Äänentunnistuksen laittaminen päälle Voice Matchin avulla

Kun laitat Voice Matchin päälle, voit opettaa Google Assistantin tunnistamaan äänesi, jotta se voi todentaa henkilöllisyytesi ennen kuin se antaa henkilökohtaisia tuloksia. Voit laittaa Voice Matchin päälle kodille tai tietyille laitteille, joissa on Assistant sisäänrakennettuna (esim. kaiutin, Smart Display tai Smart Clock). Enintään kuusi henkilöä voi laittaa Voice Matchin päälle yhdelle kodille Google Home ‑sovelluksessa.

Lue lisää Voice Matchista ja henkilökohtaisista tuloksista.

Tärkeää: Käytettävissä olevat kielet riippuvat laitteesta. Katso, mitkä kielet toimivat laitteellasi.

Voice Matchin laittaminen päälle

Important: These steps won’t work with your Google Workspace account. Learn how to use a Google Workspace account on a device.
To use Voice Match, you must link a Google Account to the Google Assistant-enabled device. If you have multiple Google Accounts, you can choose which account you want to use.
  1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home (useimmilla laitteilla, joissa on Assistant sisäänrakennettuna).
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Profiilikuvaa tai alkukirjainta ja sitten Assistantin asetukset.
  3. Valitse Hey Google ja Voice Match ja sitten Muut laitteet.
    • Jos sinulla on useampia koteja, valitse koti, johon haluat lisätä Voice Matchin.
  4. Valitse Aloita.
  5. Seuraa ohjeita näytöllä.
    • Jos haluat laittaa Voice Matchin automaattisesti päälle kaiuttimelle, laitteelle, jossa on Assistant sisäänrakennettuna tai Smart Clockille, jonka lisäät kotiin myöhemmin laita Myöhemmin lisättävät laitteet ‐asetus päälle.

Tip: If you get an error when you try to add a device, try to join the home linked to the device.

Puhe- ja Voice Match ‐asetusten muuttaminen

Voice Matchia käyttävien jaettujen laitteiden tarkistaminen

Näin löydät listan jaetuista laitteista, esimerkiksi kaiuttimista, laitteista, joissa on Assistant sisäänrakennettuna ja Smart Clockeista:

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home (useimmilla laitteilla, joissa on Assistant sisäänrakennettuna).
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Profiilikuva tai alkukirjain ja sitten Assistantin asetukset ja sitten Hey Google ja Voice Match ja sitten Muut laitteet.
    • Jos sinulla on useampia koteja, napauta sitä, jonka haluat tarkistaa.
  3. Vieritä alas nähdäksesi ne jaetut laitteet, joilla olet laittanut Voice Matchin päälle.
Google Assistantin opettaminen tunnistamaan äänesi uudelleen
  1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home (useimmilla laitteilla, joissa on Assistant sisäänrakennettuna).
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Profiilikuva tai alkukirjain ja sitten Assistantin asetukset ja sitten Hey Google ja Voice Match ja sitten Muut laitteet.
  3. Valitse Opeta Assistant tunnistamaan ääni uudelleen ja sitten Opeta uudelleen.
Kodin Voice Matchin laittaminen pois päältä

Kun laitat Voice Matchin pois päältä kodissasi, et enää saa henkilökohtaisia tuloksia millään kyseisen kodin laitteella, ellet ota henkilökohtaisia tuloksia uudelleen käyttöön. Tämän asetuksen laittaminen pois päältä ei laita muita Assistantin audio- tai personointiasetuksia pois päältä.

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home (useimmilla laitteilla, joissa on Assistant sisäänrakennettuna).
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Profiilikuva tai alkukirjain ja sitten Assistantin asetukset ja sitten Hey Google ja Voice Match ja sitten Muut laitteet.
  3. Valitse koti, josta haluat poistaa Voice Matchin ja sitten Poista Voice Match tästä kodista ja sitten Poista.
Tietyn laitteen Voice Matchin laittaminen pois päältä

Kun laitat Voice Matchin pois päältä laitteella, et enää saa henkilökohtaisia tuloksia kyseisellä laitteella, ellet ota henkilökohtaisia tuloksia uudelleen käyttöön. Tämän asetuksen laittaminen pois päältä ei laita muita Assistantin audio- tai personointiasetuksia pois päältä.

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home (useimmilla laitteilla, joissa on Assistant sisäänrakennettuna).
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Profiilikuva tai alkukirjain ja sitten Assistantin asetukset ja sitten Hey Google ja Voice Match ja sitten Muut laitteet.
    • Jos sinulla on useampia koteja, valitse koti, jossa on laite, jonka Voice Matchin haluat laittaa pois päältä.
  3. Poista valinta sen laitteen kohdalta, jonka Voice Matchin haluat laittaa pois päältä.
  4. Seuraa näytön ohjeita.
Voice Matchin laittaminen pois päältä myöhemmin lisättäviltä laitteilta

Kun laitat Voice Matchin pois päältä myöhemmin lisättäviltä laitteilta, Assistant ei tunnista ääntäsi eikä anna henkilökohtaisia tuloksia kotiisi myöhemmin lisätyillä laitteilla.

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home (useimmilla laitteilla, joissa on Assistant sisäänrakennettuna).
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Profiilikuva tai alkukirjain ja sitten Assistantin asetukset ja sitten Hey Google ja Voice Match ja sitten Muut laitteet.
    • Jos sinulla on useampia koteja, valitse koti, jonka Voice Match ‐asetuksia haluat päivittää.
  3. Laita Myöhemmin lisättävät laitteet pois päältä.

Vinkki: Voit myös poistaa Voice Matchin kaikilta laitteilta. Jos haluat poistaa Voice Matchin, valitse Poista Voice Match kaikilta laitteiltani.

Miten äänesi toimii muiden asetusten kanssa

Miten Voice Match toimii
  • Kun olet opettanut Google Assistantin tunnistamaan äänesi, sinulle luodaan yksilöllinen äänimalli. Äänimalli luodaan Googlen palvelimille ja tallennetaan vain laitteille, joilla olet laittanut Voice Matchin päälle.
  • Kun joku puhuu laitteellesi, laite lähettää äänimallin Googlelle kyselyn käsittelemiseksi. Puhetta ja äänimallia verrataan toisiinsa sen määrittämiseksi, oletko puhuja sinä itse. Google poistaa äänimallin ja vertailudatan heti käsittelyn jälkeen.
  • Jos Google tunnistaa sinut, laite antaa sinulle henkilökohtaisia tuloksia.
  • Jos ääni ei vastaa mallia, laite käsittelee kyselyn vierailijakyselynä eikä anna henkilökohtaisia tuloksia.
Voice Match ja henkilökohtaiset tulokset
  • Jos kukaan ei laita Voice Matchia päälle Google Assistant ‑laitteelle ja laitteen käyttöön ottava henkilö sallii henkilökohtaiset tulokset, kuka tahansa voi nähdä henkilökohtaiset tulokset.
  • Kun olet laittanut Voice Matchin päälle, Google Assistant ei anna henkilökohtaisia tuloksiasi äänelle, jonka se ei tunnista kuuluvan sinulle.
Voice Match ja mediapalvelut
Voice Match & saved voice and audio activity

Google may also temporarily process a model of your voice from your audio saved on Google servers to develop and improve Google's voice technologies if you:

This setting helps Google improve its audio technologies and the Google services that use them.

Related resources