To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Så här installerar du Nest-appen för Android TV

Note: This article is for users who have not migrated their Nest account to a Google Account. Learn about Nest accounts and whether you have a migrated account in our FAQs about accounts in the Nest app.

Med Nest-appen för Android TV kan du titta på videor från dina Google Nest-kameror. Med Nest Aware kan du även titta på varje kameras videohistorik.

Du vet redan att du kan titta på video från Nest Cam på en telefon eller surfplatta, men du kan även hålla ett öga på saker och ting med tv:n och Nest-appen för Android TV. Oavsett om du tittar på tv eller spelar ett spel är det enkelt att byta till appen, kolla alla kameror och sedan återgå till det du gjorde.

Så här installerar du Nest-appen för Android TV

Kontrollera att din Android TV uppfyller systemkraven i följande artikel innan du installerar Nest-appen.

Krav för användning av Nest-appen >

Android TV är inte samma sak som Chromecast. Nest-appen för Android TV är inte kompatibel med Chromecast.

Obs! Nest-appen för Android TV kräver minst en Nest Cam. Appen är jättebra för att titta på kameraflöden, men du kan inte använda den för att visa eller hantera andra Nest-produkter i hemmet. Du kan hantera alla funktioner för alla Nest-produkter i Nest-appen på en telefon eller surfplatta eller genom att besöka home.nest.com på en dator.

Så här installerar du Nest-appen för Android TV

1. Scrolla ned till raden Appar på startskärmen på Android TV.
  2. Välj Google Play Butik.
  3. Scrolla högst upp på skärmen och välj ikonen Sök eller tryck på knappen Röstsökning på fjärrkontrollen. Säg eller skriv ”Nest”.
  4. Titta efter Nest-ikonen Nest app och välj appen som heter Nest (av Nest Labs).
  5. Välj Installera.

Så här loggar du in

Första gången du öppnar Nest-appen för Android TV måste du logga in på ditt konto i Nest-appen. Använd fjärrkontrollen för att ange e-postadress och lösenord.

Om du har glömt något av dem kan du hämta dem så här:

• E-postadress: Du hittar den här informationen i Nest-appen på telefonen eller surfplattan. Tryck på menyikonen Nest down icon uppe till vänster i Nest-appen. Under ditt namn hittar du e-postadressen som är kopplad till ditt konto.

• Lösenord: Det går inte att återställa lösenordet med Nest-appen för Android TV. I stället måste du använda Nest-appen på telefonen eller surfplattan eller besöka home.nest.com på en dator. Logga först ut från kontot på någon av enheterna: Välj Settings i det övre hörnet, därefter Account och till sist Sign out. Följ sedan anvisningarna för att återställa lösenordet om du har glömt det.

• Lösenord: Du måste använda Nest-appen på telefonen eller surfplattan eller besöka home.nest.com på en dator för att återställa lösenordet. Det går inte att återställa lösenordet med Nest-appen för Android TV. Logga ut från kontot på någon av enheterna:
    1. Välj Settings uppe till höger i Nest-appen.
    2. Välj Account och sedan Sign out

Följ anvisningarna för att återställa lösenordet om du har glömt det.

Vad du kan göra i appen

I Nest-appen för Android TV kan du

• se liveflödet från alla Nest-kameror i ditt konto
  • titta på upp till fyra kameror på samma skärm och bläddra mellan eventuella ytterligare kameror i hemmet
  • få påminnelser om att kontrollera aviseringar från Google Nest Protect på telefonen eller surfplattan om du har minst en som behöver åtgärdas.

Med en prenumeration på Nest Aware kan du göra ännu mer, som att

• se hela videohistoriken för var och en av dina Nest-kameror
  • snabbt hoppa framåt och bakåt till händelser på varje kameras tidslinje.

Så här tittar du på video

När du öppnar Nest-appen (och väljer ett hem om du har fler än ett) visas kamerorna på startskärmen.

apple tv deck

Om du har flera kameror visas de i alfabetisk ordning enligt etiketterna för var de är. Tryck eller svep åt vänster och höger på fjärrkontrollen för att bläddra mellan alla kameror.

Använd fjärrkontrollen för att välja en kamera och titta på videon i helskärmsläge.

Visa videohistoriken

Om din kamera har en prenumeration på Nest Aware kan du spela upp videomaterial från videohistoriken. Använd kontrollerna på skärmen i helskärmsläget för att spola framåt och bakåt till händelserna i tidslinjen.

Tittar på flera kameror samtidigt

Nest-appen för Android TV drar nytta av tv:ns stora skärm för att visa upp till fyra kamerastreamar i en och samma vy.

• Om du har två kameror i samma hem: Du kan titta på videostreamarna från båda kamerorna samtidigt. Det här är standardvyn för appens startskärm, så allt du behöver göra är att öppna Nest-appen och börja titta.
  • Om du har tre eller fler kameror i samma hem: Tryck eller svep åt vänster tills du kan välja All Cameras på startskärmen.

I vyn All Cameras visas hemmets kameror i grupper om fyra. Om du har fler än fyra kameror kan du bläddra igenom grupperna genom att klicka eller svepa åt vänster och höger.

apple tv app example

Obs! Kamerorna måste finnas i samma Nest-hem. Om du har tre kameror men två finns i det första hemmet och en i det andra kan du inte se alla tre samtidigt.

Läs mer om att titta på klipp från videohistoriken

Klipp är för närvarande inte tillgängliga i Nest-appen för Android TV. Du kan i stället se dina sparade klipp på en dator på home.nest.com.

Så här skapar, visar och delar du klipp från videohistoriken >

Obs! Det finns ett sätt att titta på klipp på tv:n med Android TV, men det kräver några extra steg. Dela först klippen med en videotjänst som YouTube. Gör klippen privata om du vill begränsa vem som kan få åtkomst till dem (till exempel Google.com: ändra integritetsinställningarna för en YouTube-video). Öppna sedan den motsvarande appen på Android TV (till exempel YouTube-appen) för att titta på klippen på tv:n.

Visa Nest Protect-status

Om du har en Nest Protect som behöver åtgärdas visas en ikon på startskärmen i Nest-appen. Öppna Nest-appen på telefonen för att hantera aviseringen.

Obs! Om du har mer än ett hem i appen trycker eller sveper du för att byta hem och kontrollera om Nest Protect-enheter i andra hem behöver åtgärdas.

Så här byter du till ett annat Nest-hem

Om du har fler än ett hem i kontot kan du byta mellan dem.

Tryck eller svep åt vänster på startskärmen i Nest-appen tills du kommer till menyn som visar dina hem. Välj ett hem för att se kamerorna.