Chromecast, Google Nest og dit privatliv

Når du bruger Google-produkter, betror du os dine oplysninger. Google tager beskyttelsen af dine data meget alvorligt.

Googles privatlivspolitik gælder for alle Google-tjenester, bl.a. Google Home-appen samt Google Nest-, Google Home- og Chromecast-enheder. I artiklen i Hjælp om privatliv i forbindelse med Google Nest får du yderligere oplysninger om, hvordan Google Nest-enheder og -tjenester til det forbundne hjem fungerer, og hvordan vi indsamler og bruger data om din brug af disse enheder og tjenester.

Oplysninger, som din enhed kan sende til Googles servere, når du vælger at dele enhedsstatistikker og nedbrudsrapporter

Disse oplysninger sendes til Googles servere, når du vælger at dele enhedsstatistikker og nedbrudsrapporter for en bestemt Google Nest-enhed med indstillingen "Hjælp med at forbedre din enhed". Dette gælder for Google Nest- og Google Home-enheder, Chromecast- og Chromecast Ultra-enheder, Chromecast Audio-enheder, indbyggede Chromecast-enheder (med undtagelse af Android TV-enheder), Google Assistent-højttalere og Opladerstation med højttaler. Du kan få flere oplysninger om, hvordan din enhedsstatistik og dine nedbrudsrapporter kan deles med Google, ved at gå til Hjælp til Android for Android TV-enheder med indbygget Chromecast og Chromecast med Google TV-enheder. Gå til Hjælp til Pixel Tablet for at få oplysninger om statistik og rapportering på Pixel Tablet.

Bemærk! Indstillingen "Hjælp med at forbedre din enhed" gælder ikke for din brug af Google Home-appen via din Google-konto. Du kan få et indblik i, hvilke data Google Home-appen indsamler, og hvordan de bruges, i Googles privatlivspolitik og artiklen i Hjælp om privatliv i forbindelse med Google Nest. Du kan administrere indstillingerne for din Google-konto, bl.a. indstillingen Web- og appaktivitet, på account.google.com.

Oplysninger om enhedens ydeevne og pålidelighed

• Afspilningskvalitet. Denne giver os oplysninger om antallet af tilfælde med rebuffering og om afspilningsopløsningen ved medie- og kamerastreaming, så vi kan identificere problemer med ydeevnen i enten vores eller vores partneres tjenester.
  • Wi-Fi-stabilitet. Det fortæller os om stabiliteten og kvaliteten af Wi-Fi-netværksforbindelsen på din enhed.
  • Kommunikationsfejl. Det giver os nyttige oplysninger om, hvor pålideligt din enhed kommunikerer med vores og vores partneres tjenester.
  • Succesrater for registrering. Disse fortæller os, hvor pålideligt Cast-kompatible apps registrerer Chromecast-, Google Nest- og Google Home-enheder på dit lokale netværk, og de giver os nyttige oplysninger om de fejl, der kan forårsage problemer.
  • Forsinkelser. Vi måler, hvor lang tid det tager at udføre visse handlinger, f.eks. at starte en medieapp eller kamerastream, og hvor lang tid det tager for vores servere eller hardware at besvare dine forespørgsler og udføre dine anmodninger.
  • Metrics for lyd og mikrofon. Disse fortæller os, hvor godt funktionerne for Google Home-smartlyd fungerer, og de giver os statistik vedrørende lydstyrkeindstillinger og mikrofonens ydeevne. Google Nest Hub udsender ultralydimpulser fra højttaleren for at udføre mikrofondiagnostik.
  • Diagnostik for enhedens hardware. Denne giver os indsigt i enhedens hukommelse og CPU, og i hvordan disse påvirker enhedens ydeevne.

Brugsstatistikker og -oplysninger

• Enhedsinteraktioner. På vores enheder til forbundne hjem, f.eks. højttalere og skærme, indsamler vi enhedsinteraktioner (knaptryk og tryk på selve enheden) for at få indblik i, hvordan brugerne anvender vores enheder, og for at holde øje med og forbedre effektiviteten og stabiliteten. I forbindelse med de enheder, der har indbygget Google Assistent, indsamler vi også effektivitetsoplysninger om hver Assistent-interaktion. Du kan læse Datasikkerhed og privatliv for Assistent-enheder for at få flere oplysninger om, hvilke data Google Assistent indsamler.
  • Mediesessioner. Vi registrerer antallet og varigheden af sessioner med medieafspilning, og hvilke medieapps der bruges.
  • Genstart og gendannelse af fabriksindstillinger. Vi registrerer antallet af genstarter og gendannelser af fabriksindstillinger for at holde øje med, hvor pålidelige vores enheder er.
  • Brugsdata for partnertjeneste. Vi indsamler brugsoplysninger om vores og vores partneres tjenester, der er integreret med vores enheder, og deler disse oplysninger med vores partnere med henblik på fejlretning. Vi indsamler ikke oplysninger om det indhold, der afspilles, men det gør medietjenestepartneren muligvis.

