To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center

Persoonlijke resultaten toestaan op je gedeelde Assistent-apparaten

Sommige Google Assistent-apparaten, zoals speakers, smartdisplays, smartklokken, tv's en de Pixel Stand, kunnen met meerdere mensen worden gedeeld. Voor elk gedeeld apparaat kun je persoonlijke resultaten aanzetten, zodat de Google Assistent resultaten voor jou kan lezen of tonen. De Google Assistent kan bijvoorbeeld dit laten zien:

• Resultaten uit je Gmail, Google Agenda en Google Foto's
  • Aanbevelingen voor recepten op basis van je activiteit in andere Google-producten
  • Playlists die je hebt gemaakt en gemarkeerd als Privé op YouTube
  • Persoonlijke YouTube Music-playlists, gelikete nummers, uploads of bibliotheekcontent

Belangrijk: De instellingen voor persoonlijke resultaten zijn niet van invloed op bepaalde Assistent-functies die door derden zoals Spotify of Pandora worden geleverd.

Op de Pixel Stand moet je voor sommige apps je telefoon ontgrendelen, ook als je persoonlijke resultaten hebt ingeschakeld.

In het privacybeleid van Google vind je meer informatie over wat er gebeurt als je persoonlijke resultaten inschakelt.

Persoonlijke resultaten in- of uitschakelen

Belangrijk: Sommige persoonlijke resultaten zijn alleen beschikbaar in bepaalde talen en landen.

Telefoons
  1. Gebruik je Android-telefoon of -tablet en zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent'.
  2. Tik onder Alle instellingen op Personalisatie.
  3. Zet Persoonlijke resultaten aan of uit.

Speakers, smartdisplays, smartklokken en tv-apparaten
Belangrijk: Persoonlijke resultaten voor Chromecast-apparaten zijn alleen beschikbaar op een Chromecast met Google TV.

Persoonlijke resultaten in huis instellen

Belangrijk: Als je persoonlijke resultaten en Voice Match hebt aangezet en later Voice Match uitschakelt, worden persoonlijke resultaten ook automatisch uitgezet. Je kunt persoonlijke resultaten altijd weer aanzetten zonder Voice Match.

Als je persoonlijke resultaten instelt in je huis, zet je deze functie aan voor alle apparaten in je huis. Je kunt kiezen om deze functie automatisch aan te zetten bij nieuwe apparaten. Je kunt persoonlijke resultaten voor een specifiek apparaat op elk gewenst moment uitzetten.

1. Open de Google Home-app Google Home op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Huis Home en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik onder Functies op Google Assistent en dan Persoonlijke resultaten.
  4. Bewerk de instellingen voor de apparaten in je huis.
Tip: Je kunt ook persoonlijke resultaten instellen als je Voice Match instelt.

Persoonlijke resultaten in je huis uitzetten

1. Open de Google Home-app Google Home op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Huis Home en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik onder Functies op Google Assistent en dan Persoonlijke resultaten.
  4. Tik op Persoonlijke resultaten in dit huis uitzetten.

Persoonlijke resultaten op een apparaat aan- of uitzetten

Belangrijk: Voordat je persoonlijke resultaten kunt inschakelen voor een apparaat, moet je persoonlijke resultaten voor het huis inschakelen.
  1. Open de Google Home-app Google Home op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Huis Home en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik onder Functies op Google Assistent en dan Persoonlijke resultaten.
  4. Tik op de naam van het apparaat.
    • Persoonlijke resultaten aanzetten: Vink het vakje aan naast de naam van het apparaat.
    • Persoonlijke resultaten uitzetten: Vink het vakje uit naast de naam van het apparaat.
Andere gedeelde apparaten
  1. Gebruik je Android-telefoon of -tablet en zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent'.
  2. Tik op Apparaten en dan je apparaat.
  3. Zet onder Personalisatie de optie Persoonlijke resultaten aan of uit.

Auto's
Belangrijk: Voice Match is niet beschikbaar in de auto.
  1. Tik op het startscherm van je auto.
  2. Ga naar je apps.
  3. Tik op Instellingen Instellingen en dan Google en dan Google Assistent.
  4. Schakel Persoonlijke resultaten toestaan in of uit.
    • Je moet mogelijk je wachtwoord opgeven om je instellingen te wijzigen.
Autoaccessoires
Persoonlijke resultaten op bepaalde autoaccessoires van de Google Assistent, zoals de Anker Roav Bolt en de JBL Link Drive, worden beheerd via de hoofdtelefooninstellingen. Meer informatie over hoe je persoonlijke resultaten op een hoofdtelefoon kunt krijgen
Horloges

Voor Fitbit Sense, Versa 3-horloges en horloges met WearOS:

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Apparaten en dan Persoonlijk en dan Je horloge.
  3. Zet Persoonlijke resultaten aan of uit.

Persoonlijke resultaten verbergen

Op een smartdisplay
Als je persoonlijke resultaten voor je smartdisplay inschakelt, worden resultaten als meldingen op je startscherm weergegeven. De resultaten omvatten geplande agenda-afspraken, informatie over woon-werkverkeer en aanbevelingen voor YouTube-video's. Iedereen in de buurt van het apparaat kan deze resultaten bekijken, erop tikken of actie ondernemen.

Zo voorkom je dat persoonlijke resultaten op je startscherm en als meldingen worden weergegeven:

1. Open de Google Home-app Google Home op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Huis Home.
  3. Tik op je smartdisplay en houd even vast.
  4. Tik rechtsboven op Apparaatinstellingen Instellingen en dan Herkenning en delen en dan Herkenning en personalisatie.
  5. Selecteer onder Hoe persoonlijke resultaten worden weergegeven de optie Nooit proactief tonen.
In een auto
Als je persoonlijke resultaten inschakelt, worden er resultaten weergegeven op het startscherm van je auto. De resultaten omvatten aanbevelingen voor bestemmingen of media. Iedereen in de auto kan ze bekijken, erop tikken of actie ondernemen.

Zo voorkom je dat persoonlijke resultaten op je startscherm en als meldingen worden weergegeven:

1. Tik op het startscherm van je auto.
  2. Ga naar je apps.
  3. Tik op Instellingen Instellingen en dan Google en dan Google Assistent.
  4. Schakel Persoonlijke resultaten toestaan uit.

Persoonlijke resultaten op vergrendelingsscherm weergeven

Op sommige Android-apparaten kun je persoonlijke resultaten op het vergrendelingsscherm weergeven. Meer informatie over hoe je persoonlijke resultaten op het vergrendelingsscherm kunt toestaan.

Hoe persoonlijke resultaten samenwerken met andere instellingen

Google Foto's

De instelling voor persoonlijke resultaten bepaalt niet of je je foto's in de Ambient-modus kunt weergeven op je smartdisplay.

Betalingen

Als Betalen met je Assistent is ingeschakeld en persoonlijke resultaten zijn ingeschakeld, kun je aankopen doen op je gedeelde apparaat. Als je een van beide functies hebt uitgeschakeld, kun je geen aankopen doen vanaf je gedeelde apparaat.

Voice Match

Als Voice Match is ingeschakeld, reageert de Google Assistent niet met je persoonlijke resultaten op een stem die niet als de jouwe wordt herkend. Bekijk meer informatie over hoe je Voice Match en persoonlijke resultaten kunt gebruiken.