De Nest-camera en de videobeelden beschermen tegen diefstal en sabotage

Google Nest-camera's zijn voorzien van enkele beveiligingsfuncties, zoals videostreaming naar de cloud en een stroomkabel die onopvallend aan een muur kan worden bevestigd om diefstal te voorkomen. Hier zijn enkele stappen die je kunt uitvoeren om de camera zo goed mogelijk te beschermen en een paar tips voor het geval er toch iets met de camera gebeurt.

Een zichtbare camera kan afschrikkend werken

Een beveiligingscamera die duidelijk zichtbaar is, kan een afschrikkende werking hebben op indringers. Je kunt de camera installeren op een plek waar hij in het oog springt en je aan het brandende statuslampje kunt zien dat hij is ingeschakeld.

Denk goed na waar je de camera wilt plaatsen en welk doel je voor ogen hebt. Het volgende artikel bevat een paar nuttige tips en adviezen.

De juiste plek voor de camera bepalen

De stroomkabel vastzetten

Nest-camera's worden aangesloten op een stopcontact en kunnen dus in tegenstelling tot de meeste draadloze camera's niet makkelijk worden meegenomen. Doe hier je voordeel mee.

Binnencamera's

• Leid de stroomkabel van de camera zo onopvallend mogelijk door de kamer, bijvoorbeeld achter een kast of wandrek langs. Zo is de kabel minder zichtbaar en de kans kleiner dat de stekker uit het stopcontact wordt gehaald.
  • Je kunt alles nog netter afwerken door de kabel met kabelklemmen aan de wand te bevestigen. Kabelklemmen zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in een ijzerwinkel of een bouwmarkt.

Nest Cam IQ outdoor

• De Google Nest Cam IQ outdoor
    heeft een basis waarin de stroomkabel
    volledig kan worden weggewerkt. Boor een gat van anderhalve
    centimeter doorsnee in de muur,
    trek de kabel erdoor en sluit deze aan
    op een stopcontact in huis. Hierdoor
    is de kabel niet zichtbaar voor mensen buiten het huis.
Cam IQ outdoor camera over cable hole

• Als je de stroomkabel langs de buitenmuur moet laten lopen,
    gebruik dan de meegeleverde kabelklemmen
    om de kabel vast te zetten.
    Hierdoor wordt het moeilijk om de
    camera los te trekken of te stelen.
    Verberg de kabel door deze langs een richel, dakrand of andere onopvallende plek vast te maken.
Cam IQ outdoor cord mounting

Nest Cam Outdoor

• De stroomkabel van de Google Nest Cam Outdoor is permanent aan de camera bevestigd. Gebruik de meegeleverde kabelklemmen en schroeven om de kabel aan de muur of een ander oppervlak te bevestigen. Plaats één kabelklem vlak bij de camera om te voorkomen dat iemand met één ruk aan de kabel de camera van zijn plek kan krijgen. Mocht iemand erin slagen de camera uit zijn magnetische basis te halen, dan nog kan hij niet makkelijk worden meegenomen omdat hij met de kabelklemmen is vastgemaakt.
  • Werk de stroomkabel weg. Gebruik de kabelklemmen om de kabel langs een richel, dakrand of andere onopvallende plek te leiden.
  • Je camera valt minder op als je de stroomkabel en de klemmen in de kleur van je huis verft. De camera zelf mag je echter niet verven. Als je de camera verft of bedekt, kan dat problemen veroorzaken met de sensoren en de functionaliteit. Bovendien is je garantie dan niet meer geldig.
  • Als je Nest Cam Outdoor is aangesloten op een stopcontact buiten, moet je een vergrendelbare klep installeren die het stopcontact tijdens gebruik kan afdekken of tegen water en stof kan beschermen. Op die manier kan de camera niet worden losgekoppeld.
  • Je kunt de platte USB-kabel via een deuropening naar binnen leiden en binnen aansluiten. Houd de kabel buiten bereik door hem via de bovenkant in plaats van de onderkant van de deuropening te laten lopen.
  • Je kunt ook een gat boren om de USB-kabel door de buitenmuur te leiden en op een stopcontact in huis aan te sluiten. Je hebt een boortje van 22,5 mm nodig om het gat te boren. Controleer eerst of er geen buizen of bedrading op die plek door de muur lopen. Eventueel kan een lokale Nest Pro deze installatie van begin tot eind voor je uitvoeren.

