De Nest-app voor Android TV installeren

Opmerking: Dit artikel is voor Nest-gebruikers die nog niet zijn gemigreerd naar een Google-account. Lees in onze veelgestelde vragen over accounts hoe je je Nest-account migreert naar een Google-account.

Log je in bij de Nest-app met een Google-account? Kom dan te weten hoe je je account beschermt met authenticatie in twee stappen.

Je kunt met de Nest-app voor Android TV de videobeelden van je Google Nest-camera's en Dropcams bekijken. Heb je een Nest Aware-abonnement, dan kun je ook de videogeschiedenis van elke camera bekijken.

Zoals je weet, kun je een telefoon of tablet gebruiken om de videobeelden van de Nest Cam te bekijken. Maar je kunt ook een oogje in het zeil houden via je televisie en de Nest-app voor Android TV. Terwijl je televisie kijkt of een game speelt, kun je eenvoudig even naar de Nest-app gaan, al je camera's controleren en dan teruggaan naar wat je aan het doen was.

De Nest-app voor Android TV installeren

Controleer voordat je de Nest-app installeert of je Android TV aan de systeemvereisten in het volgende artikel voldoet:

Vereisten voor het gebruik van de Nest-app >

Android TV is niet hetzelfde als Chromecast. De Nest-app voor Android TV is niet geschikt voor Chromecast.

Opmerking: Je hebt voor de Nest-app voor Android TV minimaal één Nest Cam of Dropcam nodig. De app is ideaal voor het bekijken van live camerabeelden, maar je kunt andere Nest-producten in huis er niet mee bekijken of beheren. Wil je toegang tot het volledige scala aan functies voor al je Nest-producten, dan moet je de Nest-app op een telefoon of tablet gebruiken of op een computer naar home.nest.com gaan.

De Nest-app voor Android TV installeren

1. Open het startscherm op je Android TV en scroll omlaag naar de rij Apps.
  2. Selecteer Google Play Store.
  3. Scroll omhoog in het scherm en selecteer het pictogram Zoeken of druk op de knop voor gesproken zoekopdrachten op de afstandsbediening. Zeg of typ het woord 'Nest'.
  4. Ga op zoek naar het Nest-pictogram Nest app icon en selecteer de app met de naam Nest (door Nest Labs).
  5. Selecteer Installeren. Je kunt de Nest-app voor Android TV gratis downloaden en gebruiken.

Inloggen

De eerste keer dat je de Nest-app voor Android TV opent, moet je inloggen bij je account in de Nest-app. Gebruik de afstandsbediening om je e-mailadres en wachtwoord in te voeren.

Ben je een van beide vergeten, dan kun je deze gegevens als volgt achterhalen:

• E-mailadres: Je kunt het e-mailadres vinden in de Nest-app op je telefoon of tablet. Tik linksboven op het pictogram Menu Nest down icon. Onder je naam zie je het e-mailadres dat aan je account is gekoppeld.

• Wachtwoord: Je kunt je wachtwoord niet opnieuw instellen met de Nest-app voor Android TV. In plaats daarvan moet je de Nest-app op je telefoon of tablet gebruiken of op een computer naar home.nest.com gaan. Log eerst uit bij je account op een van deze apparaten. Selecteer hiervoor rechtsboven Instellingen , selecteer dan Account en ten slotte Uitloggen. Volg daarna onze instructies om je wachtwoord opnieuw in te stellen als je het vergeten bent.

De mogelijkheden van de app

De Nest-app voor Android TV biedt de volgende mogelijkheden:

• De live videobeelden van alle Nest-camera's en Dropcams in je Nest-account bekijken.
  • Tot vier camera's op één scherm bekijken en door eventuele andere camera's in huis scrollen.
  • Herinneringen ontvangen om meldingen op je telefoon of tablet te bekijken over een Google Nest Protect die je aandacht vereist. Je moet hiervoor ten minste één Google Nest Protect hebben.

