To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Peukaloinnilta ja varkauksilta suojautuminen

Tämä artikkeli sisältää ohjeita Nest-kameran suojaamiseksi ja vinkkejä sitä varten, jos kamerallesi tapahtuu jotain tai se varastetaan.

Kameran käyttö pelotteena

Hyvin näkyvä valvontakamera voi toimia pelotteena mahdollisille tunkeilijoille.

Jos haluat, että kamera pitää tunkeilijoita loitolla, asenna se näkyvälle paikalle ja varmista, että sen tilavalo on päällä.

Jos haluat kameran sulautuvan ympäristöön, mieti miten voisit yhdistää kameran visuaalisesti sen ympärillä oleviin esineisiin, esimerkiksi saman värisiin esineisiin hyllyllä.

Nest Camin (akkukäyttöisen) suojausvarusteiden käyttö

Varkaudenestoruuvien käyttö (akkukäyttöinen Nest Cam ja valonheitin)

Kun asennat akkukäyttöisen Nest Camin valonheittimellä, varmista, että käytät mukana toimitettuja varkaudenestoruuveja.

Asenna kamera valonheittimen kanssa.

Varkaudenestoteline

Kun sijoitat tai asennat Nest Camin (akkukäyttöisen) sisä- tai ulkotiloihin, Wasserstein Varkaudenestolaite auttaa estämään kameran varastamisen ja putoamisen.

Voit ostaa Wasserstein Varkaudenestolaitteen Google Storesta.

Virtajohdon kiinnittäminen

Sisätilojen kamerat

• Vedä kameran virtajohto huonekalujen tai hyllyjen takaa. Tällöin sen löytäminen ja irrottaminen on vaikeampaa.
  • Pidä virtajohto kiinni seinässä kaapelikiinnikkeillä. Tarkista saatavuus paikallisesta rautakaupasta.

Google Nest Cam IQ ‑ulkokamera

Kamerassa on lukittava pohja, joka voi piilottaa virtajohdon kokonaan. Poraa seinään 1/2 tuuman reikä, vie kaapeli sen läpi ja liitä se sisäpistorasiaan. Ennen kuin aloitat poraamisen, selvitä, missä kohdissa seinää kulkee putkia ja johtoja tai anna paikallisenNest Pro -asentajan huolehtia kameran asennuksesta puolestasi. Cam IQ outdoor camera over cable hole

Jos sinun on vedettävä virtajohtoa ulkoseinää pitkin, varmista, että kiinnität sen mukana toimitetuilla kaapelikiinnikkeillä.

• Kiinnikkeet vaikeuttavat kameran irrottamista tai varastamista.
  • Jotta kaapeli olisi vähemmän näkyvissä, voit vetää sitä reunaa, räystästä tai muuta hankalasti nähtävää kohtaa pitkin.
  • Virtajohdon ja kiinnikkeiden maalaaminen kotiasi vastaavilla väreillä tekee kameran olemassaolosta vähemmän ilmeisen.
Älä maalaa tai peitä kameraa. Tämä saattaa vaikuttaa antureihin ja suorituskykyyn ja voi mitätöidä takuun.
Cam IQ outdoor cord mounting

