instellingen voor draadloze isolatie aanstaan op je router. Hiermee wordt voorkomen dat apparaten in je netwerk verbinding maken met andere apparaten in je huis. Nest-producten communiceren met elkaar tijdens het koppelen, instellen en alledaagse gebruik. Daarom werken ze misschien niet goed als deze instellingen aanstaan.

2,4 GHz aanzetten

Zorg ervoor dat je router 2,4 GHz uitzendt. De Nest Protect kan geen verbinding maken met een 5GHz-netwerk. Heb je een dualbandrouter die de 2,4GHz- en de 5GHz-band uitzendt, geef ze dan verschillende namen, zodat je de Protect kunt verbinden met het 2,4GHz-netwerk.

Ouderlijk toezicht of firewall

Een zeer streng afgestelde firewall of kinderbeveiliging kan de communicatie met de Nest-servers blokkeren. Je kunt deze instellingen tijdelijk verlagen als de Protect verbinding maakt met het netwerk, en de instellingen daarna weer terugzetten zodra de verbinding is gemaakt.

8. Zet de Nest Protect terug op de fabrieksinstellingen

Als je Protect na de bovenstaande stappen nog steeds niet online komt, zet je hem terug op de fabrieksinstellingen en voeg je hem daarna opnieuw toe aan de Nest-app.

Belangrijk: Loop de vorige stappen voor probleemoplossing nog eens goed na voordat je de Nest Protect reset. Als je de fabrieksinstellingen terugzet, worden al je instellingen en je Protect-geschiedenis verwijderd.

1. Voordat je je Protect reset, neem je hem van de muur of het plafond af. Nadat de reset voltooid is, moet je de QR-code scannen als je de Nest Protect opnieuw toevoegt aan de app.
  2. Volg de stappen om je Nest Protect terug te zetten op fabrieksinstellingen.

Tip: Noteer van elke Protect de toegangscode en bewaar de code op een veilige plek. Op deze manier hoef je de Protect niet van de muur of het plafond te halen om hem opnieuw aan de app toe te voegen als je de Protect moet terugzetten op de fabrieksinstellingen.

Handmatig de wifi-verbinding van de Nest Protect testen

• Nest Protects op batterijen testen hun wifi-verbinding gewoonlijk één keer per dag.
  • Bedrade Nest Protects testen hun verbinding gewoonlijk elke 30 minuten als ze stroom krijgen.

Via de onderstaande stappen kun je afwijken van dit schema en kun je de netwerkverbinding van je Protect eerder handmatig testen.

Opmerking: De Nest Protect heeft niet constant verbinding met wifi. Na elke hierboven genoemde stap voor probleemoplossing moet je handmatig de wifi-verbinding van je Protect testen.

1. Druk op de knop op je Protect en laat de knop weer los. Als je Protect niet is verbonden, krijg je misschien de melding 'Nest Protect heeft geen verbinding met internet'.
  2. Houd de knop ingedrukt totdat je 'Netwerk controleren. Een ogenblik geduld.' hoort. Laat dan de knop los.
  3. Je Protect licht blauw op als hij de netwerkverbinding test.
  4. Na een paar momenten licht je Protect groen op als hij verbinding heeft gemaakt, of geel als er nog steeds een probleem is.
  5. Ga verder met de volgende stap als je Protect geen verbinding kan maken of als hij nog steeds de status Offline heeft in de Nest-app.