To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

De Nest-app voor Android TV installeren

Opmerking: Dit artikel is bedoeld voor gebruikers die hun Nest-account niet hebben overgezet naar een Google-account. Lees onze veelgestelde vragen over accounts in de Nest-app voor meer informatie over Nest-accounts en om te bepalen of je account is overgezet naar een Google-account.

Met de Nest-app voor Android TV kun je de beelden van je Google Nest-camera's bekijken. Heb je een Nest Aware-abonnement, dan kun je ook de videogeschiedenis van elke camera bekijken.

Zoals je al weet, je kunt op een telefoon of tablet de videobeelden van de Nest Cam bekijken. Maar je kunt alles ook in de gaten houden met je televisie en de Nest-app voor Android TV. Of je nu tv kijkt of een game speelt, je kunt makkelijk even naar de Nest-app gaan, al je camera's checken en dan teruggaan naar wat je aan het doen was.

De Nest-app voor Android TV installeren

Zorg dat je Android TV aan de systeemvereisten in het volgende artikel voldoet voordat je de Nest-app installeert:

Vereisten voor het gebruik van de Nest-app >

Android TV is niet hetzelfde als Chromecast. De Nest-app voor Android TV werkt niet met Chromecast.

Opmerking: Als je de Nest-app voor Android TV wilt gebruiken, moet je ten minste één Nest Cam hebben. De app is ideaal voor het bekijken van camerafeeds, maar andere Nest-producten in huis kun je er niet mee bekijken of beheren. Wil je toegang tot het volledige scala aan functies voor al je Nest-producten, gebruik dan de Nest-app op een telefoon of tablet of ga op een computer naar home.nest.com.

De Nest-app voor Android TV installeren

1. Open het startscherm op je Android TV en scroll omlaag naar de rij Apps.
  2. Selecteer Google Play Store.
  3. Scroll naar de bovenkant van het scherm en selecteer het icoon Zoeken  of druk op de knop voor gesproken zoekopdrachten op de afstandsbediening. Zeg of typ het woord 'Nest'.
  4. Zoek het Nest-icoon Nest app en selecteer de app met de naam Nest (van Nest Labs).
  5. Selecteer Installeren.

Inloggen

De eerste keer dat je de Nest-app voor Android TV opent, moet je inloggen op je account in de Nest-app. Gebruik de afstandsbediening om je e-mailadres en wachtwoord in te voeren.

Ben je een van beide vergeten, dan kun je deze gegevens als volgt achterhalen:

• E-mailadres: Je vindt het e-mailadres in de Nest-app op je telefoon of tablet. Tik linksboven in de Nest-app op het menu-icoon Nest down icon. Onder je naam vind je het e-mailadres dat aan je account is gekoppeld.

• Wachtwoord: Je kunt je wachtwoord niet resetten met de Nest-app voor Android TV. In plaats daarvan moet je de Nest-app op je telefoon of tablet gebruiken, of op een computer naar home.nest.com gaan. Log eerst uit van je account op een van deze apparaten: Selecteer in de bovenhoek de optie Instellingen , dan Account en daarna Uitloggen. Volg daarna onze instructies om je wachtwoord te resetten als je dit vergeten bent.

• Wachtwoord: Je moet de Nest-app op je telefoon of tablet gebruiken of op een computer naar home.nest.com gaan om je wachtwoord te resetten. Je kunt de Nest-app voor Android TV niet gebruiken om je wachtwoord te resetten. Log uit van je account op een van deze apparaten:
    1. Selecteer rechtsboven in de Nest-app de optie Instellingen
    2. Selecteer Account en dan Uitloggen.

Volg de instructies om je wachtwoord te resetten als je dit vergeten bent.

De mogelijkheden van de app

Met de Nest-app voor Android TV kun je het volgende doen:

• De live videobeelden van alle Nest-camera's in je Nest-account bekijken.
  • Maximaal 4 camera's in één scherm bekijken en door eventuele andere camera's in huis scrollen.
  • Jezelf eraan laten herinneren dat je de Google Nest Protect-meldingen op je telefoon of tablet moet checken als je ten minste één melding hebt die aandacht vereist.

