To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Flytta en kamera eller dörrklocka till ett annat rum, hem eller land

Det är enkelt att flytta en Nest-kamera eller Nest-dörrklocka så att den sitter någon annanstans i ett hem. Utöver det kanske du vill byta namn på platsen i appen. Att flytta en kamera till ett annat hem eller annat land är mer komplicerat, särskilt om du har en prenumeration på Nest Aware.

Flytta till en annan plats i samma hem

Så här flyttar du kameran till en annan plats i samma hem och ansluter den till samma wifi-nätverk som tidigare:

1. Dra ur kontakten eller stäng av strömmen till kameran eller dörrklockan om det behövs.
  2. Om du har använt en monteringsplatta skruvar du loss den. Mer information finns i avsnittet ta bort monteringsplattan och andra delar nedan.
  3. Flytta kameran eller dörrklockan till dess nya plats och anslut den till elnätet om det behövs. Obs! Om du har en Nest Doorbell (med ledning) måste det redan finnas en dörrklocka med ledning och ljudenhet på den nya platsen.
  4. Enheten ska återanslutas automatiskt till samma wifi-nätverk.
  5. Testa wifi-anslutningen på det nya stället innan du sätter fast enheten. Håll enheten precis där den ska sitta och kolla videostreamen i appen. Om du inte får någon bild eller om bilden blir dålig flyttar du enheten tills du får bra anslutning. Om det inte hjälper kan du felsöka med hjälp av förslagen i den här artikeln:

Felsöka störningar i wifi-nätverket
  6. Sätt upp kameran eller dörrklockan på dess nya plats med samma skruvar och tillbehör som innan.
  7. Uppdatera namnet på kamerans plats i appen.

Så här tar du bort monteringsplattan och andra delar

Följ anvisningarna som följde med kameran, dörrklockan eller tillbehöret i förpackningen eller appen.

Om du behöver mer hjälp:

Flytta till ett annat hem med samma wifi-nätverk

Om du flyttar och tar Nest-kameran och wifi-routern med dig ansluter du helt enkelt routern till internet med samma nätverksnamn och lösenord som tidigare. När du kopplar in Nest-kameran ansluts den till det sparade wifi-nätverket.

Om du byter nätverksnamn och lösenord, eller om du skaffar en ny wifi-router i samband med flytten (till exempel om du byter internetleverantör), måste du uppdatera Nest-kamerans inställningar så att den kan ansluta till nätverket.

Ansluta Google Nest-enheter till ett nytt wifi-nätverk

Flytta till ett annat hem i appen

Om du har flera hem i Google Home- eller Nest-appen kan du flytta en kamera eller dörrklocka mellan hemmen. Ta bara bort den från kontot i appen, välj det nya hemmet i appen och följ konfigureringsanvisningarna för enheten.

Home-appen

Ta bort en produkt
Ansluta en kamera

Nest-appen

Ta bort en produkt
Ansluta en kamera

Obs! Om du har en prenumeration på Nest Aware måste du göra ett par saker till. Det beror på att prenumerationen inte bara hör till kameran, utan dessutom är kopplad till hemmet där kameran finns. Följ anvisningarna i Hantera hem och produkter i Nest-appen.

Flytta till ett annat land

Vi rekommenderar inte att du använder Nest-kameran i ett annat land än det där du köpte den.

• Om du prenumererar på Nest Aware kan det bli problem med faktureringen och tjänsten om du flyttar till ett annat land.
  • Nest-kameror fungerar bäst med den wifi-standard som gäller där de säljs. Det betyder att Nest-kamerans prestanda kan försämras om du flyttar den till ett annat land, och den kanske inte följer de föreskrifter som gäller där.