La barnet bruke Google-assistenten på enhetene dine

Barn som er under 13 år (eller aldersgrensen i landet ditt), kan bruke Google-assistenten på delte enheter hvis du legger til barnets Google-konto og stemme på de aktuelle enhetene. Delte enheter omfatter Google Assistent-kompatible høyttalere, smartskjermer og smartklokker.

Barnet må ha

• en konto som administreres med Family Link
  • en Android-enhet, iPhone eller iPad
  • tilgang til en høyttaler, smartskjerm eller smartklokke

Viktig: Hvilke språk du kan bruke, avhenger av enheten. Finn ut hvilke språk som fungerer på enheten din

Merk: Enhetene og appene dine må være oppdatert for at foreldrekontrollen skal fungere skikkelig.

Hva kan barn gjøre med Google-assistenten?

Barn som er under 13 år (eller aldersgrensen i landet ditt), kan gjøre mye av det samme som voksne, for eksempel

• stille spørsmål til Google
  • spille spill
  • lytte til historier
  • Spill av YouTube-videoer eller sanger fra YouTube Music

Tips: For at barnet ditt skal kunne spille av musikk og videoer med Google-assistenten, må du gi barnet tilgang til YouTube eller YouTube Music.

Barn kan ikke

Konfigurer kontoen til barnet ditt på delte enheter

Trinn 1: Konfigurer høyttaleren, smartskjermen eller smartklokken din

Enheten må konfigureres av en person som oppfyller aldersgrensene i landet ditt. Hvis enheten allerede er konfigurert, kan du hoppe over dette trinnet.

Finn ut hvordan du konfigurerer høyttaleren, smartskjermen eller smartklokken din.

Trinn 2: Legg til barnets stemme

Viktig: Den forelderen som legger til barnets stemme på den delte enheten, må være medlem av hjemmet enheten er tilknyttet. Finn ut hvordan du deler hjem og enheter i Google Home-appen.

Alternativ 1: Bruk Family Link-appen på telefonen din eller nettbrettet ditt

Klikk på knappen nedenfor for å gå direkte til denne innstillingen i appen:

Konfigurer Google Assistent-kontroller

Viktig: Du kan også slå på Face Match for kvalifiserte enheter.

1. Koble telefonen eller nettbrettet til det samme Wi-Fi-nettverket som høyttaleren, smartskjermen eller smartklokken er tilkoblet.
  2. Åpne Family Link-appen Family Link på enheten.
  3. Velg barnet.
  4. Trykk på Kontroller og så Innholdsbegrensninger og så Google Assistent og så Legg til barnet på nye enheter.
  5. Hvis du har flere enheter, trykker du på boksen ved siden av hver delte enhet der du vil legge til barnets stemme. Hvis ikke går du til trinn 6.
  6. Følg veiledningen på skjermen for å logge på med barnets konto.
  7. Gi enheten til barnet.
  8. Hjelp barnet med å lære Google-assistenten å gjenkjenne stemmen hens.
Alternativ 2: Bruk Google Home-appen på barnets telefon eller nettbrett
  1. Koble barnets telefon eller nettbrett til det samme wifi-nettverket som høyttaleren, smartskjermen eller smartklokken.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home på barnets telefon eller nettbrett.
  3. Trykk på Hjem Home nederst.
  4. Trykk og hold på den delte enheten du vil legge til barnets stemme på.
  5. Øverst til høyre trykker du på Enhetsinnstillinger Innstillinger og så Tilknytt Voice Match.
  6. Følg veiledningen på skjermen.
    • Tips: For å gi tillatelse, logg på med passordet ditt.
  7. Gi enheten til barnet.
  8. Hjelp til med å lære Google-assistenten å gjenkjenne barnets stemme.
Alternativ 3: Bruk Assistent-innstillingene på barnets telefon eller nettbrett
  1. Koble barnets telefon eller nettbrett til det samme wifi-nettverket som høyttaleren, smartskjermen eller smartklokken.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home på barnets telefon eller nettbrett.
  3. Øverst til høyre trykker du på barnets profilbilde eller forbokstav og så Assistent-innstillinger og så Voice Match og så Legg til enheter.
  4. Velg de delte enhetene du vil legge til barnets stemme på.
  5. Følg veiledningen på skjermen.
    • Tips: For å gi tillatelse, logg på med passordet ditt.
  6. Gi enheten til barnet.
  7. Hjelp til med å lære Google-assistenten å gjenkjenne barnets stemme.

