To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Je Google Nest-scherm bedienen

Gebruik je Google Nest Hub of Google Nest Hub Max om onder andere muziek en video's af te spelen, een diavoorstelling van je favoriete foto's te bekijken en het weerbericht te krijgen. Je kunt je scherm aanpassen met Fotolijstje, nuttige widgets vinden en op sommige schermen handige functies instellen, zoals Snelle gebaren.

Het scherm bedienen

• Je scherm activeren: tik op het scherm of zeg 'Hey Google'.
  • Terug naar het vorige scherm: swipe vanaf de linkerkant van het scherm naar rechts of zeg 'Hey Google, ga terug'.
  • Je scherm uitzetten: als je wilt dat het scherm donker wordt, zeg je 'Hey Google' en daarna 'Uit' of 'Uitzetten'.

Het touchscreen gebruiken

Pagina's gebruiken

Je kunt op het scherm pagina's met tikbediening en belangrijke informatie over onder meer je dag en je gekoppelde apparaten zien.

• Zo open je beschikbare pagina's:
    • Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
    • Tik op het scherm terwijl je Fotolijstje gebruikt.
  • Swipe naar rechts of links op het scherm om door pagina's te scrollen.
  • Tik op de naam van een pagina om deze te openen.

Beschikbare pagina's

• Je ochtend, je middag of je avond: Deze pagina toont je onder meer je planning en het weer. De titel en content van de pagina veranderen afhankelijk van het tijdstip.
  • Welzijn: Ga naar deze pagina voor Sleep Sensing-informatie over je slaap van de afgelopen nacht, wekelijkse slaaptrends, aanbevolen slaapschema's en gepersonaliseerde coaching en tips. De pagina Welzijn is momenteel alleen beschikbaar op de Nest Hub (2e generatie).
  • Bediening voor in huis: Gebruik deze pagina om smartapparaten te bedienen die zijn gekoppeld in de Google Home-app.
  • Media: Op deze pagina vind je muziek, video's, podcasts, nieuwsaanbevelingen en doorlopende media-activiteiten. Vanaf deze pagina kun je media beheren.
  • Communiceren: Vanaf deze pagina kun je audio- en videogesprekken starten, berichten naar andere speakers en schermen in je huis laten omroepen en je gezinscontacten checken.
  • Ontdekken: Op deze pagina kun je relevante content en nieuwe functies vinden.

Kaarten verwijderen

Houd je vinger op een kaart als je deze van het scherm wilt verwijderen. Opmerking: Je kunt niet alle kaarten sluiten.

Als je kaarten sluit voor wekkers, timers of lokale afspeelsessies van media op je Nest-scherm, beëindig je deze activiteiten. Als je kaarten sluit voor sessies om media op afstand af te spelen op andere speakers of smartdisplays, beëindig je de afspeelsessie niet. Als je klaar bent, kun je kiezen om de afspeelsessie op het apparaat op afstand te beëindigen of de mediabediening opnieuw tonen via de pagina Media. Je kunt ook op de pagina Bediening voor in huis op de kaart Speakers en tv's tikken om afgespeelde media te bedienen voor elk apparaat in je huis.

Snelle instellingen gebruiken

Swipe vanaf de onderkant van het scherm omhoog om het menu Snelle instellingen te openen.

Helderheid

Tik in het menu Snelle instellingen op Helderheid .

• Pas de helderheid aan door de schuifregelaar naar links of rechts te swipen.
  • Als je Ambient EQ wilt aan- of uitzetten, tik je nog een keer op Helderheid .

Volume

Tik in het menu Snelle instellingen op Volume .

• Gebruik de volumeknoppen om media en de Google Assistent te bedienen.
  • Tik zo nodig op Uitvouwen om de bedieningsopties voor timers en wekkers te openen.

Pas het volume aan door de schuifregelaar naar links of rechts te swipen.

Inkomende gesprekken en meldingen op stil zetten

Tik in het menu Snelle instellingen op Niet storen . Gemiste meldingen komen op het startscherm te staan.

Opmerking: Wekkers en timers werken nog wel als Niet storen aanstaat.

De content op je scherm beheren

Wijzigen wat wordt getoond in je fotolijstje

Als je het scherm niet gebruikt, kun je persoonlijke foto's, een klok of andere achtergronden laten tonen.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Favorieten of Apparaten .
  3. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  4. Tik op Instellingen .
  5. Tik op Fotolijstje.
  6. Kies wat je in je fotolijstje wilt tonen.

Meer informatie over Fotolijstje op je Google Nest-scherm

Persoonlijke resultaten verbergen op je startscherm en in meldingen

Als je persoonlijke resultaten aanzet voor je Nest-scherm, worden deze getoond op het startscherm en als meldingen. Iedereen in de buurt van je scherm kan je persoonlijke resultaten bekijken, erop tikken en actie ondernemen.

Persoonlijke resultaten kunnen het volgende omvatten:

• Geplande agenda-afspraken
  • Informatie over woon-werkverkeer
  • Gepersonaliseerde aanbevelingen voor YouTube-video's
  • Andere gepersonaliseerde informatie

Zo verberg je persoonlijke resultaten op je startscherm en als meldingen:

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Favorieten of Apparaten .
  3. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  4. Tik op Instellingen en dan Herkenning en delen en dan Persoonlijke resultaten.
  5. Zet Persoonlijke resultaten uit.

