De Nest-camera en de videobeelden beschermen tegen diefstal en sabotage

Google Nest-camera's zijn voorzien van enkele beveiligingsfuncties, zoals videostreaming naar de cloud en een stroomkabel die onopvallend aan een muur kan worden bevestigd om diefstal te voorkomen. Hier zijn enkele stappen die je kunt uitvoeren om de camera zo goed mogelijk te beschermen en een paar tips voor het geval er toch iets met de camera gebeurt.

Een zichtbare camera kan afschrikkend werken

Een beveiligingscamera die duidelijk zichtbaar is, kan een afschrikkende werking hebben op indringers. Je kunt de camera installeren op een plek waar hij in het oog springt en je aan het brandende statuslampje kunt zien dat hij is ingeschakeld.

Denk goed na waar je de camera wilt plaatsen en welk doel je voor ogen hebt. Het volgende artikel bevat een paar nuttige tips en adviezen.

De juiste plek voor de camera bepalen

De stroomkabel vastzetten

Nest-camera's worden aangesloten op een stopcontact en kunnen dus in tegenstelling tot de meeste draadloze camera's niet makkelijk worden meegenomen. Doe hier je voordeel mee.

Binnencamera's

• Leid de stroomkabel van de camera zo onopvallend mogelijk door de kamer, bijvoorbeeld achter een kast of wandrek langs. Zo is de kabel minder zichtbaar en de kans kleiner dat de stekker uit het stopcontact wordt gehaald.
  • Je kunt alles nog netter afwerken door de kabel met kabelklemmen aan de wand te bevestigen. Kabelklemmen zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in een ijzerwinkel of een bouwmarkt.

Nest Cam IQ outdoor

• De Google Nest Cam IQ outdoor heeft een
    basis waarin het netsnoer volledig
    kan worden weggewerkt. Boor een gat van
    anderhalve centimeter doorsnee in de muur,
    trek het snoer erdoor en
    sluit het aan op een stopcontact in huis. Hierdoor
    is het snoer niet zichtbaar voor mensen buiten het huis.
Cam IQ outdoor camera over cable hole

• Als je het netsnoer langs de buitenmuur moet laten lopen,
    gebruik dan de meegeleverde
    kabelklemmen om het snoer vast te zetten.
    Hierdoor wordt het moeilijk om
    de camera los te trekken of te stelen. Verberg
    het snoer door het langs een richel, dakrand of andere onopvallende plek vast te maken.
Cam IQ outdoor cord mounting

Nest Cam Outdoor

• De stroomkabel van de Google Nest Cam Outdoor is permanent aan de camera bevestigd. We hebben wat tips voor je om de kabel te verbergen, om ervoor te zorgen dat de stekker niet uit het stopcontact kan worden gehaald en om diefstal te voorkomen:
  • Gebruik de meegeleverde kabelklemmen en schroeven om de kabel aan de muur of een ander oppervlak te bevestigen.
  • Gebruik één kabelklem vlak bij de camera om te voorkomen dat iemand met een ruk aan de kabel de camera van zijn plek kan krijgen.
  • Maak de kabel vast langs een richel, een dakrand of een andere onopvallende plek.
  • Verf het stroomsnoer en de klemmen in een kleur die bij je huis past.
    Opmerking: Breng geen verf aan op de camera en bedek hem niet. Hierdoor kunnen problemen met de sensoren en prestaties ontstaan. Bovendien is je garantie dan niet meer geldig.
  • Als je Nest Cam Outdoor is aangesloten op een stopcontact buiten, moet je een vergrendelbare klep installeren die het stopcontact tijdens gebruik kan afdekken of tegen water en stof kan beschermen. Op die manier kan de camera niet worden losgekoppeld.
  • Trek de platte USB-kabel door een deuropening en steek hem in een stopcontact in je huis. Houd de kabel buiten bereik door hem via de bovenkant in plaats van de onderkant van de deuropening te laten lopen.
  • Boor een gat van 2,2 cm in de muur en trek de kabel door de opening. Steek dan de stekker in een stopcontact in huis. Controleer eerst of er geen buizen of bedrading op die plek door de muur lopen. Eventueel kan een Nest Pro bij jou in de buurt deze installatie van begin tot eind voor je uitvoeren.