Met een Nest Aware-abonnement kun je nog meer doen:

• De hele videogeschiedenis van al je Nest-camera's bekijken.
  • Snel voor- en achteruit spoelen naar gebeurtenissen op de tijdlijn van elke camera.

Live videobeelden bekijken

Als je de Nest-app opent (en een huis selecteert als je er meerdere hebt), worden je camera's in het startscherm getoond.

apple tv deck

Heb je meerdere camera's, dan verschijnen ze in alfabetische volgorde op basis van hun locatienaam. Druk op de pijlen (of swipe) naar links en rechts op de afstandsbediening om door de camera's te scrollen.

Gebruik de afstandsbediening om de gewenste camera te selecteren en de videobeelden op volledig scherm te bekijken.

Je videogeschiedenis bekijken

Als je camera een Nest Aware-abonnement heeft, kun je beelden opnieuw afspelen vanuit je videogeschiedenis. Gebruik in de volledige schermweergave de bedieningselementen op het scherm om snel voor- en achteruit te spoelen naar gebeurtenissen op je tijdlijn.

Meerdere camera's tegelijk bekijken

De Nest-app voor Android TV maakt gebruik van het grote scherm van je televisie om maximaal 4 camerastreams in 1 weergave te tonen.

• Als je 2 camera's in hetzelfde huis hebt: Je kunt de videostreams van beide camera's tegelijk bekijken. Dit is de standaardweergave van het startscherm van de app. Je hoeft dus alleen maar de Nest-app te openen om meteen de beelden te kunnen bekijken.
  • Als je 3 of meer camera's in hetzelfde huis hebt: Druk op de pijl (of swipe) naar links totdat je Alle camera's kunt selecteren.

In de weergave Alle camera's worden de camera's van je huis in groepen van 4 weergegeven. Als je meer dan 4 camera's hebt, klik je op de pijl (of swipe) naar links en rechts om door de groepen te browsen.

apple tv app example

Opmerking: De camera's moeten in hetzelfde Nest-huis zijn geïnstalleerd. Heb je 3 camera's, waarvan 2 in je eerste huis en één in een ander huis, dan kun je ze niet alle 3 tegelijk bekijken.

Meer informatie over het bekijken van fragmenten uit je videogeschiedenis

Fragmenten zijn op dit moment niet beschikbaar in de Nest-app voor Android TV. In plaats daarvan kun je opgeslagen fragmenten op een computer bekijken op home.nest.com.

Fragmenten maken, bekijken en delen vanuit je videogeschiedenis >

Opmerking: Er is een manier om met Android TV fragmenten op je televisie te bekijken, maar daarvoor moet je een paar extra stappen uitvoeren. Eerst deel je de fragmenten met een videoservice, zoals YouTube. Vergeet niet de fragmenten als privé in te stellen als je niet wilt dat iedereen er toegang tot heeft (bijvoorbeeld Google.com: de privacyinstellingen voor je YouTube-video wijzigen). Open daarna de app die overeenkomt met je Android TV (bijvoorbeeld de YouTube-app) om de fragmenten op je televisie te bekijken.

Status van de Nest Protect bekijken

Als je een Nest Protect hebt die aandacht vereist, verschijnt er een icoon in het startscherm van de Nest-app. Open de Nest-app op je telefoon om de melding te checken.

Opmerking: Als je meer dan één huis in de app hebt, druk of swipe je om van huis te wisselen zodat je kunt checken of de Nest Protect-apparaten in je andere huizen aandacht nodig hebben.

Overschakelen naar een ander Nest-huis

Heb je meerdere huizen in je account, dan kun je tussen deze huizen schakelen.

Open het startscherm van de Nest-app en druk op de pijl (of swipe) naar links totdat je het menu met je huizen opent. Selecteer het gewenste huis om de camera's in dat huis te bekijken.