Met een Nest Aware-abonnement heb je ook nog de volgende mogelijkheden:

• De hele videogeschiedenis van al je Nest Cams bekijken.
  • Snel voor- en achteruit spoelen naar gebeurtenissen op de tijdlijn van elke camera.

Live videobeelden bekijken

Wanneer je de Nest-app opent (en een huis selecteert als je meer dan één huis hebt), worden je camera's in het startscherm weergegeven.

apple tv deck

Heb je meerdere camera's, dan worden ze in alfabetische volgorde weergegeven op basis van hun Waar-label. Druk op de pijlen (of veeg) naar links en rechts op de afstandsbediening om door de camera's te scrollen.

Gebruik de afstandsbediening om de gewenste camera te selecteren en de videobeelden op volledig scherm te bekijken.

De videogeschiedenis bekijken

Als je een Nest Aware-abonnement hebt, kun je teruggaan in de tijd en de opgenomen beelden in je videogeschiedenis bekijken. Gebruik in de volledige schermweergave de bedieningselementen op het scherm om snel voor- en achteruit te spoelen naar gebeurtenissen op je tijdlijn.

Meerdere camera's tegelijk bekijken

De Nest-app voor Android TV maakt gebruik van het grote scherm van je televisie om maximaal vier camerastreams in één weergave te tonen.

• Als je twee camera's in hetzelfde huis hebt: Je kunt de live videobeelden van beide camera's tegelijk bekijken. Dit is de standaardweergave van het startscherm van de app. Je hoeft dus alleen maar de Nest-app te openen om meteen de beelden te kunnen bekijken.

• Als je drie of meer camera's in hetzelfde huis hebt: Veeg in het startscherm naar links totdat je Alle camera's kunt selecteren.

In de weergave 'Alle camera's' worden de camera's van je huis in groepen van vier weergegeven. Heb je meer dan vier camera's, klik (of veeg) dan links en rechts om door de groepen te scrollen.

apple tv app example

Opmerking: De camera's moeten in hetzelfde Nest-huis zijn geïnstalleerd. Heb je drie camera's, waarvan twee in je eerste huis en één in een ander huis, dan kun je ze niet alle drie tegelijk bekijken.

Meer informatie over het bekijken van clips uit je videogeschiedenis

Clips zijn momenteel niet beschikbaar in de Nest-app voor Android TV. In plaats daarvan kun je opgeslagen clips op een computer bekijken op home.nest.com.

Clips maken, bekijken en delen vanuit je videogeschiedenis >

Opmerking: Er is een manier om met Android TV clips op je televisie te bekijken, maar daarvoor moet je een paar extra stappen uitvoeren. Eerst deel je de clips met een videoservice, zoals YouTube. Vergeet niet de clips als privé in te stellen als je niet wilt dat iedereen ze kan zien (zie bijvoorbeeld Google.com: De privacyinstellingen voor je YouTube-video wijzigen). Open daarna de bijbehorende app op je Android TV (bijvoorbeeld de YouTube-app) om de clips op je televisie te bekijken.

Statuspictogrammen van de Nest Protect

Clips zijn momenteel niet beschikbaar in de Nest-app voor Android TV. In plaats daarvan kun je opgeslagen clips op een computer bekijken op home.nest.com.

Clips maken, bekijken en delen vanuit je videogeschiedenis >

Opmerking: Er is een manier om met Android TV clips op je televisie te bekijken, maar daarvoor moet je een paar extra stappen uitvoeren. Eerst deel je de clips met een videoservice, zoals YouTube. Vergeet niet de clips als privé in te stellen als je niet wilt dat iedereen ze kan zien (zie bijvoorbeeld Google.com: De privacyinstellingen voor je YouTube-video wijzigen). Open daarna de bijbehorende app op je Android TV (bijvoorbeeld de YouTube-app) om de clips op je televisie te bekijken.

Overschakelen naar een ander Nest-huis

Heb je meerdere huizen in je account, dan kun je tussen deze huizen schakelen.

Open het startscherm van de Nest-app en druk op de pijl (of veeg) naar links totdat je het menu met de huizen zien. Selecteer het gewenste huis om de camera's in dat huis te bekijken.