To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Styra din Google Nest-skärm

Med Google Nest Hub eller Google Nest Hub Max kan du spela upp musik och videor, titta på ett bildspel med dina favoritfoton, få väderprognoser med mera. Du kan anpassa skärmen med fotoramen, hitta användbara widgetar och på vissa skärmar kan du ställa in användbara funktioner som Quick Gestures.

Styra skärmen

• Väcka skärmen: Tryck på den eller säg ”Hey Google”.
  • Gå tillbaka till föregående skärm: Svep åt höger från skärmens vänsterkant eller säg ”Hey Google, tillbaka”.
  • Stänga av skärmen: Om du vill göra skärmen mörk säger du ”Hey Google” följt av ”av” eller ”stäng av”.

Använda pekskärmen

Använda sidor

Skärmen kan visa sidor med pekgester och viktig information om din dag, länkade enheter med mera.

• Så här öppnar du tillgängliga sidor:
    • Svep nedåt från skärmens överkant.
    • Tryck på skärmen när fotoramen används.
  • Scrolla igenom sidorna genom att svepa åt höger eller vänster på skärmen.
  • Öppna en sida genom att trycka på sidans namn.

Tillgängliga sidor

• Din morgon, Din eftermiddag eller Din kväll: På den här sidan visas ditt schema, vädret med mera. Sidans titel och innehåll ändras beroende på tiden på dagen.
  • Hälsa: På den här sidan hittar du sömnsensorns uppgifter om hur du sovit under natten, sömntrender vecka för vecka, rekommenderat sömnschema samt anpassad coachning och tips. Sidan Hälsa är för närvarande bara tillgänglig på Nest Hub (2:a generationen).
  • Hemstyrning: Använd den här sidan för att styra smarta enheter som har länkats i Google Home-appen.
  • Media: På den här sidan visas musik, videor, poddar, nyhetsrekommendationer och dina pågående medieaktiviteter. Du kan styra uppspelningar på den här sidan.
  • Kommunicera: Du kan ringa röst- och videosamtal, sända ut meddelanden till andra högtalare och skärmar i hemmet samt kontrollera kontakterna för hushållet på den här sidan.
  • Förslag: Upptäck relevant innehåll och nya funktioner på den här sidan.

Ta bort kort

Om du vill ta bort ett kort från skärmen trycker du länge på det. Obs! Du kan ta bort vissa kort, men inte alla.

Om du tar bort kort för alarm, timers och lokala uppspelningar på Nest-skärmen avslutas dessa aktiviteter. Om du tar bort kort för fjärruppspelning på andra högtalare eller Smart Display-enheter stoppas inte uppspelningen. När du är klar kan du avsluta uppspelningen på fjärrenheten eller ta fram mediekontrollerna via sidan Media. Du kan även trycka på kortet Högtalare och tv-skärmar på sidan Hemstyrning och styra uppspelningar på alla enheter i hemmet den vägen.

Använda Snabbinställningar

Du öppnar menyn Snabbinställningar genom att svepa uppåt från skärmens nederkant.

Ljusstyrka

Tryck på Ljusstyrka i menyn Snabbinställningar.

• Ändra ljusstyrkan genom att svepa skjutreglaget åt vänster eller höger.
  • Du kan aktivera och inaktivera Ambient EQ genom att trycka på Ljusstyrka igen.

Volym

Tryck på Volym på menyn Snabbinställningar.

• Använd huvudvolymkontrollen för media och Google Assistent.
  • Om det behövs trycker du på Utöka för att öppna kontroller för timers och alarm .

Ändra volymen genom att svepa skjutreglaget åt vänster eller höger.

Stänga av ljudet för inkommande samtal och aviseringar

Tryck på Stör ej i menyn Snabbinställningar. Missade aviseringar bör visas på startskärmen.

Obs! Alarm och timers fungerar även om Stör ej är aktiverat.

Hantera innehållet på skärmen

Ändra vad som visas i fotoramen

När du inte använder skärmen kan den visa dina egna foton, en klocka eller andra bakgrunder.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Favoriter eller Enheter .
  3. Tryck länge på enhetens ruta.
  4. Tryck på Inställningar .
  5. Tryck på Fotoram.
  6. Välj vad som ska visas i fotoramen.

Läs mer om fotoramen på Google Nest-skärmen.

Dölja personliga resultat från startskärmen och aviseringar

Om du aktiverar personliga resultat på Nest-skärmen visas de på startskärmen och som aviseringar. Vem som helst som befinner sig nära skärmen kan se, trycka på och använda dina personliga resultat.

Personliga resultat kan omfatta

• kommande kalenderhändelser
  • pendlingsinformation
  • anpassade videorekommendationer på YouTube
  • annan anpassad information.

Om du inte vill att personliga resultat ska visas på startskärmen och som aviseringar gör du följande:

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Favoriter eller Enheter .
  3. Tryck länge på enhetens ruta.
  4. Tryck på Inställningar följt av Igenkänning och delning följt av Personliga resultat.
  5. Inaktivera Personliga resultat

Läs mer om Personliga resultat.