Administrer Google Assistent-innstillingene for barnet ditt

Viktig: Når du endrer innstillingene for Google-assistenten, kan det ta litt tid før endringene trer i kraft.

Lær Google-assistenten å kjenne igjen barnets stemme på nytt

Hvis Google-assistenten ikke gjenkjenner barnets stemme, må du kanskje øve inn gjenkjenningen på nytt.

1. Åpne Family Link-appen Family Link på enheten.
  2. Velg barnet.
  3. Trykk på Kontroller og så Innholdsbegrensninger og så Google Assistent og så Lær assistenten å gjenkjenne stemmen til [barnets navn] på nytt og så Øv inn på nytt.
  4. Gi enheten til barnet.
  5. Hjelp barnet med å lære Google-assistenten å gjenkjenne stemmen hens.

Tips: Barnet må lese noen fraser høyt. Hvis barnet trenger hjelp med å lese, kan du hviske frasene i barnets øre, men prøv i så fall å gjøre det et stykke unna mikrofonen, slik at Google-assistenten lærer seg barnets stemme – ikke din.

Lær Google-assistenten å kjenne igjen barnets ansikt på nytt

Viktig: Face Match er bare tilgjengelig på Nest Hub Max.

Hvis Google-assistenten ikke gjenkjenner barnets ansikt, må du kanskje øve inn gjenkjenningen på nytt.

På telefon eller nettbrett:

1. Åpne Family Link-appen Family Link.
  2. Velg barnet.
  3. Trykk på Kontroller og så Innholdsbegrensninger og så Google Assistent og så Lær assistenten å gjenkjenne ansiktet til [barnets navn] på nytt.
  4. Følg veiledningen på skjermen for å lære Google-assistenten å gjenkjenne barnets ansikt.
Slå personlige resultater av eller på for delte enheter

Viktig: Barnet kan slå personlige resultater av eller på i Google Home- eller Google Assistent-appen. Du blir ikke varslet hvis barnet endrer denne innstillingen, men du kan når som helst sjekke barnets innstillinger for personlige resultater på delte enheter i Family Link-appen.

Du kan la Google-assistenten lese opp eller vise personlige resultater for barnet ditt, for eksempel kalenderoppføringer og påminnelser. Finn ut mer om personlige resultater.

Hvis du slår av personlige resultater for barnet ditt for en delt enhet, kommer ikke Google-assistenten med informasjon som er spesifikk for barnet ditt, på den aktuelle enheten. Dette inkluderer resultater fra barnets kalender og påminnelser.

Slå personlige resultater av eller på for delte enheter

1. Åpne Family Link-appen Family Link på enheten din.
  2. Velg barnet.
  3. Trykk på Kontroller og så Enheter.
  4. Trykk på enheten.
  5. Slå Personlige resultater på eller av.
Slå av Personlige resultater for alle kvalifiserte Google Assistent-enheter

Viktig:

• Barnet kan slå Personlige resultater på eller av i Google Home-appen eller Google Assistent-appen. Du blir ikke varslet hvis barnet endrer denne innstillingen, men du kan når som helst sjekke barnets innstillinger for delte enheter i Family Link-appen eller innstillingene for personlige enheter på barnets personlige enhet.
  • Hvis du slår av Personlige resultater for barnet for alle kvalifiserte enheter, kommer ikke Google-assistenten med informasjon som er spesifikk for barnet, på noen av de aktuelle enhetene. Dette inkluderer resultater fra Google Kalender, Gmail og Google Foto.
  • Personlige resultater-innstillingen nedenfor gjelder for
    • barnets telefoner og nettbrett
    • delte høyttalere, smartskjermer, smartklokker og TV-er

