To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Toestaan dat je kind de Google Assistent gebruikt op je apparaten

Als je kind jonger is dan 13 jaar (of de geldende minimumleeftijd in je land) kan je kind de Google Assistent gebruiken op gedeelde apparaten als je het Google-account en de stem van je kind aan de apparaten toevoegt. Gedeelde apparaten zijn onder andere speakers met de Google Assistent, smartdisplays en smartklokken.

Wat je kind nodig heeft

• Een account dat wordt beheerd met Family Link
  • Een Android-apparaat, iPhone of iPad
  • Toegang tot een speaker, smartdisplay of smartklok

Belangrijk: Welke talen je kunt gebruiken, hangt af van het apparaat. Meer informatie over welke talen op je apparaat werken

Opmerking: Ouderlijk toezicht werkt alleen goed als de apparaten en apps up-to-date zijn.

Wat kinderen met de Google Assistent kunnen doen

Kinderen die jonger zijn dan 13 jaar (of dan de geldende minimumleeftijd in je land) kunnen veel acties uitvoeren die ook beschikbaar zijn voor volwassenen. Hier volgen enkele voorbeelden:

• Vragen stellen aan Google
  • Games spelen
  • Naar verhalen luisteren
  • YouTube-video's of nummers uit YouTube Music afspelen

Tip: Als je kind muziek en video's wil afspelen via de Google Assistent, moet je je kind toegang geven tot YouTube of YouTube Music.

Kinderen kunnen het volgende niet doen:

Het account van je kind op je gedeelde apparaat instellen

Stap 1: Stel je speaker, smartdisplay of smartklok in

Je apparaat moet worden ingesteld door iemand die hiervoor aan de leeftijdsvereisten van je land voldoet. Als het apparaat al is ingesteld, kun je deze stap overslaan.

Lees hoe je je speaker, smartdisplay of smartklok instelt.

Stap 2: Voeg de stem van je kind toe

Belangrijk: De ouder die de stem van het kind aan het gedeelde apparaat toevoegt, moet lid zijn van het huis waaraan het apparaat is gekoppeld. Lees hoe je een huis en apparaten deelt in de Google Home-app.

Optie 1: De Family Link-app op je telefoon of tablet gebruiken

Tik op de knop hieronder om rechtstreeks in de app naar deze instelling te gaan:

Opties voor de Google Assistent instellen

Belangrijk: Je kunt ook Face Match aanzetten voor geschikte apparaten.

1. Verbind je telefoon of tablet met hetzelfde wifi-netwerk als je speaker, smartdisplay of smartklok.
  2. Open de Family Link-app Family Link op je telefoon of tablet.
  3. Selecteer je kind.
  4. Tik op Bediening en dan Contentbeperkingen en dan Google Assistenten dan Je kind toevoegen aan nieuwe apparaten.
  5. Als je meerdere apparaten hebt, tik je op het vakje naast elk gedeeld apparaat waaraan je de stem van je kind wilt toevoegen. Ga anders verder met stap 6.
  6. Volg de instructies op het scherm om je kind in te loggen.
  7. Geef de telefoon of tablet aan je kind.
  8. Je kunt nu samen de Google Assistent de stem van je kind leren herkennen.
Optie 2: Gebruik de Google Home-app op de telefoon of tablet van je kind
  1. Verbind de telefoon of tablet van je kind met hetzelfde wifi-netwerk als je speaker, smartdisplay of smartklok.
  2. Open de Google Home-app Google Home op de telefoon of tablet van je kind.
  3. Tik onderaan op het huisje Home.
  4. Houd je vinger op het gedeelde apparaat waaraan je de stem van je kind wilt toevoegen.
  5. Tik rechtsboven op Apparaatinstellingen Instellingen en dan Koppelen aan Voice Match.
  6. Volg de instructies op het scherm.
    • Tip: Log in met je wachtwoord om toestemming te geven.
  7. Geef de telefoon of tablet aan je kind.
  8. Bekijk nu samen hoe de Google Assistent kan leren om de stem van je kind te herkennen.
Optie 3: Gebruik de Assistent-instellingen op de telefoon of tablet van je kind
  1. Verbind de telefoon of tablet van je kind met hetzelfde wifi-netwerk als je speaker, smartdisplay of smartklok.
  2. Open de Google Home-app Google Home op de telefoon of tablet van je kind.
  3. Tik rechtsboven op de profielfoto of initiaal van je kind en dan Assistent-instellingen en dan Voice Match en dan Apparaten toevoegen.
  4. Selecteer de gedeelde apparaten waaraan je de stem van je kind wilt toevoegen.
  5. Volg de instructies op het scherm.
    • Tip: Log in met je wachtwoord om toestemming te geven.
  6. Geef de telefoon of tablet aan je kind.
  7. Bekijk nu samen hoe de Google Assistent kan leren om de stem van je kind te herkennen.