Meer informatie over Persoonlijke resultaten

Andere functies beheren

Wekkers

Als je de wekkerinstellingen wilt openen, swipe je vanaf de onderkant van het scherm omhoog en dan tik op Wekkers .

• Als je een nieuwe algemene wekker wilt instellen, tik je op Een wekker zetten en dan kies een tijd en dan tik op Instellen en dan pas je instellingen aan en dan tik op Klaar.
  • Als je de instellingen van een bestaande wekker wilt verwijderen of wijzigen, tik je op de wekker.
    • Als je een wekker wilt verwijderen, tik je op Verwijderen.
    • Als je de instellingen wilt wijzigen, kies je de gewenste instellingen en dan tik op Klaar.
  • Als je de standaardinstellingen voor wekkers wilt wijzigen, tik je op Instellingen en dan kies de gewenste instellingen en dan tik op Klaar.

Wekkers zetten en beheren

Je microfoon en camera aan- of uitzetten

Gebruik de schakelaar achter op je Nest-scherm om de microfoon (en camera van de Nest Hub Max) aan en uit te zetten.

Functies gebruiken die beschikbaar zijn op specifieke modellen

Nest Hub (2e generatie): Motion Sense aan- of uitzetten

Op de Nest Hub (2e generatie) kun je Motion Sense aan- of uitzetten om bewegingsdetectie te starten of te stoppen. Opmerking: Motion Sense moet aanstaan om Snelle gebaren en Sleep Sensing uit te voeren.

1. Swipe omhoog vanaf de onderkant van het scherm van je Nest Hub (2e generatie).
  2. Tik op Instellingen en dan Motion Sense .

Nest Hub (2e generatie): Sleep Sensing aan- of uitzetten

Op het scherm van de Nest Hub (2e generatie) kun je Sleep Sensing snel pauzeren en hervatten om activering te voorkomen als je op je slaapplek bent. Als je Sleep Sensing op je scherm wilt pauzeren, moet de functie zijn ingesteld en afgestemd.

1. Swipe vanaf de onderkant van je scherm omhoog.
  2. Tik op Sleep Sensing . Tik nogmaals om de functie weer aan te zetten.

Als je Sleep Sensing juist wilt deactiveren, ontdek je hier hoe je de instellingen van Sleep Sensing wijzigt.

Nest Hub Max, Nest Hub (2e generatie): Snelle gebaren gebruiken

Als je een handgebaar gebruikt voor interactie met de Nest Hub Maxof Nest Hub (2e generatie), hoef je het scherm niet aan te raken of spraakopdrachten te geven.

Gebruik Snelle gebaren voor het volgende:

• Media onderbreken en hervatten
  • Timers en wekkers negeren
  • De Google Assistent laten stoppen met praten

Snelle gebaren aan- of uitzetten

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je Google Nest-scherm.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op Favorieten of Apparaten .
  4. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  5. Tik op Instellingen en dan Herkenning en delen.
  6. Zet Snelle gebaren aan of uit.

Snelle gebaren gebruiken

Met de Nest Hub Max

Als je Snelle gebaren wilt gebruiken met de Nest Hub Max, moet Cameradetectie aanstaan.

Kijk naar je apparaat en houd je hand omhoog met de handpalm naar de camera (stopgebaar) als je het volgende wilt doen:

• Media onderbreken en hervatten

• Timers en wekkers negeren

• De Google Assistent laten stoppen met praten

Nest Hub Max gesture image

Met de Nest Hub (2e generatie)

Als je Snelle gebaren wilt gebruiken met de Nest Hub (2e generatie), moet je Motion Sense hebben aangezet.

Tik in de lucht vóór je scherm om het volgende te doen:

• Media te onderbreken en te hervatten
  • De Google Assistent te laten stoppen met praten
Nest Hub (2nd gen) pause media gesture

Beweeg je hand voor het scherm om het volgende te doen:

• Timers te stoppen
  • Wekkers te snoozen
Nest Hub (2nd gen) snooze alarm gesture

Nest Hub Max, Nest Hub (1e generatie): Bluetooth koppelen

Opmerking: Alleen schermen met Fuchsia OS hebben instellingen op het scherm waarmee je je scherm kunt koppelen via bluetooth. Als je scherm op Cast OS werkt, kun je nog steeds de Google Home-app of spraakopdrachten gebruiken om je bluetooth-apparaten te koppelen.

De versie op je Nest-scherm checken

Je Nest-scherm gebruiken als bluetooth-speaker

1. Swipe vanaf de onderkant van het scherm omhoog.
  2. Tik op Systeeminstellingen en dan Bluetooth en dan Scherm gebruiken als een bluetooth-speaker.
  3. Open de bluetooth-opties op je telefoon en dan zoek je scherm.
  4. Tik op je scherm op Klaar.

Andere bluetooth-apparaten koppelen aan je Nest-scherm

1. Swipe vanaf de onderkant van het scherm omhoog.
  2. Tik op Instellingen en dan Bluetooth en dan Nieuw apparaat koppelen.
  3. Zorg dat het bluetooth-apparaat dat je wilt koppelen vindbaar is en in de koppelingsstand staat.
  4. Selecteer op je scherm Koppelen naast het apparaat dat je wilt koppelen.

Eerder verbonden apparaten verwijderen

1. Swipe vanaf de onderkant van het scherm omhoog.
  2. Tik op Systeeminstellingen en dan Bluetooth.
  3. Selecteer de pijl naast het apparaat dat je wilt ontkoppelen.
  4. Tik op Apparaat vergeten.