To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Google Nest ‑näytön ohjaus

Google Nest Hubilla tai Google Nest Hub Maxilla voit esimerkiksi toistaa musiikkia ja videoita, katsoa diasarjan suosikkikuvistasi, saada sääennusteen ja paljon muuta. Voit yksilöidä näyttöä kehyksillä, löytää hyödyllisiä widgetejä ja joillakin näytöillä myös ottaa käyttöön hyödyllisiä ominaisuuksia, esimerkiksi pikaeleet.

Näytön ohjaaminen

• Näytön aktivoiminen: Napauta sitä tai sano "Hey Google."
  • Edelliselle näytölle palaaminen: Pyyhkäise näytön vasemmasta reunasta oikealle tai sano "Hey Google, go back".
  • Näytön sammuttaminen: Pimennä näyttö sanomalla "Hey Google" ja sitten "off" tai "turn off".

Kosketusnäytön käyttö

Sivujen käyttö

Näytöllä voi näkyä esimerkiksi kosketusohjauksen avulla ohjattavia sivuja, tärkeää tietoa päivästäsi ja linkitetyt laitteesi.

• Näin voit avata käytettävissä olevia sivuja:
    • Pyyhkäise näytön yläreunasta alaspäin.
    • Napauta näyttöä, kun kehykset ovat käytössä.
  • Voit selata sivuja pyyhkäisemällä näytöllä oikealle tai vasemmalle.
  • Avaa sivu napauttamalla sen nimeä.

Käytettävissä olevat sivut

• Aamu, iltapäivä tai ilta: Tällä sivulla näet esim. aikataulusi ja säätiedot. Sivun nimi ja sisältö muuttuvat vuorokaudenajan mukaan.
  • Hyvinvointi: Tältä sivulta löydät Unisensorin tiedot viime yön unesta, viikoittaiset nukkumistrendit ja ehdotetut nukkumisaikataulut sekä tarjoaa personoitua valmennusta ja vinkkejä. Hyvinvointisivu on tällä hetkellä saatavilla vain 2. sukupolven Nest Hubilla.
  • Kodin ohjaus: Tämän sivun avulla voit ohjata älylaitteita, jotka on linkitetty Google Home ‑sovellukseen.
  • Media: Tällä sivulla näkyy musiikkia, videoita, podcasteja, uutissuosituksia ja meneillään olevia mediatapahtumia. Voit ohjata mediaa tältä sivulta.
  • Kommunikointi: Tältä sivulta voit soittaa ääni- ja videopuheluita, lähettää viestejä kotisi muille kaiuttimille ja näytöille ja tarkistaa kotitalouden kontaktit.
  • Löytäminen: Tältä sivulta voit löytää sinulle olennaista sisältöä ja uusia ominaisuuksia.

Korttien poistaminen

Poista kortti näytöltä painamalla korttia pitkään. Huom. Voit ohittaa joitain kortteja, mutta et kaikkia.

Herätykset, ajastimet ja paikallinen mediatoisto Nest-näytöllä loppuvat, kun ohitat niiden kortit. Jos ohitat muiden kaiuttimien tai Smart Display ‑laitteiden etätoiston kortit, toisto ei lopu. Kun olet valmis, voit lopettaa toiston etälaitteella tai tuoda mediaohjaimet näkyviin mediasivulta. Voit myös ohjata millä tahansa kotonasi olevalla laitteella toistettavaa mediaa napauttamalla "Kaiuttimet ja televisiot" ‑korttia Kodin ohjaus ‑sivulta.

Pika-asetusten käyttö

Avaa pika-asetusvalikko pyyhkäisemällä ylös näytön alareunasta.

Kirkkaus

Valitse pika-asetusvalikosta Kirkkaus .

• Muuta kirkkauden tasoa liikuttamalla liukusäädintä vasemmalle tai oikealle.
  • Voit laittaa Ambient EQ:n päälle tai pois päältä napauttamalla uudelleen Kirkkaus .

Äänenvoimakkuus

Valitse pika-asetusvalikosta Äänenvoimakkuus .

• Käytä äänenvoimakkuuden päävalitsinta medialle ja Google Assistantille.
  • Jos haluat muuttaa ajastimien ja hälytysten äänenvoimakkuutta, valitse Laajenna .