De videogeschiedenis van de camera in de cloud bewaren

Met de Nest-app kun je een live videostream van je Nest-camera bekijken, maar soms wil je ook kunnen teruggaan en iets uit het verleden bekijken. Als je een Google Nest Aware-abonnement neemt, ontvang je niet alleen meer intelligente meldingen, maar kun je ook je hele videogeschiedenis terugkijken.

Andere beveiligingscamera's zijn afhankelijk van lokale opslag, zoals een harde schijf of SD-kaart waarmee kan worden geknoeid. De videobeelden van de Nest-camera worden veilig in je account in de Nest-app opgeslagen, dat zich in de cloud buiten het bereik van indringers bevindt. Zelfs als een dief je Nest-camera steelt, kan deze de opnamen niet bekijken of ermee knoeien.

Je account in de Nest-app nog beter beveiligen

Je account in de Nest-app is beveiligd met een wachtwoord. Wanneer je inlogt, kun je camera-instellingen wijzigen, camerabeelden bekijken en je videogeschiedenis verwijderen (voor mensen met een Nest Aware-abonnement). Geef je wachtwoord nooit aan anderen om te voorkomen dat iemand anders kan inloggen en zonder jouw toestemming wijzigingen kan aanbrengen.

Je kunt een extra beveiligingslaag toevoegen door in te loggen bij de app met verificatie in twee stappen. Meer informatie over verificatie in twee stappen en hoe je die voor je account instelt, vind je hier:

Opmerking: Als je iemand anders naar de live video van je Nest-camera wilt laten kijken maar je deze persoon geen toegang wilt geven tot je Nest-huis, bestaat er een manier om alleen de videostream te delen via een met wachtwoord beveiligde link.

Wat te doen als je camera beschadigd raakt of gestolen wordt

• De meldingen en videobeelden bekijken om te zien wat er is gebeurd
  • De Nest-camera kan een activiteitsmelding versturen als deze een vandaal of dief opmerkt. Je kunt ook een melding krijgen als de camera kapot wordt gemaakt of buiten het bereik van je wifi-netwerk komt en offline gaat. De e-mail bevat ook een momentopname van het laatste beeld dat de camera heeft gezien.
  • Als je een camera met een abonnement op Nest Aware hebt, kun je de videogeschiedenis bekijken om te zien wat er precies is gebeurd. Het is natuurlijk niet leuk om te zien hoe iemand inbreekt in je huis. Maar het is wel goed om precies te weten hoe het kon gebeuren, zodat je kunt voorkomen dat het nog een keer gebeurt.
    De videogeschiedenis bekijken
  • Misschien is het ook een goed idee om de videobeelden aan de politie te geven. Je kunt dit doen door een videoclip van het incident te maken.
    Een videoclip maken
  • Vervolgens kun je de clip downloaden naar je computer en de beelden op een USB-stick zetten, als bijlage bij een e-mail verzenden of naar een hostingservice voor bestanden uploaden, zoals Google Drive.
  • Je kunt de camera verplaatsen. AIs de camera alleen maar van zijn plek is gehaald of uit het stopcontact is getrokken, kijk dan nog eens goed of je er geen betere plek voor kunt vinden. Elk huis is weer anders en indringers doen natuurlijk niet steeds hetzelfde, maar het is altijd goed om eens na te gaan of je de camera weer op dezelfde of op een andere plek wilt plaatsen. De bovenstaande tips bieden een aantal verschillende opties om uit te kiezen.

Nest Hello theft replacement program

We have a theft replacement policy for the Nest Hello video doorbell. So when you report your Nest Hello stolen, you may qualify for a free replacement. Please see the following article to learn more:

What to do if your Nest Hello video doorbell is stolen >