De Google Assistent-instellingen van je kind beheren

Belangrijk: Als je de instellingen van de Google Assistent verandert, kan het even duren voordat de verandering is doorgevoerd.

De Google Assistent het gezicht van je kind opnieuw leren herkennen

Als de Google Assistent de stem van je kind niet herkent, moet je de Assistent mogelijk opnieuw trainen.

1. Open de Family Link-app Family Link op je telefoon of tablet.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bediening en dan Contentbeperkingen en dan Google Assistent en dan De Assistent opnieuw de stem van [child's name] leren kennen en dan Opnieuw trainen.
  4. Geef je telefoon of tablet aan je kind.
  5. Je kunt nu samen de Google Assistent de stem van je kind leren herkennen.

Tip: Je kind moet een aantal zinnen hardop voorlezen. Als je kind hulp nodig heeft bij het lezen, kun je de zinnen in hun oor fluisteren. Maar fluister weg van de microfoon zodat de Google Assistent de stem van je kind leert in plaats van die van jou.

De Google Assistent het gezicht van je kind opnieuw leren herkennen

Belangrijk: Face Match is alleen beschikbaar op de Nest Hub Max.

Als de Google Assistent het gezicht van je kind niet herkent, moet je de Assistent misschien opnieuw trainen.

Op een telefoon of tablet:

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Instellingen beheren en dan Google Assistent en dan Face Match voor [naam van kind] opnieuw trainen.
  4. Volg de instructies op het scherm om de Google Assistent te leren het gezicht van je kind te herkennen.
Persoonlijke resultaten aan- of uitzetten voor een gedeeld apparaat

Belangrijk: Je kind kan persoonlijke resultaten aan- of uitzetten in de Google Home-app of de Google Assistent-app. Je ontvangt geen melding als je kind deze instelling verandert, maar je kunt de instellingen voor persoonlijke resultaten voor gedeelde apparaten altijd bekijken in de Family Link-app.

Je kunt de Google Assistent persoonlijke resultaten voor je kind laten weergeven of hardop laten uitspreken, zoals de agenda-afspraken en contacten van je kind. Meer informatie over persoonlijke resultaten.

Als je persoonlijke resultaten voor je kind voor een gedeeld apparaat uitzet, geeft de Google Assistent geen specifieke informatie voor je kind op dat apparaat weer. Dit omvat resultaten uit hun agenda en herinneringen.

Persoonlijke resultaten aan- of uitzetten voor een gedeeld apparaat

1. Open de Family Link-app Family Link op je telefoon of tablet.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bediening en dan Apparaten.
  4. Tik op het apparaat.
  5. Zet Persoonlijke resultaten aan of uit.
Persoonlijke resultaten uitzetten voor alle geschikte Google Assistent-apparaten

Belangrijk:

• Je kind kan persoonlijke resultaten aan- of uitzetten in de Google Home-app of de Google Assistent-app. Je krijgt geen melding als je kind deze instelling wijzigt, maar je kunt altijd de instellingen checken voor gedeelde apparaten in de Family Link-app en voor persoonlijke apparaten op het apparaat van je kind.
  • Als je persoonlijke resultaten voor je kind uitzet voor alle geschikte apparaten, geeft de Google Assistent op die apparaten geen informatie specifiek voor je kind. Dit geldt ook voor resultaten uit Google Agenda, Gmail en Google Foto's.
  • De onderstaande instelling voor persoonlijke resultaten geldt voor het volgende:
    • de telefoons en tablets van je kind,
    • gedeelde speakers, smartdisplays, smartklokken en tv's.