Når du vælger at dele enhedsstatistik og andre oplysninger, er du med til at forbedre Google Assistents interaktion og kommunikation for alle, når du bruger din Nest Hub Max. Når du tilvælger delingen, hjælper en teknologi, der kaldes forbundet læring, Assistent med at lære, hvordan den kan forbedre interaktionen med dig, f.eks. ved automatisk at justere lydstyrken, så den passer til omgivelserne. Forbundet læring giver Assistent mulighed for at opdatere vores maskinlæringsmodeller, uden at tekst, du indtaler, billeder fra dit kamera (hvis du aktiverer kamerasensorer) og andre data fra dine enheder skal sendes tilbage til Googles servere, hvilket ellers er nødvendigt. Assistent oplærer modellen på din enhed og sender en oversigt over modellens ændringer til Googles servere. Disse oversigter indsamles fra mange brugere for at give alle en bedre model. Assistent bruger kun kameradata til at oplære modeller på din enhed, hvis kamerasensoren er aktiveret.

Nedbrudsrapporter og andre oplysninger

• Enhedsattributter. Vi indsamler grundlæggende oplysninger om din enheds hardwaremodel og softwareversion.
  • Aktive processer. Vi indsamler oplysninger om, hvornår enheden gik ned, hvilken systemproces der gik ned, og hvilke andre processer der var aktive på det pågældende tidspunkt.

Oplysninger, som Google altid indsamler

Visse enhedsoplysninger er nødvendige med henblik på at sikre ydeevnen og stabiliteten af vores enheder og tjenester til forbundne hjem, og vi indsamler altid disse oplysninger, selv når du vælger ikke at dele enhedsstatistikker og nedbrudsrapporter som f.eks.:

• Enhedsattributter. Vi indsamler grundlæggende oplysninger om din enhedstype, bl.a. modelnummeret og build-versionen.
  • Aktiveringsdato og forbindelsesstatus. Det registrerer den dato, hvor enheden blev aktiveret, og om den har forbindelse til internettet.
  • Sikkerhedsoplysninger. Vi indsamler oplysninger om visse sikkerhedsinteraktioner (f.eks. tidsstempler for kamerastreaming) for hurtigt at kunne løse problemer med eller afbrydelser på sikkerhedsenheder.

Disse data håndteres som beskrevet i Googles privatlivspolitik og artiklen i Hjælp om privatliv i forbindelse med Google Nest.

Hvordan oplysningerne bruges

Når du aktiverer indstillingen "Hjælp med at forbedre din enhed", bruger vi disse oplysninger til at gøre vores produkter og tjenester samt tjenesterne fra vores partnere mere effektive og pålidelige.

Skift privatlivsindstillinger

Sådan ændrer du dine privatlivsindstillinger for en enhed, efter du har konfigureret den for første gang:

1. Sørg for, at din telefon eller tablet har forbindelse til det samme Wi-Fi-netværk eller er tilknyttet den samme konto som din højttaler, skærm, Chromecast eller Pixel Tablet.
  2. Åbn Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Hold fingeren på feltet med din enhed.
  4. Tryk på Indstillinger Genkendelse og deling.
  5. Aktivér Send rapporter om enhedsbrug og nedbrud for [enhedsmodel] til Google(f.eks. Send rapporter om enhedsbrug og nedbrud for Google Home til Google).

Google Home-appen

Oplysninger, der indsamles, når du bruger Google Home-appen med din Google-konto, er ikke underlagt indstillingen "Hjælp med at forbedre din enhed". I stedet forklares det, hvilke data der indsamles af Home-appen, i Googles privatlivspolitik og vores side i Hjælp om privatliv i forbindelse med Google Nest.

Hvis Web- og appaktivitet er aktiveret, gemmer vi din aktivitet på Google-websites og i Google-apps (herunder Google Home-appen), så du får mere tilpassede oplevelser i Googles tjenester. Du kan når som helst deaktivere Web- og appaktivitet ved at gå til myactivity.google.com.