De camera naar een andere kamer, een ander huis of een ander land verplaatsen

Je kunt een Google Nest-camera eenvoudig naar een andere plek in huis verplaatsen. Meestal is het beter om de camera dan ook de naam van de nieuwe locatie te geven (met de app). De camera naar een ander huis verplaatsen is iets ingewikkelder, vooral als je een abonnement op Google Nest Aware hebt. We raden je niet aan de camera in een ander land te gebruiken.

Hieronder vind je belangrijke informatie over het verplaatsen van een Nest-camera naar een andere plek of een ander huis.

De camera in huis verplaatsen binnen hetzelfde wifi-netwerk

Ga als volgt te werk als je de camera naar een andere plek verplaatst, maar hetzelfde wifi-netwerk blijft gebruiken:

1. Haal de stekker van de Nest-camera uit het stopcontact.
  2. Verwijder eventuele schroeven en montagesteunen (zie hieronder voor meer instructies).
  3. Steek de stekker weer in het stopcontact of sluit de camera aan op de bedrading op de nieuwe plek.

Opmerking: Voor de Google Nest Hello moet je op de nieuwe locatie in je huis een bedrade deurbel en bel hebben.

4. De camera maakt automatisch verbinding met hetzelfde wifi-netwerk.
  5. Test de verbinding voordat je de camera monteert. Houd de camera precies op de plek waar je hem wilt bevestigen en controleer de videostream in de Nest-app. Als je geen video ziet of de kwaliteit van de video slecht is, verplaats je de camera naar een andere locatie.
  6. Bevestig de schroeven en montagesteunen weer als dat nodig is.
  7. Wijzig de locatienaam van de camera met de Nest-app.

Opmerking: Kan de Nest-camera geen verbinding maken op zijn nieuwe plek, dan valt hij misschien buiten het bereik van je wifi-netwerk. Probeer hem iets dichter bij de router te plaatsen (een halve meter kan al verschil maken). Helpt dat niet, probeer dan de suggesties in dit artikel:

Mijn wifi-netwerk wordt niet weergegeven bij het instellen van de Nest-camera >

De montagesteun en andere onderdelen verwijderen

Als de camera aan de muur of een ander oppervlak is bevestigd, kun je alle onderdelen opnieuw gebruiken op de nieuwe plek die je voor de camera hebt uitgezocht.

Nest Cam Outdoor

1. Het netsnoer dat van de camera naar het stopcontact loopt, is met kabelklemmen bevestigd en de stroomadapter is met een montagesteun vastgemaakt. Schroef de klemmen en montagesteun los en verwijder ze van de muur of het oppervlak waaraan ze bevestigd zijn. Heb je wandpluggen gebruikt, dan kun je deze verwijderen, maar je kunt ze ook gewoon laten zitten.
  2. Haal de camera uit zijn magnetische basis en zet hem even op een veilig plekje neer. Je kunt de magnetische basis losmaken van de montagesteun door een platte schroevendraaier in de gleuf in de montagesteun te drukken en de beide onderdelen uit elkaar te halen.
  3. Verwijder de schroeven uit de montagesteun en haal hem van de muur.
  4. Maak de gaatjes of achtergebleven pluggen in de muur dicht en schilder ze bij.

Nest IQ Outdoor

1. Haal de camera van de montagesteun af met
    de meegeleverde inbussleutel. Steek de inbussleutel
    in het gat en draai tot de camera loskomt.
Nest cam IQ

1. Als je de kabel van de camera wilt loshalen,
    draai je de camera om zodat je de kleine grendel
    op de achterkant kunt zien. Druk op de grendel om
    de kabel (A) los te halen. Trek dan voorzichtig
    de kabel uit de camera (B).
  2. Verwijder de schroeven uit de montagesteun en haal hem van de muur.
  3. Verwijder eventuele kabelklemmen en schroeven. Heb je wandpluggen gebruikt, dan kun je deze verwijderen, maar je kunt ze ook gewoon laten zitten.
  4. Maak de gaatjes in de muur dicht en schilder ze bij.
Cam IQ outdoor latch cable release

Nest Cam Indoor

1. Verwijder de schroeven uit de montagesteun en haal hem van de muur.
  2. Controleer de videostream van de camera op de nieuwe plek.
  3. Bevestig de Nest Cam Indoor op zijn nieuwe plek.

Nest Cam IQ Indoor

1. Schroef de basis van de camera los (als je een montagesteun gebruikt).
  2. Verwijder het statief en plaats het op de nieuwe plek.

Nest Hello videodeurbel

1. Verwijder de deurbel voorzichtig met behulp van de ontgrendelingstool.
  2. Koppel de draden los
  3. Verwijder de schroeven uit de montagesteun en haal hem van de muur.
  4. Bevestig de Nest Hello op zijn nieuwe plek.

De camera naar een ander huis verplaatsen

Als je gaat verhuizen en je Nest-camera en wifi-router meeneemt, kun je gewoon weer hetzelfde wachtwoord en dezelfde netwerknaam gebruiken om de router met internet te verbinden. Wanneer je de stekker van de Nest-camera in het stopcontact steekt, maakt hij automatisch weer verbinding met het wifi-netwerk.

Wijzig je de naam en het wachtwoord van het netwerk of gebruik je een nieuwe router (bijvoorbeeld omdat je nu een andere internetprovider hebt), dan moet je de instellingen van de Nest-camera updaten, zodat hij weet hoe hij verbinding kan maken.

De camera weer online zetten >

De camera naar een ander huis verplaatsen in de Nest-app

Als je gaat verhuizen en je Nest-camera en wifi-router meeneemt, kun je gewoon weer hetzelfde wachtwoord en dezelfde netwerknaam gebruiken om de router met internet te verbinden. Wanneer je de stekker van de Nest-camera in het stopcontact steekt, maakt hij automatisch weer verbinding met het wifi-netwerk.

Wijzig je de naam en het wachtwoord van het netwerk of gebruik je een nieuwe router (bijvoorbeeld omdat je nu een andere internetprovider hebt), dan moet je de instellingen van de Nest-camera updaten, zodat hij weet hoe hij verbinding kan maken.

De camera weer online zetten >

We raden je af je Nest-camera mee te nemen naar een ander land

Er zijn verschillende redenen waarom je een Nest-camera beter niet in een ander land kunt gebruiken dan het land waarin hij is gekocht:

Als je een abonnement op Nest Aware hebt, kunnen er moeilijkheden ontstaan met de facturering en de services.

Nest-camera's zijn bijvoorbeeld geoptimaliseerd voor specifieke wifi-standaarden die geldig zijn in het land waarin hij is gekocht. Hierdoor presteert de camera mogelijk minder goed in een ander land en voldoet hij waarschijnlijk ook niet aan de lokale regelgeving.