Slå på talegjenkjenning med Voice Match

Når du slår på Voice Match, kan du lære Google-assistenten å gjenkjenne stemmen din, slik at den kan bekrefte hvem du er, før den gir deg personlige resultater. Du kan slå på Voice Match for hele hjemmet eller for bestemte Assistent-kompatible enheter, for eksempel høyttalere, smartskjermer og smartklokker. Opptil 6 personer kan slå på Voice Match for det samme hjemmet i Google Home-appen.

Finn ut mer om Voice Match og personlige resultater.

Viktig: Hvilke språk du kan bruke, avhenger av enheten. Finn ut hvilke språk som fungerer på enheten din

Slå på Voice Match

Viktig: Denne fremgangsmåten fungerer ikke for Google Workspace-kontoer. Finn ut hvordan du kan bruke Google Workspace-kontoer på enheter.
For å bruke Voice Match må du knytte en Google-konto til den Google Assistent-kompatible enheten. Hvis du har flere Google-kontoer, kan du velge hvilken konto du vil bruke.
  1. På de fleste Assistent-kompatible enheter kan du åpne Google Home-appen Google Home.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet ditt eller forbokstaven din og så Assistent-innstillinger.
  3. Trykk på Hey Google og Voice Match og så Andre enheter.
    • Hvis du har mer enn ett hjem, trykker du på hjemmet du vil legge til Voice Match i.
  4. Trykk på Kom i gang.
  5. Følg veiledningen på skjermen.
    • For å slå på Voice Match automatisk for en høyttaler, en Assistent-kompatibel enhet eller en smartklokke du legger til senere i det samme hjemmet, slå på Enheter du legger til senere.

Tips: Hvis du får en feilmelding når du prøver å legge til en enhet, bør du prøve å bli med i hjemmet som er tilknyttet den aktuelle enheten.

Administrer stemmen din og Voice Match-innstillingene dine

Finn ut hvilke delte enheter du har slått på Voice Match for

Slik finner du en liste over delte enheter, for eksempel høyttalere, Assistent-kompatible enheter og smartklokker:

1. På de fleste Assistent-kompatible enheter kan du åpne Google Home-appen Google Home.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet ditt eller forbokstaven din og så Assistent-innstillinger og så Hey Google og Voice Match og så Andre enheter.
    • Hvis du har mer enn ett hjem, trykker du på hjemmet du vil sjekke.
  3. Rull nedover for å se en liste over delte enheter du har slått på Voice Match for.
Lær Google-assistenten stemmen din på nytt
  1. På de fleste Assistent-kompatible enheter kan du åpne Google Home-appen Google Home.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet ditt eller forbokstaven dinog så Assistent-innstillingerog så Hey Google og Voice Matchog så Andre enheter.
  3. Trykk på Lær assistenten stemmen din på nytt og så Øv inn på nytt.
Slå av Voice Match for hjemmet ditt

Hvis du slår av Voice Match for hjemmet ditt, får du ikke personlige resultater på noen av enhetene i hjemmet, med mindre du konfigurerer personlige resultater på nytt. Hvis du slår av denne innstillingen, blir heller ikke andre innstillinger for lyd eller personlig tilpasning for assistenten slått av.

1. På de fleste Assistent-kompatible enheter kan du åpne Google Home-appen Google Home.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet ditt eller forbokstaven din og så Assistent-innstillinger og så Hey Google og Voice Match og så Andre enheter.
  3. Trykk på hjemmet du vil fjerne stemmen din fra og så Fjern Voice Match fra dette hjemmet og så Fjern.
Slå av Voice Match for bestemte enheter

Når du slår av Voice Match for en enhet, får du ikke personlige resultater på den enheten lenger, med mindre du konfigurerer personlige resultater på nytt. Hvis du slår av denne innstillingen, blir heller ikke andre innstillinger for lyd eller personlig tilpasning for assistenten slått av.

1. På de fleste Assistent-kompatible enheter kan du åpne Google Home-appen Google Home.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet ditt eller forbokstaven din og så Assistent-innstillinger og så Hey Google og Voice Match og så Andre enheter.
    • Hvis du har mer enn ett hjem, trykker du på hjemmet med enheten du vil slå av Voice Match for.
  3. Fjern avmerkingen ved siden av enheten du vil slå av Voice Match for.
  4. Følg veiledningen på skjermen.
Slå av Voice Match for enheter du legger til senere

Hvis du slår av Voice Match for enheter du legger til senere, kan ikke assistenten kjenne igjen stemmen din eller gi deg personlige resultater på nye enheter som legges til i hjemmet.

1. På de fleste Assistent-kompatible enheter kan du åpne Google Home-appen Google Home.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet ditt eller forbokstaven din og så Assistent-innstillinger og så Hey Google og Voice Match og så Andre enheter.
    • Hvis du har mer enn ett hjem, trykker du på hjemmet du vil oppdatere Voice Match-innstillingene for.
  3. Slå av Enheter du legger til senere.

Tips: Du kan også fjerne Voice Match fra alle enheter. For å fjerne Voice Match, trykk på Fjern Voice Match fra alle enhetene mine.

Forstå hvordan stemmen din fungerer med andre innstillinger

Slik fungerer Voice Match
  • Når du har lært Google-assistenten å kjenne igjen stemmen din, opprettes det en unik stemmemodell. Denne stemmemodellen blir opprettet på Googles tjenere og lagres deretter bare på enheter hvor du har slått på Voice Match.
  • Når noen snakker til en av enhetene dine, sender enheten stemmemodellen til Google, som behandler henvendelsen og sammenligner den med stemmemodellen din for å bekrefte at henvendelsen kom fra deg. Google sletter stemmemodellen og sammenligningsdataene med en gang de er behandlet.
  • Hvis Google identifiserer deg, gir enheten deg personlige resultater.
  • Hvis det ikke blir funnet noe treff, behandler enheten henvendelsen som en gjestehenvendelse og leverer ikke personlige resultater.
Voice Match og personlige resultater
  • Hvis ingen slår på Voice Match for Google Assistent-enheten, og hvis den som konfigurerte enheten, tillater personlige resultater, kan hvem som helst få tilgang til slike personlige resultater.
  • Når du har slått på Voice Match, tar ikke Google-assistenten med personlige resultater i svar på forespørsler fra stemmer den ikke gjenkjenner som din.
Voice Match og medietjenester
Voice Match og lagret tale- og lydaktivitet

Google kan også midlertidig behandle en modell av stemmen din som er hentet fra den lagrede lyden din på Googles tjenere, for å utvikle og forbedre Googles taleteknologier. Dette kan gjøres hvis du oppfyller begge disse kriteriene:

Når du slår på denne innstillingen, hjelper du Google med å forbedre lydteknologiene sine og Google-tjenestene som bruker dem.