Muuta äänenvoimakkuutta liikuttamalla liukusäädintä vasemmalle tai oikealle.

Saapuvien puheluiden ja ilmoitusten hiljentäminen

Valitse pika-asetusvalikosta Älä häiritse . Näet ohitetut ilmoitukset aloitusnäytöllä.

Huom. Herätykset ja ajastimet toimivat edelleen, vaikka Älä häiritse on päällä.

Näytön sisällön muuttaminen

Kehysten sisällön vaihtaminen

Näytöllä voi näkyä omia kuviasi, kello tai muita taustoja, kun et käytä sitä.

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse Suosikit tai Laitteet .
  3. Kosketa laitteen kuvaa pitkään.
  4. Valitse Asetukset .
  5. Valitse Kehykset.
  6. Valitse, mitä kehyksissä näytetään.

Lue lisää kehyksestä Google Nest ‐näytöllä.

Henkilökohtaisten tulosten piilottaminen aloitusnäytöltä ja ilmoituksista

Jos laitat henkilökohtaiset tulokset päälle Nest-näytöllä, ne näkyvät aloitusnäytöllä ja ilmoituksina. Kaikki näytön lähellä olevat voivat nähdä henkilökohtaiset tulokset, napauttaa niitä ja reagoida niihin.

Henkilökohtaisia tuloksia voivat olla esimerkiksi

• tulevat kalenteritapahtumat
  • työmatkatiedot
  • personoidut YouTube-videosuositukset
  • muut personoidut tiedot.

Näin piilotat henkilökohtaiset tulokset aloitusnäytöltä ja ilmoituksista:

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse Suosikit tai Laitteet .
  3. Kosketa laitteen kuvaa pitkään.
  4. Valitse Asetukset ja sitten Tunnistus ja jakaminen ja sitten Henkilökohtaiset tulokset.
  5. Laita Henkilökohtaiset tulokset pois päältä.

Lue lisää henkilökohtaisista tuloksista.

Muiden ominaisuuksien ohjaaminen

Herätykset

Avaa herätysasetukset pyyhkäisemällä näytön alareunasta ylöspäin ja sitten valitse Herätykset .

• Jos haluat lisätä uuden yleisen herätyksen, valitse Lisää herätys ja sitten valitse aika ja sitten valitse Lisää ja sitten muuta asetuksia ja sitten valitse Valmis.
  • Jos haluat poistaa herätyksen tai muuttaa sen asetuksia, napauta sitä.
    • Poista valitsemalla Poista.
    • Jos haluat muuttaa asetuksia, valitse haluamasi asetukset ja sitten valitse Valmis.
  • Voit muuttaa herätyksen oletusasetuksia valitsemalla Asetukset ja sitten valitse haluamasi asetukset ja sitten valitse Valmis.

Herätysten lisääminen ja muuttaminen

Mikrofonin ja kameran laittaminen päälle ja pois

Voit laittaa Nest-näytön mikrofonin (ja Nest Hub Maxin kameran) päälle tai pois päältä laitteen takana olevalla kytkimellä.

Käytettävissä olevat ominaisuudet tietyissä malleissa

Nest Hub (2nd gen): Motion Sensen laittaminen päälle tai pois päältä

2. sukupolven Nest Hubilla voit laittaa liikkeentunnistuksen päälle tai pois päältä Motion Sensen avulla. Huom. Motion Sensen on oltava päällä, jotta voit käyttää pikaeleitä ja unisensoria.

1. Pyyhkäise ylös 2. sukupolven Nest Hub ‐näytön alaosasta.
  2. Valitse Asetukset ja sitten Motion Sense .

Nest Hub (2. sukupolvi): Unisensorin laittaminen päälle tai pois päältä

Nest Hub (2. sukupolvi) ‑näytöillä voit nopeasti keskeyttää ja jatkaa unisensorin käyttöä, jolloin se ei aktivoidu, kun olet nukkumapaikassa. Jotta voit keskeyttää Unisensorin, sen on oltava käyttöönotettu ja kalibroitu.

1. Pyyhkäise näytön alareunasta ylöspäin.
  2. Valitse Unisensori . Laita se uudelleen päälle napauttamalla.

Voit poistaa unisensorin käytöstä. Katso täältä, miten voit muuttaa unisensorin asetuksia.

