We moved control of OnHub and Google Wifi devices to the Google Home app. You can easily migrate your Google Wifi network into the Google Home app, where you’ll be able to control your Wi-Fi network and other connected products in one place.

Hvor du skal plassere Wifi-enhetene dine

Plasseringen av Google Nest Wifi-ruteren og -punktene eller Google Wifi-punktene er avgjørende for å få pålitelig Wi-Fi i hele boligen. Men det er ikke alltid lett å vite hvor man skal plassere dem. Det kommer an på forskjellige ting som

• boligens størrelse
  • boligens konstruksjonstype
  • hvor du vanligvis bruker Wi-Fi
  • utformingen til hjemmet ditt
  • plasseringen av Wifi-punktene

Jo større boligen din er, desto flere tilleggspunkter må du ha for å oppnå Wi-Fi-dekning i hele boligen.

Her er et anslag over hvor god Wi-Fi-dekning du får med et Nest Wifi- eller Google Wifi-system:

Nest Wifi* Google Wifi**
Nest Wifi-ruter (frittstående) opptil 120 kvadratmeter Ett Google Wifi-punkt opptil 85 kvadratmeter
Nest Wifi-ruter + ett punkt opptil 210 kvadratmeter To Google Wifi-punkter opptil 170 kvadratmeter
Nest Wifi-ruter + to punkter opptil 300 kvadratmeter Tre Google Wifi-punkter opptil 255 kvadratmeter

* Nest Wifi krever en Google Nest Wifi-ruter og er kompatibel med både Google Nest Wifi-punkter og Google Wifi-punkter. Nest Wifi-ruteren kan dekke opptil 120 kvadratmeter. Hvert Nest Wifi-punkt kan dekke opptil 90 kvadratmeter.

** Dekningsanslag for Google Nest Wifi og Google Wifi gjelder for boliger med tømmerrammer. Boliger som er laget av annet materiale eller med uvanlige utforminger, kan ha ulik Wi-Fi-dekning.

** Anbefalingen ovenfor for antall Wifi-punkt er bare ment som veiledende – byggematerialer og layout kan påvirke Wi-Fi-dekningen. For hjem med tykke vegger eller en avlang utforming kan det være nødvendig med flere Wifi-punkt for å oppnå full dekning. Styrken og hastigheten til signalet avhenger av internett-leverandøren.

Som en generell regel fungerer punkter best når de er maksimalt to rom fra hverandre. Hvis for eksempel den ene enden av huset har dårlig Wi-Fi, bør du ikke plassere et Wifi-punkt på akkurat det stedet. Plassér det i stedet for et sted mellom de to punktene. Prøv å plassere det på et høyt sted, for eksempel på en hylle.

Nest Wifi router and point Hvor du bør plassere Nest Wifi-enheter

Nest Wifi-enheter omfatter Google Nest Wifi-ruteren og Nest Wifi-punkt med Google Assistent-høyttalere. Du kan også legge til Google Wifi-punkt i Nest Wifi-nettverket på samme måte som du legger til Nest Wifi-punkt.

Plasser ruteren

Ruteren må være koblet til et modem. Dette kan begrense plasseringsmulighetene, avhengig av hvor modemet står, og lengden på Ethernet-kablene og strømkablene.

Hvis det er mulig, plasserer du ruteren opp fra bakken og lett synlig, for eksempel på en hylle eller et TV-bord. Prøv å velge et sentralt sted i øyehøyde.

Legg til et Nest Wifi-punkt eller Google Wifi-punkt

For å gi Wi-Fi-dekning overalt i hjemmet må forbindelsen mellom hvert punkt være sterk. Sørg for at Nest Wifi-ruteren og punktene er jevnt fordelt, men ikke for langt fra hverandre.

1. Start ved ruteren din.
  2. Tenk på hvor ellers du vil ha et sterkt Wi-Fi-signal i hjemmet ditt. Plassér punktet omtrent halvveis i den retningen, men ikke mer enn to rom unna ruteren eller et annet punkt.
    • Hvis du konfigurerer et Nest Wifi-punkt, er dette stedet også der du kommuniserer med Google-assistenten.
    • Plassér punktet i et åpent område, og unngå å sette det i nærheten av andre gjenstander som fysisk blokkerer signalet.
  3. Finn en stikkontakt i nærheten. Sørg for at strømadapteren er koblet til punktet, og koble den andre enden til stikkontakten. Hvis du konfigurerer et Nest Wifi-punkt, blinker punktets lys for å vise at det slår seg på.
  1. Når du har konfigurert nettverket ditt, kan du utføre en test av maskenettet for å bekrefte at tilkoblingene dine er sterke, og justere plasseringene av punktene dine etter behov.

