Persoonlijke resultaten toestaan op je gedeelde Assistent-apparaten

Sommige Google Assistent-apparaten, zoals speakers, smartdisplays, smartklokken en de Pixel Stand, kunnen met meerdere mensen worden gedeeld. Voor elk gedeeld apparaat kun je persoonlijke resultaten inschakelen, zodat de Google Assistent resultaten voor jou kan lezen of weergeven. De Google Assistent kan bijvoorbeeld dit laten zien:

• Resultaten uit je Gmail, Google Agenda en Google Foto's
  • Aanbevelingen voor recepten op basis van je activiteit in andere Google-producten
  • Playlists die je hebt gemaakt en gemarkeerd als Privé op YouTube
  • Persoonlijke YouTube Music-playlists, gelikete nummers, uploads of bibliotheekcontent

Belangrijk: De instellingen voor persoonlijke resultaten zijn niet van invloed op bepaalde Assistent-functies die door derden zoals Spotify of Pandora worden geleverd.

Op de Pixel Stand moet je voor sommige apps je telefoon ontgrendelen, ook als je persoonlijke resultaten hebt ingeschakeld.

In het privacybeleid van Google vind je meer informatie over wat er gebeurt als je persoonlijke resultaten inschakelt.

Persoonlijke resultaten in- of uitschakelen

Belangrijk: Sommige persoonlijke resultaten zijn alleen beschikbaar in bepaalde talen en landen.

Telefoons
  1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onder Alle instellingen op Personalisatie.
  3. Zet Persoonlijke resultaten aan of uit.

Speakers, smartdisplays en smartklokken
  1. Open de Google Home-app Google Home op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Home Home.
  3. Selecteer je apparaat.
  4. Tik in de rechterbovenhoek op Apparaatinstellingen Instellingen en dan Herkenning en personalisatie.
    • Als je Herkenning en personalisatie niet ziet, tik je eerst op Herkenning en delen.
  5. Zet Persoonlijke resultaten toestaan aan of uit.
Andere gedeelde apparaten
  1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Apparaten en dan je apparaat.
  3. Zet onder Personalisatie de optie Persoonlijke resultaten aan of uit.

Auto's
Belangrijk: Voice Match is niet beschikbaar in de auto.
  1. Tik op het startscherm van je auto.
  2. Ga naar je apps.
  3. Tik op Instellingen Instellingen en dan Google en dan Google Assistent.
  4. Schakel Persoonlijke resultaten toestaan in of uit.
    • Je moet mogelijk je wachtwoord opgeven om je instellingen te wijzigen.
Autoaccessoires
Persoonlijke resultaten op bepaalde autoaccessoires van de Google Assistent, zoals de Anker Roav Bolt en de JBL Link Drive, worden beheerd via de hoofdtelefooninstellingen. Meer informatie over hoe je persoonlijke resultaten op een hoofdtelefoon kunt krijgen
Horloges

Volg deze instructies voor Sense- en Versa 3-horloges van Fitbit:

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Apparaten en dan Je horloge en dan Instellingen.
  3. Zet onder Personalisatie de optie Persoonlijke resultaten aan of uit.

Volg deze instructies voor horloges met Wear OS by Google:

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Apparaten en dan Je horloge.
  3. Zet onder Personalisatie de optie Persoonlijke resultaten aan of uit.

Persoonlijke resultaten verbergen

Op een smartdisplay
Als je persoonlijke resultaten voor je smartdisplay inschakelt, worden resultaten als meldingen op je startscherm weergegeven. De resultaten omvatten geplande agenda-afspraken, informatie over woon-werkverkeer en aanbevelingen voor YouTube-video's. Iedereen in de buurt van het apparaat kan deze resultaten bekijken, erop tikken of actie ondernemen.

Zo voorkom je dat persoonlijke resultaten op je startscherm en als meldingen worden weergegeven:

1. Open de Google Home-app Google Home op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Home Home.
  3. Selecteer je smartdisplay.
  4. Tik in de rechterbovenhoek op Apparaatinstellingen Instellingen en dan Herkenning en personalisatie.
    • Als je Herkenning en personalisatie niet ziet, tik je eerst op Herkenning en delen.
  5. Selecteer onder Hoe persoonlijke resultaten worden weergegeven de optie Nooit proactief weergeven.
In een auto
Als je persoonlijke resultaten inschakelt, worden er resultaten weergegeven op het startscherm van je auto. De resultaten omvatten aanbevelingen voor bestemmingen of media. Iedereen in de auto kan ze bekijken, erop tikken of actie ondernemen.

Zo voorkom je dat persoonlijke resultaten op je startscherm en als meldingen worden weergegeven:

1. Tik op het startscherm van je auto.
  2. Ga naar je apps.
  3. Tik op Instellingen Instellingen en dan Google en dan Google Assistent.
  4. Schakel Persoonlijke resultaten toestaan uit.

Persoonlijke resultaten op vergrendelingsscherm weergeven

Op sommige Android-apparaten kun je persoonlijke resultaten op het vergrendelingsscherm weergeven. Meer informatie over hoe je persoonlijke resultaten op het vergrendelingsscherm kunt toestaan.

Hoe persoonlijke resultaten samenwerken met andere instellingen

Google Foto's

De instelling voor persoonlijke resultaten bepaalt niet of je je foto's in de Ambient-modus kunt weergeven op je smartdisplay.

Betalingen

Als Betalen met je Assistent is ingeschakeld en persoonlijke resultaten zijn ingeschakeld, kun je aankopen doen op je gedeelde apparaat. Als je een van beide functies hebt uitgeschakeld, kun je geen aankopen doen vanaf je gedeelde apparaat.

Voice Match

Als Voice Match is ingeschakeld, reageert de Google Assistent niet met je persoonlijke resultaten op een stem die niet als de jouwe wordt herkend. Bekijk meer informatie over hoe je Voice Match en persoonlijke resultaten kunt gebruiken.