Persoonlijke resultaten uitzetten voor alle geschikte apparaten

1. Open de Family Link-app Family Link op je telefoon of tablet.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bediening en dan Contentbeperkingen en dan Google Assistent en dan Persoonlijke resultaten uitzettenen dan Uitzetten.
Face Match instellen
Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar op de Nest Hub Max en pas nadat je Voice Match voor je kind op dat apparaat hebt ingesteld.
  1. Verbind de telefoon of tablet van je kind met hetzelfde wifi-netwerk als de Nest Hub Max.
  2. Open de Google Home-app Google Home op de telefoon of tablet van je kind.
  3. Tik rechtsboven op de profielfoto of initiaal van je kind en dan Assistent-instellingen en dan Face Match en dan Face Match instellen.
  4. Volg de instructies op het scherm om Face Match in te stellen nadat je ouderlijke toestemming hebt gegeven.

Tip: Je kunt Face Match ook instellen als je de stem van je kind aan een Nest Hub Max toevoegt. Lees hoe je de stem van je kind aan een apparaat toevoegt.

Face Match uitzetten

Belangrijk:

• Als je het gezichtsmodel van je kind van de Nest Hub Max wilt verwijderen, zet je Face Match uit in de Family Link-app.
  • Als je Voice Match verwijdert voor je kind, wordt Face Match ook uitgezet.
  • Als Face Match is uitgezet, wordt het gezichtsmodel van je kind verwijderd van de Nest Hub Max. De registratiebeelden die zijn gebruikt om het gezichtsmodel te maken, blijven wel behouden. Als je de Face Match-registratiebeelden wilt verwijderen, log je in met het account van je kind en ga je naar g.co/assistant/match.

Face Match uitzetten in de Family Link-app

1. Open de Family Link-app Family Link op je telefoon of tablet.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bedieningselementen en dan Apparatenen dan Nest Hub Max en dan Face Match verwijderen.
Het account en de stem van je kind van een gedeeld apparaat verwijderen

Belangrijk: Als je Voice Match voor je kind verwijdert:

• Herkent de Google Assistent de stem van je kind niet meer en geeft geen persoonlijke resultaten meer op het gedeelde apparaat. Dit betekent dat je kind geen gepersonaliseerde functies krijgt en mogelijk toegang heeft tot content die anders zou zijn beperkt.
    • Als je Voice Match wilt verwijderen van de telefoon of tablet van je kind, ga je op dat apparaat naar de instellingen voor de Assistent.
  • Het spraakmodel van je kind wordt verwijderd van het gedeelde apparaat. De registratieclips van de stem die is gebruikt om het spraakmodel te maken, worden niet verwijderd. Als je de Voice Match-clips voor registratie wilt verwijderen, log je in met het account van je kind en ga je naar g.co/assistant/match.
  • Als Face Match is ingesteld op een Nest Hub Max, wordt Face Match ook uitgezet en wordt het gezichtsmodel van je kind van dat apparaat verwijderd. De registratieafbeeldingen die zijn gebruikt om het gezichtsmodel te maken, blijven wel behouden. Als je de Face Match-registratieafbeeldingen wilt verwijderen, log je in met het account van je kind en ga je naar g.co/assistant/match.
  • Het account van je kind wordt van het gedeelde apparaat verwijderd.

Voice Match verwijderen

1. Open de Family Link-app Family Link op je telefoon of tablet.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bediening en dan Apparaten.
  4. Selecteer het gedeelde apparaat en tik op Voice Match verwijderen en dan Verwijderen.

Tip: Je kind kan zelf zijn of haar stem ontkoppelen.

De stem en het gezicht van je kind verwijderen van alle Google Assistent-apparaten

Belangrijk: Als je Voice Match en Face Match voor je kind verwijdert, gebeurt het volgende:

• De Google Assistent herkent de stem en het gezicht van je kind niet meer op apparaten.
    • Als je Voice en Face Match wilt verwijderen van een specifiek gedeeld apparaat, ga je naar de instellingen voor dat apparaat in de Family Link-app.
    • Als je Voice Match alleen van de telefoon of tablet van je kind wilt verwijderen, ga je op dat apparaat naar de Assistent-instellingen.
  • De Google Assistent geeft geen persoonlijke resultaten meer op gedeelde apparaten.
  • Het account van je kind wordt verwijderd van gedeelde Google Assistent-apparaten.
  • Op sommige apparaten, zoals telefoons, reageert de Google Assistent misschien niet meer op 'Hey Google'.
  • Het spraak- en gezichtsmodel van je kind wordt verwijderd van apparaten met de Google Assistent. Spraak- en gezichtsmodellen worden mogelijk niet verwijderd van een apparaat als het geen verbinding heeft met internet, als het niet de nieuwste versie van de Google Assistent heeft of als het te oud is. In deze gevallen moet je de fabrieksinstellingen terugzetten op het apparaat om de spraak- en gezichtsmodellen te verwijderen.
  • Voice Match-fragmenten en Face Match-afbeeldingen die zijn gebruikt voor de inschrijving worden verwijderd van g.co/assistant/match in het account van je kind.
  • Als het spraak- en gezichtsmodel van je kind van alle apparaten met de Google Assistent is verwijderd, kun je het later weer toevoegen. Volg hiervoor de stappen om Voice en Face Match in te stellen.

Voice Match en Face Match verwijderen

Belangrijk:
  • Deze stappen zijn niet beschikbaar op de Google Pixel Tablet. Volg deze stappen op een ander compatibel mobiel apparaat.
  1. Open de Family Link-app Family Link op je telefoon of tablet.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bediening en dan Contentbeperkingen en dan Google Assistent en dan Voice Match verwijderen of Voice Match en Face Match verwijderen en dan Verwijderen.

Tip: Je kunt Voice Match ook van alle apparaten verwijderen. Als je Voice Match wilt verwijderen, tik je op Voice Match verwijderen van al mijn apparaten.

Contact- en app-gegevens beheren die zijn opgeslagen op de apparaten van je kind

Je kunt bepalen of informatie over de contacten en apps van je kind vanaf het ingelogde apparaat wordt opgeslagen in het Google-account van je kind. Deze gegevens hebben invloed op de functionaliteiten voor je kind in Google-services, waaronder Google Zoeken en de Assistent.

1. Open de Family Link-app Family Link op je telefoon of tablet.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bediening en dan Accountinstellingen en dan Privacyinstellingen en dan Instellingen voor accountgegevens.
  4. In het gedeelte 'Andere accountinstellingen' kun je contact- en app-gegevens vanaf apparaten beheren.

Acties die niet van Google zijn gebruiken met de Google Assistent

Kinderen jonger dan 13 jaar (of de toepasselijke leeftijd in je land) kunnen alleen specifieke acties uitvoeren op niet-Google-apps met de badge Voor gezinnen als ze zijn ingelogd op hun account.

Opmerking: Acties die niet van Google zijn en die in de Google Assistent de badge voor gezinnen hebben, zijn beschikbaar in alle landen waar de Google Assistent beschikbaar is.

Checken of een actie bedoeld is voor gezinnen
  1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onder Alle instellingen op Ontdekken.
  3. Tik op het icoon van de app.
  4. Check in het gedeelte Details of je de badge voor gezinnen Voor gezinnen ziet.
Op het web nagaan of een actie gezinsvriendelijk is
  1. Ga naar assistant.google.com/explore.
  2. Selecteer een app.
  3. Kijk in het gedeelte Details of je de badge voor gezinnen Voor gezinnen ziet.
Voorkomen dat je kind acties gebruikt die niet van Google zijn
  1. Open de Family Link-app Family Link op je apparaat.
  2. Selecteer je kind.
  3. Accountinstellingen en dan Opties voor apps van derden en dan Beheer de toegang tot apps van derden.
  4. Als je apps van derden hebt, kun je erop tikken om de toegang te wijzigen.
Over de privacy van je kind bij specifieke acties op niet-Google-apps

Enkele belangrijke punten als je je kind toestaat acties te gebruiken die niet van Google zijn:

• Google deelt geen audio-opnamen van de stem van je kind met deze apps.
  • Er kan een transcriptie van wat je kind heeft gezegd naar deze apps worden gestuurd.
  • Google deelt met deze apps geen persoonlijke gegevens, zoals de naam, het e-mailadres of de exacte locatie van je kind.
  • Als een app informatie moet opslaan (zoals antwoorden die je kind heeft gegeven op quizvragen), wordt deze opgeslagen in een unieke code en niet in het Google-account van je kind.