To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Bescherming tegen manipulatie en diefstal

Hier vind je enkele stappen die je kunt uitvoeren om de Nest-camera goed te beveiligen en een aantal tips voor wat je kunt doen als er iets met de camera gebeurt of als die wordt gestolen.

De camera gebruiken om indringers af te schrikken

Een goed zichtbare beveiligingscamera kan indringers afschrikken.

Als je indringers wilt afschrikken, plaats je de camera op een plek waar hij makkelijk te zien is en zorg je dat het statuslampje brandt.

Als je liever wilt dat de camera opgaat in de omgeving, kun je hem bijvoorbeeld tussen een paar voorwerpen met dezelfde kleur op een plank zetten.

Beveiligingsaccessoires gebruiken voor de Nest Cam (batterij)

Gebruik de antidiefstalschroeven (batterij en spotlight van de Nest Cam)

Als je de batterij van de Nest Cam met spotlight installeert, zorg er dan voor dat je de meegeleverde antidiefstalschroeven gebruikt.

Installeer de camera met de spotlight.

Antidiefstalbevestiging

Als je de Nest Cam (batterij) binnen of buiten plaatst, moet je de Wasserstein Antidiefstalbevestiging gebruiken om diefstal en schade aan de camera te voorkomen.

Je kunt de Wasserstein Antidiefstalbevestiging kopen in de Google Store.

De stroomkabel vastzetten

Binnencamera's

• Leid het netsnoer van de camera achter een kast of wandrek langs. Zo is het snoer minder zichtbaar en de kans kleiner dat de stekker uit het stopcontact wordt gehaald.
  • Bevestig de kabel met kabelklemmen aan de wand. Kabelklemmen zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in een ijzerwinkel of een bouwmarkt.

Google Nest Cam IQ outdoor

Deze camera heeft een basis waarin het netsnoer helemaal kan worden weggewerkt. Boor een gat van zo'n 1,5 centimeter doorsnee in de muur, trek het snoer erdoor en sluit het aan op een stopcontact in huis. Check eerst of er geen buizen of bedrading op die plek door de muur lopen of zoek een lokale professional om de camera voor je te installeren. Cam IQ outdoor camera over cable hole

Als je het netsnoer langs de buitenmuur moet laten lopen, gebruik dan de meegeleverde kabelklemmen om het snoer vast te zetten.

• Hierdoor wordt het moeilijk om de camera los te trekken of te stelen.
  • Verberg het snoer door het langs een richel, dakrand of andere onopvallende plek vast te maken.
  • Je camera valt minder op als je de stroomkabel en de klemmen in de kleur van je huis verft.
Breng geen verf aan op de camera en bedek hem niet. Hierdoor kunnen problemen met de sensoren en prestaties ontstaan. Bovendien is je garantie dan niet meer geldig.
Cam IQ outdoor cord mounting

Google Nest Cam Outdoor

• De kabel van deze camera is permanent aan de camera bevestigd.
  • Gebruik de meegeleverde kabelklemmen en schroeven om de kabel aan de muur of een ander oppervlak te bevestigen.
  • Gebruik één kabelklem vlak bij de camera om te voorkomen dat iemand met een ruk aan de kabel de camera van zijn plek kan krijgen.
  • Maak de kabel vast langs een richel, een dakrand of een andere onopvallende plek.
  • Verf het stroomsnoer en de klemmen in een kleur die bij je huis past.
    Opmerking: Breng geen verf aan op de camera en bedek hem niet. Hierdoor kunnen problemen met de sensoren en prestaties ontstaan. Bovendien is je garantie dan niet meer geldig.
  • Als je Nest Cam Outdoor is aangesloten op een stopcontact buiten, moet je een vergrendelbare klep installeren die het stopcontact tijdens gebruik kan afdekken of tegen water en stof kan beschermen. Op die manier kan de camera niet worden losgekoppeld.
  • Trek de platte USB-kabel door een deuropening en steek hem in een stopcontact in je huis. Houd de kabel buiten bereik door hem via de bovenkant van de deuropening te laten lopen.
  • Boor een gat van 2,2 cm in de muur en trek de kabel door de opening. Steek dan de stekker in een stopcontact in huis. Check eerst of er geen buizen of bedrading op die plek door de muur lopen of zoek een lokale professional om de camera voor je te installeren.

Je videogeschiedenis opslaan in de cloud

Met de Home-app en de Nest-app kun je een live videostream van je camera bekijken. Als je een abonnement op Nest Aware neemt, krijg je aanvullende intelligente meldingen, zoals bekende gezichten, en kun je ook je videogeschiedenis bekijken.

De meeste videobeelden van de Nest-camera worden beveiligd opgeslagen in je account in de app. Zelfs als je camera wordt gestolen, kunnen dieven je beeldmateriaal niet bekijken of manipuleren.

Opmerking: De Nest Cam (batterij) en de Nest Doorbell (batterij) bevatten tot één uur opgenomen videobeelden voor opslag op het apparaat, die alleen wordt gebruikt als back-up als de camera geen video naar de cloud kan uploaden (bijvoorbeeld als er geen verbinding met wifi kan worden gemaakt).

Je account in de app nog beter beveiligen

Je account is beveiligd met een wachtwoord. Geef je wachtwoord nooit aan anderen om te voorkomen dat iemand anders kan inloggen en zonder jouw toestemming wijzigingen kan aanbrengen.

Je kunt een extra beveiligingslaag toevoegen door in te loggen bij de app via verificatie in 2 stappen. Meer informatie over verificatie in 2 stappen en hoe je die voor je account instelt, vind je hier:

Alleen voor de Nest-app: als je iemand anders naar de live video van je Nest-camera wilt laten kijken maar je deze persoon geen toegang wilt geven tot je Nest-huis, kun je alleen de videostream delen via een met wachtwoord beveiligde link.

Wat te doen als je camera beschadigd raakt of gestolen wordt

• De meldingen en videobeelden bekijken om te zien wat er is gebeurd
  • De Nest-camera kan een activiteitsmelding versturen als deze een vandaal of dief opmerkt. Je kunt ook een melding krijgen als de camera kapot wordt gemaakt of buiten het bereik van je wifi-netwerk komt en offline gaat. De e-mail bevat ook een momentopname van het laatste beeld dat de camera heeft gezien.
  • Als je een camera met een abonnement op Nest Aware hebt, kun je de videogeschiedenis bekijken om te zien wat er precies is gebeurd. Het is natuurlijk niet leuk om te zien hoe iemand inbreekt in je huis. Maar het is wel goed om precies te weten hoe het kon gebeuren, zodat je kunt voorkomen dat het nog een keer gebeurt.
    De videogeschiedenis bekijken
  • Misschien is het ook een goed idee om de videobeelden aan de politie te geven. Je kunt dit doen door een videoclip van het incident te maken.
    Een videoclip maken
  • Als je camera alleen maar van zijn plek is gehaald of de stekker eruit is getrokken, is het misschien verstandig om een nieuwe plek te vinden.

Vervangingsprogramma bij diefstal

Als je Nest-camera of -deurbel wordt gestolen, kun je in aanmerking komen voor een vervanging. Bekijk het volgende artikel voor meer informatie:

Wat te doen als je Nest-camera of -deurbel wordt gestolen