Google Nest Cam Outdoor

• Kameran johto on kiinnitetty kameraan pysyvästi.
  • Kiinnitä johto seinään tai muulle pinnalle mukana toimitetuilla kiinnikkeillä ja ruuveilla.
  • Asenna kiinnike lähelle kameraa, jotta sitä ei voi irrottaa riuhtomalla johdosta.
  • Vedä johto reunaa, räystästä tai muuta hankalasti nähtävää kohtaa pitkin.
  • Maalaa virtajohto ja kiinnikkeet väreillä, jotka vastaavat kotiasi.
    Huom. Älä maalaa tai peitä kameraa. Tämä saattaa vaikuttaa antureihin ja suorituskykyyn ja voi mitätöidä takuun.
  • Jos Nest Cam Outdoor on kytketty ulkopistorasiaan, asenna lukittava suojus, joka vaikeuttaa sen irrottamista pistorasiasta.
  • Vedä litteä USB-johto oviaukon läpi ja liitä se sisäpistorasiaan. Pidä johto poissa ulottuvilta ohjaamalla se oviaukon yläosan läpi.
  • Poraa seinän läpi ⅞ tuuman reikä ja liitä johto sen kautta sisäpistorasiaan. Ennen kuin aloitat poraamisen, selvitä, missä kohdissa seinää kulkee putkia ja johtoja tai anna paikallisenNest Pro -asentajan huolehtia kameran asennuksesta puolestasi.

Videohistorian tallennus pilveen

Home- ja Nest-sovellusten avulla voit katsoa kamerasi livevideostriimiä. Jos hankit Nest Aware ‑tilauksen, saat lisäksi älykkäitä ilmoituksia esimerkiksi tutuista kasvoista. Voit myös tarkistaa videohistoriasi

Suurin osa Nest-kameran videokuvasta tallennetaan turvallisesti tilillesi sovelluksessa. Varkaat eivät voi nähdä tai peukaloida videota, vaikka kamerasi varastettaisiin.

Huom. Nest Cam (akkukäyttöinen) ja Nest Doorbell (akkukäyttöinen) tallentavat laitteeseen korkeintaan tunnin videota. Laitteen tallennustilaa käytetään vain, jos kamera ei voi ladata videota pilveen (esim. jos se ei saa yhteyttä Wi-Fi-verkkoon).

Tilin turvallisuuden parantaminen sovelluksessa

Tilisi on suojattu salasanalla. Älä koskaan jaa salasanaasi kenenkään muun kanssa, jotta he eivät voi kirjautua sisään ja tehdä muutoksia ilman lupaasi.

Voit parantaa tilisi turvallisuutta kirjautumalla sovellukseen kaksivaiheisella vahvistuksella. Lisätietoja kaksivaiheisesta vahvistuksesta ja sen käyttöönotosta tilillesi:

Vain Nest-sovellus: Jos haluat antaa muiden katsoa Nest-kamerasi livevideota, mutta et halua antaa heille pääsyä Nest-kotiisi, voit jakaa videostriimin salasanalla suojatun linkin kautta.

Mitä tehdä, jos kamera vahingoittuu tai varastetaan

• Tarkista ilmoitukset ja videotallenteet, niin näet, mitä on tapahtunut.
  • Jos Nest-kamera havaitsee ilkivallantekijän tai varkaan, se voi lähettää Activity Alert ‐ilmoituksen. Saat ilmoituksen myös, jos kamera tuhotaan tai jos se menee offline-tilaan, kun se viedään Wi-Fi-verkon kantaman ulkopuolelle. Sähköpostissa on tilannekuva viimeisestä kameran kuvaamasta näkymästä.
  • Jos kamerallasi on Nest Aware ‐tilaus, voit tarkistaa videohistoriasta, mitä on tapahtunut. Voi olla häiritsevää katsella, kun joku murtautuu kotiisi. Sen avulla saat kuitenkin tietoja siitä, miten näin on tapahtunut ja miten voit estää sitä tapahtumasta uudelleen.
    Videohistorian katselu
  • Voit myös näyttää videon viranomaisille. Tämä onnistuu, kun luot tapauksesta videoklipin.
    Videoklipin luominen
  • Jos kameraasi on siirretty tai sen virtajohto on irrotettu, kannattaa kamera siirtää uuteen paikkaan.

Varastettujen laitteiden korvaaminen

Jos Nest-kamera tai ‑ovikello varastetaan, voit mahdollisesti saada uuden. Lue lisää seuraavasta artikkelista.

Mitä tehdä, jos Nest-kamera tai ‑ovikello varastetaan