Slå av Personlige resultater for alle kvalifiserte enheter

1. Åpne Family Link-appen Family Link på enheten din.
  2. Velg barnet.
  3. Trykk på Kontroller og så Innholdsbegrensninger og så Google Assistent og så Slå av personlige resultater og så Slå av.
Konfigurer Face Match
Viktig: Denne funksjonen er bare tilgjengelig på Nest Hub Max og bare når du har konfigurert Voice Match for barnet ditt på den aktuelle enheten.
  1. Koble barnets telefon eller nettbrett til det samme wifi-nettverket som Nest Hub Max.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home på barnets telefon eller nettbrett.
  3. Øverst til høyre trykker du på barnets profilbilde eller forbokstav og så Assistent-innstillinger og så Face Match og så Konfigurer Face Match.
  4. Når du har gitt foreldretillatelse, kan du følge veiledningen på skjermen for å konfigurere Face Match.

Tips: Du kan også konfigurere Face Match når du legger til barnets stemme på en Nest Hub Max. Finn ut hvordan du legger til barnets stemme på enheter.

Slå av Face Match

Viktig:

• For å slette ansiktsmodellen for barnet fra Nest Hub Max må du slå av Face Match i Family Link-appen.
  • Hvis du fjerner Voice Match for barnet ditt, blir Face Match også deaktivert.
  • Når Face Match er deaktivert, blir ansiktsmodellen til barnet ditt slettet fra Nest Hub Max. Dette sletter ikke bildene som ble tatt i løpet av registreringsprosessen for å opprette barnets ansiktsmodell. For å slette bildene fra Face Match-registreringen, logg på med barnets konto og gå til g.co/assistant/match.

Slå av Face Match i Family Link-appen

1. Åpne Family Link-appen Family Link på enheten din.
  2. Velg barnet.
  3. Trykk på Kontroller og så Enheter og så Nest Hub Max og så Fjern Face Match.
Fjern barnets konto og stemme fra en delt enhet

Viktig: Hvis du fjerner Voice Match for barnet ditt, skjer dette:

• Google-assistenten gjenkjenner ikke stemmen til barnet ditt lenger, og den slutter å vise personlige resultater for barnet på den delte enheten. Dette betyr at barnet ditt ikke får en personlig tilpasset opplevelse, og det kan hende at barnet får tilgang til innhold som ellers hadde vært begrenset.
    • For å fjerne Voice Match fra barnets telefon eller nettbrett, gå til Assistent-innstillingene på den aktuelle enheten.
  • Barnets stemmemodell blir slettet fra den delte enheten. Klippene av barnets stemme som ble tatt opp i løpet av registreringsprosessen og brukt til å opprette barnets stemmemodell, blir ikke slettet. For å slette klippene fra Voice Match-registreringen, logg på med barnets konto og gå til g.co/assistant/match.
  • Hvis Face Match er konfigurert på en Nest Hub Max, blir Face Match også deaktivert, og ansiktsmodellen for barnet blir slettet fra enheten. Bildene som ble tatt i løpet av registreringsprosessen og brukt til å opprette barnets ansiktsmodell, blir ikke slettet. For å slette bildene fra Face Match-registreringen, logg på med barnets konto og gå til g.co/assistant/match.
  • Barnets konto blir fjernet fra den delte enheten.

Fjern Voice Match

1. Åpne Family Link-appen Family Link på enheten din.
  2. Velg barnet.
  3. Trykk på Kontroller og så Enheter.
  4. Velg den delte enheten, og trykk på Fjern Voice Match og så Fjern.

Tips: Barnet kan også fjerne tilknytningen til stemmen sin selv.

Fjern barnets stemme og ansikt fra alle Google Assistent-enheter

Viktig: Hvis du fjerner Voice Match og Face Match for barnet, skjer dette:

• Google-assistenten gjenkjenner ikke barnets stemme og ansikt på enheter lenger.
    • For å fjerne Voice Match og Face Match fra en bestemt delt enhet, gå til innstillingene for enheten i Family Link-appen.
    • For å fjerne Voice Match bare fra barnets telefon eller nettbrett, gå til Assistent-innstillingene på den aktuelle enheten.
  • Google-assistenten kommer ikke med personlige resultater på delte enheter lenger.
  • Barnets konto fjernes fra delte Google Assistent-enheter.
  • På enkelte enheter, for eksempel telefoner, reagerer kanskje ikke Google-assistenten på «Hey Google» lenger.
  • Barnets stemme- og ansiktsmodell blir slettet fra Google Assistent-kompatible enheter. Det kan hende at stemme- og ansiktsmodellene ikke blir slettet fra eldre enheter eller enheter som ikke er koblet til internett eller ikke har den nyeste versjonen av Google-assistenten. I slike tilfeller må du tilbakestille enheten til fabrikkstandard for å fjerne stemme- og ansiktsmodellene.
  • Voice Match-klipp og Face Match-bilder som ble lagret under registreringen, blir slettet fra g.co/assistant/match i barnets konto.
  • Når barnets stemme- og ansiktsmodell er fjernet fra alle Google Assistent-kompatible enheter, kan du legge dem til på enheter igjen senere. For å gjøre det følger du fremgangsmåtene under «Konfigurer Voice Match» og «Konfigurer Face Match».

Fjern Voice Match og Face Match

Viktig:
  • Denne fremgangsmåten er ikke tilgjengelig på Google Pixel Tablet. Du må følge denne fremgangsmåten på en annen kompatibel mobilenhet.
  1. Åpne Family Link-appen Family Link på enheten din.
  2. Velg barnet.
  3. Trykk på Kontroller og så Innholdsbegrensninger og så Google Assistent og så Fjern Voice Match eller Fjern Voice Match og Face Match og så Fjern.

Tips: Du kan også fjerne Voice Match fra alle enheter. For å fjerne Voice Match, trykk på Fjern Voice Match fra alle enhetene mine.

Administrer kontakt- og appinformasjon som er lagret fra barnets enheter

Du kan bestemme om informasjon om kontakter og apper fra enhetene barnet er logget på, skal lagres i barnets Google-konto. Disse dataene får innvirkning på barnets opplevelse i alle Google-tjenester – inkludert Søk og assistenten.

1. Åpne Family Link-appen Family Link på enheten din.
  2. Velg barnet ditt.
  3. Trykk på Kontroller og så Kontoinnstillinger og så Personverninnstillinger og så Datainnstillinger for kontoen.
  4. Administrer kontakt- og appinformasjon fra enheter i «Andre kontoinnstillinger»-delen.

Bruk tredjepartshandlinger med Google-assistenten

Barn under 13 år (eller aldersgrensen i landet ditt) kan bare bruke bestemte tredjepartshandlinger som er merket som familievennlige, når de er logget på kontoen sin.

Viktig: Tredjepartshandlinger for Google-assistenten som er merket som familievennlige, er tilgjengelige i alle land der Google-assistenten er tilgjengelig.

Sjekk om handlinger er familievennlige
  1. På Android kan du si «Hey Google, åpne Assistent-innstillingene».
  2. Trykk på Utforsk under «Alle innstillingene».
  3. Trykk på appikonet.
  4. I «Detaljer»-delen kan du sjekke om appen er merket som familievennlig For familier.
Sjekk om handlinger er familievennlige, på nettet
  1. Gå til assistant.google.com/explore.
  2. Velg en app.
  3. I «Detaljer»-delen kan du sjekke om appen er merket som familievennlige For familier.
Forhindre at barnet ditt bruker tredjepartshandlinger
  1. Åpne Family Link-appen Family Link på enheten din.
  2. Velg barnet ditt.
  3. Kontoinnstillinger og så Kontroller for tredjepartsapper og så Administrer tilgang for tredjepartsapper
  4. Hvis du har tredjepartsapper, kan du trykke på dem for å endre tilgangen.
Få innsikt i barnets personvern i forbindelse med bestemte tredjepartshandlinger

Dette gjelder hvis du lar barnet ditt bruke tredjepartshandlinger:

• Google deler ikke lydopptak av barnets stemme med disse appene.
  • Transkripsjoner av det barnet sier, kan bli sendt til disse appene.
  • Google deler ikke barnets personopplysninger med disse appene, verken barnets navn, e-postadresse eller nøyaktige posisjon.
  • Hvis en app må lagre informasjon, for eksempel barnets svar i spørrespill, blir denne informasjonen lagret i en unik kode i stedet for i barnets Google-konto.