Styra andra funktioner

Alarm

Öppna alarminställningarna genom att svepa uppåt från skärmens nederkant följt av tryck på Alarm .

• Ställ in ett nytt allmänt alarm genom att trycka på Ställ in ett alarm följt av välj en tid följt av tryck på Ställ in följt av anpassa inställningarna följt av tryck på Klar.
  • Tryck på alarmet om du vill radera eller ändra inställningarna för det befintliga alarmet.
    • Radera genom att trycka på Radera.
    • Ändra inställningarna genom att välja önskade inställningar följt av tryck på Klar.
  • Om du vill ändra standardinställningarna för alarm trycker du på Inställningar följt av väljer önskade inställningar följt av trycker på Klar.

Ställa in och hantera alarm

Aktivera eller inaktivera mikrofonen och kameran

Du kan aktivera och inaktivera mikrofonen (och kameran för Nest Hub Max) med hjälp av reglaget på Nest-skärmens baksida.

Använda funktioner som är tillgängliga på specifika modeller

Nest Hub (2:a generationen): Aktivera eller inaktivera Motion Sense

Du kan aktivera eller inaktivera Motion Sense på Nest Hub (andra generationen) för att påbörja eller avsluta rörelseregistreringen. Obs! Motion Sense måste vara aktiverat för att Quick Gestures och sömnsensorn ska fungera.

1. Svep uppåt från skärmens nederkant på Nest Hub (2:a generationen).
  2. Tryck på Inställningar följt av Motion Sense .

Nest Hub (2:a generationen): Aktivera eller inaktivera sömnsensorn

På Nest Hub-skärmar (2:a generationen) kan du snabbt pausa och återuppta sömnsensorn för att förhindra aktivering när du sover. Innan du kan pausa sömnsensorn på skärmen måste den konfigureras och kalibreras.

1. Svep uppåt från skärmens nederkant.
  2. Tryck på sömnsensorn . Tryck en gång till för att sätta på den igen.

Läs mer om hur du ändrar inställningarna för sömnsensorn om du vill inaktivera funktionen.

Nest Hub Max, Nest Hub (2:a generationen): Använda Quick Gestures

När du använder en handrörelse för att interagera med Nest Hub Max eller Nest Hub (andra generationen) behöver du inte trycka på skärmen eller använda röstkommandon.

Använd Quick Gestures för att

• pausa och återuppta media
  • ta bort timers och alarm
  • stoppa Google-assistenten från att prata.

Aktivera eller inaktivera Quick Gestures.

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma wifi-nätverk eller länkad till samma konto som Google Nest-skärmen.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Favoriter eller Enheter .
  4. Tryck länge på enhetens ruta.
  5. Tryck på Inställningar följt av Igenkänning och delning.
  6. Aktivera eller inaktivera Quick Gestures.

Använda Quick Gestures

Med Nest Hub Max

Du måste ha aktiverat Kameraavkänning för att kunna använda Quick Gestures med Nest Hub Max.

Titta på enheten och håll upp handen med handflatan mot kameran för att

• pausa och återuppta media

• ta bort timers och alarm

• stoppa Google-assistenten från att prata.

Nest Hub Max gesture image

Med Nest Hub (andra generationen)

Du måste ha aktiverat Motion Sense för att kunna använda Quick Gestures med Nest Hub (2:a generationen).

Gör tryckrörelser i luften framför skärmen för att

• pausa och återuppta media
  • stoppa Google-assistenten från att prata.
Nest Hub (2nd gen) pause media gesture

Vinka framför skärmen för att

• ta bort timers
  • snooza alarm.
Nest Hub (2nd gen) snooze alarm gesture

Nest Hub Max, Nest Hub (1:a generationen): Parkoppla Bluetooth

Obs! Det är bara skärmar med Fuchsia OS som har inställningar på skärmen som du kan använda för att parkoppla skärmen med Bluetooth. Om skärmen kör Cast OS kan du fortfarande använda Google Home-appen eller röstkommandon för att parkoppla Bluetooth-enheterna.

Kontrollera vilken version du har på Nest-skärmen

Använda Nest-skärmen som Bluetooth-högtalare

1. Svep uppåt från skärmens nederkant.
  2. Tryck på Systeminställningar följt av Bluetooth följt av Använd skärmen som Bluetooth-högtalare
  3. Öppna Bluetooth-alternativen på telefonen följt av leta reda på skärmen.
  4. Tryck på Klar på skärmen.

Parkoppla andra Bluetooth-enheter med Nest-skärmen

1. Svep uppåt från skärmens nederkant.
  2. Tryck på Systeminställningar följt av Bluetooth följt av Parkoppla en ny enhet.
  3. Kontrollera att Bluetooth-enheten som du vill parkoppla är sökbar och i parkopplingsläge.
  4. Tryck på Parkoppla bredvid enheten som ska parkopplas på skärmen.

Ta bort tidigare anslutna enheter

1. Svep uppåt från skärmens nederkant.
  2. Tryck på Systeminställningar följt av Bluetooth.
  3. Välj pilen bredvid enheten du vill koppla från.
  4. Tryck på Glöm enhet.