Persoonlijke resultaten toestaan op je gedeelde Assistent-apparaten

Sommige Google Assistent-apparaten, zoals speakers, smartdisplays, smartklokken en de Pixel Stand, kunnen met meerdere mensen worden gedeeld. Voor elk gedeeld apparaat kun je persoonlijke resultaten inschakelen, zodat de Google Assistent resultaten voor jou kan lezen of weergeven. De Google Assistent kan bijvoorbeeld dit laten zien:

• Resultaten uit je Gmail, Google Agenda en Google Foto's
  • Aanbevelingen voor recepten op basis van je activiteit in andere Google-producten

Sommige persoonlijke resultaten zijn alleen beschikbaar in bepaalde talen en landen.

Opmerking: De instellingen voor persoonlijke resultaten zijn niet van invloed op bepaalde Assistent-functies die door derden zoals Spotify of Pandora worden geleverd.

Op de Pixel Stand moet je voor sommige apps je telefoon ontgrendelen, ook als je persoonlijke resultaten hebt ingeschakeld.

In het privacybeleid van Google vind je meer informatie over wat er gebeurt als je persoonlijke resultaten inschakelt.

Persoonlijke resultaten in- of uitschakelen

Speakers, smartdisplays en smartklokken
  1. Open de Google Home-app Google Home op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Huis Home.
  3. Tik op je apparaat en dan Instellingen Settings.
  4. Schakel onder 'Meer' Persoonlijke resultaten in.
Andere gedeelde apparaten
  1. Tik op de startknop van je Android-telefoon of -tablet en houd deze vast, of zeg 'Oké Google'.
  2. Tik rechtsonder op .
  3. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen Assistent.
  4. Selecteer je apparaat onder 'Assistent-apparaten'.
  5. Schakel onder 'Personalisatie' Persoonlijke resultaten in of uit.

Persoonlijke resultaten op vergrendelingsscherm weergeven

Op sommige Android-apparaten kun je persoonlijke resultaten op het vergrendelingsscherm weergeven. Meer informatie over hoe je persoonlijke resultaten op het vergrendelingsscherm kunt toestaan.

Hoe persoonlijke resultaten samenwerken met andere instellingen

Google Foto's

De instelling voor persoonlijke resultaten bepaalt niet of je je foto's in de Ambient-modus kunt weergeven op je smartdisplay.

Betalingen

Als je Betalen met uw Assistent en je persoonlijke resultaten hebt ingeschakeld, kun je aankopen doen vanaf je gedeelde apparaat. Als je een van beide functies hebt uitgeschakeld, kun je geen aankopen doen vanaf je gedeelde apparaat.

Voice Match

Als Voice Match is ingeschakeld, reageert de Google Assistent niet met je persoonlijke resultaten op een stem die niet als de jouwe wordt herkend. Bekijk meer informatie over hoe je Voice Match en persoonlijke resultaten kunt gebruiken.

Persoonlijke resultaten verbergen op het startscherm en in meldingen op je smartdisplay

Als je persoonlijke resultaten inschakelt voor je smartdisplay, krijg je automatisch persoonlijke resultaten op je scherm en als meldingen te zien, zoals aankomende agenda-afspraken, informatie over woon-werkverkeer en gepersonaliseerde aanbevelingen voor YouTube-video's. Iedereen in de buurt van het apparaat kan deze resultaten zien, erop tikken en actie ondernemen.

Zo voorkom je dat ze op je startscherm en als meldingen worden weergegeven:

1. Open de Google Home-app Google Home.
  2. Tik rechtsboven op Account Account en vervolgens Instellingen voor de Assistent.
  3. Selecteer je smartdisplay onder Assistent-apparaten.
  4. Schakel Startscherm en meldingen uit.

Opmerking: Als je persoonlijke resultaten uitschakelt, krijg je ook geen persoonlijke resultaten op je startscherm en als meldingen te zien.