Gjenta disse trinnene for andre punkt.

Google Wifi point Hvor du bør plassere Google Wifi-enheter

Google Wifi består av Google Wifi-punkt. Du kan også legge til Google Nest Wifi-punkt som tilleggspunkt. Nest Wifi-punktet kan ikke brukes som primærpunkt (ruter).

Plasser det primære Google Wifi-punktet

Det primære Google Wifi-punktet må være koblet til et modem. Dette kan begrense plasseringsmulighetene, avhengig av hvor modemet står, og lengden på Ethernet-kablene og strømkablene.

Hvis det er mulig, anbefaler vi at du plasserer punktet et stykke opp fra gulvet og på et åpent sted, for eksempel på en hylle eller et TV-bord. Prøv å velge et sentralt sted i øyehøyde.

Legg til flere punkt

For å gi Wi-Fi-dekning overalt i boligen må tilkoblingen mellom hvert punkt være sterk. Sørg for at punktene er jevnt fordelt, men ikke for langt fra hverandre.

1. Start med det primære Google Wifi-punktet.
  2. Nå kan du tenke over hvor ellers du vil ha et sterkt Wi-Fi-signal i hjemmet ditt. Plasser neste punkt omtrent halvveis i den retningen, men ikke mer enn to rom fra hovedpunktet.
    • Hvis du konfigurerer et Nest Wifi-punkt, er dette stedet også der du kommuniserer med Google-assistenten.
    • Plasser punktet i et åpent område, og unngå å plassere det i nærheten av andre gjenstander som fysisk blokkerer signalet.
  3. Finn en stikkontakt i nærheten, og koble til punktet.
  4. Når du har konfigurert nettverket ditt, kan du utføre en test av maskenettet for å bekrefte at tilkoblingene er sterke, og justere plasseringen av punktene dine etter behov.

Gjenta disse trinnene for hvert punkt.

Slik forbedrer du dekningen

Når du har konfigurert enhetene dine, kan du utføre en test av maskenettet for å se om et av punktene dine har dårlig tilkobling. Hvis tilkoblingen er dårlig, kan du prøve disse anbefalingene:

• Siktlinje. Punktene gir bedre resultater når de kan se hverandre. Hvis du flytter punkt for å unngå hindringer som vegger, dører og akvarier, kan du forbedre ytelsen.
  • Gå i høyden. Hvis du plasserer enheter et sted i høyden, for eksempel på en hylle, kan du forbedre dekningen betraktelig.
  • Vurder maskenettverket helhetlig. Punktene avhenger av hverandre for å gi deg god dekning i hjemmet ditt. For å fikse et bestemt «svakt» punkt må du kanskje flytte et annet punkt.
  • Hvis du fortsatt har problemer med dekningen i enkelte deler av hjemmet etter at du har flyttet punktene, kan du vurdere å legge til ett eller flere punkter.

Hvis du flytter et punkt, må du utføre en ny test av maskenett for å sikre at posisjonen gir deg en god tilkobling.

Nettverksstatistikk

Wi-Fi-nettverksstatistikk kan være tilgjengelig i Google Hjemmefeed for problemer relatert til denne artikkelen. Når Nest Wifi- eller Google Wifi-enheten din oppdager et problem med nettverket ditt, får du et statistikkort i Google Hjemmefeed som forteller deg om det og foreslår en løsning.

Hvis du har fått en relatert nettverksstatistikk, kan du sjekke statistikkmeldingen nedenfor for mer informasjon:

Flytt [Wifi-ruter eller -punkt] for å få bedre signal

Du får dette varselet hvis Nest Wifi eller Google Wifi oppdager at et punkt som er tilkoblet nettverket, har dårlig Wi-Fi-signal.

Wifi-punktet er tilkoblet, men har hatt en dårlig gjennomsnittlig signalstyrke på < -77 dBm (decibel-milliwatts) de siste 24 timene.

Løsning: Følg veiledningen ovenfor for å få bedre nettverksdekning.