De videogeschiedenis van de camera in de cloud bewaren

Met de Nest-app kun je een live videostream van je Nest-camera bekijken, maar soms wil je ook kunnen teruggaan en iets uit het verleden bekijken. Als je een abonnement op Google Nest Aware neemt, ontvang je niet alleen intelligentere meldingen, maar kun je ook je hele videogeschiedenis terugkijken.

Andere beveiligingscamera's vertrouwen op lokale opslagmogelijkheden, zoals een harde schijf of SD-kaart, waarmee kan worden geknoeid. De video-opnamen van je Nest-camera worden veilig in de cloud opgeslagen via je account in de Nest-app. Daar kan geen indringer bij komen. Zelfs als iemand je Nest-camera steelt, kan de dief de opnamen niet bekijken of ermee knoeien.

Je account in de Nest-app nog beter beveiligen

Je account in de Nest-app is beveiligd met een wachtwoord. Wanneer je inlogt, kun je camera-instellingen wijzigen, camerabeelden bekijken en je videogeschiedenis verwijderen (voor mensen met een Nest Aware-abonnement). Geef je wachtwoord nooit aan anderen om te voorkomen dat iemand anders kan inloggen en zonder jouw toestemming wijzigingen kan aanbrengen.

Je kunt een extra beveiligingslaag toevoegen aan de beveiligingsfuncties van het slot door in te loggen bij de app met authenticatie in twee stappen. Meer informatie over authenticatie in twee stappen en hoe je die voor je account instelt, vind je hier:

Opmerking: Als je iemand anders naar de live video van je Nest-camera wilt laten kijken maar je deze persoon geen toegang wilt geven tot je Nest-huis, bestaat er een manier om alleen de videostream te delen via een met wachtwoord beveiligde link.

Wat te doen als je camera beschadigd raakt of gestolen wordt

De meldingen en videobeelden bekijken om te zien wat er is gebeurd

De Nest-camera kan een activiteitsmelding versturen als hij de vandaal of dief opmerkt. Je kunt ook een melding krijgen als de camera kapot wordt gemaakt of buiten het bereik van je wifi-netwerk komt en offline gaat. De e-mail bevat ook een momentopname van het laatste beeld dat de camera heeft gezien.

Als je een camera met een abonnement op Nest Aware hebt, kun je de videogeschiedenis bekijken om te zien wat er precies is gebeurd. Het is natuurlijk niet leuk om te zien hoe iemand in je huis inbreekt. Maar het is wel goed om precies te weten hoe het kon gebeuren, zodat je herhaling kunt proberen te voorkomen.

De videogeschiedenis bekijken >

Misschien is het ook een goed idee om de videobeelden aan de politie te geven. Je kunt dit doen door een videoclip van het incident te maken.

Een videoclip maken >

Vervolgens kun je de clip downloaden naar je computer en de beelden op een USB-stick zetten, als bijlage bij een e-mail verzenden of naar een hostingservice voor bestanden uploaden, zoals Google Drive.

Je camera zo nodig verplaatsen

Is de camera alleen maar van zijn plek gehaald of uit het stopcontact getrokken, kijk dan nog eens goed of je er geen betere plek voor kunt vinden. Elk huis is weer anders en indringers doen natuurlijk niet steeds hetzelfde, maar het is altijd goed om eens na te gaan of je de camera weer op dezelfde of op een andere plek wilt plaatsen. De bovenstaande tips bieden een aantal verschillende opties om uit te kiezen.

Nest Hello theft replacement program

We have a theft replacement policy for the Nest Hello video doorbell. So when you report your Nest Hello stolen, you may qualify for a free replacement. Please see the following article to learn more:

What to do if your Nest Hello video doorbell is stolen >