Nest Hub Max, Nest Hub (2. sukupolvi): Pikaeleiden käyttö

Kun käytät Nest Hub Maxia  or Nest Hub (2nd gen) käsieleillä, sinun ei tarvitse koskettaa näyttöä tai käyttää äänikomentoja.

Käytä pikaeleitä

• keskeyttääksesi mediatoiston tai jatkaaksesi sitä
  • ohittaaksesi ajastimia tai herätyksiä
  • estääksesi Google Assistantia puhumasta.

Pikaeleet päälle tai pois päältä.

1. Varmista, että mobiililaitteesi tai tablettisi on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon tai linkitetty samaan tiliin kuin Google Nest ‑näyttö.
  2. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  3. Valitse Suosikit tai Laitteet .
  4. Kosketa laitteen kuvaa pitkään.
  5. Valitse Asetukset ja sitten Tunnistus ja jakaminen.
  6. Laita Pikaeleet päälle tai pois päältä.

Käytä pikaeleitä

Nest Hub Max

Pikaeleiden käyttö Nest Hub Maxilla edellyttää, että kameran tunnistus on päällä.

Katso laitetta ja nosta käsi ylös kämmen kameraa päin

• keskeyttääksesi mediatoiston tai jatkaaksesi sitä

• ohittaaksesi ajastimia tai herätyksiä

• estääksesi Google Assistantia puhumasta.

Nest Hub Max gesture image

2. sukupolven Nest Hub

Pikaeleiden käyttö Nest Hubilla (2. sukupolvi) edellyttää, että Motion Sense on päällä.

Napauta ilmaa näytön edessä

• keskeyttääksesi mediatoiston tai jatkaaksesi sitä
  • estääksesi Google Assistantia puhumasta.
Nest Hub (2nd gen) pause media gesture

Heiluta kättä näytön edessä

• ohittaaksesi ajastimia
  • torkuttaaksesi herätyksiä.
Nest Hub (2nd gen) snooze alarm gesture

Nest Hub Max, Nest Hub (1. sukupolvi): Bluetooth-laiteparin muodostaminen

Huom. Vain näytöillä, joiden käyttöjärjestelmä on Fuchsia, on asetuksia, joilla voit muodostaa laiteparin Bluetoothin avulla. Jos näytön käyttöjärjestelmä on Cast, voit edelleen muodostaa laitepareja Bluetooth-laitteiden kanssa Google Home ‐sovelluksella tai äänikomennoilla.

Nest-näytön version tarkistaminen

Nest-näytön käyttäminen Bluetooth-kaiuttimena

1. Pyyhkäise näytön alareunasta ylöspäin.
  2. Valitse Järjestelmäasetukset ja sitten Bluetooth ja sitten Käytä näyttöä Bluetooth-kaiuttimena.
  3. Avaa puhelimen Bluetooth-asetukset ja sitten etsi näyttö.
  4. Valitse näytöltä Valmis.

Laiteparin muodostaminen Nest-näytön ja muiden Bluetooth-laitteiden välille

1. Pyyhkäise näytön alareunasta ylöspäin.
  2. Valitse Asetukset ja sitten Bluetooth ja sitten Muodosta uusi laitepari.
  3. Varmista, että Bluetooth-laite, jonka kanssa haluat muodostaa laiteparin, on haettavissa ja parinmuodostustilassa.
  4. Valitse näytöltä Muodosta laitepari sen laitteen vierestä, jonka kanssa haluat muodostaa laiteparin.

Aiemmin yhdistettyjen laitteiden poistaminen

1. Pyyhkäise näytön alareunasta ylöspäin.
  2. Valitse Järjestelmäasetukset ja sitten Bluetooth.
  3. Valitse nuoli sen laitteen vierestä, jonka laiteparin haluat poistaa.
  4. Valitse Unohda laite.

Muita artikkeleita

Kehykset Google Nest ‑näytöllä
Google Nest ‐näytön Ambient EQ
Google Nest Hubin (2. sukupolvi) unisensori
Motion Sense on Nest Hub
Usein kysyttyä kameran tiloista ja säätimistä: Google Nest Hub Max