Persoonlijke resultaten toestaan op je gedeelde apparaten

Sommige apparaten met Google Assistent, zoals speakers, smartdisplays en de Pixel Stand, kunnen met meerdere mensen worden gedeeld. Je kunt voor alle gedeelde apparaten persoonlijke resultaten inschakelen om de Google Assistent toe te staan persoonlijke resultaten voor te lezen of weer te geven. Deze gegevens kunnen afkomstig zijn uit de volgende bronnen:

• Google Foto's
  • E-mail, inclusief persoonlijke resultaten uit Gmail, zoals vluchtreserveringen en facturen
  • Google Agenda
  • Contacten
  • Herinneringen
  • Geheugensteuntjes
  • Boodschappenlijstjes
  • Aankopen
  • Aanbevelingen voor recepten

Opmerking: Persoonlijke resultaten hebben geen invloed op bepaalde Assistent-functies van derden zoals Spotify of Pandora.

Op de Pixel Stand moet je voor sommige apps je telefoon ontgrendelen, ook als je persoonlijke resultaten hebt ingeschakeld.

Persoonlijke resultaten in- of uitschakelen

Speakers, smartdisplays en smartklokken
  1. Open de Google Home-app Google Home op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Huis Home.
  3. Tik op je apparaat en dan Instellingen Settings.
  4. Schakel onder 'Meer' Persoonlijke resultaten in.
Andere gedeelde apparaten
  1. Tik op de startknop van je Android-telefoon of -tablet en houd deze vast, of zeg 'Oké Google'.
  2. Tik rechtsonder op .
  3. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen Assistent.
  4. Selecteer je apparaat onder 'Assistent-apparaten'.
  5. Schakel onder 'Personalisatie' Persoonlijke resultaten in of uit.

Persoonlijke resultaten op vergrendelingsscherm weergeven

Op sommige Android-apparaten kun je persoonlijke resultaten op het vergrendelingsscherm weergeven. Meer informatie over hoe je persoonlijke resultaten op het vergrendelingsscherm kunt toestaan.

Hoe persoonlijke resultaten samenwerken met andere instellingen

Google Foto's

De instelling voor persoonlijke resultaten bepaalt niet of je je foto's in de actieve modus kunt weergeven op je smartdisplay.

Betalingen

Als je Betalen met je Assistent en je persoonlijke resultaten hebt ingeschakeld, kun je aankopen doen vanaf je gedeelde apparaat. Als je een van beide functies hebt uitgeschakeld, kun je geen aankopen doen vanaf je gedeelde apparaat.

Voice Match

Als je Voice Match hebt ingeschakeld, reageert de Google Assistent niet met je persoonlijke resultaten op een stem die niet wordt herkend als de jouwe.

Persoonlijke resultaten verbergen op het startscherm en in meldingen op je smartdisplay

Als je persoonlijke resultaten inschakelt voor je smartdisplay, krijg je automatisch persoonlijke resultaten op je scherm en als meldingen te zien, zoals aankomende agenda-afspraken, informatie over woon-werkverkeer en gepersonaliseerde aanbevelingen voor YouTube-video's. Iedereen in de buurt van het apparaat kan deze resultaten zien, erop tikken en actie ondernemen.

Zo voorkom je dat ze op je startscherm en als meldingen worden weergegeven:

1. Open de Google Home-app Google Home.
  2. Tik onderaan op Account Account en dan Instellingen en dan Assistent.
  3. Selecteer je smartdisplay onder Assistent-apparaten.
  4. Schakel Startscherm en meldingen uit.

Opmerking: Wanneer je persoonlijke resultaten uitschakelt, krijg je ook geen persoonlijke resultaten op je scherm en als meldingen te zien.